• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kizlarrrr bebeğim sabaha karşı çok garip hareketler yapıyor 😕

tkntl

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2022
41
14
3
38
Kizlarrrr merhaba öncelikle, sormak istediğim bebeğim 2 ay 23 günlük sezeryan doğum yaptım, ilk bir kaç hafta iyi güzeldi ama biraz kolik bir bebektik gazı çoktu, anlamadığım sabaha karşı saat bazen 3, bazen 4, bazende 5 gibi garip hareketler yapıyor elini kolunu hareket ettiriyordu bişeylerle mücadele eder gibi, ilk zamanlar bunlara ıkınmalarda eşlik ediyordu ama son zamanlarda sadece hareket halinde gözü kapalı hemde, çok ender ağlama eşlik ediyor ama genelde ağlamadan yapıyor, gun içinde olmuyor dediğim saatlerde sadece, nedeni nedir çok merak ediyorum? Bu durumu yaşayan varsa cevap yazsın lütfen 😕

Kizlarrrr merhaba öncelikle, sormak istediğim bebeğim 2 ay 23 günlük sezeryan doğum yaptım, ilk bir kaç hafta iyi güzeldi ama biraz kolik bir bebektik gazı çoktu, anlamadığım sabaha karşı saat bazen 3, bazen 4, bazende 5 gibi garip hareketler yapıyor elini kolunu hareket ettiriyordu bişeylerle mücadele eder gibi, ilk zamanlar bunlara ıkınmalarda eşlik ediyordu ama son zamanlarda sadece hareket halinde gözü kapalı hemde, çok ender ağlama eşlik ediyor ama genelde ağlamadan yapıyor, gun içinde olmuyor dediğim saatlerde sadece, nedeni nedir çok merak ediyorum? Bu durumu yaşayan varsa cevap yazsın lütfen 😕
Gaz olabilir mi?

Bilmiyorum doktora söyledim gaz dedi ama kaç haftadır aynı,sadece ikinmalar azaldı hareketlilik var hala bazen yarım saat bazen bir bazende iki saate kadar kalıyor
Damla kullanıyor musunuz gaz için? Sizin yediğiniz bir şeyler dokunuyordur belki ekstra olarak

Nurse harveys diye bir damla kullanıyorum ama öncesindede vardı bu hareketleri,benim merak ettiğim niye bu hareketleri yaptığı

Benim oglumda hem ıkınarak yapiyor gaz sancisindan ben kundakliyorum ama kundaklamadigimda gözlemledim özellikle aksamadogru ve gece sabaha kadar ıkınmaktan düzgün uyuyamiyor uykusunda ıkınarak mızmızlaniyor ama emmiyor uyuyor korkacak bisey yok endişelenmeyin kolik zor malesef çook zorlaniyorum

Benim oglumda hem ıkınarak yapiyor gaz sancisindan ben kundakliyorum ama kundaklamadigimda gözlemledim özellikle aksamadogru ve gece sabaha kadar ıkınmaktan düzgün uyuyamiyor uykusunda ıkınarak mızmızlaniyor ama emmiyor uyuyor korkacak bisey yok endişelenmeyin kolik zor malesef çook zorlaniyorum

Ağlamasını filan geçtim zaten alışmıştık artık akşam 8 de başlar 10 olunca biterdi, ama Sabaha karşı genelde aynı saatlerde ikinip hareketli oluşunuda gaza bağladım ama şimdi sadece huzursuzmuş gibi birşeyler mücadele eder gibi hareketlerine anlam veremiyorum alışkanlık mi yaptı nedir 🙄

Ağlamasını filan geçtim zaten alışmıştık artık akşam 8 de başlar 10 olunca biterdi, ama Sabaha karşı genelde aynı saatlerde ikinip hareketli oluşunuda gaza bağladım ama şimdi sadece huzursuzmuş gibi birşeyler mücadele eder gibi hareketlerine anlam veremiyorum alışkanlık mi yaptı nedir 🙄
Refleks sıçrama olabilir

Uykusunun hafiflediği zamanlar ellerini sallar. Hatta fazla sallayıp kendini uyandırır bebekler normal. Gaz yapan her şeyi bırakın. Çiğ sebze meyve süt ürünü baklagil tüketmeyin. Komposto, pilav, badem gibi gaz yapmayan şeyler yiyin rahatlar inşallah

Uykusunun hafiflediği zamanlar ellerini sallar. Hatta fazla sallayıp kendini uyandırır bebekler normal. Gaz yapan her şeyi bırakın. Çiğ sebze meyve süt ürünü baklagil tüketmeyin. Komposto, pilav, badem gibi gaz yapmayan şeyler yiyin rahatlar inşallah
Gözleri kapalı halde mi? Fazla hareketli ama böyle bişeylerle mücadele ediyor gibi 😕

Duymak istediginiz bir sey var gibi, kim ne derse desin sanki aklinizda bir sey var uykuda mucadele ettigi biseyler oldugunu dusunuyorsunuz korkutmayin kendinizi boyle sancidan kivraniyorlar hepimizi yasadik
Aslında duymak istediğim birşey yok doktora götürdüm ama gazdan dedi ama ne zamana kadar sürer bu durum merak ediyorum ikinmalar bitti çünkü gözü kapalı eli ayağı hareket halinde olunca dikkatimi çekiyor sadece bide uyandırınca normale dönüyor 🤷🏻‍♀️

Gözleri kapalı halde mi? Fazla hareketli ama böyle bişeylerle mücadele ediyor gibi 😕
Evet uykunun evreleri var. Derin uykuda yapmaz genelde hafif uykuda yapar. Kızım da sürekli hııııııı hııı diye hiç durmadan ses çıkarıyordu. Korktuk, doktor normal dedi. Kollarını çok hızlı ve sürekli sallamaya başlıyordu, sonra bu hareketi kendisini uyandırıyordu

Çok kafanıza takıldıysa. İçinizden bir ses gaz değil başka birşey diyorsa video çekin, doktoruna gösterin.
Kesin tanrıyı o zaman daha rahat koyar 👍

Evet uykunun evreleri var. Derin uykuda yapmaz genelde hafif uykuda yapar. Kızım da sürekli hııııııı hııı diye hiç durmadan ses çıkarıyordu. Korktuk, doktor normal dedi. Kollarını çok hızlı ve sürekli sallamaya başlıyordu, sonra bu hareketi kendisini uyandırıyordu
Ne kadar sürüyordu sizin bebekte? Bide genelde aynı saatlerde mi oluyordu

Bebeğim yok ama gaz olacağını düşündüm ben de. Kendinizi korkutmayın. O dediğiniz şeyleri benim 44 yaşındaki eşim bile yapıyor uykusunda. Bir gün gözümü çıkaracak ya da kafamı patlatacak uyurken diye korkuyorum. Bebek gibi tehlikesiz de değil, iki metre insan :(

Bebeğim yok ama gaz olacağını düşündüm ben de. Kendinizi korkutmayın. O dediğiniz şeyleri benim 44 yaşındaki eşim bile yapıyor uykusunda. Bir gün gözümü çıkaracak ya da kafamı patlatacak uyurken diye korkuyorum. Bebek gibi tehlikesiz de değil, iki metre insan :KK43:

Back