KK nın Pozitif Normal Doğum Hikayeleri

epiduralin olası bel agrısı için dr bana hergun bır fıncan sade nescafe ıcmemı soylemıstı, zaten kahveye bayılırım :) bılmıyorum ondan mı ama ben hıc yasamadım.. ama her gun kahvemı ıctım :KK66:

2. dogumda dr bana bebegın ırı oldugunu eger epidural ıgne yaparlarsa bebegın kanalda kalıp zor ınecegını soyledı..tabı bunu dogum baslayınca soyledı.. ınanmadım.. belkı de donanım olarak veya tecrube olarak yetersızdı bılemem...ama netıcede ılkınden cok zayıf dogdu bebegım....ve asla unutamayacagım bı agrı ile..
belki minik olduğundan öyle dedi çünkü çok minik bebişler de çok güçlü itemeyebilirmiş

tum kontrolller boyunca epidurale sıcak yanaşmamıştı zaten.. hep dedi ki dr 2.bebek çok daha kolay dogar falan..
ama hiçte dediği gibi olmadı, hala aşırı derecede kızgınım o adama.. rüyalarıma giriyor..

belki minik olduğundan öyle dedi çünkü çok minik bebişler de çok güçlü itemeyebilirmiş

Hep normal doğum yapmak istiyordum doğumdan 1 gün önce 8 km yol yürüdüm zaten hep ayaktaydım hamileliğim süresince ama oğlum aşşağıya inmemişti 39+4 haftalık olmama rağmen hiç açılma yoktu günüm geldiği için hastaneye yatışım yapıldı açılmayı arttırıcı ilaç verildi ama yok hiç açılma yoktu
Dr.um açılma olsa bile bebek aşşağıya inmez çektiğin sancıyla kalırssın çok yukarıda dedi ki druda tanıyodum kolay kolay sezerya yspmıyodu
Sezeryana korka korka girdim belden uyuşturma yapıldı drla sohbet ederken birden ağlama sesi geldi şaşırmıştım nasıl olduğuna o an herşey durdu zaten ben gözyaşları içerinde bebeğimi yanıma koydular çok güzel bir duyguydu
Ertesi gün ben ayaktaydım zaten çok şükür hiç ağrım sızımda olmadı bütün işimide kendim yaptım amnem yanımda kalıyordu benim yanımdayken hasta oldu bide ona baktım:KK53:

Merhaba bayanlar bende 31.haftadayim. hatta biraz önce kontrolden geldim.basimiz donmus kilomuz 1700 .Tabiki normal doğum istiyorum ama ..
Iste bu ama beni majfediyor ki zamanında hastalıklar yüzünden çok acı çekmiş hatta derisi canlı kesilmek zorunda kalmış bir insanım . Ağrı sancı değilde basaramayacgim korkusu çok fazla bende . Herkezin doğum hikayesi çok farklı .Geçen hafta bir arkadaşım sezaryen tarihi konulduğu halde aniden gece başlayan sancıları ve geç gelen doktor yüzünden ve yanında bulunan eşi ve ebe sayesinde çok destek alarak 5 saatte normal doğum yaptı hepimiz çok şaşırdık.Cünku Doktoru normal doğum ihtimalin sıfır demişti. Ve sezeryan icin gun verilmisti.Ama gece sancısı geldi 5 saat sonra kucağına aldı. çok hareketliydi. Gerçekten hareketli olmak ise yarıyor mu?Bu arkadaşım için evet. Ama benim son 3 ay yatmak zorunda kalan arkadaşım da normal doğum yaptı ve ona göre hareket değil bebeğin büyüklüğü önemli . Birde hurma bu kadar faydalı mi normal doğum için çevremdeki herkez bunu tavsiye ediyor

X