- 31 Ekim 2013
- 8.051
- 6.332
-
- Konu Sahibi perikanadi
eviniz hayırlı olsun perikanadı:)Merhaba arkadaşlar...
1,5 senelik evliyim. 9 ay önce bir ev aldık. Ev full idi... Yani antresinden ankastre setine mikrodalga fırına avizelerine kadar aklınıza ne geliyorsa herşeyi tamdı... Çok güzel beğenerek aldım evimi yalnız salonum eşyalarımla baya uyumsuz oldu doğal olarak. Salonumun duvar kağıtları olsun, tavandaki aksesuar olsun o kadar klasik ki benim eşyalar da spor.. Acaip durdu yani. Bir de normalde altın sarısı rengini de pek sevmezdim.. Yeni evliyim eşyalar yeni değiştirmemin imkanı yok. Malum kredi borcu. Değişik pratik fikirlerle bu uyumsuzluğu en aza nasıl indirebilirim? Koltukların üstüne püsküllü yine altın sarısı renklerde örtü atmayı düşündüm kötü olur dedim.. Sizler ne düşünürsünüz bir fikrinizi almak istedim.
Resimleri atıyorum şimdi..
sehbanın altındaki siyahlı beyazlı halını kaldır masanın altındaki olanın oraya koy
Merhaba arkadaşlar...
1,5 senelik evliyim. 9 ay önce bir ev aldık. Ev full idi... Yani antresinden ankastre setine mikrodalga fırına avizelerine kadar aklınıza ne geliyorsa herşeyi tamdı... Çok güzel beğenerek aldım evimi yalnız salonum eşyalarımla baya uyumsuz oldu doğal olarak. Salonumun duvar kağıtları olsun, tavandaki aksesuar olsun o kadar klasik ki benim eşyalar da spor.. Acaip durdu yani. Bir de normalde altın sarısı rengini de pek sevmezdim.. Yeni evliyim eşyalar yeni değiştirmemin imkanı yok. Malum kredi borcu. Değişik pratik fikirlerle bu uyumsuzluğu en aza nasıl indirebilirim? Koltukların üstüne püsküllü yine altın sarısı renklerde örtü atmayı düşündüm kötü olur dedim.. Sizler ne düşünürsünüz bir fikrinizi almak istedim.
Resimleri atıyorum şimdi..
Mesela klasik bi hali klasik vazo aksesuarlar salon takimi vazo icinde cicekler bordo krem.ves
sehbanın altındaki siyahlı beyazlı halını kaldır masanın altındaki olanın oraya koy
eviniz hayırlı olsun perikanadı:)
evin sabitlerinden memnunsan(duvar kağıdı, avize, tavan aksesuarları falan) mecburen kendi eşyalarınla oynayacaksın. mutlaka masraf lazım yani. yeni yastık, yeni aksesuar, yeni halı, yeni sandalye vs. falan lazım hep. (mesela masan uyumlu olabilir ama sandalyeler değişse iyi olur gibi)
ben olsam zamana bırakırdım. zamanla odada neyin fazla neyin eksik olduğunu görebilirsin.
yalnız eşyaları kim aldı? çünkü evin tarzı ile eşyaların tarzı çok farklı. "eşyalarını mı evin aksesuarlarını mı daha çok seviyorsun" sorusuna cevap arayabilirsin sanırım. daha az beğendiğini değiştirmeye başlayabilirsin.
ben tercihimi tavandaki aksesuarın bazı ayrıntılarını ve duvar kağıtlarını yok etmekle işe başlardım. komple eşyaları değiştirmekten daha kolay ve ortaya çıkacak tablo zevkli olur diye düşünüyorum.
bol huzurla ve mutlulukla otur. gerisi teferruat zaten.
