KK aracılığı ile Babalarımıza..Babalar Günü Kutlu Olsun...

Bu forumu açma nedeninizi anlamadım.Babalarınızı getirip okutmayacağınıza göre niçin buraya yazıyorsunuz.Ne söyleyecekseniz gidip söyleyebilirsiniz.Buraya yazmanın mantığı yok.Babası yaşamayanları böyle üzmenize hiç gerek yok.

schatzicim baba yaşarken 8 yaşında bir çocukken babasını kaybetmiş bir kadın olarak bile üzülmedim...benim için endişelenme canım:teselli:

oğlum liseler arası bilgi yarışmasında istanbul için hatırı sayılır bir başarı elde etti diye mutluluğumu paylaşmak için topik açtım siz o zaman bu tip topiklere de kızıyorsunuzdur...:teselli:

paylaşmayı bilirsek sabredersek Allah bize başka büyük bir mutluluk veriyor...tecrübeyle sabittira.s.

neden bıraktın beni.
benim senden başka dayanağım yoktu ki.
şimdi kime sığınırım ben. kim korur beni hayatın sillesinden.
neden bu kadar erken gittin baba. benim sana çok ihityacım vardı.
en güvendiğin insanlar bile bana kazık attı. sen yoksun yaa sildiler beni. soldurdular beni. mahvettiler'
ilk gittiğnde anlamamıştım acını. canım yanıyordu ama bu kadar değil. gün geçtikçe daha da acıyor kalbim.
akşamları gelmiyorsun eve. çok uzun bir müddet akşam kapı çaldığında sen diye koştum.
ama açmadan kapıyı hatırladım yoksun artık.
sen ki çocukları çok seversin. hani dede olucaktın. benim çocuklarımın dedeleri bile olamayacak.
sen benim kel karizmamdın. azalan saçların, sakllarına düşen aralıklı kırlar, ve gözlüklerinle.
ben evlendim yanımda olamadın baba. çok canım yandı.
hep seni aradı gözlerim. biliyorum o kalabalığın içinden beni izliyordun. ama ben göremedim seni.
ne zaman ki bir kız çocuğu baba diye içten seslendiğini duysam yüreğim parçalanıyor.
artık diyorum benim babam yok.
bu sensiz geçirdiğim ikinci babalar günü. artık benim için bir babalar günü bile yok.
sensiz çok zor buralar. artık yalnız değilsin orda. sevdiklerin teker teker yanına geliyor.
iki gün önce de amcanı gönderdik yanına.
evet bizde kavuşacağız bir gün ama benim daha çok işim var burda. sana layık torunlar yetiştirmem lazım.
seni çok seviyorum babacım. sen her zaman olduğu gibi bizi bırakıp giderken bile çok yakışıklıydın. sordum sakallarını kesmemişler yeni traş olmuştun demi. top sakalda pek yakışır sana.
seni çok özledim babacım. babalar günün kutlu olsun. seni çok seviyorum

ilk göz ağrın
büyük dana'n

neden bıraktın beni.
benim senden başka dayanağım yoktu ki.
şimdi kime sığınırım ben. kim korur beni hayatın sillesinden.
neden bu kadar erken gittin baba. benim sana çok ihityacım vardı.
en güvendiğin insanlar bile bana kazık attı. sen yoksun yaa sildiler beni. soldurdular beni. mahvettiler'
ilk gittiğnde anlamamıştım acını. canım yanıyordu ama bu kadar değil. gün geçtikçe daha da acıyor kalbim.
akşamları gelmiyorsun eve. çok uzun bir müddet akşam kapı çaldığında sen diye koştum.
ama açmadan kapıyı hatırladım yoksun artık.
sen ki çocukları çok seversin. hani dede olucaktın. benim çocuklarımın dedeleri bile olamayacak.
sen benim kel karizmamdın. azalan saçların, sakllarına düşen aralıklı kırlar, ve gözlüklerinle.
ben evlendim yanımda olamadın baba. çok canım yandı.
hep seni aradı gözlerim. biliyorum o kalabalığın içinden beni izliyordun. ama ben göremedim seni.
ne zaman ki bir kız çocuğu baba diye içten seslendiğini duysam yüreğim parçalanıyor.
artık diyorum benim babam yok.
bu sensiz geçirdiğim ikinci babalar günü. artık benim için bir babalar günü bile yok.
sensiz çok zor buralar. artık yalnız değilsin orda. sevdiklerin teker teker yanına geliyor.
iki gün önce de amcanı gönderdik yanına.
evet bizde kavuşacağız bir gün ama benim daha çok işim var burda. sana layık torunlar yetiştirmem lazım.
seni çok seviyorum babacım. sen her zaman olduğu gibi bizi bırakıp giderken bile çok yakışıklıydın. sordum sakallarını kesmemişler yeni traş olmuştun demi. top sakalda pek yakışır sana.
seni çok özledim babacım. babalar günün kutlu olsun. seni çok seviyorum

