Kızlar Yardımınıza ihtiyacım var - Kürtaj ve Kistler sonrası Adet Düzensizliği

Evli_Mutlu_Huzurlu

Rabbim, kavuştur bizi...
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2013
1.463
9
46
İstanbul
Merhaba Canlar...

Sürekli yeni bir konu açıp sorular soruyorum, aynı hikayeyi dinlemekten sıkıldınız farkındayım ama birtek sizler bana yardımcı olunca rahatlıyorum. 31 Mayısta kürtaj olduktan 1 ay sonra kontrole gittiğimde sağ yumurtalığımda 2 adet kist olduğunu öğrenmiştim. 20 Temmuzda hafif lekelenmeler sebebiyle doktora gittiğimde de kistlerimde küçülme olduğunu öğrenmiştim. Lekelenmelerin devamında 22 Temmuzda, bir önceki adetimden 22 gün sonra adetim başladı 1 hafta sürdü. Bu ay da 13 Ağustos akşamı adetim başladı. Normalde 26-27 günde olan adetim 22 günde gelmeye başladı. Doktorum kistler adet gecikmesi yapabilir demişti ama bende gecikme yerine erkene dönmeye başladı.

- Aynı durumu yaşayan arkadaşlar var mı ?
- Yumurtlama hesaplama takvimlerini 22 güne göre yazdığı zaman daha adet olduğum günleri bile yumurtlama günüm gösteriyor. Yumurtlama tarihim nedir sizce ?
- Bu normal bir durum mudur ? Düzene girer mi ?

Ayıracağınız zaman ve vereceğiniz cevaplar için şimdiden çok çok çok Teşekkürler.

Merhaba Canlar...

Sürekli yeni bir konu açıp sorular soruyorum, aynı hikayeyi dinlemekten sıkıldınız farkındayım ama birtek sizler bana yardımcı olunca rahatlıyorum. 31 Mayısta kürtaj olduktan 1 ay sonra kontrole gittiğimde sağ yumurtalığımda 2 adet kist olduğunu öğrenmiştim. 20 Temmuzda hafif lekelenmeler sebebiyle doktora gittiğimde de kistlerimde küçülme olduğunu öğrenmiştim. Lekelenmelerin devamında 22 Temmuzda, bir önceki adetimden 22 gün sonra adetim başladı 1 hafta sürdü. Bu ay da 13 Ağustos akşamı adetim başladı. Normalde 26-27 günde olan adetim 22 günde gelmeye başladı. Doktorum kistler adet gecikmesi yapabilir demişti ama bende gecikme yerine erkene dönmeye başladı.

- Yumurtlama hesaplama takvimlerini 22 güne göre yazdığı zaman daha adet olduğum günleri bile yumurtlama günüm gösteriyor. Yumurtlama tarihim nedir sizce ?

Ayıracağınız zaman ve vereceğiniz cevaplar için şimdiden çok çok çok Teşekkürler.

Canım bu konularda çok bilgim yok ama düzensizlik normal diye düşünüyorum. Yumurtlama günün içinde bence ovulasyon testlerinden al. Bu şekilde düzensiz olanlara bu testler çok faydalı. Biliyosundur belki gittigidyorda lab.. Diye başlayan bi test kullandık

Canım bu konularda çok bilgim yok ama düzensizlik normal diye düşünüyorum. Yumurtlama günün içinde bence ovulasyon testlerinden al. Bu şekilde düzensiz olanlara bu testler çok faydalı. Biliyosundur belki gittigidyorda lab.. Diye başlayan bi test kullandık

İnternette uygun fiyata bu testlerin alabileceğim bir yer söylemişti arkadaş. Sipariş verdim ama henüz elime ulaşmadı. Bekliyorummm

guzelim bence doktorunla tekrar irtibata gecmelisin yumurtlamadan adet olmaya başlamış olabilirsin

ki ne olursa olsun mutlaka doktorla görüş bi de hala kist varsa sogan suyu içmeye başla
geçmiş olsun canım

guzelim bence doktorunla tekrar irtibata gecmelisin yumurtlamadan adet olmaya başlamış olabilirsin

ki ne olursa olsun mutlaka doktorla görüş bi de hala kist varsa sogan suyu içmeye başla
geçmiş olsun canım

Kistim 6 cm den 2 cm e düşmüştü son gittiğimde. Doktorum daha gelmene gerek yok adetinle birlikte atılır dedi. Geçen ay 22 günde gelince adetim konuşmuştuk. Normal olduğunu söyledi. O ay yumurtlamamışım kontrolde öyle söylemişti.

