Kızlarr kapanmak(tesettur) ıstıyorum lutfen yardım edın!!!

canım inan bana konu nu okuyunca gözlerim doldu hiadeyete erişmişsin canım sen allah sana kapılarını açmış davet etmiş seni, bende açıgım canım kılabildiğim kadar namazlarımı kılıyorum ama çok ama çok istiyorum kapanmayı annemde kapalı ama hiç bir zaman beni zorlamadılar sagolsunlar ama hep dua ediyorum allahım n eolur bende kapanayım içimdeki iman sevgisini arttır hidayete eriştir beni diye ama güvenemıyorum kendime ben pardesülü kapalılardan olmak istiyorum ama askılı giyen bir kızım çevrem arkadaslarımda hep açık bide iş hayatında pardesülü olmaz diyorum inan aglıyorum senın adına okadar çok sevındım ki canım rabbim bu zevki banada tattırsın inş. allah yar ve yardımcın olsun canım hakkını vermen dilegiyle...

kızlar bende kapanmk istiyorum. yalvarıyorum Rabbime içime sindirsin diye.cesaret edemiyorum eşim çok yakışır diyor onaylıyor ama bnm cesaretim yok. yardımcı olun bana lütfen

kızlar hepinizden Allah razı olsun bu bayram kapalıyım inşallah :))) hatta yeni şallar aldım iyi alışveriş yaptım kapanacağım diye çok heveslendim sizinle de paylaşayım dedim hepinize çok teşekkür ederim :29: :29: eşarbı hemen beceremem diye şalla başlayacağım sonra eşarp da bağlarım inşallah.

Eki Görüntüle 486960 Eki Görüntüle 486961 Eki Görüntüle 486962 Eki Görüntüle 486963 Eki Görüntüle 486964 Eki Görüntüle 486965 Eki Görüntüle 486966 Eki Görüntüle 486967 Eki Görüntüle 486968

kızlar bende kapanmk istiyorum. yalvarıyorum Rabbime içime sindirsin diye.cesaret edemiyorum eşim çok yakışır diyor onaylıyor ama bnm cesaretim yok. yardımcı olun bana lütfen

canım gel işte beraber kapanalım ben bekarım ama bak eşin de ne güzel onaylıyormuş işte kapan bence.
benim annem de kapalı ben ona kapanmak istediğimi söyledim o da bana sen bilirsin dedi ama bence okulun bitmesini bekle dedi
ben de öğretmenlik okuyorum yarın öbürgün öğretmen olursam(İNŞALLAH)mecburen saçımı açacağım okulda o zaman da bi aç bir kapa alışamam tesettüre dedim annem de bana hak verdi bence cesaretini topla...

Son düzenleme:
merhaba kizlar,

kac zamandir dusunup de cesaret edemiyorum

kapanmayi cok istiyorum.

Ama acaba artilari eksileri neler ,bilmiyorum

lutfen yardim edin kapanirsam nelerden vazgecmek zorunda kalacagim?

Ne gibi olumsuzluklar yasayabilirim?

Onceleri cok sikiliyormussun sonradan alisiliyormus diyorlar ;ama tecrubelerinizi paylasabilir misiniz?

Bir de bir turlu esarp ya da sal baglayamiyorum beceremiyorum o kadar video izledim ama bi turlu olmuyor

cevremde bana ogretecek kimsem de yok.

Lutfen yardim edin kac zamandir ruyalarima giriyor kapanmayi cok istiyorum ;ama sonra o biraz kapanip tekrar acilanlardan olmak istemiyorum

kendimi tam olarak nasil hazirlayabilirim...???:26:

Yardimci olursaniz cok sevinirim...

bende istiyorum ama tam olarak hazır değilim sanırım.allahım su mübarek kadır gecesi yüzüsuyu hürmetine bizide hidayete erdirsin.aminnnn....

bende istiyorum ama tam olarak hazır değilim sanırım.allahım su mübarek kadır gecesi yüzüsuyu hürmetine bizide hidayete erdirsin.aminnnn....

bu bayram kapalıyım inşallah.
İnşallah sen de cesaretini toplar ve hayırlı bir şekilde kapanırsın :29:

eosum bence istiyorsan bi yerlerden başlamalısın cnm

ben de tesettürlüyüm çok da memnunum bu halimden :16:

amin cnm inşallah:nazar:

Ben 14yasinda kapandm ve 8senedir kapaliyim elhamdülillah. Iyiki kapanmism . :)
kapali olan bir bayandan her daim agir olması beklenir herkes çok gülebilir otobüste ama bir kapali cok gülerse ona daha farklı bakılır yani kapanmak sadece başortuyle olmuyor onu tasimalisin da.
Susluysen kapaliyken de susunden vazgecmek zorunda degilsin çok güzel tesetturlu kıyafetler eşarplar falan var:)
Ilk başta herkes sana bakıyormuş gibi gelebilir ama emin olki kimse sana bakmayack seni garipsemeyecek alışınca zaten basortun olmadan kendini eksik hissedeceksin.
Sıcak havalara gelince acik oldugumda sıcaktan daha fazla etkileniyorum ben ..
Cenab i Allah içine boyle bir duygu vermisse bunda bir hayır vardir diye dusunuyorum .
Ilk zamanlar hemen herkesin icinde supheler acabalar olur ama zamanla gecer :)

