Kizlar yardima ihtiyaci olan bir arkadasim var acil bakin!!!

TDEMEZUN

CANIM OGLUM
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2007
15.988
46
Kizlar bir arkadasim var ayni senelerde fransaya gelmistik, esiyle uzun bir suredir geçinemiyor 2 cocugu var , calismisligi falan yok , parasi yok, aileside burda degil bosanmak istiyor...ama parasiz pulsuz nasil yapar cocuklarla nereye gider? (turkiyeye donsun demeyin ama çocuklarinin gelecegi için kalmak istiyor ve burda kendi ayaklarinin ustunde durarak cocuklarini buyutmek istiyor) foyer için assistan sociale basvur dedim ama nasil yapiliyor bende bilmiyorum, nasil bir yol izlemeli? kimden yardim istemeli ki çocuklariyla kisa surede foyer ye yerlesip bir maasa baglansin...gerisi sonra gelir zaten...çocuklari için katlandi artik dayanamiyor bende uzuluyorum elimden bisey gelmiyor lutfen bileniniz varsa yardim edin bilgilendireyim????

Kizlar bakip geçmeyin dusene yardim etmek sevaptir...20 goruntuleme var kimse bisey yazmamis, hiçkimsenin bu konuda bilgisi yokmu yani???

Canım ya bu konuda hiç bilgim yok , hatta hep aklıma gelir Allah göstermesin elinle boşanma durumum olsa ben ne yaparım nereye giderim diye düşünürüm, sanırım ilk kadın sığınma yerinde kalıp daha sonra ona ev ve iş bulup imkan sağlıyorlar bişekilde, bi tanıdığın gelini çocuğuyla gitti o şekilde kalıp şimdi ev ve iş bulmuşlar, bu konuda nereye başvurulur bilmiyorum İnanki yinede bilgi alırsam yazarım inş , Allah yardımcısı olsun bitkin hepimizin başına gelebilir birde çocukların Fransız kartları varmı?

Bende zaman zaman dusunurdumde bu konudan sonra daha çok dusunur oldum...simdi basima oyle bisey gelse ne yapacagimi bilmiyorum mesela...arkadasima yardimci olamiyorum kendim nasil yaparim...aklima takilan alip cocuklari randevusuz assistan sociale gitse valizleriyle falan hemen bir yere yerlestirirlermi???
saol cevap verdigin için canim...dunya hali bizimde ne olacagimizi ancak Allah bilir....Allah bu durumdakilerin yardimcisi olsun çocuk çolukla cok zor

canim o tanidigin ilk nereye gitmis sinirle mi cikmis evden?çikip gidicem sinirlendigim bir anda aniden diyor cunku... o sekilde cikinca hemen yerlestirirlermi bir yere acaba???bir de ne kadar zaman kalmis foyerde maas baglamislarmi hemen bilgi edinme imkanin varmi???

Bu konuyu açmamdaki diger sebepte bu durumda çaresiz kalan diger arkadaslarada bilgi edinmesi için firsat saglamak....yol gosterir en azindan hepimizin yazdiklari, hadi kizlar herkes bildiklerini yazsin...hemcinslerimize destekçi,yardimci olalim burdan.....

Son düzenleme:
Hic bi bilgim yok ama en azindan is olayinda belki bi yardimim olur, herhangi bi diplomasi varmi ? egerki varsa bunu cevirttirip bi kac yere basvurabilir hic calismisligi olmasa bile. Egerki hic diploma tarzi bisey yoksa bile en azindan türkce-fransizca cevirmenlik türünde bisey yapabilir yani ögrencilere dil konusuna okulda yardimci olabilir. Ama diger konularda inanki ne desem yalan olur en mantiklisi bi an önce bi is bulup bi ev kiraliyip yerlesmesi. Türkiyeye dönemesede herhangi bi akraba es dosttan yardim alamazmi mesela türkiyede yasiyan bi ablasi falan varsa yani maddi yönden bi düzen kurana kadar.

turkiyenin diplomalarini burda tanimiyorlar malesef zaten tanisalar bile calisacak kadar dil bilmiyor...cevirmenlik yapamaz cunku cevirmene ihtiyaci olan biri zaten
is bulmasi , ev kiralamasi imkansiz bu durumda çok iyi dil bilenler bile bunlari zor yaparken çok az dil bilen biri için imkansiz...maddi yonden kimseden destek de alamaz...
onun için en uygunu foyer e yerlesmek ama nerden baslamali? nereye basvurmali???

