Gelinlik Modelleri KK Tesettürlü Gelinlik Arşivi

Aleyküm selam,

Gelinbaşı Türkiye'de benim sevmediğim yönde gelişiyor malesef. Azınlıkta güzel şeyler olmakla birlikte genelde bir eşarp yapılıp daha sonra ek bir kumaşla arkadan bükmeler, sarmalar, kabartmalar, toplamalar yapılıyor, üzerine de taşlar, çiçekler monte ediliyor ve bu karmaşa "özen" olarak düşünülüyor. Sade şeyler ise aslında bence daha güzel dursa bile sırf bu süreçleri içermediği için özensizlik olarak düşünülüyor gibi gözlemliyorum ben.

oysa ki diğer müslüman ülkelerin gelinlerini görüyorsunuz. beyaz renkte güzel bir eşarp normal şekilde bağlanıp, üstüne abartısız bir aksesuar alınıyor, bir de istenen şekilde duvak monte ediliyor başa.

benim gelinbaşımı yapmaları 10 dk sürmüştü. Saçlarımı normal, büyük olmayan bir topuzla topladılar. Enseme uzun tül duvağım takıldı. Sonra bonem bağlandı, ki bonem pamuklu düz bir boneydi. Daha sonra gelinlikçime hazırlattığım, çevresi dantel kenarla dönülmüş oval kesimli ipek bir kumaş bonenin üstüne tutturuldu. Ben başıma dantel çevreli düz bir kumaş alıp omuzlarıma sarkıtmıştım yani. önceden evde kendim denemeler yaptım, zaten kumaşın şekline deneyerek karar vermiştim, kuaföre de anlattım, prova filan olmadan istediğimi yapabildiler. ama dediğim gibi tüm malzemeler bendendi.

en iyi sonuç için, gelinliğinize uygun tonda ipekli veya şifon kaliteli bir kumaş edinin gelinlikçiden. eğer gelinliğinizde dantel varsa, başınız için dantel parça isteyebilirsiniz. gelinliğinizdeki malzemelerden bir aksesuar hazırlatırsınız, ya da swarovski gibi sık kullanılan bir malzemeli gelinliğiniz varsa hazır aksesuarlar da bulursunuz, internetten istediğiniz gibi veya istediğinize yakın görsel bulursunuz, yapabiliyorsanız evde en azından eşarp stilinin yüzünüze yakışıp yakışmadığına bakar, kuaföre de götürdüğünüz malzemelerle yaptırırsınız.

bence zaten hoş duran birkaç seçenek var. bir kere, eşarptan ziyade şifonla yapılmış başlar daha güzel sonuç veriyorlar sanki. ben her zaman normal bağlanmış başlardan yanayım. duvağı üstten de tutturmak güzel olabilir, ya da dantel kenarını yüzün yanlarından geçecek şekilde kullanmak -rahibe duvağı dedikleri-. Duvak üstten olacaksa kesinlikle ipek tül kullanılmalı yani duvak kumaşı yumuşacık olmalıdır. Küçük bir aksesuarla da hareketlendirildi mi gayet güzel olacaktır. Şahsi zevkim ama kafanın üstünü tamamen kaplayan, yanlardan da ipler sarkan swarovskili koca aksesuarlardan ziyade başta bir taç veya dantel aplik daha güzel durmaktadır. Zaten gelinin süsü aslında aksesuar değil duvağıdır...

