kürtajdan sonra yada düşüklerden sonra regl süresinin değişmesi gayet normal. önemli olan regl olup olmadığındır.Kizlar simdi ben kurtaj oldum 2 yil olacak temmuzun 14unde ilk reglimi 42.gun sonralarini ise 30.gunde oldum hep12 yasindan beri regl oluyorum sadece 2 yada 3 kere adetim gecikmistir yasim 23 kurtaj olduktan 3.ayimdan yani 3.adetimden itibaren adetlerim azaldi gununde oluyorum ama miktar ve gun olarak azaldi kime sorduysam hormonal dediler ben yapiisikliktan fazlasiyla korkuyorum ama kurtajdan 100 gun sonra yapisiklik olabilirmi ilacla adetlerim eski yogunluguna gelirmi bana yardim edin luttfenn onceden 6 gun olurdum simdi ise 4 gun falan 4.gun dus aliyorum her adet zamani bunu dusunmekten biktim artik
Kistim yok karindan ve vajinalultrasona girdim gecen yil yaptirmistim hormonda prolaktin az yuksek 30 cikmistiHormon testi yaptırın adetin ikinci günü eğer normal çıkarsa rahim filmi mutlaka cektirin
Doktor sizinkine ne dedi peki normalmiymis canim film cektirdinmi hic yasin kac birdekürtajdan sonra yada düşüklerden sonra regl süresinin değişmesi gayet normal. önemli olan regl olup olmadığındır.
yapışıklık olduğunu düşünüyorsan ve çocuk düşünüyorsan bir rahim filmi çektirebilirsin
benimde düşük ve kürtajlardan sonra regl sürem değilti bende 6 günde tamamlarken artık 2-4 günde bitiyor ve bana göre bu rahatlık. hiçbir eksisini görmedim.
yapışıklık tek kürtajla değil enfeksiyonlada oluşabiliyor ameliyatları saymıyorum bile. olacağı varsa olur önüne geçilmiyor
rahatsızlık hissediyorsan bir doktorla görüşmen de fayda var , o seni daha ii aydınlatır ve yönlendirir. geçmiş olsun
O zaman cnm hsg cektirmelisinKistim yok karindan ve vajinalultrasona girdim gecen yil yaptirmistim hormonda prolaktin az yuksek 30 cikmisti
3.ayimdan itibaren degisti ilk ayda belli ediyormus genelde kendini bu yuzden biraz endiseliyim yapisiklikta kanama 1 gun bile neredeyse olmuyormusO zaman cnm hsg cektirmelisin
yaşım 35 hsg çektirdim. bende bir sorun çıkmadı belli yaş aralıklarında regl düzenin değiştiğini kanama 1 gün bile olsa yeterli olduğunu söylemişti doktorum.Doktor sizinkine ne dedi peki normalmiymis canim film cektirdinmi hic yasin kac birde
Ufff bende cektireyimde icim ferahlasin da kurtulayim hormonal oldugunu dusunuyorum benimkinin niyeyseyaşım 35 hsg çektirdim. bende bir sorun çıkmadı belli yaş aralıklarında regl düzenin değiştiğini kanama 1 gün bile olsa yeterli olduğunu söylemişti doktorum.
hsg çektirdikten sonra yapışıklık yaşayan insanlarda var . ben düşük kürtaj ve dış gebelik ameliyatı geçirmiştim. tüp bebek tedavisine başlamadan önce istedikleri için çektirdim. normalde reglim azaldı diye telaş yapıpta acaba yapışıklık mı oluştu diye hiç düşünmedim. reglim azaldı diyede açıkcası rahim filmi çektirmezdim. çünkü devlet hastanesinde bu işlem eziyetli , özelde de C kollu cihaz haricindekilerin devletteki işlemden farkı olmuyor. acılı bir işlem bile olabiliyor . ben özelde çektirmiştim 2015 de sanırım o zaman 400 tl idi ama o merkez kapanmış. devlet hasanesinde çektirenlerle konuştuğumda acıdan bayılanları duydum. bazı merkezlerde anestezili yapılıyor. işlem normalde C kollu cihazlarda soyun giyin masaya yat röntgen ilacı verilsin röntgen çekilsin kalk giyin toplasan 6 dk sürmüyor ama eski cihaz kullananlarda durum daha farklı ve uzun süreli ve acılıymış.Ufff bende cektireyimde icim ferahlasin da kurtulayim hormonal oldugunu dusunuyorum benimkinin niyeyse
Simdi bosa cektirmeyim mi ben boyle deyince tereddut yasadim kararsizim aslanpencesi ise yariyormus artmasi icin ilk once onu mu kullansamhsg çektirdikten sonra yapışıklık yaşayan insanlarda var . ben düşük kürtaj ve dış gebelik ameliyatı geçirmiştim. tüp bebek tedavisine başlamadan önce istedikleri için çektirdim. normalde reglim azaldı diye telaş yapıpta acaba yapışıklık mı oluştu diye hiç düşünmedim. reglim azaldı diyede açıkcası rahim filmi çektirmezdim. çünkü devlet hastanesinde bu işlem eziyetli , özelde de C kollu cihaz haricindekilerin devletteki işlemden farkı olmuyor. acılı bir işlem bile olabiliyor . ben özelde çektirmiştim 2015 de sanırım o zaman 400 tl idi ama o merkez kapanmış. devlet hasanesinde çektirenlerle konuştuğumda acıdan bayılanları duydum. bazı merkezlerde anestezili yapılıyor. işlem normalde C kollu cihazlarda soyun giyin masaya yat röntgen ilacı verilsin röntgen çekilsin kalk giyin toplasan 6 dk sürmüyor ama eski cihaz kullananlarda durum daha farklı ve uzun süreli ve acılıymış.
sen regl gününe hiç takılı kalma kardeşim. daha önce dediğim gibi 1 günlük kanama da yeterli. çoğu bayan 2-3 ayda bir regl oluyor bir kaç damlayla geçiriyor ve sorunsuz hamile kalabiliyorlar.Simdi bosa cektirmeyim mi ben boyle deyince tereddut yasadim kararsizim aslanpencesi ise yariyormus artmasi icin ilk once onu mu kullansam
Insallah ben su sut buharina bi bakayim:))))ama takintili insanlar iste boyle olunca musluk gibi kanamami bilince boyle olmasi garibime gidiyo belki normaldir ama bana garip geliyo:)))senin bir sorunun yoktur insallah varmi bir probleminsen regl gününe hiç takılı kalma kardeşim. daha önce dediğim gibi 1 günlük kanama da yeterli. çoğu bayan 2-3 ayda bir regl oluyor bir kaç damlayla geçiriyor ve sorunsuz hamile kalabiliyorlar.
bazı kadınlar yapışıklık için süt buharına oturuyor nasıl yapıldığı internette yazıyor. ayrıca insan neden korkuyorsa başına hep o geliyor. o yüzden iyi düşün iyi olsun :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?