Klasik Kürt - Türk evlilik sorunu

Iyi geceler. Bende pek yakinda hukuk fakultesini bitiriyorum :)
Ben gecen pazar 3 aydir devam eden iliskimi bitirme karari aldim, ve bitti, cünkü cocuk Facebook ta PKK ya özgürlük savascilari(!) dedi resmen, ve daha neler neler.. Ama kürt olmasi benim icin asla bir problem degildi bunun altini cizmem lazim.
Bu güne kadar yasadigim tecrübeler bana karakterin ve sevginin evlilikte ne kadar degerli ve önemli oldugunu ögretti.

Insanlik önemli!

O yüzden sevigiliniz gercekten anlattiginiz gibiyse, ve yarin bir gün tutupta pkk gibi bir örgüte sempati egiliminde bulunmayacaksa, devam edin derim.
Dürüst ve karakterli birini bulmak cok zor.
Babanizda onaylayacaksa, ilerde ailenizin irkcilik yapmamasi sartiyla cok güzel bir evlilik olabilir :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Konun kapancak ama neyse;

Sen okumuş bir insansın eğitim görmüşsün ırkçılık yapmamayı insanı insan olduğu için sevmeyi bir millet altında yaşadığımızı ve bölünemiyceğimizi tabiki biliyorsundur.

Evet sorun olabilir aileler içinde uyuşmazlık olabilir..

Ama sizin gibi okumuş eğitimli insanlar için bunlar sorun olmamalı ailenizi ikna edebilirsiniz

Konu kapanmadan yazayim. Benim esim de kürt. İrkcilikla kesinlikle alakasi yok fakat aileler birbirinden cok farkli. Evet ikimiz basbasayken sıknti yasamiyoruz. Ama ikimiz birbirimizin aileleriyle sıkinti yasiyoruz. Ailelerimiz cok sık gorusmuyor, memnun gorunuyolar ama birbirinden pek hazzetmiyorlar. Ki biz ayni memelekette farkli kulturle buyuduk. Sizin memleketler de farkli. Bisey diyemiyorum. Ailelerle cok sık gorusmeyecekseniz belki olabilir

Doğarken ırkınızı , annenizi babanızı seçmiyorsunuz... Kalbiniz güzel olduğu sürece ırkın önemi nedir ? Ya da her Kürt ü pkklı sanan , kötü insan sanan arkadaşlara bir sorum , kürt olarak doğsaydınız pkk yı mı seçecektiniz, yada kötü insan mı olacaktınız ?