Ben 14yasinda kapandm ve 8senedir kapaliyim elhamdülillah. Iyiki kapanmism . :)
kapali olan bir bayandan her daim agir olması beklenir herkes çok gülebilir otobüste ama bir kapali cok gülerse ona daha farklı bakılır yani kapanmak sadece başortuyle olmuyor onu tasimalisin da.
Susluysen kapaliyken de susunden vazgecmek zorunda degilsin çok güzel tesetturlu kıyafetler eşarplar falan var:)
Ilk başta herkes sana bakıyormuş gibi gelebilir ama emin olki kimse sana bakmayack seni garipsemeyecek alışınca zaten basortun olmadan kendini eksik hissedeceksin.
Sıcak havalara gelince acik oldugumda sıcaktan daha fazla etkileniyorum ben ..
Cenab i Allah içine boyle bir duygu vermisse bunda bir hayır vardir diye dusunuyorum .
Ilk zamanlar hemen herkesin icinde supheler acabalar olur ama zamanla gecer :)

tşk.ederim canım alıştım galiba keşke daha önce kapansaydım

şimdi beni tanıyanların şaşkınlıkla verdikleri tepkilerden çok hoşlanıyorum herkes böyle daha iyi göründüğümü söylüyor taktir ediyorlar benim içim de şimdi daha rahat

canım inan bana konu nu okuyunca gözlerim doldu hiadeyete erişmişsin canım sen allah sana kapılarını açmış davet etmiş seni, bende açıgım canım kılabildiğim kadar namazlarımı kılıyorum ama çok ama çok istiyorum kapanmayı annemde kapalı ama hiç bir zaman beni zorlamadılar sagolsunlar ama hep dua ediyorum allahım n eolur bende kapanayım içimdeki iman sevgisini arttır hidayete eriştir beni diye ama güvenemıyorum kendime ben pardesülü kapalılardan olmak istiyorum ama askılı giyen bir kızım çevrem arkadaslarımda hep açık bide iş hayatında pardesülü olmaz diyorum inan aglıyorum senın adına okadar çok sevındım ki canım rabbim bu zevki banada tattırsın inş. allah yar ve yardımcın olsun canım hakkını vermen dilegiyle...

cnm yaa...konuyu açan arkadaş kapanmış çok şükür.ben de senin için dua ediyorum.Rabb'im o ilk adımı en kısa zamanda atabilmeyi nasip etsin inş.yazdıklarına bakılırsa çok isteklisin.yavaş yavaş olur aslında canım.iş ortamına uygun çok şık ve rahat tesettür kıyafetleri var artık.tunikler,trenchcoathlar,bol pantolonlar...yani başörtü ilk etapta olmasa da en azından kıyafetlerini değiştirerek başlayabilirsin gibi geliyor.sen kapanmak istiyorsun ve o kıyafetleri giymek eminim içinde bir vicdan azabı oluşturuyordur.en kısa zamanda hem vicdanını hem bedenini bu azaptan kurtarabilmen dileğiyle...Allah yardımcımız olsun.

canım gel işte beraber kapanalım ben bekarım ama bak eşin de ne güzel onaylıyormuş işte kapan bence.
benim annem de kapalı ben ona kapanmak istediğimi söyledim o da bana sen bilirsin dedi ama bence okulun bitmesini bekle dedi
ben de öğretmenlik okuyorum yarın öbürgün öğretmen olursam(İNŞALLAH)mecburen saçımı açacağım okulda o zaman da bi aç bir kapa alışamam tesettüre dedim annem de bana hak verdi bence cesaretini topla...

inşallah zamanla kamudaki çifte standart da kalkar da hem mesleğini,hem inancının gereklerini yerine getirebilirsin.kpss de 78 puan aldım ama tercih yapmadım.öylesin girmiştim ztn sınava başörtüsü yasağı yüzünden.bizler sıkıntısını çektik ama inşallah bizden sonrakilerin hayallerini yok edemezler.Allah yardımcın olsun canım...

inşallah zamanla kamudaki çifte standart da kalkar da hem mesleğini,hem inancının gereklerini yerine getirebilirsin.kpss de 78 puan aldım ama tercih yapmadım.öylesin girmiştim ztn sınava başörtüsü yasağı yüzünden.bizler sıkıntısını çektik ama inşallah bizden sonrakilerin hayallerini yok edemezler.Allah yardımcın olsun canım...