Kistim 6 cm den 2 cm e düşmüştü son gittiğimde. Doktorum daha gelmene gerek yok adetinle birlikte atılır dedi. Geçen ay 22 günde gelince adetim konuşmuştuk. Normal olduğunu söyledi. O ay yumurtlamamışım kontrolde öyle söylemişti.
ben de onu söylüyorum ya eger 22 gunde geliyorsa bu yumurtlamadan adet olduğunu gösterir onun icin dedim tekrar görüş diye

yada bu ayi da bekle gene 22 günde olursan o zaman git

ben de onu söylüyorum ya eger 22 gunde geliyorsa bu yumurtlamadan adet olduğunu gösterir onun icin dedim tekrar görüş diye

yada bu ayi da bekle gene 22 günde olursan o zaman git

Ovulasyon testi sipariş vermiştim geldi. Bu ay testlerle takip edicem bakalım bir belirti verecekmi. Ona göre öbür ay giderim. İnşAllah hiç birine gerek kalmaz ama.

Ovulasyon testi sipariş vermiştim geldi. Bu ay testlerle takip edicem bakalım bir belirti verecekmi. Ona göre öbür ay giderim. İnşAllah hiç birine gerek kalmaz ama.
inşallah canım:29:
hemen bugün basla ovu testi yapmaya
ama en az iki saat hiçbişey icmeden idrarini tut sonra testi yap yoksa pozitifi kacirabilirsin

inşallah canım:29:
hemen bugün basla ovu testi yapmaya
ama en az iki saat hiçbişey icmeden idrarini tut sonra testi yap yoksa pozitifi kacirabilirsin

Aa önce yaptım böyle çıktı. Bişey içmemiştim.

$20130821_140608.webp

Sabah daha tuvalete gitmemiştim. Bişeyde yiyip içmemiştim.

Ben hiç ovu. Testi kullanmadım o yüzden bilmiyorum ama resimde bi çizgi tam digeri silik çıkmış gibi. Böyle testler benim kafamı karistirior bana bazal vucut ısısı daha uygun geliyor zaten vucut ısına bak 37 civarında ise yumurtluyorsun demek dusuk ise isin yumurta falan yok demek sabah uyanır uyanmaz ağzından ya da vajinadan ölceceksin

canim bence doktor en iyisi adetinin tez olmasinda sakinca yok belkide kistleri atmisdir bedenin tamamen. bende yarin oovi testime basliyorum insallah hic yoktan bu ay faydasini goruruz

Eki Görüntüle 782621

Ben bu testten çok kullandım. T çizgisi c çizgisinden daha koyu olmalı. Yumurtlamaya yakın çizgi belirmeye başlıyo .Burda hala silik bir iki güne yumurtlarsın. Ben öyle fazla idrarımıda tutmuyodum sadece sabah idrarı olmamslı. Elinde testin varsa sabah akşam yapabilirsin. Akşamki bundan daha koyu olursa yumurtlaman ysklaşıyordur. Kopkoyu çıkacağı gün ertesi günde aynı çıkıcak yani 2 gün üstüste aynı koyuluğu göreceksin. O 2 günü hatta 1 gün öncesi ve ertesi günü kaçırma canım. Benim ilk günü sadece ilişki oldu kimi arkadaşlar iki gün üstüste ilişki yada ertesi gün oldu.