ilk göz ağrın
büyük dana'n

cnm allah rahmet eylesin cok iyi biriydi kayhan baba Benim zor zamanlarımda hep destektin sende ailende öyle borcluyum kı size babana keşke hayatta olup dıplomayı aldıgımı benden kurtuldugunu grseydı . Mekanı cennet olsun cnmm :teselli:

Babalar günün kutlu olsun babacıgım a.s.
Bu babalar gününden sona gelin etceksin beni biliyorum içten içe üzülüyorsun mafoldumben
Bana belli etmemeye calıssanda anlıyorum :gitme:

babam...babalar günün kutlu olsun..dayanağım..güvencim..seni çok seviyorum ben yaaa opuyorumnanaktan..Rabbim hayırlı,sağlıklı,mutlu ömürler versin sana..Allah başımızdan eksik etmesin seni..

Sen güllere özenme güller sana özensin. Üzme tatlı canını sen güllerden güzelsin. Özgürlük kadar özel güller kadar güzelsin. BENİM GÜZEL BABACIĞIM:1hug:

a.s.****Babalar Günün Kutlu Olsun****a.s.

koklanacak gül açılacak gonca yaşanacak hayat ve alınacak nefes olan sevgili babam ikliminden tasasızlık sevginden cesaret ve gözlerinden esaret aldıgım günleri hep yaşamak istiyorum.
opuyorumnanaktanbabalar günün kutlu olsun.opuyorumnanaktan

Çocuklar babaları hakkında ne düşünür?

06 yaşında: Babam her şeyi biliyor.

10 yaşında: Babam çok şey biliyor.

15 yaşında: Ben de babam kadar biliyorum.

20 yaşında: Babamın öyle pek fazla bir şey bildiği yok.

30 yaşında: Babamın fikrini sorsam fena olmayacak.

40 yaşında: Babam ne de olsa bazı şeyleri biliyor.

50 yaşında: Babam her şeyi biliyor

60 yaşında: Ah, babam hayatta olsaydı da…

babammmmmm seni çok ama çok seviyorum allah seni başımızdan eksik etmesin hep bizimle kal olurmu? canım babam

Babalar Günü... Acaba Anneler Günü´ne karşı bir gün olarak mı ortaya çıktı. Bir çok kişi belki de Babalar Günü´nün de bir tarihçesi olduğunu bilmiyor. Aslında Anneler Günü kadar eski olmasa da Babalar Günü´nün de 91 yıllık bir geçmişi var. Ama bazı tarihçiler, Babalar Günü´nün Antik Roma´da bile kutlamasının yapıldığını belirtiyorlar.

Haziran ayının 3. Pazarı olarak kutlanan Babalar gününün tarihçesi için elimizde iki farklı kaynak var. Bazı araştırmacılar tarih belirtmezken Babalar Günü´nün Batı Virginia´da ortaya çıktığını savunuyor. Bu araştırmacılar Batı Virginia´da yaşayan John Dowdy´nin annesi öldükten sonra onun yerini alan babası için böyle bir gün kutlanmasını istediğini söylüyor.

Diğer araştırmacılar ise 1910 yılında Washington´daki John Bruce Dodd´un 6. Çocuğunun doğumu sırasında hayatını kaybeden annesinin ardından hayatını çocuklarına adayan babası William Smart´a özel bir gün armağan etmek amacıyla bu fikri ortaya attığını belirtiyorlar.