çok teşekkür ederim inşallahbu çifte standart kalkar da biz de rahat ederiz şu an içim çok rahat 21 Ağustostan beri kapalıyım ve şimdiye kadar bu kararımdan pişman olmadım keşke daha önce kapansaymışım kendimi daha rahat hissediyorum ben böyle daha çok özgürüm :54:

Arkadaslar, soylemesi ayip, benim Islamiyet'e ilgim yoktu, bu yaz basina kadar. Yaz basindan beri Islam uzerine kitaplar okuyorum. Son 3 haftadir filan giyimime iyice dikkat etmeye basladim. Artık hic sort ve kısa/orta boy etek giymiyorum; hatta sortlarimi ve kisa eteklerimi bir arkadasa verdim :) Uzun bolca pantalon giymeye dikkat ediyorum hep ya da uzun elbise.

Ama, tabi, dogru olani yapmak ve ortunmek istiyorum. Bakalim, ne zaman yapabilecegim bunu.

Arkadaslar, soylemesi ayip, benim Islamiyet'e ilgim yoktu, bu yaz basina kadar. Yaz basindan beri Islam uzerine kitaplar okuyorum. Son 3 haftadir filan giyimime iyice dikkat etmeye basladim. Artık hic sort ve kısa/orta boy etek giymiyorum; hatta sortlarimi ve kisa eteklerimi bir arkadasa verdim :) Uzun bolca pantalon giymeye dikkat ediyorum hep ya da uzun elbise.

Ama, tabi, dogru olani yapmak ve ortunmek istiyorum. Bakalim, ne zaman yapabilecegim bunu.

Allah gönlüne göre versin canım.şeytanı yenip adım atmak pek kolay değil.dualarım seninle...

Sevgili Adide, cok tesekkurler.

Insallah en kisa zamanda ortunecegim. Tesetturun onemini biraz gec kavramis oldum. Artik acik giyinmiyorum; ama tabi, bu yetmez. Tesetturun hakkini vermem lazim.

Genc arkadaslara da tavsiyem; bunun onemini gencken kavramalari.

Sevgili Adide, cok tesekkurler.

Insallah en kisa zamanda ortunecegim. Tesetturun onemini biraz gec kavramis oldum. Artik acik giyinmiyorum; ama tabi, bu yetmez. Tesetturun hakkini vermem lazim.

Genc arkadaslara da tavsiyem; bunun onemini gencken kavramalari.

aklınla,kalbinle araştırarak okuyarak doğru yolu bulmana çok sevindim tebrik ederim seni:46: :46: :46:

ben de ilk zamanlar kapalı giyinmeye özen gösterdim kısa kollu giymedim bol pantolonlar uzun etekler giydim daha sonra da kendimi iyice alıştırıp hazır hissettiğim zaman kapandım.Allah isteyen herkese nasip etsin

rabbim sayımızı arttırsın inşallah. dinle tesettürle ilgili topikler arıyordum bende...
bende kendi hikayemi anlatayım umarım birilerine vesile olurum.....
hani solcu derler ye çağdaş öyle bir toplumda yetişen her yaz tatile gidip bikini giyilen bir toplumun içinde büyüyen ve bu kız asla kapanmaz bırak buna anlatılmaz bile denilen biriydim bende...
bir gün arkadaşımızın birine şaka yapmak amacıyla kapandım o kadar etkilendim ki bir daha o baş örtü kafamdan çıkmadı şükür. düşünün nisandı kapandığım an tam sezon kapanışı arıyoruz kıyafet daha sezon başlamamış kaç hafta okul üniformasıyla kıyafet aradım sormayınnn...:1:
konuyu açan aRKADAŞ gibi hiçte bilmiyorum bi arkadaşım evden erken çıkar gelir başımı bağlar öyle okula giderdik:9::9:
lisede kapandım şükür şimdi diplomalı bir ev hanımı olarak yaklaşık 8 yıldır kapalıyım bence en önemlisi kapalı olmayı sevmek insan sevince içinden gerçekten gelince o kadar zevkle kapanıyor ki inanın bunu tüm kalbimle söylüyorum ilk başlarda sanki herkes size bakıyo gibi geliyo utanıp sıkılıyorsunuz ama zaman geçince ben o şeyleri nasıl giymişim diyor insann inanın:16:

rabbim herkese nasip etsin bu konuda soru sormak isteyen arkadaşlarım olursa seve seve yardım etmeye de hazırım rabbim sayımızı arttırsın inş:nazar:

Allah herkese nasip etsin..5 yıldır tesettürlüyüm,her geçen yıl manasına daha çok vardım,her geçen zaman daha çok "iyiki yaptım" dedim..ailemin çoğu kapalı ama kimse baskı yapmadı,ben istedim çok istedim..zaten baskı ile yapılacaksa biri istiyo diye olacaksa çok sağlıklı olmuyo..
inşallah hayırlıysıla layıkıyla örtünürsün..güzel bir karar vermişsin,hayırlı olsun..

bu msj sayısı bi dolmadı gitti arkadaşlar yeni üyeyim ve malesef özel msj atamıyorum ya:14: din hakkındaki konularımızı bilip bilmediklerimizi anlatalım diye bir topik açtım ama kapatıldı anlayamadım sonuçta dini bölmek yada bu tür şeyler için bir niyetim yoktu ama insan paylaştıkça öğreniyor bence

Back