Ahh.. Ahh.. Kafam öyle bir karıştı ki.. Karar değiştirip duruyorum..Bana fikir verebilir misiniz?
Şimdi son kararım galiba şu: Gelinliğin altını tamamen tül istiyorum.. Başka bir şey olmayacak..
Üst kısmı dantel.. Bel kısmında kararsızım.. Pek anlamıyorum ama drape diyorlar galiba.. Çok güzel duruyor.
Fakat tesettürlü olduğum için dar bir görüntü oluşuyor.. Nefsime güzel geliyor ama kararsızım işte.. Neyse..
Kollarını bol istiyordum ama kararımı değiştirdim. Dar daha güzel duracak gibi geliyor..
Kol uçlarında bir hareket istiyorum.. Başımı da rahibe duvağı değil tül istiyorum.. Fakat topuzadan olmayacak..
Altında başörtüsü üzerinde tülden duvak.. Duvağın ön kısmında da incili bişi.. Aslında resim eklemeyi bilsem buna benzer
modeller var. Daha net olurdu resimle gösterseydim.. Fikir verebilir misiniz arkadaşlar? Nasıl olur sizce? : )

tam benim düşündüklerimin tercümanı olmuşsun.. senin kalıbını bilmem ama bende azda kalıp var löp gibi yapışsında istemiyorum. ben gittim modaevine denedim bi kaç model nasıl durcak bakalım die hap taşlı gözüme hitap etti ama gönlüme etmedi :) resimleri eklesen aslında üzerinde konuşsaydık daha güzel olurdu

Resimler çoğunlukla bu sayfadan zaten..
Ama o kadar cok var ki.. Birinin eteği, birinin beli, diğerinin üst kısmı,
bir diğerinin kol uçları, diğer birinin başındaki tülü, başörtüsü...
Hepsini ayrı gelinliklerde beğendim.. Zamanım da kısıtlı olduğu için stres yaptm.
Beğendiğim çıkarsa bellki de hazır alırım.. Diktirmeyle uğraşmam..
Yarın bir aksilik çıkmazsa bakıcam inşaAllah..

Sare

Günümüzde insanların gelinlik dediği şey, yani kabarık etekli uzun bu beyaz kıyafet, gövdenin eteği taşıyabilmesi için korsajlı çalışılmak durumunda. yani kabarık etekli bir gelinlik istediğimiz için, mecburen vücudumuza oturan bir şey giyiyoruz ve evet, bu tesettüre uygun değil. kendim de böyle bir gelinlik giyinmiş olmama rağmen bunu düşünüyorum. dar giyinmeyelim dersen, insanların "elbise gibi" diyeceği modellerden bakmak durumundasın. ya da, pelerinli modeller var, onların da vücuttan çok omuzları, kolları örttüğünü, belki de sırtı, ama en önemli kısım olan göğüsler ile beli açıkta bıraktığını düşünüyorum. malesef batı modasından devşirdiğimiz beyaz gelinliği ancak kumaşları kol ve gerdanı kapatacak kadar uyarlayabiliyoruz.

düşünüğün model çok güzel. örneğini birçok dini kesimi fotoğraflayan bayanın portfölyelerinden görebilirsin. merve dağlı, rukiye taşçı, tuba özçelik, kübra yılmaz photography aklıma şimdi gelenler. belde kullanacağın parça aslında gelinliğe dikili bir drape değil de, güzel bir gelin kemeri olabilir. "bridal belt" yazıp images.google.com'da örneklerine bakabilirsin. gelinlikçilerde henüz hazırını bulabileceğin bir şey değil ancak özel yaptırabilirsin, teknik bir zorluğu yok ancak bu moda henüz ülkemize gelmedi.

Sağol minenes ilgin, alakan için..
Kemere bakacağım.. Duvak kısmını da ön tarafıma doğru alırsam içim daha rahat olacak sanırım..
Bakalım hayırlısı olsun.. Tekrar tekrar sağolasın.. Eklemiş olduğun resimler bana çok yardımcı oldu..

mmeraba arkdşlar ben kapalıyım bu gelinliği çok beğendim ama üst kısmını nasıl kapatacağma karar veremedim dantelmi organze mi nasıl daha şık durur sizce yardm ltfn

gelınlıge karar veremıyorum bende sizce hangısı daha guzel

Son düzenleyen: Moderatör:
klipteki gelinliğe dikkat! çok orjinal ve güzel, düşünebilir arkadaşlar :))

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…