Küçük yaşta annesini kaybeden Dodd´u ve beş kardeşini, babaları William Jackson Smart büyütmüş. Babasının bir yandan çiftlikte çalışıp öte yandan altı çocuğa bakmasının zorluklarını farkeden Dodd, anneler günü kutlanırken babalar gününün olmayışını büyük bir haksızlık olarak nitelendirmiş. Hemen babasının doğum günü olan 5 Haziran´ın babalar günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış. Ama bu çalışmalar bir sonraki yılın 19 Mayıs´ına kadar sürmüş.

Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910´da Washington´ın Spokane şehrinde kutlanmıştır. Bu tarihten sonra ABD´nin diğer eyaletlerine yayılmıştır. Ancak Babalar Günü resmi olarak 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge´in desteğiyle kutlandı. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazar gününün Babalar günü olarak kutlayacağını açıklayan bir bildiri yayınladı.

Katoliklerin Babalar Günü´ne getirdikleri yorum ise diğer araştırmacılardan çok farklı. Onlar bu kutlamayı dini açıdan ele alıp Peygamberleri Hazreti İsa´nın babası anısına, Mart ayının 19´unu St. Joseph Günü adı altında babalarına armağan ediyorlar. Ülkemizde 80´li yılların sonlarına doğru kabul gören Babalar Günü, bu yıl da Haziran ayının üçüncü pazarına denk gelen 20 Haziran´da kutlanıyor.

Bir çok ülkede Babalar Günü´nün kutlandığı gün değişiklik göstermektedir. Bu günü farklı tarihlerde kutlayan ülkelerden bazıları şöyledir;

Haziran´ın 3. Pazar günü
Arjantin, Bangladeş, Bulgaristan, Kanada, Şili, Çin, Kolombiya, Kosta Rika, Küba, Kıbrıs, Fransa, Yunanistan, Hong Kong, Hindistan, Jamaika,Japonya, Malezya, Malta, Mauritius, Meksika, Hollanda, Panama, Pakistan, Peru, Filipinler, Porto Riko, İrlanda, Singapur, Slovakya, Güney Afrika, Sri Lanka, Trinidad ve Tobago, Türkiye, İngiltere, ABD, Venezuela, Zimbabve.

ALINTI

Sensiz geçen sadece Dört Ay, Dört Gün....Geçen Sene buralardan sesleniyordum sana...
Şimdi kendi kendime ve yattığın yerdeki ziyaretlerimden anlayacağın gibi.... Özlüyorum... Varlığını, kokunu, sesini...Sararmış, solmuş eski fotoğrafların var ya, onlarca.. Tek tek öpüp kokluyorum...Yine de özlüyorum...

Tüm kaybettiklerimizin mekânın Cennet olsun.... :Saruboceq:

Babalar Gününüz kutlu olsun ...Tüm Babalara.....Sağlık, huzur, bolluk diliyorum :nazar: a.s.

babam aklıma gelince ağladığım tek kişi
belki hiç sormamıştır kızım bir derdin varmı diye
ama beni düşündüğünü ben üzgün olunca onunda üzüldüğünü anlarım
hiç duymadım süslü yaldızlı laflar
ama bir kere kızıııım der hepsine bedel
bana öyle maddi olarak büyük şeyler hiç almadı
ama cebindeki son kuruşa kadar bize harcardı
polis maaşından artan buruşuk bir beş veya on lira kalana dek
şimdi o hasta bakıma muhtaç yemeğini bile annem yediriyor
ama genede bizi soruyor biz gelincede hiç konuşmadan öyle bakıyor
babam seni çok seviyorum bunu biz hiç die getirmedikyapı olarak konuşamadık ama hep bildik hissettik
ALLAh uzun ömür ve ayağa kalkma gücü versin

Son düzenleme:
babamı ne kadar olzedım bu kelımeyı hem okadar yakın bana hemde uzak hep kendısıne bey dıye hıtap ettıgım ıcın daha bı kez basımı oksamadın :a015: hep dık dur sen başarısın dedın bana..durma yuru zafer senın durma yuru kazanıcaksın..hep yurudm sen yokdun yanımda senın sadece yanında arkadasların ve medyatık dostların oldu..keşke basımı opseydın bı kez koklaysaydın benı kızım dıyeee ben buna hasret kaldım yanımdasın ama uzaksın...babalar gunun bıle hatırlamazsın kı sen senınle planlar yapalım ozluyom senı sevgıye acım ben..don artık gec olmadan..

