- Emoji Skoru
- 216.653
- Puanlar
- 1.223
Kızlar iyi geceler. Normal bir kan testinde hamilelik belli olur mu? Bir önceki konuda arkadaşım adına açmıştım ama tepki gelince kapattırdım.. ( bilgi edinmek istersemiz) tahminen 5 6 haziran hastalanması gerek şimdi normal kontrole gider gibi kan tahlili yaptırıcak arkadaşım orada belli olur mu? Beklese daha iyi ama gün geçtikçe işim büyümesinden korkuyor. Sizce ne yapmalı ?
Arkadaşınız hamile değil ama ben günümüz genç kızlarına sizlerin yaşlarında kızı olan bir anne olarak kızıyorum, eskiden ilişki nasıl olur, nasıl hamile kalınır bilmezdik, sorup öğreneceğimiz kimseyi bulamadığımız gibi danışabileceğimiz kaynaklarda yoktu, günümüzde sizlerin elinin altında internet denen bir velinimet var, cinsellik hala tabu olsa bile okullarda üreme dersleri görüyorsunuz, ertesi gün hapından dahi haberdarsınız lakin hala bir kadının hamile kalabilmesi için neler olması gerekir bilmiyorsunuz, hadi bilmiyorsunuz sonrasında yaşayacaklarınızı üstlenemeyeceğiniz, sorumluluğunu kaldıramayacağınız ilişkiler yaşayıp peşinden hamile miyim diye gözyaşı döküyorsunuz.
Genç bir birey kendi rızasıyla biriyle birlikte olmadan önce birlikte olursam bunu kaldırabilir mi, hamile kalmamak için ne yapması lazım öğrenmeli.
Arkadaşınıza söyleyin ağlamasın, diğer konunuzda anlattıklarınıza bakılırsa hamile olma olasılığı yok, madem erkek arkadaşıyla birlikte olacak bundan sonra kendine en uygun korunma yöntemini danışsın bir doktora ve önlemini alarak ilişkiye girsin.