Bebek Beslenmesi KK Analari Bi Toplaniverin Gari...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

papyonkilikli

kulillah summe zerhum....
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
7.898
15.457
298
Benim de derdim bu SUKROLSUN. Aslinda bir derdim var bin dermana degismem durumundayim. neyse konuyu cok uzatmayim. Bir de konum azcik surada dursun noooolllluuurrrsunuz... orada cok cevap gelmiyor.

Benim 9.5 aylik bir kizim var Allahim bagislasin. Tup bebekle nasip etti Yaradan (dip not; 3 doktor bana tup bebekle bile bebegin olmaz demisti. Rabbim ol dedi. ) kendisi ortalama 7 aylikken anne sutunu birakti. herseyi denedim almadi. Mama derseniz onu da almadi sadece ek gida ile gidiyoruz suanda . iste sorun da orada basliyor ; kizim kesinlikle puturlu yemiyor. Yapiyorum dakikalarca agzinda tutuyor zaten istahsiz bir cocuk sonra da oguruyor ileri seviyede ise kusuyor cunku cignemiyor.

ben onceleri takmiyordum duzelir zamanla diyordum ki bir komsumun cocugunun 3 yasinda hala pure yedigini ogrendim. Asla kinamam ama uzuldum ve korktum. (masaallah SUKROLSUN saglik sorunu yok sadece tembel)
Simdi KK nin fedakar garip ve bir okadar gururlu guclu analari bana bir el atin ben nasil alistirayim bebeme bu puturlu gidayi. Benim gibi gec puturlu gida yiyen evladi olan var mi? basarilarinizi ve bu yoldaki alin terlerinizi nasil sildiginizi dinlemeyi dort gozle bekliyorum.

(dip not2; aaa benim cocugum 5 aylikti eline cig kofteyi veriyordum hem yoguruyordu hem yiyordu hem tavana atiyordu gibi kendi cocugunu anlatacak olanlar rica ediyorum yazmayin. Masallah cocuklariniza nazarim falan deger

dip not3; blwci annelerim bana blw olmuyor cocugum anne sutu ve mama almiyor malesef.

dip not4; biraz benim endiselerimden kaynaklanmis olabilir bu durum kabul ediyorum. )

Çiğ köfte esprisine bittim
Bebek işinden pek anlamam ama farklı tadlar deneterek sevdiği şeyleri keşfettikten sonra onların pütürlü halini vermeyi deneseniz? Çok klişe bir öneri belki ama başka ne yapılabilir ki ?

Daha erken yaa düzelir zamanla benim çocuklarımda hep püre şeklinde yediler.

Şükür bi sıkıntı yok illa ki katı gıdaya geçer zamanla arada makarna ,haşlanmış sebze verin eline alışır.

canım benim oğlan 14 aylık hala blendırdan geçiriyorum ben.ama ne yapıyorum mesela köfte yerken az veriyorum ağzına çiğneyip yutuyor.demek ki yutma problemi yok sadece toplu yedirirken alıştığı için direkt yutmaya pütürlü sevmiyor.panikleyecek bir durum yok eğer normalde eline bebe bisküvisi vb şeyleri verdiğinde kemirip yiyebiliyorsa hiç endişelenme kusup kusup aç kalmasından püre yemesi daha iyi.hem sen hiç gördün mü sadece püre yiyen insan?elbet alışacak bi gün no panic...

ya okadar cok kendi cocugunu anlatan var ki...

farkli lezzerlere gelince cok muhafazakar bir cocugum var. sadece sebze corbasi yiyor. un corbasiymis yogurt corbasiymis kesinlikle agzina surmuyor. tarhanayi agzina goturmeden ogurmeye basliyor.

Allahim istedigin anda aratmadan aglatmadan nasip etsin sana da Saglikli hayirli ve istahli

Bebeklerin çiğneme yutma refleksi 8 ay-3 yaş arası gelişiyormuş canım geç kalmış sayılmaZsın
Benim 7 aylık kızıma blender alıştırmadım hiç sende blender alıştırma
Erkek kardeşime annem blenderla yemeyi alıştırdı 4 yaşına kadar blenderla yedi çocuk yemekleri Yeni öğrendi çiğneyerek yemeyi 5 yaşında
Hep çiğneyip atıyordu yutmuyordu
Benim kızım pütürlü yiyor meyve püresi sebze püresi falan
Biraz sabırlı olmak Lazım sen ağlatarak yedirmemeye çalış teklif et güzel güzel
Yapabiliyorsan sizinle sofraya oturup yesin o zaman özenir belki :)