Merhabalar. Sizlere içinde bulunduğum durumu anlatmak ve bir nebze de olsa fikirlerinizi almak isterim.
Ben, 23 yaşında İstanbul doğumlu aslen Rumeli göçmeni arnavut baba ve karadenizli anneye sahip biriyim. Erkek arkadaşım ise, 27 yaşında Ağrı doğumlu 5 yıldır Almanya'da yaşayan kürt kökenli bir insan.
Ben, yeni avukat oldum. Erkek arkadaşım ise hukuk doktorası yapmakta ve kısmetse üniversitede yardımcı doçent olarak öğretim üyeliğine başlayacaktır. Göreceğiniz üzere, işimiz açısından bir problem yok. Kendisi Ağrı doğumlu, liseyi Konya'da okumuş, üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Hukuk fakültesinde okumuş daha sonra ise Almanya'da eğitimine devam etmiş biri. Akademik anlamda gerçekten başarılı ve saygın bir insan. Kişilik olarak ise, son derece naif, titiz, temiz, düşünceli kibar bir insan. Ben okulum vesilesiyle ve onu ziyarete çok kez Almanya'ya gittim. Onun orada nasıl bir hayat sürdüğünü biliyorum. Allah var, 3 yıldır beraberiz bana karşı kötü katlanılamayacak bir davranışın görmedim. Her zaman bana sahip çıkmıştır ve nasıl desem sizlere kanatları üzerimdedir, annem babam gibi. Hep saygılı olmuştur bana karşı. Birlikte çok şey yaşadık, çok şey atlattık. İstanbul, Berlin, Ağrı derken. Gelelim konuya, ailesi Ağrı'nın köyünde yaşıyor. 7 kardeşler. Annesi türkçe bilmiyor. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan bir aile. Ben ise ailemin tek çocuğuyum ve maalesef kız çocuğuyum. Annemle tanıştırdım fikrini almak için. Annem, gördü beğendi efendi saygılı çocuk dedi. Babamın henüz haberi yok. Ama ailemizde ultra bir kürt düşmanlığı( bilhassa son dönemdeki terör olaylarından dolayı) mevcut bunu belirtiyim. Beyaz türkler diye tabir edilen, kürde aileviye kız yok denilen bir aileden geliyorum. (Farkındayım arkadaşlar, bunlar suç teşkil eden ifadelerdir aynı zamanda, ben herşeyin farkındayım :KK43: ) Neyse, ailemin tutumu bu şekilde. Ve, çevremdeki insanlar hep durup durup bir şekilde 'yaa, onların içinde bişey oluyor, hayır yapamazsın' diyor. Ailem kızım çok iyi düşün, keşke böyle olmasaydı diyor. Ben ise düşünmekten hem kendimi hem onu üzüyorum. Bir insan ve bir hukukçu olarak ona nasıl bu kadar haksızlık ederim diyorum hiç haketmiyorken. Onu gerçekten seviyorum, bana olan sevgisinden de eminim. Ben ona ailemin onu asla içten kabul etmeyeceğini söyleyince çok üzüldü ve ailenle görüşmek istemem dedi. İşte, adliyede, çevrede insanlar görüyorum ki söylenenler, şu bu, kafam kazana döndü. Nacizhane fikirlerinizi bekliyorum.
Selam ve sevgi ile.
Merhabalar. Sizlere içinde bulunduğum durumu anlatmak ve bir nebze de olsa fikirlerinizi almak isterim.
Ben, 23 yaşında İstanbul doğumlu aslen Rumeli göçmeni arnavut baba ve karadenizli anneye sahip biriyim. Erkek arkadaşım ise, 27 yaşında Ağrı doğumlu 5 yıldır Almanya'da yaşayan kürt kökenli bir insan.
Ben, yeni avukat oldum. Erkek arkadaşım ise hukuk doktorası yapmakta ve kısmetse üniversitede yardımcı doçent olarak öğretim üyeliğine başlayacaktır. Göreceğiniz üzere, işimiz açısından bir problem yok. Kendisi Ağrı doğumlu, liseyi Konya'da okumuş, üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Hukuk fakültesinde okumuş daha sonra ise Almanya'da eğitimine devam etmiş biri. Akademik anlamda gerçekten başarılı ve saygın bir insan. Kişilik olarak ise, son derece naif, titiz, temiz, düşünceli kibar bir insan. Ben okulum vesilesiyle ve onu ziyarete çok kez Almanya'ya gittim. Onun orada nasıl bir hayat sürdüğünü biliyorum. Allah var, 3 yıldır beraberiz bana karşı kötü katlanılamayacak bir davranışın görmedim. Her zaman bana sahip çıkmıştır ve nasıl desem sizlere kanatları üzerimdedir, annem babam gibi. Hep saygılı olmuştur bana karşı. Birlikte çok şey yaşadık, çok şey atlattık. İstanbul, Berlin, Ağrı derken. Gelelim konuya, ailesi Ağrı'nın köyünde yaşıyor. 7 kardeşler. Annesi türkçe bilmiyor. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan bir aile. Ben ise ailemin tek çocuğuyum ve maalesef kız çocuğuyum. Annemle tanıştırdım fikrini almak için. Annem, gördü beğendi efendi saygılı çocuk dedi. Babamın henüz haberi yok. Ama ailemizde ultra bir kürt düşmanlığı( bilhassa son dönemdeki terör olaylarından dolayı) mevcut bunu belirtiyim. Beyaz türkler diye tabir edilen, kürde aileviye kız yok denilen bir aileden geliyorum. (Farkındayım arkadaşlar, bunlar suç teşkil eden ifadelerdir aynı zamanda, ben herşeyin farkındayım :KK43: ) Neyse, ailemin tutumu bu şekilde. Ve, çevremdeki insanlar hep durup durup bir şekilde 'yaa, onların içinde bişey oluyor, hayır yapamazsın' diyor. Ailem kızım çok iyi düşün, keşke böyle olmasaydı diyor. Ben ise düşünmekten hem kendimi hem onu üzüyorum. Bir insan ve bir hukukçu olarak ona nasıl bu kadar haksızlık ederim diyorum hiç haketmiyorken. Onu gerçekten seviyorum, bana olan sevgisinden de eminim. Ben ona ailemin onu asla içten kabul etmeyeceğini söyleyince çok üzüldü ve ailenle görüşmek istemem dedi. İşte, adliyede, çevrede insanlar görüyorum ki söylenenler, şu bu, kafam kazana döndü. Nacizhane fikirlerinizi bekliyorum.
Selam ve sevgi ile.
Canim bunun kurtluk türklük ile ilgisi yok bazen farklı sehirde evlensen bile sorun oluyor tamam Esinle anlasa bilirsin ama ailesini yok sayma

