Kızlık soyadı

Musluk Suyu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2013
9.491
37.853
kızlar merhaba kasım ayında yeni kimliğimi çıkarırken dilekçe ile kızlık soyadımı da aldım şimdi hem resmi işlerde sorun oluyor, imza atarken falan da uzun sürüyor hem de insanlar 2 soyadı söylediğim de tuhaf tuhaf bakıyorlar. eşimden sıkıntı yok ama beni sıktı bu insanların tavrı.
şimdi yine nüfus müdürlüğüne dilekçe ile başvuru yaptığımda silinir mi???
internetten baktım dava falan açmanız gerekir demişler ama ben kütükten sildirmek istemiyorum sadece eşimin soyadı yazsın istiyorum belki aramızda bilen birileri ya da nüfus müdürlüğünde çalışan birileri vardır diye soruyorum. Hamile olduğum içinde nüfus müdürlüğüne gidemiyorum uzak sizden fikir almak istedim.

Insanlar neden tuhaf bakiyor anlayamadim?
Tam 10 senedir 2 soyadla yasiyorum
Hicbir yerde tuhaf bakan insan olmadi
Size oylw geliyor olabilir mi?
Sorunuzun cevabini bilmiyorum ama dava acmak gerekir diye dusunuyorum

Insanlar neden tuhaf bakiyor anlayamadim?
Tam 10 senedir 2 soyadla yasiyorum
Hicbir yerde tuhaf bakan insan olmadi
Size oylw geliyor olabilir mi?
Sorunuzun cevabini bilmiyorum ama dava acmak gerekir diye dusunuyorum
Bir bilsem sanki çok ayıp tü kaka bir şey yaptım. Bu hormonlarla da fazla gelmeye başladı. Belki bilen birileri vardır diye sordum sizlere.

Siz hoşnutsanız kime ne?
Tuhaf bakışlara maruz kaldığınız için mi değiştirmek istiyorsunuz ilginç.
Misal; sudiye altınışık cömertoğulları
-:oha:
-bi sorun mu var? :işsiz:
Diyeceksin gerekirse.
Elalem ne der elalem garipsiyor diye kılımı kıpırdatmam şahsen.

önceki soyadım demek daha doğru değil mi
Kızlık soyadı diye eski nesil kullanıyor genelde yaşlılar
Konu hakkında bilgim yok ama bende sevmıyorum iki soyadı. Bekar soyadınla yaptığın, tanındığın bir işin yoksa gereksiz geliyor

kızlar merhaba kasım ayında yeni kimliğimi çıkarırken dilekçe ile kızlık soyadımı da aldım şimdi hem resmi işlerde sorun oluyor, imza atarken falan da uzun sürüyor hem de insanlar 2 soyadı söylediğim de tuhaf tuhaf bakıyorlar. eşimden sıkıntı yok ama beni sıktı bu insanların tavrı.
şimdi yine nüfus müdürlüğüne dilekçe ile başvuru yaptığımda silinir mi???
internetten baktım dava falan açmanız gerekir demişler ama ben kütükten sildirmek istemiyorum sadece eşimin soyadı yazsın istiyorum belki aramızda bilen birileri ya da nüfus müdürlüğünde çalışan birileri vardır diye soruyorum. Hamile olduğum içinde nüfus müdürlüğüne gidemiyorum uzak sizden fikir almak istedim.
Iki adım iki de soyadım var. Yani dört isim. Kimseye tuhaf geldiği falan da yok. Sana öyle geliyordur. Kadınların çoğu artık bekarlık soyadını da kullanıyor. Herkes alıştı.

Ben de yaklaşık 6 yıldır 2 soyadımı da kullanıyorum.

Resmî işlemlerde herhangi bir sıkıntı çıkmıyor.
Ne gibi sıkıntı cıktı sizde?

Mesela diplomam, ehliyetim, mesleki oda kaydım. Her şeyim ilk soyadıyla.
Zaten herkes tc ye bakıyor.

