• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar yardım edin bana

cigyus

Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2012
20
0
16
Hatay
selam kızlar ben nişanlıyım nişanlım iş gereği şehir dışında çalışıyor. Ailesi burda aynı şehirdeyiz.evlenince nişanlımın çalıştığı yerde oturacaz ama ailesi onu orda bırak istimiyor.evlendikten sonra fazla sürmeden yanlarına getirtmek istiyorlar ki bu mümkün değil çünkü burada kendisinin bölümü yok o yüzden eşyalı ev tutmak istiyorlar. neymiş efendim nakliye sırasında bütün eşyalar mahvolurmuş. buraya geldiğinizde burda ev açarsınız herşeyi yeni alırsınız diyorlar.nişanlımda bu fikirde bu yüzden kaynanam bana doğru dürüst bişey getirmiyor.annem dul haliyle bana en güzel şeyleri alıyor.onlardan hiçbişey yok .ben yeni gelinim ne diye milletin eski eşyalarını kullanım kendi eşyalarım dururken çok zoruma gidiyor herşeyi annem karşılıyor neredeyse kızlar yardım edin bana nasıl vazgeçirebilirim bu düşünceden...:(

Son düzenleme:
bunu vazgeçirme gibi birçabaya girme zaten başaramazsın. direk buraya yazdıklarını söylemelisin bence.
ne demek nakliyede sorun olur eski şeyleri kullan.
ilk taşınan siz olmazsınız böyle bir konuda. gayette zararsız şekilde taşıma işi oluyor. bence açık açık onları kırmak değişde ne hissettiklerinin direk annesine nişanlınmın yanında söylemelisin.
ben bunu kabul edemem demelisin.

zor bi durum canım anlıyorum seni..ama nerde doyuyorsan memleketin orasıdır kayınvaliden yanlış biraz..madem orda bi hayatı var nişanlının bı duruma alışması lazım..
bence sen diret biraz rahatlıkla söyleyebilirsin burda yazdıklarını kayınvalidene sonuçta kızacak alınacak birşey göremedim ben..

o belli değil işte en erken 1 sene

siz haklısınız o zaman tabiki eşyalarınızı ilk kullanan kişi olmayı istemek hakkınız yeni evlisiniz olurmu hiç başkasının yatakodası filan. ayrıca taşınan nasıl taşınıyor kimseninde eşyasına birşey olmuyor ama nişanlınızı annesi ikna etmişse işiniz zor biraz tartışma çıkarmadan sakin sakin konuşun yeni evliyiz başkalarının eşyalarınımı kullacağız içimize sinmez filan deyin

bunu vazgeçirme gibi birçabaya girme zaten başaramazsın. direk buraya yazdıklarını söylemelisin bence.
ne demek nakliyede sorun olur eski şeyleri kullan.
ilk taşınan siz olmazsınız böyle bir konuda. gayette zararsız şekilde taşıma işi oluyor. bence açık açık onları kırmak değişde ne hissettiklerinin direk annesine nişanlınmın yanında söylemelisin.
ben bunu kabul edemem demelisin.

söyledim hem nişanlıma hemde annesine ama dinlemiyorlar

siz haklısınız o zaman tabiki eşyalarınızı ilk kullanan kişi olmayı istemek hakkınız yeni evlisiniz olurmu hiç başkasının yatakodası filan. ayrıca taşınan nasıl taşınıyor kimseninde eşyasına birşey olmuyor ama nişanlınızı annesi ikna etmişse işiniz zor biraz tartışma çıkarmadan sakin sakin konuşun yeni evliyiz başkalarının eşyalarınımı kullacağız içimize sinmez filan deyin

zorla yeni yatak odası almaya ikna ettim. ama oturma grubu mutfak eşyaları yemek takımı beyaz eşya bunlara daha güçüm yetmedi annemde bende istemediğimizi defalarca söyledik ama yok anlamıyorlar.

söyledim hem nişanlıma hemde annesine ama dinlemiyorlar

nişanlınında sana destek olması lazım öyle şeymi olur ya.
heralde akıllarında düğünde masraf etmeden düğünde takılanlarla eşyaları almak mı var acaba ? hani kaynana masraf olmasın 1 yıl sonrada alınan eşyaları sen ile eşin ödeyip alır diyemi düşünüo.
ya misafirliğe gittiğinde bile ne biliyim tatile falan bi ev kiralısorun eşyalı ben o 1 haftada bile rahat edemiyorum eşyalardan dolayı falan. insan benimsemeleri sahiplenmeli evini, eşyalarını
allah yardımcın olsun cnm, ben böyle birşeyi kabul etmezdim ki bana kına gecesi sepetini öyle kuzeninin varmış teklif ettiler ona bile hayır dedim böyle bişeyi hiçmi hiç kabul etmezdim. nişanlıma da annesinede onlar bıkana kadar söylerdms

zor bi durum canım anlıyorum seni..ama nerde doyuyorsan memleketin orasıdır kayınvaliden yanlış biraz..madem orda bi hayatı var nişanlının bı duruma alışması lazım..
bence sen diret biraz rahatlıkla söyleyebilirsin burda yazdıklarını kayınvalidene sonuçta kızacak alınacak birşey göremedim ben..

