- 13 Temmuz 2010
- 431
- 0
- 116
- Konu Sahibi cano_pasam
-
merhaba kizlar,
Kac zamandir dusunup de cesaret edemiyorum
Kapanmayi cok istiyorum.
Ama acaba artilari eksileri neler ,bilmiyorum
Lutfen yardim edin kapanirsam nelerden vazgecmek zorunda kalacagim?
Ne gibi olumsuzluklar yasayabilirim?
Onceleri cok sikiliyormussun sonradan alisiliyormus diyorlar ;ama tecrubelerinizi paylasabilir misiniz?
Bir de bir turlu esarp ya da sal baglayamiyorum beceremiyorum o kadar video izledim ama bi turlu olmuyor
Cevremde bana ogretecek kimsem de yok.
Lutfen yardim edin kac zamandir ruyalarima giriyor kapanmayi cok istiyorum ;ama sonra o biraz kapanip tekrar acilanlardan olmak istemiyorum
Kendimi tam olarak nasil hazirlayabilirim...???:26:
Yardimci olursaniz cok sevinirim...
merhaba, ben 10 yıldır tesettürlüyüm. kapandığımda lise biri yeni bitirmiştim. benim kapanmamda içinde bulunduğum sosyal çevrem çok etkili olmuştu. ailem yüzde seksen tesettürlü zaten. o açıdan da sorun yaşamadım. lise ve üniversite yıllarında okula giriş çıkışlarda sıkıntı yaşıyordum; ama Allah yolunda bir şey yapıyorsan Rabbim mutlaka sabrını veriyor. senin yaşın kaç, ailen bu duruma ne der, sosyal çevren nasıl? başörtüsünü sevmende ve taşımanda bunlar çok etkili. Önemli olan sadece başını kapatmak da değil, ona uygun yaşayabilmek, onun ağırlığını taşıyabilmek... Allah yardımcın olsun...
Benim annem ve annem tarafi genelde hep kapali ailemin bir sey diyecegini zannetmiyorum
Arkadaslarimin geneli de kapali yasadigim sehir kucuk bi sehir zaten geneli kapali zaten
Ama ben biraz acik ve suslu bi kizim alisip alismamak arasinda kalacgimi dusunuyorum
Galiba biraz zorluk cekecegim.cok onceden beri uzun etekler aliyorum kendimi hazirlamaya calisiyorum.ama basimi bi tirlu duzgun baglayamiyorum siz ne kadar surede alistiniz?
Ne guzel 10 yildir kapaliymissiniz darisi basima olsun
Kapanmanın tek olumsuz yönü sanırım bence sıcaklardır.
Kızlar yanlış anlamayın sakın ama temmuz,ağustos gibi nasıl dayanıyorsunuz yaa..
Siyasete girmeyen türbanın sonuna kadar destekçisiyim.
Ben sıcaklara dayanamayan bi tip olduğum için tesettürlü bayanları görünce acaip bunalıyorum,(yanlış anlaşılmasın sıcak havalarda)
Helal olsun valla..
Canim meraba konunu gorunce bende hemen geldim.bende suan acik bi bayanim.ramazanin birinci gunu tesetture girecegim Rabbim izin verirse.herzaman icimdeydi,simdi bide ewladim var 1 yasina gircek.insallah bende sorumluluklarimi yerine getirebilirim.yalniz bugunde tatile gidiyorum son bi jubilemi yapmaya:)
ben kapandığımda bir uzun eteğim ve bir eşarbım bile yoktu. ablamın eteğini giyip annemin başörtüsünü takmıştım. 15 yaşın verdiği bir heves vardı aslında ama sonra çok sevdim hiç zorluk çekmedim çok çabuk alıştım. elim yatkındır bu tarz şeylere ilk bağladığım zamandan beri hanımlar kızlar çok beğenir bağlayışımı. çok da önemli değil aslında nasıl bağladığın zamanla alışırsın ona da kendine yakışan rahat edebileceğin bağlama stilleri geliştirebilirsin.
Kızlar yanlış anlamayın sakın ama temmuz,ağustos gibi nasıl dayanıyorsunuz yaa..
Ben sıcaklara dayanamayan bi tip olduğum için tesettürlü bayanları görünce acaip bunalıyorum,(yanlış anlaşılmasın sıcak havalarda)
Helal olsun valla..
