Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
en sevdiğim....
Kayıtlı Üye
2 yaşında bir meleğim var..havalar düzeldiğinden beri sabah 8-9 uyanır uyanmaz park park demeye başlıyor. Ben çalıştığım için annem bakıyor kızıma…annem zar zor kahvaltısını yaptırıp dışarı çıkıyorlar..öğlen uykusu için eve geldikleri zaman ne diller yarım saat içeri sokamıyor..sonrasında da yarım saat ağlıyor. Uyandıktan sonra yine sokak…akşama kadar ..babası benden önce gidiyor o dolaştırıyor..akşam hava karanlık park istiyor. Alıyorum kucağıma balkondan anlatıyorum bak hava karardı herkes evinde..parka gündüz anne baba işe gidince gidilir, biz eve geldik seni çok özledik gibi gibi gibi….ancak çok sevdiği bir şey vericem eline ikna olması için…eve sokmak ölüm gibi yani..sizin çocuklarınız nasıl? Böyle sorun yaşayan var mı? Ben doğuma 2 gün kalana kadar çalıştım annem batıl olarak çocuk dışarıda doğacaktı o yüzden sever vs diyor..ay bağlantısı var mı gerçekten böyle batıl şeylerin acaba?
bütün çocuklar öyle o yüzden dışarıya alıştırmayın fazla
Seni Bekliyoruz PAŞAMM:)
Kayıtlı Üye
eyvah bende calısıyorum nasip olursa işe gelırken dogurcam :) ama dısarı okdr bagımlı olmasıda zor olsa gerek annenler için sizin için alıstırmamak lazım aslında
en sevdiğim....
Kayıtlı Üye
bütün çocuklar öyle o yüzden dışarıya alıştırmayın fazla
Canım ya biz de istemiyoruz ama çocuğun sosyal gelişimi için günde 1 kere dışarı çıkıp hem yaşıtlarıyla birlikte olması hem de park bahçe gibi yerlerde kas gelişimi açısından oyun önemlidir mantığıyla çıkardık. Ayrıca çevrede ne kadar çok obje/olay görürse yani beyni kadar algı alırsa hızlı çalışır mantalitesiyle daha öneki aylardan beri markete dahi gitsek bunu da götürdük. Şimdi öyle bir gelişti ki algısı içeri girmek istemiyor. Kapıdan çıkar çıkmaz parkın yolunu da öğrenmiş dönüveriyor o yöne.. 2 yaş sendromu da devreye girince çok zorlanıyoruz mücadele etmekte.
en sevdiğim....
Kayıtlı Üye
eyvah bende calısıyorum nasip olursa işe gelırken dogurcam :) ama dısarı okdr bagımlı olmasıda zor olsa gerek annenler için sizin için alıstırmamak lazım aslında
Canım doğru söylüyorsun da çocuklar özellikle 2 yaş döneminde çok inatçı oluyor. Kişilik gelişiminde hata yapmamak için ben de bir uğraşıyorum ki sorma…. Polis amca geliyor gir içeri, öcü var burda gir içeri demiyorum annelerimizin bize yaptığı gibi…uzmanlar çocukla göz hizasına inin ve anlatın diyorlar ama o an göz kontağı kuramıyorsun ki. İşte bu dönemde bilmiyorlar doğruyu yanlışı sevdikleri şeyde ısrar ediyorlar. Ne yapmak lazım bakınıyorum ben de boş kaldıkça.
Hayat öpüçüklerimmm
Kayıtlı Üye
canım yazını tebessüm ederek okudum.aynı sıkıntı bizdede var.benimde şu avatarımdaki paşa 20 aylık.dışarıya çıkar ne uyut ne yemek ver misali.aynı binada eltim bakıyor oğluma.eltim 3. katta biz 1.kattayız akşam oğlumu alıp aşağı indiğimde direk dış kapıyı gösteriyor çıkalım diye.bende senin gibi dil döküyorum dışarı hafta sonu babayla çıkarız falan diye ama yok mızda mızmız.akşam arkadaşlarımız geldi saat 10 bucuk gibi kalktılar gidiyorlar buda arkalarından mızmızlanmaya başladı neymiş bende gidecem.arkadaş kucağına aldı dışarı çıktı keyif o biçim bide bay bay yapıyo bize.sonra eşim camdan aldı bunu oo ağlamalr başladı.
![KK1 :1: :1:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk1.gif)
Hayat öpüçüklerimmm
Kayıtlı Üye
ama biz bir yerde şanslıyız oğlum fazla israr etmiyor.olmaz diyorum ve dikkatini başka yerlere çekiyorum orda kalıyor.
en sevdiğim....
Kayıtlı Üye
ama biz bir yerde şanslıyız oğlum fazla israr etmiyor.olmaz diyorum ve dikkatini başka yerlere çekiyorum orda kalıyor.
Allah bağışlasın çok şeker...kızım 24. aya girecek. 23 aylıkken böyle bir sorunumuz yoktu. büyüdükçe akılları erdikçe ya da beğeni/hobileri geliştikçe bağımlılık dereceleri artıyor sanırım. sen de bekle bakalım ısrarlar ne boyutta olacak 24. aya yaklaşırken...
![KK3 :3: :3:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk3.gif)