Son düzenleme:
Bakıp geçmeyin demişssin ama mağlesef bilgim yok umarım bilgilendiren çıkar

Bakıp geçmeyin demişssin ama mağlesef bilgim yok umarım bilgilendiren çıkar

insallah canim...
iyiki açmisim bu konuyu, neyi farkettim biliyormusunuz kizlar ayni sey basimiza gelse hepimiz ayni duruma dusecegiz hiçbirimizin bilgisi yok bu konuda

Sagdan soldan duyduklarimiz kadar bilgim var benimde, bosandiktan sonra devlet dul maasi gibi bisi veriyormus galiba ayda 800€ is bulana kadar. is bulunca veriyomu vermiyormu biliyorum. esime sorayim bende ama nerde yasiyor? hangi sehirdi?

Sagdan soldan duyduklarimiz kadar bilgim var benimde, bosandiktan sonra devlet dul maasi gibi bisi veriyormus galiba ayda 800€ is bulana kadar. is bulunca veriyomu vermiyormu biliyorum. esime sorayim bende ama nerde yasiyor? hangi sehirdi?

bosandiktan sonra foyerde de kalir zaten,maasta alir asil su an nasil bir yol izlemeli???lyon da
evi terk ederse esi sikayetci olur cunku fransada bu sucmus ve hakliyken haksiz duruma duser...

Kizlar bakip geçmeyin dusene yardim etmek sevaptir...20 goruntuleme var kimse bisey yazmamis, hiçkimsenin bu konuda bilgisi yokmu yani???

bir bilgim yok malesefff konsolosluğu arasa cevap vermezler mi ki

kizlar ben cikiyorum oglumu okuldan almaya gidicem...baska onemli ,detayli bilgisi olan paylassin lutfen!!!

insallah canim...
iyiki açmisim bu konuyu, neyi farkettim biliyormusunuz kizlar ayni sey basimiza gelse hepimiz ayni duruma dusecegiz hiçbirimizin bilgisi yok bu konuda

aynen benimde bu konuda hiç bilgim yok canim. benim ilk geldigim sene gittigim dil kursunda bi bayan vardi foyer de kaliyordu bir cocuguyla.o nasil basvurdu oraya hiç sormadim.o na yardim eden bir turk vardi ama kagit isleriyle ilgileniyodu. sonra is buldu eve cikicani soyluyodu. kurs bittikten sonra da gorusmedik hiç.cocuklari okula gidiyosa ordaki ogretmenlere falan sorsa boyle bi durumda nereye basvurmak gerektigini. belki onlar bilir.Allah kimsenin basina vermesin.

ê$inden neden ayrilmak istiyor, darp varsa direk polise gitsin zaten
evden gidince neden suçlu oluyo onu bilmiyordum ben

oldugunuz yerin ismini google yaz asisstante sociale de yaz , gerkeli bilgiler çikacakdir
adres , tel vs gibi ..
sonrada arayip bilgi alaacksiniz ya yonlendirme yaparlar yada gelin ilgilenelim derler, ama asistante sociallerin yetkileri çok diye biliyorum en iyiisni onlar yapar arkada$ina...

hangi $ehirdeyseniz o $ehrin sitesindede çok bilgi vardir .. bu tur konularla ilgili, asistante sociale le ilgili en azindan

ccas diye aratmaniz gerekiyor galiba assistante socilae için

dili yoksa yanina iyi dil bilen biri gitse iyi olur
ama olmasada ali$kindir oradakiler
çogu da insandir, yardimci olmak için ellerinden geleni yaparlar benim bildigim, gorevleri bu
tercuman da bulurlar buyuk ihtimallee..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…