Kızlarr kapanmak(tesettur) ıstıyorum lutfen yardım edın!!!

Rabbim buyurduki cehennemin ateşi daha sıcaktır :18:

Bende tesettürlüyüm sıcaklarda çok zor oluyor ama Rabbim sabrını veriyor

Dogru soyluyorsun o kadar tarlalarda calismaya giden kapali acik bir suru insan o sicakta gunesin altinda nasil dayaniyor onlar da insan biz de dayanmaliyiz ben de Allahin izniyle ramazanda kapanacagim.Allah isteyen herkesin gonlune gore versin

içinden geldiyse ve niyetlendiysen çok şanslısın bu ALLAHın sana bir lutfu.çevrenin etkisi çok büyük arkadaşlarım çok haklı lakin cehennem ateşinde yanarken o çevreden bir tane insanoğlu ble olmayacak.RABBİM tez zamanda hepimize nasip etsin.aminnnnn
ben birebir şahit oldumm ve tahammül edemedim sanki suç gibi kapalı arkadaşlarım o ağır hakaretler karşısında boyunlarını büktüler içim cız etti ,biraz daha devam etse ağzımdan cümleler çıkıverecekti ve belkide okulu hala bitirememiş olacaktım :) verilen karar yanlış ya da doğru işin orasında değilim ben işin özü kimse kimseye başındaki örtü yüzünden haketmediiği hakareti edemez !

Merhaba..

Ben üniversite sınavına girdim kazanacağımı anladım ve tercihleri yapmadan kapandım.2005 de. Anne çevrem kapalı baba çevrem açık ve biraz tesetttüre ön yargılı. Neyse üniversiteyi kazandım ve kapandımmm.. Okula gidip gelmek zor oldu ama kapnamanın hevesiyle okulu kazanmanın hevesiyle öyle kapanıverdim.

Çevremden çok tepki aldım sen süslüsün süsünden nası vazgeçeceksin (saçımı hergün köpüklerdim, fön çekerdim, entel dantel giyerdim ) , kapanırsan açılırsın falan filan dış sesler olumsuz şeyler duymak insanı kzıdırsa da kulakların tıkayıp amacını öne koydun mu vız gelir her ses. neyse konumuza dönelim... İlk başlarda kısa etekde giydim darda giydim sıkma başda bağladım.. Yeni kapandığım için makyajda yapıyordum uzun eteğin üzerine uzun bir şey giyemiyordum falan filan.

Sonra dedim ki ben niye kapandım.. Süs için mi? Allah rızası için mi?

Sonra yavaş yavaş bol giymeye uzun tunikler giymeye eşarbı daha dikkat çekmeden kapamaya başladım..

Ha bu arada ilk başlarda bende eşarbımı bağlayamıyordum olmadı şimdi 8 yıl oldu nerdeyse profesyonel oldum gözüm kapalı bağlıyorum. Sonra eşimle tanıştım ünide onunda desteğiyle daha da dkkat etmeye çalıştım.. Şu an beni eskiden beri görmeyenler tanıyamyorlar... Bol pardesü giyiyorum üzerinede geniş dikkat çekmeyen eşarplar takıyorum... Bu arada sıcaklar tabi bunaltıyor ama Kuran da diyoki cehennem ateşi daha sıcaktır amaç önemli...

Rabbim içinizden bu isteği almaz ve kapanırsınız inşaAllah... Allah daim eder kapandıktan sonra arkasıda gelir daha da dkkat edip güzel bir şekilde yerine getirirsiniz...

eğer istiyrsanız dış seslere takılmayın inanın ki kapanırsanız daha huzurlu olacaksınız...

