şimdi buna başta fiziksel bir sorununuz olmadığını geçmişte sizde yaratılmış algıların sizi yanılttığını kabul ederek başlayın. (tabi böyle düşündüğünüzde herşey çözülmüş bitmiş olmayacak.) ama yapamıyorum istiyorum ama olmuyor derseniz olmayacağını kabul etmiş olursunuz. unutmayın sizin probleminiz psikolojik. ve siz eğer kendinize güvenirseniz nedenini bile bilmediğiniz bir yanılsamanın sizi yıldırmasına izin vermezseniz sizin cinsel ilişkiye girmenizi engelleyen düşünceleriniz duygularınız zamanla kaybolacaktır. ayrıca eş faktörü çok önemli eşiniz hem kel hem fodul kusura bakmayın ama hem tecrübesiz hem kaba.unutmayın siz onun cinsel oyuncağı değilsiniz. cinsel obje olmadığınız için de ŞUAN seks yapamadığınız için üzülmeniz yersiz. kendinize değer verin. eşime karılık yapamıyorum diye düşünmek de yine geleneksel bir türk hastalığı. bunlardan öte bence kendinizi çok çok fazla kilitliyorsunuz.herşeyi yaptım, yapamıyorum,olmuyorlarınız o kadar çok ki. siz kendinize inanmadığınız için kendinizi kandırıyorsunuz. denedim olmadı olmuyor diyorsunuz. dıştan bir güç sizin vajinismusunuzu yok etmeyecek.bunu siz yapacaksınız. ben size güvenip sizin bunu yapabileceğinize inanıyorum. siz de kendinize inanın. ve bence mutlaka vajinismusla ilgilenen bir hekimden destek alın. siz kendinizi açmadıkca haydar dümen size yardım edemez.:)