Gerçekten o halıyla daha güzel olur. Bir de ben duvar kağıtlarını beğendim açıkçası mobilyayla da fena değil ama o tavandakine ne yapılabilir acaba.. Boyasanız nasıl olur ki acaba.. Bir fiyat alın isterseniz ne kadar tutarmış en azından altın rengi çıkartırsınız salonunuzun içinden ? Şu tarz bir şey nasıl olur ki oraya ? O yukarıdaki süslü kısmı da beyaza çevirseniz en azından altın detayları
canım eşyaların istikbal sanırım hazır mobily:a yani eşyalarınla çok oynayamazsın( ev baya masraf edilip yapılmış ve şaşalı bi ev benimde tarzım dğl seni çok iyi anlıyorum ama en azından bi süre sonra duvar kağıtlarından kurtulabilirsin avize bide duvarın kenarındaki kartonpiyer sanırım altın sarısı renginde olan bence bi fiyat al eğer bütçeni çok sarsacak bişeey çıkarsa ortaya bi süre bekle ve sonra yaptır çünkü bu durumda yapacak çok bişe yok ama senin yerinde olsam mobilyalarımla asla oynamam bi süre bekle canım umarım herşey gönlünce olur:)))
Evin hayirli olsun canim.esyalarin tarzinsa eger o duvar kagitlarini tavani avizeni degistrmen daha kolay olur galiba.hersey iyi de acikcasi o tavan cok tuhaf geldi bana ozellikle tavani kesin degistir icin acilsin :) isin kolay bence sikma canini
Ayyy evinize bayıldım, benim salonum takımımı al sizin salona koy cuk diye oturur
Ben seviyorum klasik şeyleri
Özellikle tavana bayıldım ya
Ama gerçekten eşyalarla uyumsuz durmuş. Eşyalara dokunmasan klasikliği gidereyim desen komple duvar kağıtlarından tavana kadar değiştirmen lazım.
Objelerini değiştirebilirsin.
Mesela yemek masana şık sarı tonlarında ufak bir örtü atabilirsin.
Orta sehpanı kaldırabilirsin.
Halını değiştirebilirsin. (En azından başka bir yerde değerlendirebilirsin)
Maliyeti nasıl olur bilmiyorum ama hiç içine sinmiyorsa koltuklarını döşetebilirsin. Tam klasik olmaz ama en azından renk uyumu yakalayabilirsin. Örtü falan basit durur.
Allah güzel günlerde oturmayı nasip etsin, hayırlı olsun eviniz.
Ev zaten fazlasıyla hareketli bir de aksesuar eklerseniz bu sefer içinden cikilmaz derecede karisik durucak.eğer duvar kagidi boyanabilir bir kagitsa luletasi renginde acil bir renge boyatmanizi tavsiye ederim.Ancak o tanin ortasındaki şeye söyleyecek sözüm yok.Gercektenhic hoş durmuyor.esyalariniz çok hoş ama o tavandaki şey evi bi acayip zevksiz göstermiş.
Koltuklarinizin örtüsünü degistirin agir yapin. Gumuslukleri de altin varak boyayin. Kendiniz de yapabilirisniz.
Yemek masasinin kenarlarini da altin rengine boyayabilirsiniz.
Halilari degistirin.
Eviniz cok hos gule gule mutlu gunler de oturun..
bence duvar kağıtlarını degiştirin ,çok masraf olmaz komple çakıl taşı rengine boyayın ..üstteki tavanı da gümüş rengine boyayıp durumu kurtarırsınız tabii bir de avize var ona da spor bir avize oldu bittiBoya gerçekten çok tutmaz başka şekilde kurtulmaz bana fenalık geldi o altın renginden
Kartonpiyerleri beyaza boyayın,duvarları ise açık griye boyayın veya açık gri duvarkağıdı yaptırın.
Sehpanızı değiştirip cam veya pleksiglas sehpa alın.Halı olarak chevron desenli bir halı kullanın.
Büfenizin aynasını çıkarttırıp duvara bir Venedik aynası alın.Gri ve sarı dekorasyon çok moda ama isterseniz mor ve pembe veya turkuazla da renklendirebilirsiniz.
Eki Görüntüle 1481393 Eki Görüntüle 1481394
Boya yapılıp avizenin değişmesi yeterli.Bizde yeni ev aldık Piyasayı iyi biliyorum bu iş 1000 liraya hallolur başka hicbiseyi elleme canım.Tavandaki alçıpan malzemedir badana esnasında kaldırılır tavan da boyanır ,bitti gitti .
Ben birde anlamadım apartmandaki ( müstakil ev degilse diye ) tüm evler de böyle mi sıfır mı aldınız evi? yoksa sizinki mi boyleydi bir önceki ev sahibinden mi? Her zevke ve mobilyaya hitap etmeyen birsey bu yani bu tarzı severim ama en az 3mt tavan yüksekliği istiyor ona gore avize istiyor sadece ortaya degil yan kenar süslemesi istiyor ; birde bu cok güzel bir örnegi degil bu tarzın sarısı bir tuhaf bordo koyup iyice agırlastırmıslar sanki bazı yerleri rose gold yapmıslar anlamadım avizede olmamıs ( ama bir sekilde degerlendirilebilir avize kötü degil )bu tavana acaba tamamen sokulemez mı bu? Diğer dairelerde varsa belki onlar bir cozum bulmustur sizin gibi kullanmak istemeyenler ..Ama en ekonomik cozum tamamen boyanması gibi geldi gerci gene bir insaat dekorasyon firmasına danısabilirsiniz napılabilir diye de.