hemen kapan derim .cünkü sen düşündükçe seytan vesvese verir.niyetlen kapan .Allah yarım eder . sıcakları da düşünme çünkü güneş dierek vücüdüna temaz edmiyeceğinden acıkkenkindne daha rahat edersin :))

merhabalar...Allah öncelikle yardımcın olsun,inşallah hakkıyla kapananlardan olursun...bende uzun zamandır kapalıyım,ortaokulda imamhatip okudugum ıcın sadece okulda kapatıyr dışarda açık geziyordum...lisede kız meslekte okudum yine okulda mecbur acıyrdum,üniversitede de aynı ama en cok üni.de zorlandım o ara dışardada açık gezdim Allah affetsin...uzun zamandır kapalıyım dedim ama hakkıyla kapalı oldugumu düşünmüyrm evlenene kadar da böyleydı.artık çok dikkat ediyorum dışarda pardesü veya ferace giyiyorum...nefisle imtihanımız devam ettiği için yine de süsten ve rengarenk eşarplardan vazgeçemiyrm ne yazıkki. inşallah ilerde hakkını verebilirim diyorum ve emin ol sıcaklarda diğer insanlardan daha fazla bunalıp,terlemiyoruz. genç kardeşim güzel bir karar vermişsin uygulamaya geçirmen temennisiyle...

Universitede pek sorun olmuyor bu boraz rektorle de alakali galiba ama zaten bayan ogrencilerden cogu kapali rahatlardi su ana kadar insallah ben de rahat ederim

Yaptigin yoruma bi anlam veremedim ben yaslaninca kapan demedimki:26:

Ben de herhalde sus konusunda baslarda zorlanacagim ama bazen cevremde bakiyorum nice kapali hanimlar hem hakkiyla kapanmislar hem de cok sıklar insallah ben de bakimi elden birakmadan hakkiyla kapanirim

Ben de dar pantollarla kisa bluzlerle kapanip asiri malyaj yapanlara cok kiziyorum
Acikcasi bakarken gunah olmasin ama cok yadirgiyorum.

Dogru soyluyorsun seytan vesvese verir.

Yok zaten su an dusundugum en son sey socaklik

Acaba kapanirsam acikken yaptigim ne gibi seylerden mahrum olurum bu beni cok etkiler mi onu dusunuyorum

Yaptigin yoruma bi anlam veremedim ben yaslaninca kapan demedimki:26:

Yok yanlis anlamissiniz beni ben oyle bi sey kasteddiniz demedim ki.ben sadece size hak verdim sonra da aklimda olani yazdim.yoksa dogru soyluyorsunuz sicaklik ya da sogukluk onemli degil zaten benim en son dusundugm sey onlar.kisacasi yanlis mesaji alintilamisim.yoksa burda komse bana yaslaninca kapan demedi.ben aklimdakileri yazdim

Son düzenleme:
merhabalar bende bu konuyu görünce yazmak istedim bende kapanalı 2.3 ay oldu bende acık bir bayan sürekli saçlarını fönleyen makyaj falan öyle işte.namaza başladıgımda acık gezmek bana rahatsızlık vermeye başladı çünkü kapanmak bir emirdi bizim için vicdanım rahat degildi eşiminde destegiyle kapanmaya karar verdim ben asla kapanamam diyordum açık bir insana zor geliyor tabi herkes farklı düşünebilir.ben kapandıgımda kış ayındaydım tabi bana en zor yanı sıcaklar oldu dayanamıyorum hele birde istanbulun neminde çok geriliyorum hala sıcaklarda sanki başörtü kafama yapışıyo Allah yardımcımız olsun önemli olan dünya güzelliklerinden vazgeçip öteki tarafı düşünmek değilmi

Bir zorluğu yok.Eğer sıcaklar gözünü korkutuyorsa pamuklu ve ince giysiler giyinirsin yazın.Hiç düşünme kapan bir an önce.Hem herşey birden olacak diye birşey de yok.Önce etek giy sonra uzun kollu giy sonra başını kapat.
Hem cildine de iyi gelecek.Uzun yıllardır kapalı biri olarak söylüyorum vücudumda tek bir tane bile güneşten oluşan ufacık bir leke yok

kızlar kapalı bayanlar denize falan nasıl giriyorsunuz benim tatil hevesim kaçtı tatil denizsiz olmuyo

kızlar kapalı bayanlar denize falan nasıl giriyorsunuz benim tatil hevesim kaçtı tatil denizsiz olmuyo

