kizlar yardım

Park yerinden cikarken yol cikana mi aittir gercekten? Bunu bilmiyordum. Evet esim bakiyordum yolun bos oldugunu gordum yine bakarak cikmaya basladim geri geri diyor. Bodoslama cikmamis yani.
Öyle bir trafik kuralı yazılı olarak yok tabi ama çıkmak isteyen biri sabırla beklenir genelde.
En azından yerine girmek için

Eğer eşiniz ana yola doğru çıkıyorsa geri geri eşiniz suçlu. Yok bir park alanında geri çıkıyor ve park etmek için oraya giren bir araç çarpıyorsa karşı taraf suçlu.

Eşiniz geri geri çıkarken yolda giden arabaya çarpmış anladığım kadarıyla. O halde eşiniz suçlu. İstediği kadar aynalardan kontrol etmiş olsun. Netice olarak çarpışmışlar.

Eğer eşiniz ana yola doğru çıkıyorsa geri geri eşiniz suçlu. Yok bir park alanında geri çıkıyor ve park etmek için oraya giren bir araç çarpıyorsa karşı taraf suçlu.

Hastanede bos olan tum alanlarin otopark olarak kullanildigini dusunun. Yol ana yol degil araclarin arasinda tek arac gecimine izin veren bir yol. Park alanindan yol bosken cikarken oluyor bu olay.

Eşiniz geri geri çıkarken ycikartmikenn arabaya çarpmış anladığım kadarıyla. O halde eşiniz suçlu. İstediği kadar aynalardan kontrol etmiş olsun. Netice olarak çarpışmışlar.

Cikmaya basladigimda arac yoktu diyor. Yani arabanin afedersiniz poposuni az cikartmisken yolun ilerisinden gelmekte olan aracla carpmismislar.

Yazan arkadaş olmuş mudur bilmiyorum ama niye masraflarınızı bu şekilde karşılıyorsunuz anlamadım. Trafik sigortanız yok mu? Tutun bi tutanak yada karakola gidip zabıt tutturun. Tutanaklarda beyan yazacaksınız ve kazanın krokisini çizeceksiniz. Bu tutanaklara istinaden hasar dosyası açılacak ve eksper tayin edilecek. Eksper kontrolünde tutanaklar Tramer denilen Trafik merkezine gidecek. Bu şekilde kusurlu olan taraf tespit edilecek. Haklı olan kişi hasar parasını karşı tarafın trafik sigortasından alacak kusurlu olanda cebinden tamir ettirecek kendi arabasını. Burada bizim haklı haksızsın dememiz neye yarar ki.

Genelde böyle durumlarda arkadan çarpan hatalı gözükür. Adama bunu anlatın. Eğer iki tarafta anlaşmaya varıp kendi arabasını düzeltmezse sizin arabanızın tamirini arkadan çarpan kişinin ödemesi gerekir.

Hastanede bos olan tum alanlarin otopark olarak kullanildigini dusunun. Yol ana yol degil araclarin arasinda tek arac gecimine izin veren bir yol. Park alanindan yol bosken cikarken oluyor bu olay.
Ana yoldan kastım araç trafiği olan bir yoldu. Ara sokak da olsa farketmez. Ordan gelebilecek bir araç varsa malesef hatalı olan eşiniz. Hele ki hastane önü bir yerse.
Zamanında tutanak tutulmamış, eğer mobese görüntüsü de alınamıyorsa çamura yatabilir eşiniz.
Ayrıca kasko olmasına gerek yok, zorunlu trafik sigortanız karşı tarafın hasarını karşılar. Zorunlu trafik sigortanız yoksa zaten aracı bağlarlar haberiniz olsun. Büyük suç bu.

Bu arada karşı tarafın zorunlu trafik sigortası da sizin hasarınızı karşılar. Keşke herkes kendi hasarını ödesin demek yerine tutanak tutsalarmış.

Masraf çoksa bi avk. Danısın. Azsada lanet olsn öbür tarada ödesiriz deyip verin.

Bu arada karşı tarafın zorunlu trafik sigortası da sizin hasarınızı karşılar. Keşke herkes kendi hasarını ödesin demek yerine tutanak tutsalarmış.
Trafik sigortaları sadece haklı olan kişinin hasarını karşılar

Anlatamadim galiba o kadar yazmama ragmen. Kusurlu cikip cikmayacagimizi onemsiyorum zira zaten 600 kusur lira sigorta oduyorum bunu bozarsak belki 1000 lira odemek zorunda kalacagim eger buyuk ihtiml hatali cikacaksam aradaki farkla adamin masrafini oderim seneye de sigortam artmamis olur.

Masraf çoksa bi avk. Danısısıkışık da lanet olsn öbür tarada ödesiriz deyip verin.

Masraf cok degil tabii iki aracin masrafi toplam 500-600 lira herhalde. Ama gercekten cok sıkışık bir donemdeyiz bu meblag bile rahatsız ediyor beni. Velev ki rahat da olsak bos yere odemeyelim istiyorum.

Sadece ilk sayfayı okudum diğer sayfalarda yazdıysanız farketmedim. Eğer önceden kazanız yok ise yada aracı bu yıl almadıysanız 400 lira gibi bi fark çıkacağını düşünmüyorum. Bu çok yüksek bi meblağ. Bunları bir sigortacı olarak yazıyorum. Karşı tarafın hasarı 150 liradan fazla ise cepten ödemeyin derim.

Trafik sigortaları sadece haklı olan kişinin hasarını karşılar
Tabi ki öyle, kim hakşlıysa karşı taraf karşılar demek istedim. Yani konu sahibinin eşi haklıysa onun hasarını karşılayacak sigorta. Diğer taraf haklıysa da o tarafınkini. Burda mesele tutanak tutulmaması.

Kaskodan değil zorunlu trafik sigortasından bahsediyoruz. O kadar yüksek meblağlar değil ki trafik sigortası.

Ilk aracimiz kazamiz yok ve bu sene aldik. Sigortacinin soyledigi su ilk yiliniz oldugu icin yani hic hasarsizlik indirimi alamadan kaza yaptiginiz icin 1000 lirayi bulabilir. O yuzden dusunuyoruz bu kadar. Ileride tramerde kaza kaydi cikmasi da cabasi.

[QUOTE="ellanazz, post: 37954024, member: 531265"arabamizin yerinizde olsam gözü kapalı karşılamam masrafı ayrıca. Gerekirse trafiğe gider anlatırım. Böyle bir adama güvenmem yani.

Ya kizlar bu kadar sorusturmamin sebebi su. Ilk arabamiz genc surucu vs faktorlerden zaten 600 kusur lira sigorta oduyoruZ. Sigortayi bozarsak herhalde seneye epey fark eder. Ustune bi de kendi masrafimiz. Eger hataliysak sigortayi bozmadan gidip adamin arabasini yaptirmak daha mantıklı olabilir.[/QUOTE]
% 20 fark ediyor diye biliyorum ben, kaza sayısı arttıkça yükseliyor oran.
Sigortacı arkadaslar vardir muhakkak, daha net söylerler ama öyle 300liralık bir artış olmaz sanmıyorum policenizde.
Hasar 100-150 lira gibiyse odeyebilirsiniz ama bunun üstünü ödemeyin bence.
Ne malum adamın başka kaza yapmadiğı olayın ardından. Belki tekrar carptı bilemezsiniz.
Bu gibi konular sıcağı sıcağına halledilmeli aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…