• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlarr bir bakın !

hayatnkendisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2011
177
0
46
İstanbul
Selam kızlar sizden bazı önerilere ihtiyacım var sevgilimle artık evlilik için hazırlık yapmak ve bu konuyu ailelerimize açmak istiyoruz fakat bu işler nasıl yapılır kime ne denmeli dedikten sonra kim ne yapmalı söz nasıl olmalı nişan nasıl olmalı en ufak bi fikrimiz yok:26: Noluur akıl verin siz nasıl hallettiniz çok korkuyorum :25:

merhaba canım dertler deryasına hosgeldin:) dur dur hemen korkma saka yaptım:) öncelikle bi sakin ol. annenin falan birlikteliğinizden haberi yoksa öncelikle annene anlat derim ben. sonra o babana anlatır. sonra aileler tanısır. istemeydi sözdü nişandı derken hepsi çorap söküğü gibi gelir. sen de kenardan sanki olayın basrolü sen değilmişsin gibi agzın kulaklarında sadece izlersin:) mutluluklar dilerim canım. insallah hiçbir sorunla karsılasmazsınız:52:

aynen bencede, önce anne bilsin, o babana anlatır :) yok annenden çekiniyosan ablan abin kardeşin falan araya sok :) sonra işte istemeye geleceklerse o da ailesine anlatsın, siz aranızda tarih belirleyin, annen öğrenince ona sor uygunmu diye, uygunsa babana anlatırsınız sonrası da zaten geldiklerinde konuşulacak :) ama en önemlisi, mümkünse birikim yap :)

cevaplar için çok teşekkür ederim:129: fakat zaten annem biliyor sanırım yanlış anlattım:26: biz sözün nişanın nasıl olması gerektiğini bu tür adetleri pek bilmiyoruz aileler işin içine karışıp yok bizde şöle olur böle yapın diye bizim kafalarımızı karıştırmadan bu işler nasıl yürür onu öğrenmek istemiştim :31:

bak bunu söyledin çok daha kolaylaştıı :) kimisi nişan bohçası ister, nişanda yada sözde kıza birşeyler takılır ki çeyiz hazırlasın falan derler ama bizde olan şu, geldiler, istediler, söz nişan bir oldu, fazla harcamayalım diye bohça yapmadık falan :) ama kınada her bi zıkkımı yaptırıp damadıma dakına yakmıştım :D

canım adetler töreler çok.... sen ne istiyorsun onu düşün.
-isteme ve söz aynı gece evde olabilir. nişan salonda olur. nişanı kız tarafı yapar.damat kıyafetleri alır sadece. düğün ya da nikah ya da nikah+düğün olabilir. bunları da erkek tarafı yapar. (bu devirde kız-erkek birlikte yapıyor aileler karışmıyor, erkek aileleri yani)
- isteme olur. tarih belirlersiniz. evde söz-nişan bir arada olur. sadece düğün yaparsınız.
- isteme-söz-nişan bir gecede olur. düğün ya da nikah olur.

hangisini istersen, hangisine durumun varsa. bende isteme söz evde oldu. nişan salonda. kına salonda. düğün ve nikah salonda olu. nikahımı düğünümde kıydırdım.

bohça konusunda. karşılıklı birbirinize lüzumlu lüzumsuz bir sürü şey alınabilir. bence ihtiyacınız olan şeyleri çıkıp alın karşılıklı yeter.

takı vb. konuda dile alınmasından taraftar değilim. herkes durumuna göre,gönlünden ne geçerse takar. takan kendi şanına takar zaten.

bak bunu söyledin çok daha kolaylaştıı :) kimisi nişan bohçası ister, nişanda yada sözde kıza birşeyler takılır ki çeyiz hazırlasın falan derler ama bizde olan şu, geldiler, istediler, söz nişan bir oldu, fazla harcamayalım diye bohça yapmadık falan :) ama kınada her bi zıkkımı yaptırıp damadıma dakına yakmıştım :D

Ahaha guzelmıs:D aslında ben once tanıssınlar kaynassınlar sonra ıstemeye gecılsın ıstıyorum ole pat dıye olmasn hersey:1:

canım adetler töreler çok.... sen ne istiyorsun onu düşün.
-isteme ve söz aynı gece evde olabilir. nişan salonda olur. nişanı kız tarafı yapar.damat kıyafetleri alır sadece. düğün ya da nikah ya da nikah+düğün olabilir. bunları da erkek tarafı yapar. (bu devirde kız-erkek birlikte yapıyor aileler karışmıyor, erkek aileleri yani)
- isteme olur. tarih belirlersiniz. evde söz-nişan bir arada olur. sadece düğün yaparsınız.
- isteme-söz-nişan bir gecede olur. düğün ya da nikah olur.

hangisini istersen, hangisine durumun varsa. bende isteme söz evde oldu. nişan salonda. kına salonda. düğün ve nikah salonda olu. nikahımı düğünümde kıydırdım.

bohça konusunda. karşılıklı birbirinize lüzumlu lüzumsuz bir sürü şey alınabilir. bence ihtiyacınız olan şeyleri çıkıp alın karşılıklı yeter.

takı vb. konuda dile alınmasından taraftar değilim. herkes durumuna göre,gönlünden ne geçerse takar. takan kendi şanına takar zaten.

Aslında konustuk herseyı salon ıstemıyoruz dugunu nıkahı bır dısarda yapıcaz ama evde olan su olaylar ornegın soz ve nısan. Farkları ne cahıllıgımı bagıslayın.:26:

benim bildiğim fark sözde normal yüzük takılır, nişanda da ömür boyu takacağınız yüzükler, biz fazladan yüzük almadık :) nişanı da kız tarafı yapar, gelecek 40 kişi için salon tutulmaz dedik, nikah balıkesir düğün istanbuldu zaten, öyle yani :)

benim bildiğim fark sözde normal yüzük takılır, nişanda da ömür boyu takacağınız yüzükler, biz fazladan yüzük almadık :) nişanı da kız tarafı yapar, gelecek 40 kişi için salon tutulmaz dedik, nikah balıkesir düğün istanbuldu zaten, öyle yani :)

o zaman iki iki iş yapmaya gerek yok sanki direk nişan daha mantıklı :44:

bizde sebep aslında kayınvalidemin pek kolay yürüyemiyo ve uzak yola kolay kolay katlanamıyo olmasıydı, maliyet 2. planda ama, geldiler, istediler, nişan yüzüklerimiz takıldı, bir de teyzemler sağ olsun 12-13 çeşit yemek vardı pasta hariç :) acaip güzeldi :) tavsiye edebilirim yani rahatlıkla :) sıkılırız derseniz müzik falan açılır ama o kadarcık yerde herkesin içinde dans etmek acaip olabilir, bunu iyi düşün :)

benide tek düşündüren şey akraba sayısı yakınlarımız özellikle nişanla söz bir olursa gelmekte ısrar ediceklerdir aynı şekilde sevgilimin tarafıda çok kalabalık eve sığışamayız gibime geliyo :1: önce bi ailelere açalımda =) en büyük korkum o :31:

Back