Kapalılar için özel kapalı mayoları var ben çok gördüm adı ne bilmiyorum da onlardan alabilirsin niye hevsin kaçacak canım giyersin denize de girersin gayet

Haşemalar var.. Ben geçen sene aldım eşofman takımından hiç bir farkı yok. Büyük beden aldımki üstüme yapışmasın.. Üst tuniğide dizk apaklarımı bi karış aşağı geçiyor.. Bi sıkıntı olmuyor yani.. Sen yeter ki kapanmak iste...

Umarım tüm cesaretini toplar bir an önce kapanırsın canım..

Ben kapanalı 1 sene oluyor. Kapandım fakat hiçkimse benden kapanmamı beklemiyordu.

Ailemde herkes tesettürlü. 4 kız kardeşiz en küçüğümüz bile kapandı ama benim içimden ne yazık ki gelmiyordu..

Hiçbir zaman baskı yapan annem babam olmadı. Hepsi kendi iradesiyle vakti geldiği zaman kapandı ablalarım ve kardeşim..

Kardeşim şehir dışında imam hatip okuyor. Onun yanına gittim 1hafta kadar Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri vardı..

Yurtta kaldım arkadaşlarıyla birlikte. Tabi bu zaman zarfı içerisinde ortama ayak uydurmak için bende kapandım kardeşimin kıyafetlerinden giydim...

Gitmeme yakın arkadaşları çok yakıştığını söyledi, benimde hoşuma gitti açıkcası..

Tamam dedim kapanıyorum.. Ertesi gün oldu alış veriş merkezine gittik, tabi ben dayanamadım çok aşırı saça makyaja düşkün birisiyim çevreyi gördükçe yapamam dedim..

Yurda geldik yapamam dedim burda farklıydı ama dışarıya çıkınca olmadı dedim.. Gece yattım sabah mesaj var facebookta

Hz. Şems ve Hz. Mevlana sayfasından ;

Nefsi en zayıf olan erkektir bu yüzdendirki kadına kapanmak farz kılındı..!
Buna rağmen halen o kadın açıksa işte ahirette benim lanetim onun üzerinedir der Allahın rasulü s.a.v

Hemen gittim kardeşimi uyandırdım dedim ben kapanıyorum başka söze ne hacet..

Aileme söylemedim sürpriz yaptım.. Hepsinin çok hoşuna gitti tabiki..

Yaşadığım çevre kesinlikle muhafazakar. Çok tepki aldığımda oldu. Daha önce staj yaptığım yerde birisi söylemediğini bırakmadı, örümcek kafalıymışım falan filan...

Rabbim utandırmasın inşallah.. Ha içimde kalmadı mı saçlarıma hergün bakım yapmak, boyamak, süslenmek.. İnşallah ileride eşime yaparım tüm bunları diyorum

Biliyorum vesveselerini yeniceksin, nasipse en kısa zamanda, şimdiden hayırlı olsun tatlımm

canım kapanmayı allah için işte gerisini dusunme çok açık bi insansan illaki arkadaş çevren seni yadırgar ama alışırlar bende ilk kapandıgimda ailem ve eşimin zoruyla kapandım zor oldu benim için ama alıştım

