- 20 Mart 2008
- 141.574
- 213.085
- 1.423
- 60
Başkalarına ait düşüncelere her zaman katılma gibi bir zorunluluk olmamakla birlikte katılmadığımız fikirlerle ilgili eleştirileri de söylemenin uygun bir yolu vardır. Sıra gözetilmeden, saygısız bir üslûpla, kaba sözlerle yapılacak eleştiri, elbette konuşma kurallarını bilen, aydın bir insanın sergileyeceği tavır değildir.
Umarım artık başka topiklerle ilgilenirsiniz..
Başkalarına ait düşüncelere her zaman katılma gibi bir zorunluluk olmamakla birlikte katılmadığımız fikirlerle ilgili eleştirileri de söylemenin uygun bir yolu vardır. Sıra gözetilmeden, saygısız bir üslûpla, kaba sözlerle yapılacak eleştiri, elbette konuşma kurallarını bilen, aydın bir insanın sergileyeceği tavır değildir.
Umarım artık başka topiklerle ilgilenirsiniz..
Konuyu yazdığınız uslupla burada kurulan cümlelerin arasında dağlar kadar fark var.Yukarıda yazmış olduğunuz yazı kimden alıntıdır ?????
Önce samimiyet
Başkalarına konuşma hakkı tanımayan, ilgili ilgisiz sürekli olarak ben konuşayım, bu konuya bir açıklama da ben getireyim anlayışıyla sözü gereğinden fazla uzatan kişilerin ortaya koyduğu bir davranış yanlışıdır. Geveze insanlar, çoğu zaman ölçüyü kaçırarak dinleyenleri sıktıkları için toplum tarafından sevilmezler. Başkalarına ait düşüncelere her zaman katılma gibi bir zorunluluk olmamakla birlikte katılmadığımız fikirlerle ilgili eleştirileri de söylemenin uygun bir yolu vardır. Sıra gözetilmeden, saygısız bir üslûpla, kaba sözlerle yapılacak eleştiri, elbette konuşma kurallarını bilen, aydın bir insanın sergileyeceği tavır değildir. Kişinin tavırları, kıyafeti, konuşmaları, anlayışı, düşünceleri; yetiştiği ortamla, aldığı eğitimle, kültürle uyum içinde olmalıdır. Mevlânanın ifadesiyle kişi ya olduğu gibi görünmeli ya da göründüğü gibi olmalıdır. Aksi hâlde insan, bülbülü taklide çalışan karga gibi gülünç bir duruma düşer. Bu sebeple yapmacık tavırlardan vazgeçmek gerekir. Zaten konuşmada inandırıcı olmanın yolu da samimiyetten geçmektedir.ALINTI
Özür dilerim o zaman .Yukardaki yazınızdan almışsınız.Siz yazar Betül hanım olmalısınız.Eğer öyle iseniz 2006 yılında kurduğunuz cümlelerin aynısını bire bir tekrar kurduğunuz için tebrikler.
Sıkıntınıza gelecek olursak sitede konulara abone olma imkanı var.Tercih ettiğiniz konulara abone olup sadece o konuları okuyabilirsiniz.
uslubunuzda çok yanlış,hamile ve bu konuda çaba gösteren arkadaşlarımıza çok ayıp etmiş oluyosunuz.
kk 'de kaç bin tane konu var .
sen nereye girersen orayı takip edersin.
sende git mesela geyikte gez,veya başka yerde ,
gebelik olan yere bakma .
bu kadar basit ,tek konular gebelik deyil....
Arkadaşlar az bi sakin lütfen,hemen çık git beğenmiyorsan zorla tutan yok,hiç bir KK üyesine bu tarz konuşmayı yakıştırmam,üyemizin sadece 33 mesajı var henüz ve bence dikkatlice gezinmemiş site içerisinde biraz imkan tanıyalım sonra bir kez daha dinleyelim kendisini derim...
Sana gelince huzurem,mümkünse konuşmaların pejoratifbazda olmamasına dikkat edersen tüm kk halkı sana daha yakın olacaktır unutma derim
Senin gibileri çok az bu dünyada biliyor musun :) AmyWinehouse
Benim gibiler derken ex ? açarsan sevinirim:)
her iki tarafada aynı anlayışı gösterebilen alttan alabilen ve ortalığı sakinleştirebilen :)
Benim gibiler derken ex ? açarsan sevinirim:)
Ben açayım mı?ama açarsam buraya sığmaz vazgeçtim:))
kesinlikle katılıyorum. amy süper yorumdu..her iki tarafada aynı anlayışı gösterebilen alttan alabilen ve ortalığı sakinleştirebilen :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?