Sadece 5 tl farkla amca da olmak ister misiniz?Sadece 2 yaş farkla teyze oldum
Sus yine tetiklenecek şimdiHshshshs ne var sanki kociskocokelattasiyla isim degistirmece oynadiklari civcivli bir evlilikleri varsa, kizcagiz simdide soyadini degistirmek istiyor, el arttiracakti alti ustu, gittiniz ustune o da dellendi napsindi
İki yıl önce boşandım, protokole yazdırdım , sezen aksu gibi hala eski kocamın soyadını kullanıyorum çünkü çok usengecim ve umrumda değilHanımlar merhabalar, eşimin numarasını telefonuma onun hayal bile edemeyeceği, kendisini taltif ettiğim bir şekilde kaydetmistim. Arada çok kırıldığımda adını soyadını kaydetsem de barışınca, eski şekline cevirirdim. Yaklaşık 3 ay önce boşanma davası açmıştık, ailesinin evinde kaldı 20 gün kadar, sonra araya akrabalar falan girdi barıştık. Ben yine adı soyadı şeklinde numarasını kaydettim. Eve geldiğinde benim numaramı adım ve bekarlık soyadimla kaydetmiş. Neyse bir hafta kadar öyle kaldı sonra değiştirdi. Ama ben değiştirmedim. Kırgınlığım geçmedi, kalbim düzelmedi kendisine de söyledim, çocukların hatırına döndüm. Bu soğukluktan kaynaklı yine bekarlık adımı ve soyadimla değiştirmiş. Anne ve babasının beni aşağılamasina karşı bir kere savunmadi, ben sustukça terbiyesizliğin boyutunu artırdılar. Zaten degistirme , bekarlık soyadima donme fikrim vardı.. şimdi de kendisi bile, kendi soyadı ile beni kaydetmedigine göre babamin soyadi ile kaydettigine göre artık benim düşüncemi hayata geçirmem lazım. Zaten onun ana babası ile aynı soyisimini taşımak uzun zamandır beni rahatsız ediyordu. Son damlayı taşırdı. Soyadını değiştiren arkadaşlar var mi, seyahat ederken, otelde kalırken, ya da ne bileyim yurtdisina çıkarken sorun oluyor mu. Sonradan evrak kürek işleri ugrastiriyor mu. Çünkü tekrar geri dönme yok diye biliyorum.. bilgisi, tecrübesi olan arkadaşlar bilgilendirebilir mi.
Erkeklerin ceketini alıp çıkabileceği, kadınların ise dönüp dönüp düşünmesi gerektiği salık verilen bir toplumun bilinçaltına; gururlu durması gereken bir babanın nasıl uyumlandığına dair acı örnekler bunlar.yazdınız
Ya ben şeyi anlamıyorum burada gördüm hep. mesela kocalarınız babalarınızı arıyor ya gel kızını al diye. Babalarınız diyemiyor mu yetişkin insanlarsınız kim evden gitmek istiyorsa o gitsin. Sen gidebilirsin ananın evine diye.
Ya da bu faciayı yaşayıp kızını gelip o evden alan bir baba sonra kızını nasıl o eve bırakıyor. Gelirim alırım ama bir daha kızımın yüzünü göremezsin demiyor mu babanız?
Ya da niye oruçlu haliyle adamı getirtiyorsun kalk kendin git otobüse binip ya çok mu saçma düşünüyorum
Telefonuna çok sevdiğim diye mi kaydetmiş çünkü anladığım kadarıyla evliliğinizdeki tek geçerli şey telefona kaydedilmiş biçimi, evden kovmalar, babaya gel al demek, hiçbiri önemli değil tek gerçek telefona nasıl kaydedildiğiÇok sevdiğini söylüyor
Sen daha dava açmadın mi yoksaSus yine tetiklenecek şimdi
Eşinizin sizi defalarca evden kovup babanızın bile sahip çikmamasi için çok geçerli sebepleri varmış demek ki, hep beraber anlamış olduk...Sen daha dava açmadın mi yoksabak yine diyorum acmazsan kahpesin.
ney?Sen daha dava açmadın mi yoksabak yine diyorum acmazsan kahpesin.
Şuna kahkaha attım olmadık bı yerdeBiz ne yaptık yav. Üye branda, muşamba ne varsa yırttı. Eteğini kaldırıp vuracak şimdi az kaldı hahshsdh
Erkeklerin ceketini alıp çıkabileceği, kadınların ise dönüp dönüp düşünmesi gerektiği salık verilen bir toplumun bilinçaltına; gururlu durması gereken bir babanın nasıl uyumlandığına dair acı örnekler bunlar.
Yıkıcıya yapıcı olmak her seferinde biraz daha eksilerek, küçülerek dönmek demek.
Aksi daha yaygın olsaydı 'babanın evine' lafı bu kadar kolay sarfedilemezdi.
"Gel kızını götür" olayı çok aşağılayıcı. "Senden aldığım malı sana iade ediyorum" dermiş gibi babaya ve kadını birey olarak görmemek. Kadın koca(!) evinde kocasının karısı, baba(!) evinde babasının kızı. Tek başına hareket edemezmiş, gidemezmiş, elden ele güdülmeliymiş gibi. Eşim şöyle bir konuşmayı babama yapsa, değil babamın gelmesini beklemek, kendim çıkarım ve dönüşü de olmaz "Ne biçim bi kafası varmış bu adamın, tanıyamamışım" derim.
Bu atarı gideri kocaya ve koca tarafına da yapsanıza.Sen daha dava açmadın mi yoksabak yine diyorum acmazsan kahpesin.
E öyle değil mi, seviyeye bak. Mune kentsel dönüşüme girer birazdan.Şuna kahkaha attım olmadık bı yerdekonu sahibine orantısız zekayla vuruyorsun Margaret, sen de az k.pe değilsin sahiden he
Bık yını dıyırım ıçmızsın kıhpısınSen daha dava açmadın mi yoksabak yine diyorum acmazsan kahpesin.
Kociskosu için telefona yazmalik sifat oneriyorumSus yine tetiklenecek şimdi
Salağa yatma şimdi. Mahkeme perilerinden çok korktumYazık böyle çabuk yıpranır.
Belki kocası da Jason Statham gibi bir şeydir kim bilir…Kociskosu için telefona yazmalik sifat oneriyorum
"Tetiklediğim"
Sen bence adını kerhane kadini diye niye degistirmiyorsun. Bence yakışır, kocana da iyi fikir olsunKociskosu için telefona yazmalik sifat oneriyorum
"Tetiklediğim"
Ben küçük bir kasabada doğdum büyüdüm orada öyleydi ve bu bir hakaret çeşidiydi babasına kızını aldırmak. Genelde okumayan çalışmayan görücü usulü evlenenler böyleydi. Sonra da babasının evinden kocasının alması beklenirdi usul böyleydi.yazdınız
Ya ben şeyi anlamıyorum burada gördüm hep. mesela kocalarınız babalarınızı arıyor ya gel kızını al diye. Babalarınız diyemiyor mu yetişkin insanlarsınız kim evden gitmek istiyorsa o gitsin. Sen gidebilirsin ananın evine diye.
Ya da bu faciayı yaşayıp kızını gelip o evden alan bir baba sonra kızını nasıl o eve bırakıyor. Gelirim alırım ama bir daha kızımın yüzünü göremezsin demiyor mu babanız?
Ya da niye oruçlu haliyle adamı getirtiyorsun kalk kendin git otobüse binip ya çok mu saçma düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?