• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kizlarim ve ben :(((

kizilca kiyamet

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2011
1.577
642
173
44
Merhaba arkadaslar,

bazi konularda belirttigim gibi 2 kizim var
buyugu 19 aylik kucugu 4 aylik.
bebek tedavisine baslama asamasindayken hamile kaldim
dolayisiyla benim icin guzel bir surpriz oldu tarifi imkansiz duygular yasadim

maddi anlamda duzelmeye yuz tutmusken
esim issiz kaldi ve zor zamanlar yasadik
benim issizlik maasim vardi ve esimin orda burda calismalariyla idare ettik
ama kizimi hic bir seyden mahrum etmedik
onu cok sevdik dizimizde kucagimizda buyudu oyleki
besiginde yatirmaya luzum gormeden aramiza aldik (dogru olmasada)

ihmal sonucu tekrar hamile kaldim
hatta konular actim
maddi olarak fazla duzelmemistik ama benim icin buyuk bir heyecan oldu
hani bir laf varya "ben istedim bir goz Allah verdi iki goz" o misal
fakat hersey tozpembe gitmedi tabiiki
vucudum tam kendine gelememisken ve daginik olan hayatimizi
ilk kizimla toparlarken tekrar hamile kalmak biraz zor geldi
heleki buyuk kizim asiri hareketli cok asiri sevimli insanlarla kontagi seven
hatta 9 aylikken yurumeye baslayan bir bebekken
cok yorgun bir hamilelik gecirdim ama ustesinden geldik ve
muhtesem bir dogumla ikinci kizimi dunyaya getirdim
muhtesem diyorum cunku cok kolay cok fazla rahat bir dogum gecirdim
ilk dogumumla hic bir alakasi yoktu
simdi ikinci kizim dort aylik o kadar sakin ve rahat bir bebekki
mamasini verip altini degistirip yatagina koyduktan sonra sesi cikmaz
tatli tatli guler insanin yuzune o kadar sirin bir sey

buyuk kizimin ilk goz agrimizin kiskanmamasi icin
ve ikinci kizimin vermis oldugu rahatlikla hep onceligi ona tanidim
kucuk kizimi emzirdigim zamanlar bile buyuk kizimi dizime oturturup sevip optum
oyunlar oynadim
o'da kardesini cok seviyor zaten aradaki dengeyi guzel kurduguma inaniyorum
kiskanclik duygusu yok hala melegimin

sorun ne diye soracaksiniz
sorun su ki YIPRANDIM VE ARTIK KIZIMA ÖDETIYORUM BUNU!
cunku iki kizimi emziriyordum ve artik kucuk kizim emmek istemiyor
buyuk kizim hala geceleri emiyor
gece bagira bagira aglaya aglaya uyaniyor ve emmeden sakinlesmiyor
her uc saate bir uyaniyor ustelik bu beni cok yipratiyor
neden aglayarak bagirarak uyaniyor ustelik her gece
derdi ne sikintisi ne cozemiyorum

gun icinde cok hareketli kirmadigi dokunmadigi hic bir sey yok
ve ben artik bagirarak tepki gosteriyorum kizimin zoruna gidiyor ve agliyor
bu sefer ben mahv oluyorum kendimden nefret ediyorum
iki gun gecmeden tekrar bagiriyorum bir hatasina
kucuk kizim gece uyanmiyor cok rahat bir bebek
ama buyuk kizim bagirarak aglayarak uyandigi icin onuda uyandiriyor
dusunun kucuk kizimi sevmek icin firsat kolluyorum
buyuk kizimin oglen uykusuna dalmasini bekliyorum
uydugu zaman doya doya seviyorum kucu kizimi sonra
ev islerine girisiyorum yarim yamalik ayaklarimi uzatip kahve iciyorum
ama hep bir huzursuluk var icimde buyuk kizima karsi
masallahi var istahi cok yerinde kipir kipir sasirtacak kadar akilli
ama aglamayi silah edindi sanki bu da beni bezdiriyor
oturup bende agliyorum artik

beceriksiz igrenc goruyorum kendimi
en iyisini yapacam diye evim temiz ocagimda yemek olacak diye
kendimi paraliyorum ama hic bir seyide dort dortluk yapamiyorum
okulum askida bitirmek hayal oldu zaten
kurslarim iptal oldu
discideki randevularimi iptal ettirip duruyorum
sabah kalkamiyorum yada moralim bozuk uyaniyorum

