Bebek Beslenmesi kizlar ya hamileyim ama hic gogus ucum yok. nasil emzirecem? yasayan var mi?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Peki emzirme olayı bittikten sonra eski haline geldi mi göğüs uçlarınız?

Bir de şey sorcam, emzirmeden sonra daha mı küçüldü göğüsleriniz yoksa aynı mı kaldı, ya da büyüdü mü? (kişiden lişiye değişir ama ?)

merhaba ben de 16 haftalık hamileyim göğüs ucum yok ve göğüs uçlarım çatlamaya başladı yaıyormafoldumben

ben 3,5 aydır silikon uçla emziriyorum...
göğüs uçlarım biraz çıktı ama bizimkine silikon uç daha kolay geldi heralde, silikonsuz emmiyor!

sonuçta önemli olan anne sütü alması... o da bi şekilde oluyo işte..

kızlarr bnmde yoktu gğüs ucum ilk gün yazık bebek emmeye çalışıoo ama tutamıoo ki ağzı çok küçük sonra eşim silkon uç aldı avent marka onunla 5 ay kadar emzirdim zaten göğüs ucum çoktan çıkmıştı ama silikona alışmıştı bende problem etmedim sonra diş çıkarınca silikonu istemedi kendiliğinden normal emmeye başladı hiç üzülmeyin avent marka alın ama o süper diğerlerini denedim en çok bundan memnun kaldım yaralar içinde yine avent marka göğüs ucu kremi kullandım anında geçiriyo süper bişii mutlaka onu kullanın ve sütünüs geliosa hemen pompa alın elektrikli ben hata ettim kimse söölemedi sütün altı ay buzlukta saklanabildğini ilk zaman nasıl geldi sütüm yatklar ıslanıodu yarım saatte bir göğüs pedi değiştiriyordum hep sağdım sağdım elle attım nasıl güseldi sütüm sapsarı bi parmak yağ vardı üzerinde bilseydim o sütü saklardım sonradanda verirdim boşa gitti hep siz yapın bari sağın nasılsa sütünüs bol oluyor fazlasını saklayın sonrası için ama tarih yazmayı unutmayın ok hadi hayırlı doğumlar kaydirigubbakcemile5

benim de göğüs ucum yoktu ve her anne gibi anne sütü vermeyi çok ama çok istiyordum.Sezeryanla doğum yaptım buna rağmen 2.gün sütüm geldi ama ucu olmadığından bebeğim göğsümü tutamıyordu:(bi dönem bu eczanelerde satılan silikon göğüs ucuyla emzirdim,onunla emerken ucu çıkıyordu hemen çıkarıp göğsümü veriyordum öle öle (çok ama çok zor bi süreçti ve 1 aya yakın sürdü:(()aldı göğsümü,göğsüm yara oldu zorlamaktan filan ucu yani,ama kahverengi bölgeyi tüm olarak ağzına sokmaya çlış,ve pes atme asla pes etme,pompa ile ya da elle sağmak bi yere kadar çünkü sütün sürekli gelmesinin ve artmasının tek yolu emzirmek.Kızım 2 ay düzenli kilo alamadı,doktor mama verelim bile dedi,sürekli emiyor ve memeyi bırakmıyordu,uykusuz günler,stres,yetesizlik kaygıları...ilk bebeğim bi de ,tecrübe eksikliği...ama tavsiyem kendini moralini sürekli pozitif tut,bebeğin tutması memeyi uzu olmadığından zaman alıyo ama oluyor mutlaka oluyor...akabinde de süt kanalların tam açılana kadar,uzun emiyor biraz doymuyor çünkü,ama o da düzeliyor...emip doyup kendisi memeyi çip diye atıyor,bırakıyor:)benim şimdi 8 ay 22 günlük bi kızım war,o kilo alamayn bebeğe doktor şişman artık dikkat edin filan demeye başladı:)hiç mama da vermedim allaha şükür,kısaca,meme ucun yok ememez ya da sütün doyurmuyo,tyetmiyo laflarına kulağını tıkayarak çok ama çok büyük bi sabırla ısrar edersen olacaktır,ben hep şöyle dedim,bebeğim allahın bi emaneti bana ve ona verebileceğim en önemli şey şimdi yani sütüm,çok büyük bi nimet ve tüm mamaların sloğanı bile anne sütüne en yakın...ha bu konuda ilk bebeğinse yani hastanelerin emzirme ünitelerinden de yardım alabilirsin,çok oku izle bi de yaşadıklarımdan anlatabileceklerim bunlar...sevgiler...

