Kızlar iyi geceler. Normal bir kan testinde hamilelik belli olur mu? Bir önceki konuda arkadaşım adına açmıştım ama tepki gelince kapattırdım.. ( bilgi edinmek istersemiz) tahminen 5 6 haziran hastalanması gerek şimdi normal kontrole gider gibi kan tahlili yaptırıcak arkadaşım orada belli olur mu? Beklese daha iyi ama gün geçtikçe işim büyümesinden korkuyor. Sizce ne yapmalı ?
Bu yönlendirmeyi kendi kızınıza da yapabilir misiniz ? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum .Arkadaşınız hamile değil ama ben günümüz genç kızlarına sizlerin yaşlarında kızı olan bir anne olarak kızıyorum, eskiden ilişki nasıl olur, nasıl hamile kalınır bilmezdik, sorup öğreneceğimiz kimseyi bulamadığımız gibi danışabileceğimiz kaynaklarda yoktu, günümüzde sizlerin elinin altında internet denen bir velinimet var, cinsellik hala tabu olsa bile okullarda üreme dersleri görüyorsunuz, ertesi gün hapından dahi haberdarsınız lakin hala bir kadının hamile kalabilmesi için neler olması gerekir bilmiyorsunuz, hadi bilmiyorsunuz sonrasında yaşayacaklarınızı üstlenemeyeceğiniz, sorumluluğunu kaldıramayacağınız ilişkiler yaşayıp peşinden hamile miyim diye gözyaşı döküyorsunuz.
Genç bir birey kendi rızasıyla biriyle birlikte olmadan önce birlikte olursam bunu kaldırabilir mi, hamile kalmamak için ne yapması lazım öğrenmeli.
Arkadaşınıza söyleyin ağlamasın, diğer konunuzda anlattıklarınıza bakılırsa hamile olma olasılığı yok, madem erkek arkadaşıyla birlikte olacak bundan sonra kendine en uygun korunma yöntemini danışsın bir doktora ve önlemini alarak ilişkiye girsin.
Bende o son cumle icin yorumu begenemedimBu yönlendirmeyi kendi kızınıza da yapabilir misiniz ? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum .
"Madem birlikte olacaksın korunmayı öğren" bunu diyebilir misiniz gerçekten
Ancak malesef baya bi beğenen üye de olmuş ..Bende o son cumle icin yorumu begenemedim
Bu yönlendirmeyi kendi kızınıza da yapabilir misiniz ? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum .
"Madem birlikte olacaksın korunmayı öğren" bunu diyebilir misiniz gerçekten
Çocuğumla yüzgöz olduğumu düşünmüyorum zaten . Neyse ben ahlak eğitimimi sizden de almayayım en iyisiElbette derim, kızıma diyemeyeceğim hiçbirşeyi başka bir genç kıza öğütlemem, oğlum olsaydı ona da söylerdim, erkek aileleri de erkek çocukla bu konuşmayı yapmalı.
Maalesef şunu anlamak istemiyor çoğu kişi, evlilik öncesi birlikteliğe sonuna kadar itiraz edilse de gençlerin epey bir kısmı evlilik öncesi birliktelik yaşıyor, bunu deneyimleyenlerin büyük kısmı cinsellik hakkında hiçbirşey bilmiyor, korunma yöntemleri vb hiçbir fikri yok ve toplum yasak dediği için merak ediyor cazip geliyor, ailelerin evlilik öncesi birliktelikle alakalı konuşması, kızını oğlunu bilinçlendirmesi kızı-erkeği teşvik etmiyor, sanılanın aksine doğru konuşma yapılan genç cinselliği yeniden gözden geçiriyor.
Bir anne nasıl böyle konuşur diyorsunuz değil mi? Kaç evladınız var bilmiyorum, Allah evlatlarınıza sağlıklı ömürler versin, büyüdüklerinde beni çok daha iyi anlayacaksınız, kızınız veya oğlunuz cinsel deneyim yaşamak isteyecek, merak edecek, yasak, tabu dendiği için daha çok dikkatini çekecek, yasaklar tatlıdır, işte tam o noktada anne evlat diyaloğunuzun ne kadar güçlü olduğu önemli, çocuk sizle herşeyi konuşabilmeli cinselliği dahi, siz evladınızı karşınıza alıp konuşursanız bilinçlendirirseniz çocuğunuzla yüz göz olmuş olmuyorsunuz, aksine yaşanacak birçok şeyi engelliyorsunuz.