Benim kızım 21 aylık olacak o bile bazı şeyleri özellikle sevmediği şeyleri( sebze,bakliyat gibi) pütürlü yemiyor.ama iş sevdiği şeylere gelince cevizi ,zeytini vs yiyor.hiç sıkmayın kendinizi sevdiği birşeyler mutlaka vardır onları önüne koyun yemeye çalışsın.blendırdan geçirmeyin çatalla iyice ezin yavaş yavaş alışsın.
Daha çok küçük .küçük adımlarla ilerleyin zamanla alışır.

Daha erken yaa düzelir zamanla benim çocuklarımda hep püre şeklinde yediler.

Şükür bi sıkıntı yok illa ki katı gıdaya geçer zamanla arada makarna ,haşlanmış sebze verin eline alışır.
bak bunu yapicam.
bundan bir ay once elin verdigimi yiyordu. sonra bir akrabam falancanin da bak bogazina kacmis dedi hobarey papyon kafada kurmaya basladi. bu aksam eline verdim yine biskuviyi emdi kopardi agzinda eritip oyle yuttu. ama daha sik vereyim ki duzelsin degil mi...

catal isini denemeye baslayim. boyle korkarak biyere varamiycam.

tesekkur ederim.

anne değilim adayı bile değilim
Ama çocuğundan olduğunu düşünüyorum. çünkü yiğenim domatesin çekirdeğini bile yiyor ama o güzelim dişleriyle asla kabuğunu yemiyor . kabuklu veriyorum ( vitamini kabuğunda ) kabuğuna bana çöpe at diye veriyor ya . yani seninki pütürlü sevmiyor olabilir .

Son düzenleme:
Her çocuk farklı oluyor kimi iştahlı kimi iştahsız
Benim kız iştahlı mesela ama kardeşimin yemekle hiç işi Yok

Anne sutu veya mama olmadan olmaz ki simdilik temel öğün onlar olmali digerleri sadece ek olarak verilenlerdir. Baska marka mama denediniz mi?
Eline ekmek kraker falan verseniz belki öyle alisir kati gidayam

Evet çatalla eziyorum bende
Muzu, sebzeyi falan çatalla ezerek yediriyorum iyi oluyor
Elma armudu falan cam rende kullanarak püreliyorum:)
ben de meyveyi catalla eziyorum sebzede sorunumuz var bizim. gerci catalla ezdigimi cok yemiyor ama insallah basaririm.

Blender asla kullanmayın. Çatalla az da olsa ezebilirsiniz şimdilik.
Eline daimi olarak, ekmek, havuç , elma , salatalık v.s verin kontrollü olarak.
Alışır , hiç paniklemeyin.

Allah evladinizi size, sizi evladiniza bağışlasın.

Anne sutu veya mama olmadan olmaz ki simdilik temel öğün onlar olmali digerleri sadece ek olarak verilenlerdir. Baska marka mama denediniz mi?
Eline ekmek kraker falan verseniz belki öyle alisir kati gidayam
evet bu soruyu ve oneriyi bekliyordum. iyi niyetinizden kesinlikle suphem yok lakin her cocuk bir olmuyor ve bu soruyu duymaktan sikilmis bir anne var karsinizda.
evolvia ile basladim olmadi hipp agzina surmedi s&m aldim bana ne veriyorsun sen diye ortaligi birbirine katti en son aptamilde isyan bayragini acti.
sagip verdigim sutu bile icmiyor. babasina cekmis babasi da 2 aylikken birakmis. (avuntum bu yonde) benim bebe de bu cins iste...

aminnnnn cumlemizin evladini bagislasin o yuceler yucesi...

Kesinlikle sizi yargilamak icin demiyorum. Ama gercekten cok zor cunku suan vucudu icin gerekli besini alamiyor. İnsallah yemesi duzene girer.

Hiç önemli değil. Yoğurt ,badem , ceviz , keçi sütü v.s ( aklıma gelmedi diğerleri ) bu tip gıdalarla dengelersiniz .
Süt almıyorsa mamaya hiç gerek yok zaten ki faydasindan çok zararı olduğunu düşünüyorum. Iyiki yemiyor. Demek ki gurme sizin bebek :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…