Kızlık Zarı dediğin nedir? Beyin zarı gibi, soğan zarı birşey midir?

katikula

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
34.740
12.323
298
İstanbul
Uğruna canların verildiği, öldürüldüğü ve en önemlisi 'namus' adı altında tabir edilen 'hymen zarı' yani halk diliyle 'kızlık zarı' sorunu...

Bu bütün toplumumuzun yarası değil de nedir?

Soruyorum size... Bu kızlık zarı dedikleri; soğan zarı gibi, beyin zarı gibi bir şey mi? Nedir neyin temsilcisi neyin göstericisidir?

Evlenmeden önce ilişkiye girene 'eğlenilecek kız' profili veren toplumum... Kızlık zarına sahip olana 'bakire' diyen toplumum... Kızlık zarını eşine hediye gibi gösteren toplumum... Evlilik öncesi ilişki yaşamayana 'temiz' diyen toplumum...

Yaşı kaç olursa olsun, eğitimi ne olursa olsun, hangi çevrede yetişmiş olursa olsun bir takım bahaneler ile kadını 'koruyup-kollanan aciz bir varlık gibi gösteren toplumum...

Kızlık zarının hayatımızdaki önemini tartışmak istiyorum bu konuda...

Buyrun... Kimse kimsenin fikrine saygısızlık etmediği sürece her fikir kabulümdür...

Konuya bir konu sahibi gibi teker teker yorum alarak müdahale etmeyeceğim.

Bu tüm KK nın konusu çünkü, benim değil.

Beni en çok deli eden şey erkelerin bu kadar saf olması..
Neden mi.. Çünkü o minik zar'a büyük anlam vermeleri, bilmiyorlar ki etrafta onu koruyup herşeyi yaşayan kızlar çok.
Yazık diyorum sadece, acıyorum ben onlara

Peki ya kadınlarımızın buna gereğinden çok değer verişleri? Bu nolacak?
Acınası durumda değil miyiz 21. yüzyılda hala bunu konuşmak tartışmak bile komik hale gelmişken...

Canim benim ZAR diye bisey yok aslinda sadece SIKI bir bez ve iliski sonucunda genislemesi sonucunda kizlik bozulmaktadir, ve o bezin yirtilmasi sonucu kanama olur. Yoksa sogan kabugu bilmem ne zari diye bisey yoktu Allahim bu erkeklere ve cahil insanlara bir anatomi kitabi vermemiz lazim kesinlikle dusunuldugu gibi bisey degil!!!

Afedersin bi b*k değil. herşeyi yaptım ama bi onu yapmadım korudum kızlığımı diyo onla bunla evlenene kadar yapıyo herşeyi. sonra ne kızlığımı korudum bakireyim kızlığına bu kadar saygın varda bedenine niye yok.

Başlık çok yararlı ama konu sahibi gibi tek tek cevaplamaya kalkarsan işin içinden çıkamazsın zaten, birazdan kızışmaya başlar bin farklı yöne çekilir bu konu

Konuyla ilgili söylenecek çok şey var da afyonum patlamadı daha, birşeyler yiyip, kahvemi içip geri dönücem

bu kafa yapısında olan kadınlar kocalarını sıkı sıkı tutsunlar......zira boşandıklarında bir daha diktiremeyecekler.......ne kadar zavallıca değil mi

Peki ya kadınlarımızın buna gereğinden çok değer verişleri? Bu nolacak?
Acınası durumda değil miyiz 21. yüzyılda hala bunu konuşmak tartışmak bile komik hale gelmişken...

Çok doğru söylüyorsun Hayyal, kadınlarda en az erkekler kadar önemsiyor bunu. Önemli ama diğer türlü davrananlar olduğu sürece önemini yitiriyor.
Cidden öyle durumdayız.
Halbu ki 'eğlenilecek kız profili' kendni her haliyle belli eder. Amacı her karşısına çıkanla gününü gün etmek, sadece zevk için yaşayan tiplerdir.
Arada ki farkı görmek gerek ama göremiyor erkekler..
Ne olacağı hakkıında bir fikrim yok malesef :/

hayır bi de var biliyor musunuz bu örümcek beyinliler daha doğrusu beyinsizler karılarıyla mutlu olabilse keşke

Bana direkt yazdığın için cevaplamak istedim pin up
Erkeklerin bakış açıları az çok malum, ben kadınlarımızın düşüncelerini merak ettim sadece...
Genel bir tartışma konusu olsun istedim...
Bakalım neler çıkacak...
Fikirlerini ve seni bekliyoruz.

