Kızlık soyadıni kullananlar kadınlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anlayamadığım her işi hallediyorsunuz,her sorun çözülüyor ama bu soyadı ile kaydetme meselesi mi çözülmüyor?
Adamı ne olarak kaydederseniz kaydedin,isterse BOYNUZLU P.ZVNK yazın kocaman harflerle,o sizin eşiniz. Hala nikahlısınız. O da sizi istediği gibi kaydetsin,boşamadığı sürece hala karısı sizsiniz. Her şey çözüldü geriye bu saçma mesele mi kaldı,inanılmaz bir evlilik inanılmaz bir ilişki ne diyeyim.

Hshshshs ne var sanki kociskocokelattasiyla isim degistirmece oynadiklari civcivli bir evlilikleri varsa, kizcagiz simdide soyadini degistirmek istiyor, el arttiracakti alti ustu, gittiniz ustune o da dellendi napsindi
Sus yine tetiklenecek şimdi

İki yıl önce boşandım, protokole yazdırdım , sezen aksu gibi hala eski kocamın soyadını kullanıyorum çünkü çok usengecim ve umrumda değil bı de babamın soyadını geri alıp napicam, Sabancı değil, Arkas değil. Banka , ehliyet, e ticaret, tapu ,ruhsat zırt pırt tek tek degistircem diye ugrastigima değmez, telefonumda da 20 yıl aşkımdi şimdi exaşkım oldu çünkü söylemiş mıydım bilmiyorum umrumda değil, siz bunlarla uğraşacak enerjiyi nereden buluyorsunuz ya?

Erkeklerin ceketini alıp çıkabileceği, kadınların ise dönüp dönüp düşünmesi gerektiği salık verilen bir toplumun bilinçaltına; gururlu durması gereken bir babanın nasıl uyumlandığına dair acı örnekler bunlar.
Yıkıcıya yapıcı olmak her seferinde biraz daha eksilerek, küçülerek dönmek demek.

Aksi daha yaygın olsaydı 'babanın evine' lafı bu kadar kolay sarfedilemezdi.

Sen daha dava açmadın mi yoksa bak yine diyorum acmazsan kahpesin.
Eşinizin sizi defalarca evden kovup babanızın bile sahip çikmamasi için çok geçerli sebepleri varmış demek ki, hep beraber anlamış olduk...

Her zaman bu kadar nezih misiniz yoksa bize özel mi?

Biz ne yaptık yav. Üye branda, muşamba ne varsa yırttı. Eteğini kaldırıp vuracak şimdi az kaldı hahshsdh
Şuna kahkaha attım olmadık bı yerde konu sahibine orantısız zekayla vuruyorsun Margaret, sen de az k.pe değilsin sahiden he

Aşırı üzücü ya. baba adına da kızı adına da aşırı üzücü.

Bir kere çiftler arasındaki hiçbir kavga zaten aileye yansıtılmaz. Gerçekten boşanacaksam dava falan açtıysam heralde aileme söylerim o zamana kadar da kafamda gerekli planı yapmış olurum. Bir kadının kendine bu eşya muamelesini yapması babasının da kabullenmesini benim aklım almıyor!

Şuna kahkaha attım olmadık bı yerde konu sahibine orantısız zekayla vuruyorsun Margaret, sen de az k.pe değilsin sahiden he
E öyle değil mi, seviyeye bak. Mune kentsel dönüşüme girer birazdan.

Ben küçük bir kasabada doğdum büyüdüm orada öyleydi ve bu bir hakaret çeşidiydi babasına kızını aldırmak. Genelde okumayan çalışmayan görücü usulü evlenenler böyleydi. Sonra da babasının evinden kocasının alması beklenirdi usul böyleydi.

Ama devrin değiştiğine inanmak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…