Öyle bir trafik kuralı yazılı olarak yok tabi ama çıkmak isteyen biri sabırla beklenir genelde.Park yerinden cikarken yol cikana mi aittir gercekten? Bunu bilmiyordum. Evet esim bakiyordum yolun bos oldugunu gordum yine bakarak cikmaya basladim geri geri diyor. Bodoslama cikmamis yani.
Kizlar bilgim olmadigi icin bilenler varsa yardimci olursa sevinirim. Esim gecen gun iş çıkışı paralel park edilen bir yerden arabasini geri geri cikartirken arkadan birisi sağ tamponuna carpmis. Iki tarafin da kaskosu yok. Herkes kendi masrafini karsilasin diye anlasmislar ama adam bi hafta sonra geri gelmis sen hatalisin benim masrafimi karsilayacaksin diye. Bu gibi durumlarda kusur kimde olur? Esim diyor ki gayet kontrollu bi sekilde geri geri cikiyordum, küt diye carpti. Bu islerden anlayan var mi?
Eğer eşiniz ana yola doğru çıkıyorsa geri geri eşiniz suçlu. Yok bir park alanında geri çıkıyor ve park etmek için oraya giren bir araç çarpıyorsa karşı taraf suçlu.
Eşiniz geri geri çıkarken ycikartmikenn arabaya çarpmış anladığım kadarıyla. O halde eşiniz suçlu. İstediği kadar aynalardan kontrol etmiş olsun. Netice olarak çarpışmışlar.
Ama onu kanıtlamak çok zor.Cikmaya basladigimda arac yoktu diyor. Yani arabanin afedersiniz poposuni az cikartmisken yolun ilerisinden gelmekte olan aracla carpmismislar.
Ana yoldan kastım araç trafiği olan bir yoldu. Ara sokak da olsa farketmez. Ordan gelebilecek bir araç varsa malesef hatalı olan eşiniz. Hele ki hastane önü bir yerse.Hastanede bos olan tum alanlarin otopark olarak kullanildigini dusunun. Yol ana yol degil araclarin arasinda tek arac gecimine izin veren bir yol. Park alanindan yol bosken cikarken oluyor bu olay.
Bu arada karşı tarafın zorunlu trafik sigortası da sizin hasarınızı karşılar. Keşke herkes kendi hasarını ödesin demek yerine tutanak tutsalarmış.Hastanede bos olan tum alanlarin otopark olarak kullanildigini dusunun. Yol ana yol degil araclarin arasinda tek arac gecimine izin veren bir yol. Park alanindan yol bosken cikarken oluyor bu olay.
Ana yoldan kastım araç trafiği olan bir yoldu. Ara sokak da olsa farketmez. Ordan gelebilecek bir araç varsa malesef hatalı olan eşiniz. Hele ki hastane önü bir yerse.
Zamanında tutanak tutulmamış, eğer mobese görüntüsü de alınamıyorsa çamura yatabilir eşiniz.
Ayrıca kasko olmasına gerek yok, zorunlu trafik sigortanız karşı tarafın hasarını karşılar. Zorunlu trafik sigortanız yoksa zaten aracı bağlarlar haberiniz olsun. Büyük suç bu.
Trafik sigortaları sadece haklı olan kişinin hasarını karşılarBu arada karşı tarafın zorunlu trafik sigortası da sizin hasarınızı karşılar. Keşke herkes kendi hasarını ödesin demek yerine tutanak tutsalarmış.
Yazan arkadaş olmuş mudur bilmiyorum ama niye masraflarınızı bu şekilde karşılıyors trafik sigortasından alacak kusurlu olanda cebinden tamir ettirecek kendi arabasını. Burada bizim haklı haksızsın dememiz neye yarar ki.
Masraf çoksa bi avk. Danısısıkışık da lanet olsn öbür tarada ödesiriz deyip verin.
Sadece ilk sayfayı okudum diğer sayfalarda yazdıysanız farketmedim. Eğer önceden kazanız yok ise yada aracı bu yıl almadıysanız 400 lira gibi bi fark çıkacağını düşünmüyorum. Bu çok yüksek bi meblağ. Bunları bir sigortacı olarak yazıyorum. Karşı tarafın hasarı 150 liradan fazla ise cepten ödemeyin derim.Anlatamadim galiba o kadar yazmama ragmen. Kusurlu cikip cikmayacagimizi onemsiyorum zira zaten 600 kusur lira sigorta oduyorum bunu bozarsak belki 1000 lira odemek zorunda kalacagim eger buyuk ihtiml hatali cikacaksam aradaki farkla adamin masrafini oderim seneye de sigortam artmamis olur.
Tabi ki öyle, kim hakşlıysa karşı taraf karşılar demek istedim. Yani konu sahibinin eşi haklıysa onun hasarını karşılayacak sigorta. Diğer taraf haklıysa da o tarafınkini. Burda mesele tutanak tutulmaması.Trafik sigortaları sadece haklı olan kişinin hasarını karşılar
Kaskodan değil zorunlu trafik sigortasından bahsediyoruz. O kadar yüksek meblağlar değil ki trafik sigortası.Anlatamadim galiba o kadar yazmama ragmen. Kusurlu cikip cikmayacagimizi onemsiyorum zira zaten 600 kusur lira sigorta oduyorum bunu bozarsak belki 1000 lira odemek zorunda kalacagim eger buyuk ihtiml hatali cikacaksam aradaki farkla adamin masrafini oderim seneye de sigortam artmamis olur.
Sadece ilk sayfayı okudum diğer sayfalarda yazdıysanız farketmedim. Eğer önceden kazanız yok ise yada aracı bu yıl almadıysanız 400 lira gibi bi fark çıkacağını düşünmüyorum. Bu çok yüksek bi meblağ. Bunları bir sigortacı olarak yazıyorum. Karşı tarafın hasarı 150 liradan fazla ise cepten ödemeyin derim.
Kaskodan değil zorunlu trafik sigortasından bahsediyoruz. O kadar yüksek meblağlar değil ki trafik sigortası.
[QUOTE="ellanazz, post: 37954024, member: 531265"arabamizin yerinizde olsam gözü kapalı karşılamam masrafı ayrıca. Gerekirse trafiğe gider anlatırım. Böyle bir adama güvenmem yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?