Ben bu testten çok kullandım. T çizgisi c çizgisinden daha koyu olmalı. Yumurtlamaya yakın çizgi belirmeye başlıyo .Burda hala silik bir iki güne yumurtlarsın. Ben öyle fazla idrarımıda tutmuyodum sadece sabah idrarı olmamslı. Elinde testin varsa sabah akşam yapabilirsin. Akşamki bundan daha koyu olursa yumurtlaman ysklaşıyordur. Kopkoyu çıkacağı gün ertesi günde aynı çıkıcak yani 2 gün üstüste aynı koyuluğu göreceksin. O 2 günü hatta 1 gün öncesi ve ertesi günü kaçırma canım. Benim ilk günü sadece ilişki oldu kimi arkadaşlar iki gün üstüste ilişki yada ertesi gün oldu.

Fazla testim var canım. Akşam tekrarlicam. Bakalım akşam ne çıkıcak.

Kızlar ben sabah yaptığım ovulasyon testinde koyu çizgiyi görünce az önce yeniden test yaptım. Eğer yumurtlama varsa dahada koyulaşır diye. Ama gittikçe silikleşiyor. Sanırım dün yumurtlama günümmüş :(

Sabah yaptığım test buydu. Şuan yaptığım testteki T çizgisi çok daha silik.

Eki Görüntüle 783139

13 ağustos salı akşamı adet oldum. 19 ağustos Pazartesi sabah bitti adetim. Demekki hemen ertesi gün yumurtlama oldu ki testler böyle çıktı.

Yarın tekrar yapıcam testi. Eğer yine silik çıkarsa bu ay ki ümitlerde bitmiş oluyor.

Merhaba Canlar...

kürtaj sonrası tam 57 gün sonra regl oldum canım korktum haliyle ne oluyor diye dr. üzüntü stres ve hormonlar yeni yenii kendine geliyor normal dedi bi sonraki tam vaktinde geldi ondan sonra korunma süremiz bitti.. denemelere başladık ilk ay yine adet oldum ama 5 gün gecikmeyle ve yine dr.da soluğu aldım hayatımda hiç ilaç almayan ben söktürücü aldım sadece 1 tanesi yetti anladım ki psikolojik bi durum o anda aklımdan çıkardım yeter ki sağlıklı olayım Rabbim sağlıkla geleceği zaman hayırlı evlat versin dedimm... bu arada devlette ve özelde dr.lara gittim dr.un biri polikistikover bile var dedi üstelik daha test yapmadan....kendi dr.um rahatlattı sadece kist oluşmuş dedi ama ben denemelerin 2. ayında yeniden hamile kaldım kistlere rağmen hatta kistin birisi büyüdü 6,5 -7 cm e kadar sonra o da kayboldu gitti......kısa bi notta düşeyim hamile kaldığım ay sırf kistlere etki etsin diye soğan suyu kürü kullandım ki böyle şeylerden hep uzak dururdum uzun kullanmadım 12-13 gün kadar toplamda vee yumurtlama günü hesabı için ovulasyon testi kullandım canım aklında bulunsun bence çok faydalıı ;)........... kısacası sanırım üzüntü ve stres kaynaklı bu durum sakin ol hep böyle olacak mı diye düşünme canımm benim,,inşallah Rabbim sağlıkla kavuşacağın hayırlı evlat verecek en kısa zamandaa:nazar::16:

Son düzenleme:

Eki Görüntüle 782621

bugünü sakın boş geçmeyin canımmm:16: bende erken yumurtlamıştım seninde öyle sanırımm adet sonrası hemen gün aşırı ilişkiye başlayın 2 günde bir... koyu çizgiyi yakaladığın gün mutlaka olsun ilişki ondan sonra gün aşırı bi iki defa daha yeterlii.......sonrasında bırakıp adeti bekleyin.........

Son düzenleme:
Ben de kürtaj olalı 22 gün oldu regl oldum ve kist çıktı.Bu normal mi soğan kürü işe yarar mı benimki büyükmüş. Nasıl yapılıyor ? Rica etsem yardım edebilir misiniz?

Back
X