• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi kızlar yardımınıza ihtiyacım var

kbrysff

çok aşııkkkk :)
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2015
323
195
33
Kızlar öncelikle merhaba :)
Şimdi benim tanışma-isteme, söz ve nişan ayrı olucak yani tanışma-istemeye gelicekler ondan 1 hafta sonra falan sözümüz olucak sözden bi 4-5 ay sonrada nişan düşünüyoruz allahın izniyle. ama aklıma takılan bir kaç soru var. tanışma-isteme günü ikram olarak 6-7 çeşit bişeyler düşündüm onları ikram edicez ama kahveler ne zaman içiliyo? ne zaman yapmam gerekiyo yani bunu? bir de söz ve nişan ayrı olacağı için sözde bana ne takılacak, sözde erkek arkadaşıma birşey takmamız gerekiyor mu? yüzüklerimiz kesilse aynı alyansları tekrar nişanda da kullansak sizce bu uygun mudur? bir de sözde neler ikram edilir sizce? ben fazla kalabalık yapmayı düşünmüyorum nasıl olsa nişanda olucak.. bir de söz kesim gününde erkeklere kesenin içinde çorap(kesenin dışında da bir kağıtta o günün tarihi ve sevgilimle benim adımız olucak tabi) bayanlara ise havlu dağıtmayı düşünüyorum. sizce basit mi kaçar? ne gibi hediyeler dağıtabilirim erkeklere ve bayanlara ayrı olarak?

Son düzenleme:
ayy evet bencede deneyim li arkadaşlar yazabilir. benim de bu tanışma kız isteme 2. kere isteme (ilk seferde olmazmış annem oyle diyor) söz nişan olaylarında kafam karışıyor. ailelerimiz aynı şehirde ama babası biraz sorunlu 2 3 kerde neymiş bu verilecekse verilsin söz olsun bitsin kafasında ıkı taraf arasında kaldım resmen ? napsam ki

tanışma-isteme
isteme-söz
2 -3 haftaya aile arasında nişan olur mu ki.

benimde hiç bilgim yok maalesef canım ama bana görede ilk seferde istenip verilmesi hoş bişey değil:) deneyimli arkadaşlardan yorumlar bekliyorum:)

tanısmada isteme olucaksa sadece söz yüzügü kıza takılabilir.
nisanda alyans takarsınız. nisanda takı olayı herkesde farklıdır kimi set takar kimi bisey takmaz ama genelde kıza set erkege saat takılır. herkesin alyansınıda karsı taraf alır yani sen alyans alıcaksın ve saat.

Neden söz nişan ayrı yahu, istemeyle sözü birlikte yapsanız daha iyi olmaz mı.. boş yere bir sürü uğraş

büyük nişan yapmayı düşünüyorum. düğünüm başka şehirde olucak herkesin gelebilceğini düşünmüyorum canım o yüzden.

Öncelikle hayırlı olsun. Benim başımda da benzer telaşlar var ama henüz tarih konulmadı, en kısa zamanda darısı başıma diyeyim:) Söz yüzüğü takılır genelde nişan yüzüğüne nazaran ince bir yüzük olur, ikinizde takarsınız. Ama şimdilerde genelde söz/nişan birlikte olduğu için nişan yüzüğü alınıyor sadece. Siz sözde taktığınız yüzüğü tekrar nişanda takabilirsiniz. Sözde hediye konusuna gelince, erkeklere havlu kadınlara şal/başörtü veriliyor genellikle. Tanuşma/isteme faslında ise önce çay ve ikramlar verilir, böyle bir sohbet ortamı oluştuktan sonra kahveleri yaparsın.

Kızlar öncelikle merhaba :)
Şimdi benim tanışma-isteme, söz ve nişan ayrı olucak yani tanışma-istemeye gelicekler ondan 1 hafta sonra falan sözümüz olucak sözden bi 4-5 ay sonrada nişan düşünüyoruz allahın izniyle. ama aklıma takılan bir kaç soru var. tanışma-isteme günü ikram olarak 6-7 çeşit bişeyler düşündüm onları ikram edicez ama kahveler ne zaman içiliyo? ne zaman yapmam gerekiyo yani bunu? bir de söz ve nişan ayrı olacağı için sözde bana ne takılacak, sözde erkek arkadaşıma birşey takmamız gerekiyor mu? yüzüklerimiz kesilse aynı alyansları tekrar nişanda da kullansak sizce bu uygun mudur? bir de sözde neler ikram edilir sizce? ben fazla kalabalık yapmayı düşünmüyorum nasıl olsa nişanda olucak.. bir de söz kesim gününde erkeklere kesenin içinde çorap(kesenin dışında da bir kağıtta o günün tarihi ve sevgilimle benim adımız olucak tabi) bayanlara ise havlu dağıtmayı düşünüyorum. sizce basit mi kaçar? ne gibi hediyeler dağıtabilirim erkeklere ve bayanlara ayrı olarak?

Hayırlı olsun. Sözde kıza sadece tektaş takılır. Alyanslar nişanda. Çorap çok iyi fikir ben de erkeklere çorap dağıtmıştım ve çocuk gibi sevindiler. Ama kese yerine karton çantalar erkeklere daha uygun olabilir. söz başlığımı inceleyebilirsin.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/ben-de-sozlendim-sonunda.616579/
hediyelik olarak da ben keçe ve desenli sabun yapıyorum. beğenirsen sana da yaparız.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...cin-hediyelik-sabun-siparisi-aliyorum.681240/
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...siparis-aliyorum-coook-cicilerciciler.856710/

Taç ve çiçek ihtiyacın olursa o da var:
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/cicekli-gelin-taci-ve-takim-cicegi.845164/

Söz tektaş sana. .
Erkeğe bir şey takılmıyor . .