Allah hayırlı etsin inşallah
kapanmak o kadar güzel bir duygu ki anlatamam
22 yaşımda kapandım ve neden bu kadar geç kalmışım diye üzülüyorum
geçen zaman da saçlarımı yapıp süslenip geziyordum, ama hepsi sabun köpüğü gibiymiş
şimdi ise sanki sağlam kaleler dikiyorum o sabun köpüklerinin yerine
Kuranda kapnmakla ilgili olarak diyor ki: dışarı çıkarken ev elbisenizin üzerini örtün
yani kapanacaksanız liseli bazı kızlar gibi kot üzerine yarım kol gömlek giyip çıkmayın
ayrıca Kuranda diyor kapanmakla ilgili, bu sizin incitilmenizi önler.
ne kadar doğru ve güzel değil mi
kapandığımdan beri kimse beni taciz etmiyor
öyle huzurla yürüyorum ki dışarıda
ve Rabbimin emrine uymanın huzuru o kadar güven ve güç dolduruyor ki içini insanın
onun emrinden uzak geçen zamanlara pişman oluyorsun
insan başta sıkılıyor diye bir şey yok
ben kapandım, indim aşağıya, yapabilir miyiim acaba dedim
sonra eve çıkıp başımı açmayı ve ertelemeyi düşündüm
ama dedim ki eğer şimdi böyle çıkmazsan dışarıya, bunu daha çok erteleyeceksin
gittim, dışarıda gören herkes çok taktir etti
açık ve asortik bayanlar da çok beğendiler, inşallah biz de senin gibi kapanırız dediler :)
öyle işte
bu kadar yıldır sadece iki üç kişi eleştirdi beni, onlar da zaten Allahın emrini eleştirdikleri için onların laflarını hiç dikkate alacak değilim
yazın sıcak oluyor diye açanlar ya da aç diyenler oluyormuş
ama yazın çok açık giyinen bayanlar da terliyorlar kapalılar da
o zaman açmaya gerek var mı
üstelik bu dünyanın sıcağı öbür dünyanın sıcağından iyidir :)

inşallah niyetiniz sahici ve iyidir bu konuda da tamamen kararlı ve hazırsınızdır.sonuçta Allahın rızasını kazanmak için seçilen bir yol bu

ama şunları söylemek istiyorum

bildiğim kadarıyla kadın için el ve yaklara kadar ve erkek için de göbek deliğinin üzerine kadar kapanmak farz kılınmıştır

fakat ibadet bir kuş olsaydı kanatları namaz ve oruç olurdu,hadisini hiçbir zaman unutmamak lazım

annem kapalı benim,eskiden açıktı sonra kendi isteğiyle kapandı ama hiçbir zaman namazını aksattığını görmedim,ibadetlerini hep düzgünce yaptı en önemlisi iyi bir insan olmak için çabaladı.en önemlisi bu kapanmasaydı yine aynı olacaktı benim annem

şuanda da çok modern bi kapalıdır.kotunu giyer üzerine uzunca bir gömlek uyumlu bir eşarp güneş gözlüğü şık bir çanta ve asla abartmaz.biz hiç hoşlanmıyoruz zaten güya kapalı olup afedersiniiz şebek gibi görünüp bikinili bi bayandan bin kat daha çk dikkat çekenlerden.

kapancaksa bir kadın adam gibi yapmalı bunu

kadının başı kapalı askılı giycek nerdeyse,çünkü bilinçsiz bilmiyor

çevre bskısıyla kulaktan dolma şeylerle kapanmış.olmaz yanlışşş

çevre baskısıyla kapanma durumundan nefret ediyorum

annemle babam bi kere bile demedi bana kapan diye ve ben de düşünmüyorum

ama ibadetlerimin üzerine düşmeye çalışıyorum.namaz oruç iyi bir insan olmak adam gibi davranmak...

...

neyse ben neyin niye yapıldığının ayan beyan farkında olunması gerektiğini savunuyorum

yoksa bi özenti ya da çevre baskısından öteye gitmez

bi sürü kadın biliyorum güya kapalı namazdan haberi yok

bi sürü de kadın biliyorum açık ama bes vakit namaz kılıyor..bilinç önemli

annem ve başka tanıdğım kadınlar gibi hepsini bi arada yapanlar da var.bilinçli bir şekilde

ayrıca başkalarına saygı da önemli ailece görüştüğümüz ateist dostlarımız var herkes birbirine saygılı mesela

bilinç,başkasına saygı,bu konuda olgunluk çok ama çok önemli.......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…