belki onlarında bekaretini anlayabilecek bir şey vardırvarmıki acaba ??
Bekaretlerini anlayacak birşey var mı bilmiyorum ama, mikroptan koruma teorisi geçerliyse onlarda da kızlık zarının dengi olarak sünnet derisi varmış gibi geldi bana, yani ben kıt biyoloji bilgimle öyle eşleştirdim, o da sonuçta bebeklik döneminde vücudu koruyan daha sonra işlevsizleşen bir deri parçası, biz de toplumca o işlevsiz parçanın yok olmasına ''erkek olma'' anlamı yüklüyoruz.
Buarada o çarşaf serme adeti ne sapıkça birşeydir yahu, madem o kan pek değerli, evlendiğin adamdan başkası görürse namussuzlukla suçlanabilirsin, hangi mantıkla konu komşunun önüne seriyorsun, hani özeldi o
iyi de islamiyetten önce de vardı bu zar???
şöyle bir bakınca bazı kültürlere utanç bile sayılabiliyor belli bir yaşta bakire olmak.
hatırlamıyorum hangi toplumda ama, gelin bakireyse ve o kan yatağa bulaşırsa uğursuzluk sayanlar var.
bir yanda da o iki damla kan için yok edilen gelinler var...
KIZLIK ZARI - Kzlk Zar Nedir? Hera: (312) 426 85 25
Sorun kizlik zari degil aslinda , insanlarin beyin zari. Kadinlar bu kadar takmasalar, diktirme yoluna filan gitmeseler erkekler de belli bir sure buna alisacaklardir. Herkes kendinden sorumludur. Kimseye hesap vermek zorunda degildir.
Ona sahip olanlarin basinda gizli bir isik halesi vardir böyle yaniiiip yanip söner :)
Saka bir yana garip bir soru olmus, bize sorana kadar google da arastirabilirdiniz.
Size bir anımı anlatayım.. Yıllar önce bir forumda erkekler-kızlar tartışıyor.. biri dedi ki erkek bu.. "oğlum kızlık zarının düştüğünü gördün mü!Gözünle görmeden inanma,görücen düştüğünü " diyor...Cümleyi bir gördüm gülmekten ölmüştüm yaa..Kendince öğretiyor,akıl veriyor çok bilmiş bey..
Hiç bir şey yazmadım şimdi evlidir ya da nişanlıdır,bozmayım yuvasını dedim...Anlamışsınızdır her halde..detaya girmeyelim
Yil olmus 2012, 21. yüzyıla girmisiz, hala kizlik zarini tartisiyoruz:)
----------------------
Kız çocukları henüz daha küçük bir bebek veya çocukken dış dünyanın mikroplarından sadece 5-6 cm uzak olan karın içindeki steril ortam kızlık zarı tarafından korunmaktadır. Kızlık zarı olmasaydı küçük yaşta kakasını ve çişini altlarına yapmaları veya bilmeden vajinalarına parmaklarıyla dokunmaları bu çocuklar için büyük tehlike teşkil edecekti. Karın zarına ulaşabilecek mikroplar ciddi sorunlara yol açacağından birçok kız çocuğu ergenliğe bile ulaşamadan ölecekti. Bu bakımdan kızlık zarı kadının genital bölgesini dış etkenlere karşı koruyan bir engeldir ve bu amaçla yaratılmıştır.
----------------------
Yukarıda alıntıladığım yazının mantığı bence doğru, çünkü farklı biryerde hymenin çocukluk yıllarında daha kalın olduğu zamanla inceldiğiyle ilgili birşeyler okudum.
Kızlik zarı, kız bebeklerin idrar yolu enfeksiyonlarından veya rahmin kapabilecrgi diğer mikroplardan korunması içindir. Kiz cocugu buyudukce kizlik zari islevini kaybeder ve namus kavramina donusur.Her kadinin Kızlik zarı yapısı farklıdır. Dogum sırasında bozulan Kızlik zarı bile mevcuttur. Böyle yapıda olan birçok genc kız ilk gecesinde kız olmadıgı gerekçesiyle doktora muayene bile goturulmuslerdir. Hatta öldürülenler bile mevcuttur. Otopsi sırasında kız olduğu anlaşılmıştır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?