Valla buraya yazan arkadaşların sorunları bitmiş olmalı,çok uzun zaman geçmiş aradan..şimdi sıra bende,göğüs ucum içinde,7. ayım yeni bitti,masaj da yapamıyorum doğum başlatır diye..Burayı okuyunca içim biraz daha rahatladı,umarım anlattıklarınız işime yarar ve bende bebeğimi güzel bi şekilde emzirebilirim..
Teşekkürler herkese..

benim de yok. şu an bebeğim 2,5 aylık. İlk 1 ay hep gözyaşları içinde emzirdim. Memeyi kavrayamadığından göğüslerim hep yara oldu ama şimdi alıştı çok şükür. Çabalar sonucu başardık sonunda emişmeyihihoyyyt:)) Moralini bozma ve sakın yılma emzir. Hamilelik sürecin boyunca masaj yaparsan faydası oluyormuş.

Ben de 26 haftalık hamileyim bu sorun ben de de var moralim bozulıyor bazıları çok zorlanırsın diyor
emmez diyor komşularım yaşamışlar
sizinkilri okuyunca rahatladım umarım dediğiniz gibi olur

Ben de 26 haftalık hamileyim bu sorun ben de de var moralim bozulıyor bazıları çok zorlanırsın diyor

hiç merak etme benimd eyoktu silikon uçla emzirdim 1 ay .sonra sğrekli emdiği için çıkıyor.gögüs ucun normal emmeye başlıyor bebek

Aynen senin gibi moralim çok bozuktu benim de,kimsenin sözün takma öncelikle.Benim de bir meme ucum yoktu.İlk 2 gün sütüm geldiği halde bebek o memeyi ucu olmadığı için tutamadı.Çok üzüldüm,sonra memeyi pompayla sağıp sütü biberonla verdik.2 gün sonra silikon göğüs ucuyla verdim,zorda olsa yavrum onunla tuttu emdi.Daha sonra göğüs ucu çıkarıcılar var ya onunla çıkardım ucunu zorla onu tutturdum.Şimdi ise kuzum 26 günlük ve 10 gündür falan kendi emerken ucunu çıkartıyor.etraftakileri sözünü kafana takma.Allah sağlıklı doğumlr nasip etsin insallah

Benimde iki gögüs ucum birden yok. Hamilelikte ne yaptıysam çıkmadı. Bebeğim çok küçük doğdu, emme reflekside tam gelişmemişti. Ne yaptıysak ememedi. Silikon gögüs ucu denedik o da zorladı. Ben 5 aydır sağarak veriyorum. Sütümde azalmada olmadı. Hiç moralinizi bozmayın sütünüz oldukça her şeyin çözümü var. Yeterki sütünüz olsun. Bu arada bazı gögüs ucu olmayan arkadaşlarım sağma makinasını biraz çalıştırıp gögüs ucu çıkar çıkmaz bebeğe veriyorlardı. Benim bebeğimin küçük doğmasaydı ben de uğraşırdım emmesi için ama kilo alması gerekiyordu onu en yormayarak süt almasını sağlayan biberon oldu. Her şeyin çözümü var yeterki bebekleriniz sağlıklı olsun.

Benimde hiç göğüs ucum yoktu elle sağma aletleriile ucu çıkarıp öyle vererek alıştırdım evet çok uğraştım çok zorlandım ama bebeğim 3 aylık oldu emiyor yeterki sütünüz olsun .

Benimde en büyük derdim bu doktor göğüs ucu çıkartıcı bir alet tavsiye etti. İnşallah işe yarayacak çünkü ilk bebeğimi bu yüzden emziremedim. :14:İnşallah bu emecek :16:

Back