Ne desem bilemedim. Sizi telaşlandırmak korkutmak hoşuma gitmiyor. Yine söylüyorum arkadaşınızda hamilelik oldugunu da düşünmüyorum. Kadının adet görmesi hamile olmadıgı anlamına gelir. Buna ramen hamile oldugu halde adet olan insanlar da vardır. Bizzat şahit oldum bu konuya. Şimdi binde birdir ama yani hamile olma ihtimali kadar düşük bir ihtimal. Çok bilincede insanın kafası karışıyor farkındayım. Ama bu konularŞeyy şayet hastalandı ondan sonra hala riski var mıdır ? Bulantı falan olursa ya da hiç belli olmadan
Elbette derim, kızıma diyemeyeceğim hiçbirşeyi başka bir genç kıza öğütlemem, oğlum olsaydı ona da söylerdim, erkek aileleri de erkek çocukla bu konuşmayı yapmalı.
Maalesef şunu anlamak istemiyor çoğu kişi, evlilik öncesi birlikteliğe sonuna kadar itiraz edilse de gençlerin epey bir kısmı evlilik öncesi birliktelik yaşıyor, bunu deneyimleyenlerin büyük kısmı cinsellik hakkında hiçbirşey bilmiyor, korunma yöntemleri vb hiçbir fikri yok ve toplum yasak dediği için merak ediyor cazip geliyor, ailelerin evlilik öncesi birliktelikle alakalı konuşması, kızını oğlunu bilinçlendirmesi kızı-erkeği teşvik etmiyor, sanılanın aksine doğru konuşma yapılan genç cinselliği yeniden gözden geçiriyor.
Bir anne nasıl böyle konuşur diyorsunuz değil mi? Kaç evladınız var bilmiyorum, Allah evlatlarınıza sağlıklı ömürler versin, büyüdüklerinde beni çok daha iyi anlayacaksınız, kızınız veya oğlunuz cinsel deneyim yaşamak isteyecek, merak edecek, yasak, tabu dendiği için daha çok dikkatini çekecek, yasaklar tatlıdır, işte tam o noktada anne evlat diyaloğunuzun ne kadar güçlü olduğu önemli, çocuk sizle herşeyi konuşabilmeli cinselliği dahi, siz evladınızı karşınıza alıp konuşursanız bilinçlendirirseniz çocuğunuzla yüz göz olmuş olmuyorsunuz, aksine yaşanacak birçok şeyi engelliyorsunuz.
[/QU
Ben şuanda bir evlada sahip olmak üzereyim. Kız olsaydı da ona bu senin anlattıgın şekilde yaklaşacaktım. Benim bebegim erkek yine büyüdügünde iyi bir adam olması için onu bilgilendiricem. Hadi koş cinsellik yaşamak degil bu. Ellerini kollarını baglayıp öyle büyütemeyecegimize göre. Yaşayabilecegi şeyleri bilmek bilgilendirmek ve hayatta olumsuz şeylerlede karşılaştıgında baş edebilme gücünü vermemiz gerek evlatlarımıza. Ben de cinsel anlamda okadar bilgisizdim ki neyin cinsellik oldugunu dahi akledemiyordum. Bukadar bilgisiz olmasam gençligimde yaşadıgım bir çok şeyden kendimi koruyabilirdim. Tecrübeyle ve yanlışlarla deneyimlemezdim yanlış insanlardan yanlış bir şekilde ögrenmezdim en azından. Ben burdaki kız evlat sahiplerine size bu kelimeyi söyledikleri için kızıyorum inanın. Bu okadar mühim ve gerekli bir konu ki sadece sizin yazdıklarınızı insanların gözüne gözüne sokmak istiyorum. Bu hayatta gerçeklerle yaşamak zorundayız. Kızlarımızı korumak istiyorsak onları bilgilendirelim.