Kimse de garip karşılamıyor.

Bence siz hormonlardan bi garip dusunuyorsunuz

Merhaba yeni bir kanuna gore bir defaya mahsus isim yada soyisimde mahkemesiz değişiklik yapiliyormus tek bir imza ile nufus mudurlugunden..yerinizde olsam yapmazdim ama zira bende 1 yillik evliyim esimin soyadini tasiyorum ama yakin zamanda basvurup eski soyismimide alicam sadece esiminkini kullanmak istemiyorum

Merhaba yeni bir kanuna gore bir defaya mahsus isim yada soyisimde mahkemesiz değişiklik yapiliyormus tek bir imza ile nufus mudurlugunden..yerinizde olsam yapmazdim ama zira bende 1 yillik evliyim esimin soyadini tasiyorum ama yakin zamanda basvurup eski soyismimide alicam sadece esiminkini kullanmak istemiyorum
İşte ben yeni evlendiğim de kimlik değiştirirken dilekçe ile başvuru yapıp eklettim. Şimdide tek eşimin soyadını kullanmam için yine dilekçe verme hakkım var mı? Diye sordum :) sonuçta farklı olan bir şey yazdırmayacağım sadece tek soyadı kullanmak istiyorum.

Ben anlayamadim simdi evlendikten sonra zaten gidip degistirirken ikisinide kullanmak istiyorum diyebilirsiniz ilk kimlil degisikligindw sorun yok yanlis degilsem nikah zamaninda iki soyadi kullanmak istiyorum diye belirtmeniz yeterli diye biliyorum....evlilikten sonra hepimiz kimlik değiştik eger bundan bahsediyorsaniz sikinti olmayacaktir...simdi gidip bir imza ile tek soyadi kullanabilirsiniz...

Ben anlayamadim simdi evlendikten sonra zaten gidip degistirirken ikisinide kullanmak istiyorum diyebilirsiniz ilk kimlil degisikligindw sorun yok yanlis degilsem nikah zamaninda iki soyadi kullanmak istiyorum diye belirtmeniz yeterli diye biliyorum....evlilikten sonra hepimiz kimlik değiştik eger bundan bahsediyorsaniz sikinti olmayacaktir...simdi gidip bir imza ile tek soyadi kullanabilirsiniz...
Nikah başvurusunda ben kızlık soyadımı kullanmak istiyorum diye başvuruda bulunmadım.
Kimlikleri değiştirmeye gittiğimiz de nüfus müdürlüğüne dilekçe ile başvurdum.
hemen orda eklendi.
Şimdide diyorum ki gidip dilekçe ile sildirebilir miyim?

Nikah başvurusunda ben kızlık soyadımı kullanmak istiyorum diye başvuruda bulunmadım.
hemen orda eklendi.

Arkadaşların söylediğine göre 1 kere mahkemesiz değişiklik oluyormuş siz de o hakkınızı kullanmışsınız. Mahkemeye başvurmanız gerekiyor.
Ama bence gerek yok. Ben de 2 soyadımı da kullanıyorum. Her gün imzalamam gereken evraklar var, hiç de sorun olmadı.

hemen orda eklendi.
Nikah başvurusunda çift soyadı deseydin şimdi dilekçe ile değiştirebilirdin. Ama dilekçe hakkını kullanmışsın. O yüzden mahkemeye gitmen gerekir. Bence gereksiz...

hemen orda eklendi.
Ama neden oyle yaptiniz ki dilekcesizde halledebilirdiniz bunu o zaman...eger dilekce ile yaptiysaniz mahkeme yolu ile yapmaniz gerekecek...ki bencede gerek yok bence ozellikle kadinlar kendi soyisimlerini de kullanmali ben esiminkini aldim ve inanin uzuluyorum en kisa zamanda gidip kendi soyadimida alicam evet cok uzun olcak ama olsun

X