Kizlar bir arkadasim var ayni senelerde fransaya gelmistik, esiyle uzun bir suredir geçinemiyor 2 cocugu var , calismisligi falan yok , parasi yok, aileside burda degil bosanmak istiyor...ama parasiz pulsuz nasil yapar cocuklarla nereye gider? (turkiyeye donsun demeyin ama çocuklarinin gelecegi için kalmak istiyor ve burda kendi ayaklarinin ustunde durarak cocuklarini buyutmek istiyor) foyer için assistan sociale basvur dedim ama nasil yapiliyor bende bilmiyorum, nasil bir yol izlemeli? kimden yardim istemeli ki çocuklariyla kisa surede foyer ye yerlesip bir maasa baglansin...gerisi sonra gelir zaten...çocuklari için katlandi artik dayanamiyor bende uzuluyorum elimden bisey gelmiyor lutfen bileniniz varsa yardim edin bilgilendireyim????[
/QUOTE]
merhabalar arkadaslar.hemen cevap vermek istiyorum.assistant sociale 'e derdinizi anlatip sizi ve varsa cocuklarinizi foyer'e yerlestirmesini isteyebilirsiniz.yasadiginiz sehirde de olabiliyor,baska sehirede gonderebiliyorlar her sehirde foyer olmaya biliyor.Cok uzak degilse kendisi goturebilir.uzaksa hizli tren (tgv) veya trenlede gonderip indiginiz istasyonda sizi araclariyla yetkililer karsilayabilir.tren icin paraniz yoksa yasadiginiz sehrin belediyesinden para aldirtabiliyorlar ya da acil bir sekilde evden ciktiysaniz ornegin siddete maruz kalip hemen polise gidip anlatin ve sikayetci olun.basaramiyacaginizi dusunuyorsaniz komsunuza bir iki kelime fransizca anlatin yardimci olacaktir.foyer'e gittikten sonra hic calismiyorsaniz bir iki gun icinde sizi caf'a goturup sizin icin rsa baglattiriyorlar,banka hesabiniz yoksa hemen bankaya sizinle gidip hesap actiriyorlar,cocugunuz varsa cocuk parasida size veriliyor.ornegin siz ve 2 cocugunuza 1000 euro civari para baglanir.para baglanirsa veya maasiniz varsa %30 unu aliyorlar.1200 civari maas baglanirsa 350 civarini alirlar.yemek ,barinmak,elektrik,su gibi baska hicbir sey icin para alinmaz.bir kac hafta sonra is bulma kurumuna yazdirirlar.istediginiz an ayrilabilirsiniz oradan.ilk 5 gun ucretsiz.en fazla 3-4 ay sonra ev tutmaniza yardimci olup evinizi tuttururlar.korkmayin.cesaretli olun.evde siddet gorup onurunuzu kirdirtmayin.dilide bir sekilde ogrenirsiniz mecbur kalinca.cok sevdigim bir soz var ''yarisirsan kaybetme ihtimalin var ancak yarismazsan kazanma ihtimalin hic yok''