Nişanda alyanslar ve takı (ne takılırsa)
Nişanda çikolata dağıtılıp, pasta yedik..

İsteme faslında önce kahve. .
İstenir sonra çay içilir. .

Hayırlı uğurlu olsun. .

Yeni başından gecmis biri olarak anlatayim hemen oncelikle 7-8 cesit ikram bana fazla geldi o kadar cok yapmaniza gerek yok bence cunku biz annemle 4 cesit yaptik ve yarisindan cogu kaldi tabi kalabalik mi gelirler size bilemiyorum 5 cesit yeterli olur. Bizim daha once tanisma olmustu geldiklerinden 15 dakika sonra filan kahvelerinizi nasil icersiniz diye sordum kahveler bitmeden aslinda kiz istenir ama sohbet bitmeyince biraz gec oldu bende isteme olduktandan snra cikolatayi ikram ettim herkese sonrada ikramlari hazirladik yaninda cayla sözümde haftaya pazartesi inşallah:21: biz alyans aldik ben oyle istedim nisanda da aynisini takicaz nisan seneye olucagi icin alyans almak istedim söz icin elbisemi sevgilim alicak yuzukler de herkes karsi tarafin yuzugunu aliyor sozde bisey takmicaklar nisanda takilcak bizde sadece alyans olucak

Öncelikle hayırlı olsun. Benim başımda da benzer telaşlar var ama henüz tarih konulmadı, en kısa zamanda darısı başıma diyeyim:) Söz yüzüğü takılır genelde nişan yüzüğüne nazaran ince bir yüzük olur, ikinizde takarsınız. Ama şimdilerde genelde söz/nişan birlikte olduğu için nişan yüzüğü alınıyor sadece. Siz sözde taktığınız yüzüğü tekrar nişanda takabilirsiniz. Sözde hediye konusuna gelince, erkeklere havlu kadınlara şal/başörtü veriliyor genellikle. Tanuşma/isteme faslında ise önce çay ve ikramlar verilir, böyle bir sohbet ortamı oluştuktan sonra kahveleri yaparsın.
çok teşekkür ederim canım seninde hayırlısı olsun inşallah. benimde henüz tarih tam olarak belli değil ama şimdiden yavaş yavaş bilgi edinmeye başlayayım dedim:) dediğim gibi başka bir şehire gelin gideceğim için büyük nişan yapmak istedim, söz ile nişanı aynı gün yapmama taraftarıyım. hediye konusunda fikirlerin içinde çok teşekkür ederim:)

Hayırlı olsun. Sözde kıza sadece tektaş takılır. Alyanslar nişanda. Çorap çok iyi fikir ben de erkeklere çorap dağıtmıştım ve çocuk gibi sevindiler. Ama kese yerine karton çantalar erkeklere daha uygun olabilir. söz başlığımı inceleyebilirsin.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/ben-de-sozlendim-sonunda.616579/
hediyelik olarak da ben keçe ve desenli sabun yapıyorum. beğenirsen sana da yaparız.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...cin-hediyelik-sabun-siparisi-aliyorum.681240/
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...siparis-aliyorum-coook-cicilerciciler.856710/

Taç ve çiçek ihtiyacın olursa o da var:
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/cicekli-gelin-taci-ve-takim-cicegi.845164/

öncelikle teşekkür ediyorum hayırlısı olur inşallah. fikirlerin için sağol tatlım. erkeklere karton çanta konusunda haklısın sanırım daha iyi olur o şekilde. bi bakınayım aklımda bulunsun zaman yaklaşınca eğer istersem senden sipariş ederim canım benim çokk sağol tekrardan :)

Söz tektaş sana. .
Erkeğe bir şey takılmıyor . .

Nişanda alyanslar ve takı (ne takılırsa)
Nişanda çikolata dağıtılıp, pasta yedik..

İsteme faslında önce kahve. .
İstenir sonra çay içilir. .

Hayırlı uğurlu olsun. .

teşekkür ederim çokk sağolun.

Yeni başından gecmis biri olarak anlatayim hemen oncelikle 7-8 cesit ikram bana fazla geldi o kadar cok yapmaniza gerek yok bence cunku biz annemle 4 cesit yaptik ve yarisindan cogu kaldi tabi kalabalik mi gelirler size bilemiyorum 5 cesit yeterli olur. Bizim daha once tanisma olmustu geldiklerinden 15 dakika sonra filan kahvelerinizi nasil icersiniz diye sordum kahveler bitmeden aslinda kiz istenir ama sohbet bitmeyince biraz gec oldu bende isteme olduktandan snra cikolatayi ikram ettim herkese sonrada ikramlari hazirladik yaninda cayla sözümde haftaya pazartesi inşallah:21: biz alyans aldik ben oyle istedim nisanda da aynisini takicaz nisan seneye olucagi icin alyans almak istedim söz icin elbisemi sevgilim alicak yuzukler de herkes karsi tarafin yuzugunu aliyor sozde bisey takmicaklar nisanda takilcak bizde sadece alyans olucak

benim biraz bu konuda gözüm doymuyor, misafir ağırlamak en sevdiğim şeydir o yüzden herşeyden bol bol olsun istiyorum sanırım :)) yani bi 15-20 kişi gelirler diye düşünüyorum artık tam net birşey yok ortada:) o kadar kişiyede kahvelerinizi nasıl içersiniz diye sorabilir miyim acaba yada cevap verdiklerinde kimin nasıl istediğini aklımda tutabilir miyim ki :)) şimdiden inanılmaz heyecan sardı :) senin içinde hayırlı olsun canım umarım istediğin gibi en güzel şekilde atlatırsın o gününü :) fikirlerin için çok teşekkür ediyorum.

Back