işte bunu kabullenemiyorlar yıllardır orda çalışıyor evlenince bir umut buraya gelir diyorlar tekoğlan bir tanede kız kardeşi var almanya aya evlenmiş çocuklarının hasretini çekiyorlar ama burda beni hayatımıda etkiliyorlar.kayınvalideme söyledim ama beni anlayacağını hiç sanmıyorum.... :(

nişanlınında sana destek olması lazım öyle şeymi olur ya.
heralde akıllarında düğünde masraf etmeden düğünde takılanlarla eşyaları almak mı var acaba ? hani kaynana masraf olmasın 1 yıl sonrada alınan eşyaları sen ile eşin ödeyip alır diyemi düşünüo.
ya misafirliğe gittiğinde bile ne biliyim tatile falan bi ev kiralısorun eşyalı ben o 1 haftada bile rahat edemiyorum eşyalardan dolayı falan. insan benimsemeleri sahiplenmeli evini, eşyalarını
allah yardımcın olsun cnm, ben böyle birşeyi kabul etmezdim ki bana kına gecesi sepetini öyle kuzeninin varmış teklif ettiler ona bile hayır dedim böyle bişeyi hiçmi hiç kabul etmezdim. nişanlıma da annesinede onlar bıkana kadar söylerdms

nişanlımda böyle istiyor sorunda orda

Çok şaşırtıcı çok üzüldüm canım.Bi ara banada öle bişeyler söylendi bnde ewimiz yapılana kadar 1 sene falan kirada oturacağım ewimz bittiğinde geçiçes.Ama aldırdım ben herşeyimi.Ben kendime düşeni aldım tek başıma ailemin bile desteği yok çünkü ew almışlardı anca kendileri geçiniyorlar.Damat tarafınada herşeyi aldırdım.O kadar basit değil.Kendi kızını oturtmazdı kendiside olsaydı eski eşyalara.Ama sorunun çözümü tamda nişanlında malesef.:19:

Çok şaşırtıcı çok üzüldüm canım.Bi ara banada öle bişeyler söylendi bnde ewimiz yapılana kadar 1 sene falan kirada oturacağım ewimz bittiğinde geçiçes.Ama aldırdım ben herşeyimi.Ben kendime düşeni aldım tek başıma ailemin bile desteği yok çünkü ew almışlardı anca kendileri geçiniyorlar.Damat tarafınada herşeyi aldırdım.O kadar basit değil.Kendi kızını oturtmazdı kendiside olsaydı eski eşyalara.Ama sorunun çözümü tamda nişanlında malesef.:19:

kullandığın yöntem neydi canım ya bizim ki 1 senede kalabilir 5 senede ama 1 sene geçmeden ev almayı düşünüyormuş öyle eşyaları alırız diyor.nasıl ikna ettin canım?

o nasıl bi düşünce yapısı ya yeni evli ciftin ne işi var eski esyalı evde :44:bir yerden bir yere taşınan ilk eşyalar siznkiler olmayacak kı herkes ev tasıyo dikkatli tasınırsa hiçbişey olmaz bence önce işe nişanlını ıkna etmekle baslamalısın canım o annesini ikna eder eger isterse

o nasıl bi düşünce yapısı ya yeni evli ciftin ne işi var eski esyalı evde :44:bir yerden bir yere taşınan ilk eşyalar siznkiler olmayacak kı herkes ev tasıyo dikkatli tasınırsa hiçbişey olmaz bence önce işe nişanlını ıkna etmekle baslamalısın canım o annesini ikna eder eger isterse

ah bi onu ikna etmeyi becerebilsem herşey tamam

kullandığın yöntem neydi canım ya bizim ki 1 senede kalabilir 5 senede ama 1 sene geçmeden ev almayı düşünüyormuş öyle eşyaları alırız diyor.nasıl ikna ettin canım?

Yumuşak davranmadım sadece.Bu onların şanıdır zaten.Bu kadar basit değil hiç birşey.Bunamı layık görüyorsunuz falan dedim.Haklıyımda.Sende haklısın.Baskı yaptım nişanlıma.Üzülsemde o an çabam boşa gitmedi.Biraz dişli olmak her zaman iyidir.İyi niyetini suistimal ederler yoksa.

Canım nişanlın ve ailesi doğru söylüyor. Nakliye sırasında gerçekten eşyalar çok bozuluyor. Halamda aynı durumdaydı oda öyle yaptı. Ama bi farklısını..
Gidersiniz oraya ordaki mağazalardan düzersiniz eşyalarını hangi şehirdeysen.
Bunu teklif et bakalım canım neler diyecekler..

edersin canım ya anlat acık acık bnce o da pek ıstemez baskasının kullandgı esyaları kullanmayı evlendiği zaman düğün ne zaman bu arada

kesin değil ama aralık diye düşünüyoruz.biraz önce telefonla konuştum hafiften ikna oldu gibi mutfak eşyaları ve yatak odası tamam sayılır sadece oturma grubu ve beyaz eşya kaldı o zamana kadar inşallah onlar için de ikna ederim ;)

Son düzenleme:
Back