Hayir bilmek zorunda degiliiz ama fiyat ve doktor söyleyerek yardim etmek de zorunda degiliz cunku yardim edersek türkiye zor degisir. Diktirirse butun kadinlari asagilamis olur, sadece kendini degil. Benim kizim veya kizkardesim olsaydi aslaaaaa diktirmesini istemzdim. Onun icin bu soruyu kendime sormak birseyi degistirmiyor. Bence bu durumda olan birisine yapabilecegiin en kötü sey bunu önermek. Utanmasi gereken bir durum oldugunu sanir. Bizler ona asla degerini bu olaydan sonra kayip etmedigini aciklmamiz gerekirken doktor bulmasina yardim etmek en kötu seydir..
Ben toplumun yanar döner degerlerine göre hayatimi sekillendirmiyorum, onun icin hangi kadin neresini istiyorsa orasini diktirebilir.
Dolayisiyla bir yerlerini diktirmesi ne benim degerimi yükseltir ne de benden birsey götürür.. Beden onun bedeni,hayat onun hayati.
Bende kimsenin namus bekcisi degilim.
Gerekli durumlarda kizkardesim,kizim ya da ben olsaydim diye olaylara yaklasiyorum, cünkü bir olaya önyargiyla yaklasmak kolaydir,
"ben etmem, ben yapmam,benim basima gelmez" demektense karsimdakini anlamayi tercih ediyorum. Bunun adi da öneri degil empatidir.
Üstelik bu gibi olaylari degerlendirirken,elimizde veriler olmalidir.Karsimizdaki insanin yasi,dini,egitimi,ailesi,hayata bakisi,bulundugu
ruh hali vs. hakkinda yeterince verimiz olmadan uygun bir cözüm önerisinde bulunamayiz.
Yorumumda kimseye doktor, fiyat vs. ismi zikretmedim,ama birilerinin cani istemis önermisse o onlarin bilecegi is.
Eger Melek hanim doktor ismi ve operasyon fiyati degilde," sizler bu konuda ne düsünüyorsunuz?" diye sorsaydi,bu
konudaki fikirlerimi yazardim,ama bunu sormadi.
O halde bekaret konusundaki fikirlerimi kendime sakliyorum ve kimseyi yargilama hakkini kendimde görmüyorum.