Evet toplum olarak maalesef bazı konularda hala çok geri kafalıyız. Saçma sapan şeylere anlamlar yükleyip tabu haline getiriyoruz.
Bu kızlık zarı meselesi de öyle. Bi arkadaşın dediğine katılıyorum kendini koruyup neler neler yapan insanlar var şimdi biz bunlara da mı bakire diyeceğiz bence dememeliyiz onlarda kendilerini boşuna bakireyim diye kandırmasınlar , namus bacak arasında değildir , beyindedir düşüncededir.

malesef memleket meselesi bu konuherkesin mutlaka bir yorumu vardırama umarım konu anlamsız boyutlara gitmez ve konu kapanmaz..:26:

konunun akıbeti şimdiden belli yalnız biliyosun dimi Hayyal :) birazdan akıllarınca başkalarının namussuzlukları (!) üzerinden kendi namusluluklarını (!) ispatlamaya gelecekler :)

Hayyalcim bu konu kapanır :)

bi arkadaşın da dediği gibi memleket meselesi bu konu maalesef ...

hatta bir ara netten mi okumuştum tam hatırlamıyorum ama , evlilik yıldönümlerinde kızlık zarını diktirip eşine süpriz yapanlar bile varmış .

konunun akıbeti şimdiden belli yalnız biliyosun dimi Hayyal :) birazdan akıllarınca başkalarının namussuzlukları (!) üzerinden kendi namusluluklarını (!) ispatlamaya gelecekler :)

Arkadaşlar umarım konu kapanmaz... Kim ne şekilde tartışma çıkarmaya çalışır bilinmez ama tek istediğim konuyu adabıyla konuşabilmek... :44:

Suan memleket meselesi ama bizler yeni nesillerin ebeveynleri degilmiyiz veya olmayacakmiyiz.
Bazi dusuncelerin yanlisligini gelecekteki topluma aktarmak bizim gorevimiz.
Bir cok kizla birliktelik yasamiz bir erkegin namuslu bir kizla evlenmek istiyorum demeye hakki yok bence.

Konu sahibi arkadaş öncelikle teşekkür ederim nezaketiniz ve herkesi konunuza davet ettiğiniz için.
Örümcek kafalı,beyinsiz yazılarını görmezden gelerek yazıcam çünkü sanırım ben o tayfaya giriyorum.
Bana göre kızlık zarı oraya öyle sebepsizce konulmuş, işlevsiz bir zar parcası değildir.
Evet benim için hiçbir erkekle cinsi münasebete girmediğimin delilidir.
He ama bazı arkdaşların belirttiği gibi her haltı yaşayıp bir tek ona elletmeyenlerde bana göre adilerdir.Çünkü ortada kandırmak var,aldatmak var.
İnsan ne yaşıyorsa ardında durmalı.
Ben bugüne kadar bir erkekle münasebet kurmadım diye kimsenin madalya takmasını beklemiyorum eşime hediyem de değil.
Bana göre olması gereken zaten.
Ben aman kızlıgım gıtmesın o benim sebeb-i varlığım:) diye değil zina yapmamak için kızlığımı koruyorum.
(ben kimseyi hedef alan birşey yazmadım lütfen kimse direkt saldırıya geçmesin ama konuşalım tartışalım)

hayal naptın sen :)

konu güzel ama umarım başka yöne çekilmez..

bu kızlık zarı denen şey beyin zarı ince olan adamların en çok merak ettiği ve büyük anlam yüklediği bir zardır..

kendi bakir değildir ama bakire bir kız ister...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…