Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Kızlar yardımcı olun lütfen

Kendim 10 senedir yaşıyorum
Sizde ne gibi şikayetler var kusura bakmayın sırf ayni durumdayım diye soruyorum İnan’ın bıktım bi stres yapıyım başlıyor bi agrı kramp gibi hemen bi gürültü direk ishal ama akşam da sanırsınız hiç ishal olmamışım gibi kabızlık oluyor karnımın heryere tekme gibi atıyor

Sizdeki şikayetler nedir tam olarak yani nasıl bi durum yaşıyorsunuz

Sürekli ishal ve kabızlık dönemleri birbirini takip ediyor ya ishal oluyorum ya kabız.
Stresim artarsa aniden soğuk terleyip aşırı karın ağrısıyla ishal olurum
Kahve, çiğ soğan, baklagiller, süt rahatsız ediyor beni.
Bunları yiyip içemem.

Kabızlık yüzünden 2 makat çatlağım oldu.
Debridat ilacını kullandığımda iyi ama kullanmazsan yine aynı.
Çareyi fodmap diyetinde buldum. Son zamanlar iyi sayılırım

Kolonoskopi olman şart korkma birşey hissetmiyorsun.
Böyle çekmekten iyidir bakılması lazım canım geçmiş olsun.

Sizdeki şikayetler nedir tam olarak yani nasıl bi durum yaşıyorsunuz
Karnım davul gibi oluyor. 5 gün hem idrar hem diğer türlü çıkamadığım olur. Gurul gurul, sürekli. Özellikle stres yaptigimda veya üzüldüğümde.
Hem de kabız oluyorum ama tuvalete gidince afedersin isal gibi.
Midem acayip yanıyor. Hicbir şey yiyemiyorum. Canım istemiyor ama aç oluyorum. Yediğim şey de hemen dokunuyor.

E doktor demiş zaten ne yapman gerekeni. Buraya sormanız gereksiz şu aşamada. Kim doktor gibi bilebilir?

Peki tekme hissi gibi seyleriniz oluyor mu sanki içerde bi hareket oluyor gibi

E doktor demiş zaten ne yapman gerekeni. Buraya sormanız gereksiz şu aşamada. Kim doktor gibi bilebilir?

Ben doktor gibi bilirler diye sormadım zaten bu durumu yaşayanlar ne yaptı nasıl gecti ne gibi şeyler yaşadılar nasıl atlattılar Bilgi alışverişinde bulunmak icin sordum

Evet eğer hayatınızı düzene sokmazsanız hep devam eden kronik bir hastalık
Ona göre yaşıyorum ben.

Ben hemşire olarak endoskopide çalıştım. Korkmayın. Öncesinde sedasyon uygulanıyor. Siz uyuyorsunuz zaten. İşlemden sonra da hatırlamıyorsunuz. Mutlaka çektirin. Doktor bile sonucu görmeden bişey diyemez burda kimseye bilemez.

Sizde ne gibi bulgular vardı acaba benim gibi seyler mi vardı daha mı farklıydı
İşte şişkinlik, sürekli bağırsak hareketleri, karın ağrısı, birden ishal ya da kabız olma, bazı yiyecekleri yedikten sonra aşırı gaz ve karın ağrısı...
Bu yüzden bana dokunan yiyecekleri tespit edebilmek için önce katı bir diyet yaptım 1 ay kadar. Sonra diyete her gün tek tek yiyecekleri ekledim vücudum tepki vermiyorsa yemeye devam ettim yok rahatsız oluyorsam listeye yazdım ve hayatımdan çıkardım.

Ama ben doktorun dediği şeyi çözemedim sendeki. Bulgular huzursuz bagırsak sendromunu gösteriyor büyük ihtimal dedi

Evet belirtileri benziyor ama yine de kolonoskopi ile bakılıp başka bir nedene dayanışma dayanamadığından emin olunmalı bence

Doktor sordu sıkıntı stres içinde olduğunda ne oluyor diye bende sürekli içimde birsey hareket ediyor tekme gibi seyler oluyor dedim ve direk ishal oluyorum dedim on anda gürültü başlıyor dedim gece daha çok oluyor dedim oda bunlar huzursuz bagırsak sendromunu gösterir dedi ama bıktım bu durumdan 19 kilo verdim diyetle ama bi karnım var 6 7 aylık gebe kadın karnı gibi o göbek hiç gitmiyor

Stresten takıntıdan uzak durun dedi bagırsak düzenleyici hap verdi çiğneme hapı verdi ama bir işe yaramadı maalesef
Ben yıllardır bu hastalıktan müzdaribim malesef stresli bir hayatım var ve çok ince düşünüyorum herşeyi sizin sorunlarınız nedir hastalıkla iigili?

Ayne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…