Hanımlar merhabalar, eşimin numarasını telefonuma onun hayal bile edemeyeceği, kendisini taltif ettiğim bir şekilde kaydetmistim. Arada çok kırıldığımda adını soyadını kaydetsem de barışınca, eski şekline cevirirdim. Yaklaşık 3 ay önce boşanma davası açmıştık, ailesinin evinde kaldı 20 gün kadar, sonra araya akrabalar falan girdi barıştık. Ben yine adı soyadı şeklinde numarasını kaydettim. Eve geldiğinde benim numaramı adım ve bekarlık soyadimla kaydetmiş. Neyse bir hafta kadar öyle kaldı sonra değiştirdi. Ama ben değiştirmedim. Kırgınlığım geçmedi, kalbim düzelmedi kendisine de söyledim, çocukların hatırına döndüm. Bu soğukluktan kaynaklı yine bekarlık adımı ve soyadimla değiştirmiş. Anne ve babasının beni aşağılamasina karşı bir kere savunmadi, ben sustukça terbiyesizliğin boyutunu artırdılar. Zaten degistirme , bekarlık soyadima donme fikrim vardı.. şimdi de kendisi bile, kendi soyadı ile beni kaydetmedigine göre babamin soyadi ile kaydettigine göre artık benim düşüncemi hayata geçirmem lazım. Zaten onun ana babası ile aynı soyisimini taşımak uzun zamandır beni rahatsız ediyordu. Son damlayı taşırdı. Soyadını değiştiren arkadaşlar var mi, seyahat ederken, otelde kalırken, ya da ne bileyim yurtdisina çıkarken sorun oluyor mu. Sonradan evrak kürek işleri ugrastiriyor mu. Çünkü tekrar geri dönme yok diye biliyorum.. bilgisi, tecrübesi olan arkadaşlar bilgilendirebilir mi.