Helal olsun valla..
Ben 4 yıldır kapalıyım canım taşıyabilir miyim diye düşünürdüm hep derken ertelemek anlamsız
erteledikçe erteleme sebepleri buluyor insan diye düşündüm ve mayıs sonuydu kapandım..
Tam sıcaklar başladı ama zerre kadar sıkıntı ettiğimi hatırlamıyorum Rabbim yardımcı oluyor
emin ol. Hatırlıyorum ilk 3 gün arkadaşlarım bağlardı eşarbımı sonra öyle güzel bağladımki hemen.
Herkes sanki çok uzun yıllardır kapalıymışsın gibi geliyor demişti.. Yani sıcak falan hikaye bu sıcakta ramazanda
olacağız oruç tutacağız bak.. Bunun dışında bağlaya bağlaya kendine yakışan bağlayışı bulacaksın sen de..
Allah yardımcın olsun tatlım
merhaba canım ilk önce tebrik ediyorum seni aldığın karar için...
bende yaklaşık 7 yıldır tesettürlüyüm..şimdi ilk kapandığım halim geldi aklıma..çok komiktim ben büyümşte küçülmüş bi halim vardı 15 yaşımda falandım.
kapalılığın hiçbir eksisi yok inan bana...yazında öğlen sıcağında hangimiz dışarıya çıkıyoruz ki...çok sorun olmuyor gerçekten...
açık arkadaşlar görünce allahım nasıl dayanıyorlar diyebilirler tesettürlü olmadıkları için...ama allah gerçekten kolaylığını veriyor...
ben bu 7 yıldır allahım çok sıcak başörtümden çok bunaldım öf dediğimi aklımdan geçirdiğimi inan hatırlamıyorum...
hiçbirzamanda pişman olmadım.belki dört dörtlük bi tesettüre sahip olamadım ama...rabbim için elimden gelenide yaptım..bence kapan canım allah yolunu açık etsin...
öncelikle şunu demeliyimki bunu allahın rızasını kazanmak için yaptığını samimiyetle ve dua ile kendine söyleyebilmelisin sıcak soğuk meselesi olarak düşünme zaten bir süre sonra alışıp vazgeçemediğinin farkına varacaksın rabbim yar ve yardımcın olsun arkadaşım
arkadaşım merhaba...
öncelikle aldığın karar için seni tebrik ediyorum ..
umarım hiç pişmanlık duymazsın ve tesettürü gerektiği gibi taşıyabilirsin .
18 yaşındayım , 13 yıllık arkadaşım (anasınıfından beri hep aynı sınıf aynı sıra denk geldi :) ) bana geçen yıl kapanmak istediğini söyledi. senin kararın , ama bana sorarsan şimdi kapanma dedim . çünkü o zaman 11. sınıftaydık ve o kararından çok emin değildi ama emin görünmeye çalışıyordu. kardeşim gibi artık , benden bişey saklayamaz ki , anladım ben onun çok kararlı olmadığını. üniversiteyi bekle, yeni arkadaslar belki de yeni bir sehirde olacaksın , yadırganmazsın kolay alısırsın dedim , dinlemedi. neyse aradan bi kaç ay geçti , gittiği dershanede de okuldaki arkadaşlarımız tarafından da tepki gördü. tepki gördü derkenn herkes aaa kapanmışsın aa tanıyamadım falan dediler yani. bazı insanlarda yadırgadı.. dershane de türban yasaktı , hep çıkarttı. okulda yasaktı çıkarttı. Bir türlü gerektüğü gibi kullanamadı ve en sonunda açıldı. Sana demem o ki, iyi düşün . çevrenin tepkilerini , bu tepkilere vereceğin tepkiyi çok çok iyi düşün arkadaşım...
Bir de şunu söylemek istiyorum . Bir kapalı arkadasım daha var. kapandı ve dış dünyayla ilişkisini kesti resmen . ne facebook ne telefon kullanmaz oldu . kendine bakmaz oldu. bıyıkları çıkardı simsiyah bi kere almazdı günah diye. Kapanmak dış dünyaya kendini kapatmak değildir. Böyle olmayın lütfen . KApalı olup çok modern olsan çok güzel giyenen arkadaşlarım var , özeniyorum onlara ..
Neyse arkadaşım , verdiğin karar hayırlı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?