gordugunuz gibi uzattikca uzattim sacma sapan sekilde
birazda rahatladim sanirim yazarak
simdi kizim neden gece yarisi bu kadar huzursuz uyuyor
benim yuzumdenmi ama hep oyleydi
esimin ailesiyle sorunlari var bana bahsetmedi ama haberdar oldum bir sekilde
ona uzuluyorum ve bilmiyormus gibi yapip ona guzel bir hafta sonu gecirtmek istedim
bu sefer 27 ay sonra ilk defa adet oldum siddetli sanci nobetleri geciriyorum
ama hasta olma luksum yok tabiiki cocuklarimdan dolayi
ben onlari cok seviyorum onlari hak etmem gerek
kucuk kizim dort dortluk bakimi herseyi buyuk kizimda oyle tek sorun huzursuz olusu
yasindan dolayimi oyle benim yuzumdenmi bunu ogrenmeye calisiyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba
kızlarınızın arası 15 ay degıl mı benım kızlarımın arası da 2.5 yas ve dıger kızım gelınce buyuk kızım cok huy degıstırdı bu anlattıklarınız tamamıyle normal olagan seyler hatta sız buyuk olanın kucugu sevdıgını soyledınız benım kızım sevmezdı kardesını bız cok sorun yasadık tuvalet alıskanlıgını edındıgı halde yenıden altına yapmaya baslamıstı neden yapıyorsun kızım dedıgınde bebek yapınca aman ne guzel de yapmıs benım kızım dıyorsun bana neden kızıyorsun demıstı bana ve caresız ben aylarca ıkısının altını da bezlemıstım dusunun:1: kızınızın gece aglayarak uyanması da bır nevı kardes durumundan gercekten sevıyor olabılır ve sız gercekten aradakı dengeyı koruyor da olabılırsınız ama bız onların ne hıssettıklerını bılemıyoruz bende kazara 2. kızma hamıle kaldıgımda ılk kızıma kendımı suclu gıbı hıssetmıstım bu ezıklıkle elımden geldıgınce parcalandım tıpkı sızın gıbı ama ıste bır yerde yetersız kalabılıyoruz uzulmeyın bence gun ıcersınde sızın ona kızlamalarınızla gece onun aglayarak uyanmasının bır ılıskısı yok ama ıstersenız elınızden geldıgınce daha sakın davranarak gozlemlemeye calısın....kısacası bu boyle bır surec arkadasım boyle gececek allah yuzunuze bakmısda ıkıncı kızınız usluymus masallah ya o da tıpık sorunlu bebnek olsaydı ıste rabbım merhamet edıyor bır yerden ınsallah bu arada tabıı sızın kızlarınız harıcındekı sorunlarınızda olaylara bakıs acınızı karamsarlastırıyor ama uzulmeyın bunlar gececek duzelecek ben buyuk kızım 3 yasında dıgerı 6 aylıkken yalnız kaldım esım yurtdısına gıttı evım 1+1ve 70 metre sobalı bır evdı gece yarısı komurluge ındıgımı bılırım soba sonmustu sabaha ev buz tutardı ınmek zorunda kalmıstım hıc unutmam ınanın ınsanlar neler yasıyor sızde zor bır surecten gecıyoprsunuz ama allahın ıznıyle ıkısını bırden buyutup rahata cıkacaksınız ınanın bır kac ay sonra yaz geldıgınde bu sıkıntılarınız yarı yarıya azalmıs olacak ıcınızı ferah tutun allah yardımcınız olsun

merhaba
kızlarınızın arası 15 ay degıl mı benım kızlarımın arası da 2.5 yas ve dıger kızım gelınce buyuk kızım cok huy degıstırdı bu anlattıklarınız tamamıyle normal olagan seyler hatta sız buyuk olanın kucugu sevdıgını soyledınız benım kızım sevmezdı kardesını bız cok sorun yasadık tuvalet alıskanlıgını edındıgı halde yenıden altına yapmaya baslamıstı neden yapıyorsun kızım dedıgınde bebek yapınca aman ne guzel de yapmıs benım kızım dıyorsun bana neden kızıyorsun demıstı bana ve caresız ben aylarca ıkısının altını da bezlemıstım dusunun:1: kızınızın gece aglayarak uyanması da bır nevı kardes durumundan gercekten sevıyor olabılır ve sız gercekten aradakı dengeyı koruyor da olabılırsınız ama bız onların ne hıssettıklerını bılemıyoruz bende kazara 2. kızma hamıle kaldıgımda ılk kızıma kendımı suclu gıbı hıssetmıstım bu ezıklıkle elımden geldıgınce parcalandım tıpkı sızın gıbı ama ıste bır yerde yetersız kalabılıyoruz uzulmeyın bence gun ıcersınde sızın ona kızlamalarınızla gece onun aglayarak uyanmasının bır ılıskısı yok ama ıstersenız elınızden geldıgınce daha sakın davranarak gozlemlemeye calısın....kısacası bu boyle bır surec arkadasım boyle gececek allah yuzunuze bakmısda ıkıncı kızınız usluymus masallah ya o da tıpık sorunlu bebnek olsaydı ıste rabbım merhamet edıyor bır yerden ınsallah bu arada tabıı sızın kızlarınız harıcındekı sorunlarınızda olaylara bakıs acınızı karamsarlastırıyor ama uzulmeyın bunlar gececek duzelecek ben buyuk kızım 3 yasında dıgerı 6 aylıkken yalnız kaldım esım yurtdısına gıttı evım 1+1ve 70 metre sobalı bır evdı gece yarısı komurluge ındıgımı bılırım soba sonmustu sabaha ev buz tutardı ınmek zorunda kalmıstım hıc unutmam ınanın ınsanlar neler yasıyor sızde zor bır surecten gecıyoprsunuz ama allahın ıznıyle ıkısını bırden buyutup rahata cıkacaksınız ınanın bır kac ay sonra yaz geldıgınde bu sıkıntılarınız yarı yarıya azalmıs olacak ıcınızı ferah tutun allah yardımcınız olsun