Belirtmek isterim ki, asla ve asla ben her kürt kötü yahut pkklıdır vs konularına hiç girmedim. Sorun terör falan değil. Ki, tabii ki insana ırkından ötürü hakaret etmek, aşağılamak nefret suçu teşkil eder ve ben bu insanlarla her gün uğraşıyorum. O sebeple belirteyim, asla ve asla kürtlere kötü lafım yoktur, hatta çok da iyiliklerini görüyorum, her milletin iyisi kötüsü vardır, deyip noktalıyorum.
Konu kapanacak demişsiniz ama anlaymadım ne sebeple? Zira hakaret yahut aşağılayıcı ifadede bulunduğumu düşünmüyorum.
HERKESE YORUMLARINDAN ÖTÜRÜ, SONSUZ TEŞEKKÜRLER. Vakit buldukça yazacağım, iyi geceler.
Selam ve sevgi ile..

Iyi geceler. Bende pek yakinda hukuk fakultesini bitiriyorum :)
Ben gecen pazar 3 aydir devam eden iliskimi bitirme karari aldim, ve bitti, cünkü cocuk Facebook ta PKK ya özgürlük savascilari(!) dedi resmen, ve daha neler neler.. Ama kürt olmasi benim icin asla bir problem degildi bunun altini cizmem lazim.
Bu güne kadar yasadigim tecrübeler bana karakterin ve sevginin evlilikte ne kadar degerli ve önemli oldugunu ögretti.

Insanlik önemli!

O yüzden sevigiliniz gercekten anlattiginiz gibiyse, ve yarin bir gün tutupta pkk gibi bir örgüte sempati egiliminde bulunmayacaksa, devam edin derim.
Dürüst ve karakterli birini bulmak cok zor.
Babanizda onaylayacaksa, ilerde ailenizin irkcilik yapmamasi sartiyla cok güzel bir evlilik olabilir :)
Çok güzel sevgili meslektaşım, yolun açık olsun kutlarım. Aklına takılan bir konuda yazabilirsin rahatlıkla. PKK vs ile hiç alakası yok bizim durumumuzun, bir terör örgütü o ve bunda hemfikiriz. Konuşmaya kalksak ohoo çıkayamyız içinden, sorun kültür farklılığı meselesi esasen. Bakalım, hakkımızda hayırlısı diyip iyi geceler diliyorum :)
Sevgiler.

Tabiki insansiniz canim, irkciliktan nefret ettirdiler beni igreniyorum artik.
Ülkemizde kürt olmak eminim su siralar cok zordur, sabir lazim baska bir sey degil..

Yo benim icin hic zor degil. Şükür ne ahlaksizligim ne bir pisligim var. Ben Kürt olduğum için mutluyum.
Her ırkın kötüsü var. Kimseyi Beyaz Türk, kirmizi Kürt, siyah Amerikan vs diye ayirmam ayirmadim da.
Ayiranlara da yaziklar olsun ne diyeyim.!!

Oncelikle konun kapanacak bu konular yasak. Ikinci olarak kultur uyusmazligi egitimle degismiyor kulturleriniz cok farkli evlendigin zaman bunu anlarsin. Annen cok cok cok hakli. Yoksa siz de turk degilmissiniz arnavutmussunuz yani turkluk meselesi degil mesele kultur farkliligi ve buyuklerin cok hakli
tamamda soyle bir sey var bu ayrimcilik iyi bir sey degil o malum torerun istedigi bu insanlari ayristirmak a sen kurtmusun diye bilirsin hayir ben gocmen kokenligim benin esin dogu kokenli ama bebce bizim burdakinlerden bence kat kat daha iyi bazi yonlerden eskiden bende boyle dusunuyordum ama dogudakilerin hepsi torerust degil bunu ogrendim iclerin don derece vatanina milletine bagli insanlar var bu arada bende MILLIYETCI BIR INSANIM gayet vatanima cok bagliyim o sehit haberlerini duyunca icim yaniyor

ama suda var konu sahibi erkek arkadasinin ailesini iyi tanisin mesale benim esim dogulu sulelesinde iki veya uc evlilik yaban yok bu sorun olabilir bence yada ne bileyim ailede kadinin soz hakki ailede ne kadar var bunlari iyi gozlemlesin

Back
X