babacığım annemi hep aldattın hissettım içten içe sana cok kızdım aslında sonra ise annemle ayrıldınız bende cok uzuldum ınan kı ailenın dagalmasına suan başka bı şehirde başka bır kadınla we cocugunlasın ama ben emınımkı benı de hiç bir zaman hıc bır yerde unutmuyorsun sırf benı görmek için geldiğin 3 saatlık yol war ya senı ewde beklerken elım ayagıma karısıyor ınan kı ne yapacagımı ne yedırecegımı sasırıyorum sana cünkü seni cok ama cok özlüyorum ben allaha sukur kı haftada 1 kez de olsa gelıyorsun yanıma we benı unutmuyorsun hiç bir zaman o ewli demiyorsun benımde ne kdr cok üzüldüğümü biliyorsun nede olsa ilk göz agrınım we ne yaparsam yapayım sen benden bende sen ne yaparsan yapmış ol asla we asla wazgecemem senden yanımda olamasanda mutlu ol başka bır kadınla ol ama saglıklı ol warlıgınıda hissetsem bana oda da yeter canım babam seni cok sewiyorum iyiki warsın we bende warım senın koca kızınım ......
bu şarkıyıda her dınledıkce gözlerim dolar bize yazılmış gıbı benımde babam memurdu we hep ayrı kalmak zorunda da kalmıştık sizinlede paylaşmak istedim .....

Karaçalılar gibi yardan bitme bir çocuk
Çarpı bacaklarıyla -ha düştü ha düşecek
Nasıl koşarsa ardından bir devin

O çapkın babamı ben öyle sevdim
Bilmezdi ki oturduğumuz semti
Geldi mi de gidici - hep , hep acele işi
Çağın en güzel gözlü maarif müfettişi
Atlastan bakardım nereye gitti
Öyle öyle ezber ettim gurbeti

Sevinçten uçardım hasta oldum mu,
Kırkı geçerse ateş, çağırırlar İstanbul’a
Bi helallaşmak ister elbet , diğ’mi oğluyla!
Tifoyken başardım bu aşk oy’nunu,
Ohh dedim, göğsüne gömdüm burnumu,

En son teftişine çıkana değin
Koştururken ardından o uçmaktaki devin,
Daha başka tür aşklar, geniş sevdalar için
Açıldı nefesim, fikrim, canevim
ben Hayatta en çok babamı sevdim..............

canım kocam gelecekteki baba adayım benım babalar günün kutlu olsun allahın takdırı bılıyoruz ama senınde baba olmayı cok ıstedıgını bılıyorum ınsallah bır gun olacak we sende baba olacaksın ınan bunu sneden cok ben istiyorum seni cok seviyorum......

babalargn38cb.png

bütün babalarimizin babalar günü kutlu olsunn

babacığım keşke yanımda kalmayı kabul etseydin...

keşke şu an her zaman yattığın yerde yatıyor olsaydın ve ben yanına uzanıp her zaman ki gibi "dünyanın en tatlı papası, biliyorum darlanıyorsun ama ben de sana sarılmayınca darlanıyorum" deyip sana sımsıkı sarılıyor olsaydım...

sen de istemem yan cebime koy bıyık altından gülerek kocaman kocaman dolma güzeli parmaklarını saçlarımın arasında dolaştırıyor olsaydın....

bana sık sık sorardın ya babacım "ben seni çoktan affettim hakkım helaldir"

seni çok ama çok seviyorum....canım babam çok özledim kısmetse temmuzda yanına geleceğim...

Babalar günün kutlu olsun canım babammmmŞeniz

12042008258.jpg

bende bütün babalar gününü kutluyorum.

fakat benim için en buruk en acı bir gün tam 15 yıldır babacğimi kaybedelı
seni çok özledim cnm babam sensiz hayatta nesfes almak çok zor arkamda
hiç kimsem yok cnm babam sen gittikten sonra yapa yanlız kaldım şu yer yüzünde
allah hiç kimseyi annasız babasız birakmasın çok zor hala içimde acsi
mekanın cenet olsun babacğim seni çok özledim....

Back