• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kizlar yardım

Ilk aracim sephora. Daha bu yil aldik.
Canım benim de sıfır aracım var. Hem de suv. Tam bilmiyorum ama 200 küsur lira trafik sigortası. Sizinde muhakkak vardır. Kaskoyu karıştırmazsanız yine de kasko hasarsızlığı kalkar mı bilmiyorum açıkçası. Bir arkadaş sigortacı sanırım daha net yardımcı olur.

Ilk aracimiz kazamiz yok ve bu sene aldik. Sigortacinin soyledigi su ilk yiliniz oldugu icin yani hic hasarsizlik indirimi alamadan kaza yaptiginiz icin 1000 lirayi bulabilir. O yuzden dusunuyoruz bu kadar. Ileride tramerde kaza kaydi cikmasi da cabasi.
Evet aracın alındığı ilk yılda kaza yapmak sizi riskli müşteri grubuna sokar. Önceki yazımda da belirtmiştim ilk yıl değilse diye. Fiyatınız normal hasar yapan araçlara göre biraz daha artacaktır. Tabi bu aracınızın cinsine ve plakasına göre de değişecektir. Belli bir artış yüzdesi yok fakat hiç bi durumda iki katına çıkacağını sanmıyorum.

Lunna alinti yapmaya calistim birden silindi sana yaziyorum bunu

Plakamiz 34 hususi otomobil.ruhsat sahibi genc 25 yasinda ilk aracini almis bayan. 630 kusur lira odedim ilk sene. Peki sana bir sey soracagim. Hani su tutanaklar uzrinde anlasma olursa tutulur yoksa polis cagrilir olayi var ya. Esim diyor ki ben geri geri cikarken bana carpti yazdim o adam da geri geri cikarken o bana carpti diye yazmis. Ikisinin ifadesi de o bana carpti seklinde. Bu anlasma sayilir mi? Az once babama sordum o anlasma sayilmaz o yüzden sigorta o tutanagi kabul etmez zaten dedi. Boyle bir sey var mi? O zaman biz diyoruz ki en iyisi polis cagiralim tutanagi o tutsun.

Canım benim de sıfır aracım var. Hem de suv. Tam bilmiyorum ama 200 küsur lira trafik sigortası. Sizinde muhakkak vardır. Kaskoyu karıştırmazsanız yine de kasko hasarsızlığı kalkar mı bilmiyorum açıkçası. Bir arkadaş sigortacı sanırım daha net yardımcı olur.

Kaskomuz yok zaten sadece trafik sigortasi var. Ya valla hic parasinda falan degilim de boyle bastan anlasmaya varilip da sonradan yan cizilmesi sinirime dokunuyor.

Masraf cok degil tabii iki aracin masrafi toplam 500-600 lira herhalde. Ama gercekten cok sıkışık bir donemdeyiz bu meblag bile rahatsız ediyor beni. Velev ki rahat da olsak bos yere odemeyelim istiyorum.
Doğru heklısın. Görgü tanığı lazım. Tutanak tutmuşlarmı..

Lunna alinti yapmaya calistim birden silindi sana yaziyorum bunu

Plakamiz 34 hususi otomobil.ruhsat sahibi genc 25 yasinda ilk aracini almis bayan. 630 kusur lira odedim ilk sene. Peki sana bir sey soracagim. Hani su tutanaklar uzrinde anlasma olursa tutulur yoksa polis cagrilir olayi var ya. Esim diyor ki ben geri geri cikarken bana carpti yazdim o adam da geri geri cikarken o bana carpti diye yazmis. Ikisinin ifadesi de o bana carpti seklinde. Bu anlasma sayilir mi? Az once babama sordum o anlasma sayilmaz o yüzden sigorta o tutanagi kabul etmez zaten dedi. Boyle bir sey var mi? O zaman biz diyoruz ki en iyisi polis cagiralim tutanagi o tutsun.
Canım o da tutanak sayılır ama anlaşma sayılmaz. O yüzden polis çağırmanız gerekirdi. Şuanda sigortaya başvurmaya karar verirseniz yapmanız gereken şey karşı tarafı da çağırıp karakola gitmek olacaktır. Zaten dediğim gibi kimin haklı olduğuna ne siz ne polis karar verecek. O polis zabtına ve sizin beyanlarınıza göre kimin haklı olduğuna Tramer merkezi karar verecek. Ayrıca anlaşmazlık durumlarında civardaki kameralara ve eksper raporuna başvurulur. Eksperler de objektif olarak olayları çok detaylı incelerler. Hakkınızın yenmesi gibi bi durum asla olmaz.
Ayrıca şunu söylemeliyim trafik sigortanızı çok yüksek bi rakama yaptırmışsınız. Artık her şirkette farklı fiyatlar çıkıyor bu yüzden iyice araştırıp öyle sigorta yaptırmalısınız. Önümüzdeki yıla göre çok büyük zamlar olmazsa ödeyeceğiniz prim bana göre 600lira civarında olacaktır.

hatalı olduğunu ispatlasın. sen hatalısın deyip gelemez. ispat edecek. zamanında itiraz etseymiş.

Kasko sart arkadaslar, ne olursa olsun kaskosuz araci suradan suraya goturmeyin derim. Babamin bu kasko meselesini ilk ve tek ihmal edisinde (ki yaptirmamak degil, sadece "suraya gideyim de orada yaptiririm kaskoyu" demisti, yolda kaza oldu ve o zamanin parasiyla 25.000lik araba 4.000'e satildi hurda niyetine) aracimiz pert oldu zamaninda.

A amber88 tutanak tutulmamis olay sonrasi, karsi taraf esinin hatali oldugunu kanitlayamazsa hicbir sey talep edemez bu durumda. Polise gitmeyi kabul ediyorsa eger diger arkadaslarin soyledigi gibi olacak. Eger sizin hatali oldugunuza karar verilirse karsi tarafin hasarini sizin trafik sigortaniz karsilar. Karsi taraf hataliysa sizin hasarinizi karsi tarafin sigortasi karsilayacak. Her iki ihtimalde de karsi tarafin hasari cepten cikmaz yani, trafik sigortasi karsilar.

Back