Ne yazık ki çocuklar kitaplarla büyütülemiyor, her biri ayrı bir karakter ve birey.Çocuğumla yüzgöz olduğumu düşünmüyorum zaten . Neyse ben ahlak eğitimimi sizden de almayayım en iyisi
Ayrıca yasak değil , yasak olarak anlatmam hiçbir şeyi . sadece doğru yerde ve doğru zamanda yapılmalı .
çocuklarım var, eğitimciyim . Ahlaki değerler üzerine kitaplarım var . Ve çok kitap okudum . Şu anlayışa rastlamadım
Maşallah , çok mutlu oldum böyle bir evladınız olduğu için . Allah bağışlasın ..Ne yazık ki çocuklar kitaplarla büyütülemiyor, her biri ayrı bir karakter ve birey.
Gayet ahlaklı, tahmin edemeyeceğiniz kadar edepli ve şaşıracaksınız ama 22 yaşında olmasına rağmen sevgilisi olmayan dolayısıyla hiçbir birliktelik deneyimi yaşamamış, kaşlarını almamış, saçını kına dışında bir kere bile boyamamış bir kız evladım var ellerinizden öper.
Ahlakıma dem vurduğunuz için teşekkür ederim, saygılarımla.
Hayat okudugunuz kitapla aldiginiz egitimle dogru ilerlemiyor bunu gormezden gelmeyin bir egitimci olarak. Siz evlat yetiştirirsiniz ama o bir birey ve gun gelir sizin istemediginiz secimler yapar Allah korusun. Ben boyle okumadim mi diyeceksiniz. Dilerim evladınizla sınanmazsınız.Çocuğumla yüzgöz olduğumu düşünmüyorum zaten . Neyse ben ahlak eğitimimi sizden de almayayım en iyisi
Ayrıca yasak değil , yasak olarak anlatmam hiçbir şeyi . sadece doğru yerde ve doğru zamanda yapılmalı .
çocuklarım var, eğitimciyim . Ahlaki değerler üzerine kitaplarım var . Ve çok kitap okudum . Şu anlayışa rastlamadım
Okuduğum ve yazdığım kitapları gerçek hayattan yazıyorum zaten . Kitapları bu noktada küçümsemenizi de görmezden geliyorum şuanHayat okudugunuz kitapla aldiginiz egitimle dogru ilerlemiyor bunu gormezden gelmeyin bir egitimci olarak. Siz evlat yetiştirirsiniz ama o bir birey ve gun gelir sizin istemediginiz secimler yapar Allah korusun. Ben boyle okumadim mi diyeceksiniz. Dilerim evladınizla sınanmazsınız.Mune nin yorumu bir anne edasıyla yazılmış tek olumsuz bir noktası yok. Boyle bir sey olmussa evladımızı öldürecek miyiz. Ne dicez bir halt yemeye yemissin bari korunsaydin. Bence okudugunuz kitaplardan gerçek hayata da dönün arada
Bir gün evladinız boyle birsey yaşadı ve karşınıza geldi diyelim. Ne yapacaksınız evden mi kovacaksınız doverek mi terbiye edeceksiniz. Neyle cezalandiracaksiniz. Ben egitimci yetistiren bir kurumda yıllarca çalıştım bana kitapların onemini anlatmayın. Gerçekci olun sadece. Siz yetiştirirsiniz ama evladıniz yaşar. Herkes yerinde ve dogru zamanda yaşansın taraftarı. Burada ise olmuş bir durum var ve üzerine yorum yapılıyor. Hayatta büyük konusmamak gerek. Unutmayin hersey bizler içinOkuduğum ve yazdığım kitapları gerçek hayattan yazıyorum zaten . Kitapları bu noktada küçümsemenizi de görmezden geliyorum şuan
Mune hanım kendisinin gayet evladı ile açıkça konuşabilen bir anne olduğunu , bizimse bu tarz konuları tabu olarak gördüğümüzü ve hatta evladımız ile konuşmanın yüzgöz olmak olduğunu düşündüğümüzü ifade etti.