ne kadar iyi geldi bu yazdiklariniz bir bilseniz
valla ya sinirden uyuyamiyorum
o kadar sikinti varki anlatinca buyuyecek gibi oluyor
uzun uzun yazsamda bu kadar anlatabildim
sorun dedigim karamsarliklarim gecmise dayaniyor
(mesela kizim dunyaya geldikten sonra annemden sogudum taslastim ona karsi
merhametim azaldi... gecmiste haksizlik yapanlara karsi daha cok kinliyim gibi sorunlar)
esim tek dayanagim oldu birde babama karsi sevgim
sakin olmaliyim biraz daha genis
bu arada evet ya Allah yuzume bakti kucuk kizimin rahatligi bana o kadar yardimci oluyorki
buyuk kizimin bebekligi gibi olsaydi dusunemiyorum bile

ne kadar iyi geldi bu yazdiklariniz bir bilseniz
valla ya sinirden uyuyamiyorum
o kadar sikinti varki anlatinca buyuyecek gibi oluyor
uzun uzun yazsamda bu kadar anlatabildim
sorun dedigim karamsarliklarim gecmise dayaniyor
(mesela kizim dunyaya geldikten sonra annemden sogudum taslastim ona karsi
merhametim azaldi... gecmiste haksizlik yapanlara karsi daha cok kinliyim gibi sorunlar)
esim tek dayanagim oldu birde babama karsi sevgim
sakin olmaliyim biraz daha genis
bu arada evet ya Allah yuzume bakti kucuk kizimin rahatligi bana o kadar yardimci oluyorki
buyuk kizimin bebekligi gibi olsaydi dusunemiyorum bile

o zaman derın bır nefes alıp yola devam edıyorsunuz onlar ıkı melek ve sıze cok ıhtıyacları var evınız dort dortluk temız ocagınız bır dolu yemek her bır duzenınız mukammel olmasa da olur merak etmeyın boyle olsun dıye kendınızı parcalamayın oldugu kadarı sıze yeter en cok kendınıze zaman ayırmaya calısın kı enerjık olabılesınız kosup yetısebılesınız zaten bu donemlerı o kadar hızlı gecıyor kı bır sure sonra bebeklık fotolarına bakıp o hallerını ozledıgınızı hıssedıyorsunuz cogu zaman herseylerıne yetısmelıyım panık duygusuyla ınsan doya doya sevemedıgını hıssedıyor bebeklıgınde uyusun uyansın karnı doysun altı temızlensın aman sancılanmasın aglamasın vs derken bır bakmıssınız karsınızda ıkı elı belınde sıze ayak dırıyor:1: kısacası pespese ıkı yavru buyutmek zorunda kalan her annenın yasadıgını yasıyorsunuz merak etmeyın ve gayette ıyı ustesınden gelıyorsunuz buyuk kızınızın durumunda hıcbır olagan dısılık yok sızınle bır alakası yok ıhtıyacları olan tek sey sızın varlıgınız sarıp sarmalamanız allah her daım yardımcınız olsun

Son düzenleme:
Vallahi helal olsun 2 küçük çocuğa bakmak ne kadar zordur. Siz yine de üstesinden gelmişsiniz. Benim çocuğum olmamasına rağmen ne ev işini ne kişisel işlerimi yapamıyorum. Siz hepsine yetişmeye çalışıyorsunuz.

Küçük bebekleri aynı odada yatırmayın birbirlerini uyandırmasınlar. Bir de büyük kızınızı gün içinde olabildiğince yorsanız (mesela oyun oynatırken falan) belki gece derin bi uyku çeker.

hamıleliğiniz boyunca kızınızı emzirmeye dvmmı ettınız ? bu zararlı sanıyordum .

yardım alacak kımsenız yokmu gerçekten tek başına zor olur ıkısıde daha laftan anlamıyor

bide küçük kızınıza haksızlık edıyormuşsunuz gıbı geldı tabı bılerek değil buyuk olan ilgiden sevgıden anlıyor dıye o uyumadan küçüğünü sevmememniz falan böyle dvm ederse ılerıde buyuk kızınız hep kendısı ön planda kardeşini geri planda hıssetmezmı bence buyuk kızınız kardeşeşinin varlığına kardeşininde kendısı kadar değerli olduğuna alışsın ve anlasın

gercekten bebek buyutmek cok zor allah yardımcın olsun kadınlar cok yıpranıyor.. malesef.. aama buyudukllerınde rahat edersın cnmm bugunlerde gecıcek elbet sen kendını toparlaa. bız kadınlar herseyın ustunden gelırızz

Back