Öncelikle yanlış anlaşılmayacagını umarak başlamak istiyorum yazıma. Evet kimse sapık değil. Sapık doğmamış... Ama şeytan herkesin başında...
Kız anneleri,ablaları teyzeleri.... Bu konuda dikkat edebilecek insanlar yine biz kadınlarız...yazacaklarımı abartı bulabilirsiniz.ama kız çocuk yetiştirmek zordur... Evet anne değilim ablada değilim. Ama duyduklarım gördüklerim benim ön yargılarımın oluşmasına sebep oldu...
Kızlarınızı hiç bir erkekle yalnız bırakmayın. Yaşı önemli değil.erkek her yaşta erkektir...
Gözünüzün önünden ayırmayın.temizlik bulaşık kaçmıyor ama kızınızın hattaa oğlunuzun başına gelecek kötü bir olay onun bilinç altına yerleşip hayatını mahvedebilir...
Onları sıkın bunaltın demiyorum.tüm bu kötülüklerin sebebi onlar değil elbette ama dünyadaki sapıklıgı yenemiyorsak bu sapıklığa karşı kendimizi korumayı öğrenmeliyiz...
Özellikle küçük yaşlarda hem kendi vücutlarını hem karşı cinsi merak ederler... Onların araştırıp öğrenmesine fırsat vermeden siz düzgünce öğretin.
Ahlakı ayıbı yaşayarak öğrenmesini beklemeyin siz öğretin... Birisi orasını burasını ellediginde korkmadan size söyleyecek cesareti olsun....
Eve yatılı erkek misafir almayın...eğer mecbursanız kızınız sizinle uyusun eşiniz misafirinizle.kısaca onu odasında kadere mahküm bırakmayın... Bunlar size abartı gelebilir ama maalesef ki babası tarafından yıllarca tecavüz edilmiş erkek çocukları dahi varken eve korkmadan başkasını almak pek akıllıca değil.
Evet yobaz olun demiyorum ama temkinli olun.sizlere yalvarıyorum... İnsanlar küçük yaşta yaşadığı tramvaları unutmaz....iki yaşına kadar hatırlayabilir... Yaşlı bi amcası orasını burasını eller ve o korkudan söyleyemezse yaşı büyüdüğünde bilinç altına yenik düşüp hayatını mahvedebilir.... Kendinden iki yaş büyük abisi tarafından tacize uğramış arkadaşım,amcası tarafından yıllarca tacize uğramış bide her bayram o psiliğin elini öpmüş arkadaşım,komşusu tarafından hamile bırakılmış daha 13 yaşındaki uzaktan bi tanıdığım benim önyargılarıma sebep oldu...
Siz evde yokken banyo yapmasın,üstünü değişmesin,vücudunu göstermenin normal olmadıgını bilsin,sokakta oynuyo diye işe güce dalmayın... Birii on dk alıp gitsee sizin temizliğinizden daha önemli olan psikokojisi mahvolur...
Başına ne gelirse gelsin tepki vermekten korkmamasını sağlayın...onun ayıbı gibi hissetmemesini sağlayın... Tepki verirse ona sahip çıkacak iyi insanlar oldugunu hissettirin...
En büyük görev annelere ve anne adaylarına düşüyor...
Okadar ete muhtaç insanlar varki kız erkek farketmeden küçücük çocuktan fayda bekliyorlar...
Olmaz benim konum komşum akrabam iyi deyip güvenirsiniz belki.... Yapmaz o dersiniz... Ama siz uyurkennn biri ağzını kapatıp bişey yapsaa zamanı geriye alamazsınız...unutmayın.... Lütfen temkinli olun... Çocukları insan düşmanı gibi yetiştirin demiyorum.evet insanlara güvenmek güzel şey... Ama sağlam psikoloji herkesin hakkı...çocugunuzun size herşeyini anlatmasını sağlayın...
Herkes kendi çevresini uyarsa yeterli...
Cinselliği küçük yaşta normal gibi algılatan tv ye rağmen temiz çocuklar büyütebiliriz... Özelliklee kızlarınızı gözünüzün önünden ayırmayın...öyle çivisiz ki bu dünyaa ne babanıza ne çocugunuzun babasınaa dahi güvenmeyin. Milyon da bir ihtimal bi hayat mahveder belki ama sizin dikkatiniz bi hayat kurtarabilir...