Ben buna itiraz ettim . Hiç bir genci hiçbir evladı da ilişkiye giriyorsan artık korun diye yönlendirmem . Bunu doğru bulmuyorum .
madem erkek arkadaşıyla birlikte olacak bundan sonra kendine en uygun korunma yöntemini danışsın bir doktora ve önlemini alarak ilişkiye girsin.
Burda sadece hata yapan bir kızla özelden konuşma yapılmıyor . İnsanlara açık bir platformda konuşuluyor . Bu kısmı atlıyorsunuz sanırım .Bir gün evladinız boyle birsey yaşadı ve karşınıza geldi diyelim. Ne yapacaksınız evden mi kovacaksınız doverek mi terbiye edeceksiniz. Neyle cezalandiracaksiniz. Ben egitimci yetistiren bir kurumda yıllarca çalıştım bana kitapların onemini anlatmayın. Gerçekci olun sadece. Siz yetiştirirsiniz ama evladıniz yaşar. Herkes yerinde ve dogru zamanda yaşansın taraftarı. Burada ise olmuş bir durum var ve üzerine yorum yapılıyor. Hayatta büyük konusmamak gerek. Unutmayin hersey bizler için
Biz okumakla emrolunmuş bir dinin mensubuyuz . Tüm değerlerimizi okuyarak kazanıyoruz .Hayat okudugunuz kitapla aldiginiz egitimle dogru ilerlemiyor bunu gormezden gelmeyin bir egitimci olarak. Siz evlat yetiştirirsiniz ama o bir birey ve gun gelir sizin istemediginiz secimler yapar Allah korusun. Ben boyle okumadim mi diyeceksiniz. Dilerim evladınizla sınanmazsınız.Mune nin yorumu bir anne edasıyla yazılmış tek olumsuz bir noktası yok. Boyle bir sey olmussa evladımızı öldürecek miyiz. Ne dicez bir halt yemeye yemissin bari korunsaydin. Bence okudugunuz kitaplardan gerçek hayata da dönün arada
Buyuk konuşup karşısındakinden ahlak dersi almak gibi yorumlar yapilmis. Boyle bir tavsiye vermeniz doğru yanlis bu tartışılır yalnız biz boyle birsey yapmayiz gibi bir sonuca vardırmak ise buyuk konusmadir.
Herkesin vicdani onu terbiye edecek kadar buyuk olamayabiliyor burayi atliyorsunuz. Kendi kendine pisman olup doğru yolu bulamayabilir gencler. Burayi kisisel tartışma formuna dönüştürmek istemiyorum. Fikrinize saygi duyuyorum ama dedigim gibi hersey bizim planladigimiz okudugumuz tasavvur ettigimiz gibi ilerlemiyor bunu atlamamak gerekirBiz okumakla emrolunmuş bir dinin mensubuyuz . Tüm değerlerimizi okuyarak kazanıyoruz .
Bu eğitimi almış bir evladın vicdanında manevi bir yasakçı olur . Yanlış bir şeye meylettiğinde vicdanı bunu kabul edemez ve vazgeçer . Yine de yanlış bir şey yaparsa ki bu çok normal . Bu kez pişmanlığı ile vicdanı onu terbiye eder. Çok daha doğru bir istikamette yürümeye başlar .
Benim okuduğum kitaplarda bunlar yazıyor , ve bunlar çocuklara gençlere tesir ediyor . Tesiri bizzat görüyorum .
Bu yüzden kitapların hayattan asla koparılmayacağını , gerçek hayatın ordan ders alınarak yaşanması gerektiğini, bir insan okudukça kişiliğini de özgüvenini de geliştireceği için hataya meylinin çok daha az olacağını savunuyorum
Herkes o vicdana sahip olabilir. O donanımda yaratılmış. Ama yetiştirilme tarzı, aldığı eğitim tabi ki çok ehemmiyetli .Herkesin vicdani onu terbiye edecek kadar buyuk olamayabiliyor burayi atliyorsunuz. Kendi kendine pisman olup doğru yolu bulamayabilir gencler. Burayi kisisel tartışma formuna dönüştürmek istemiyorum. Fikrinize saygi duyuyorum ama dedigim gibi hersey bizim planladigimiz okudugumuz tasavvur ettigimiz gibi ilerlemiyor bunu atlamamak gerekir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?