kızlar ya bnm şu içinden çıkamadığım derdime bi çare bulun

Bak benim kız kardeşim de çok güzel ama senin kardeşinin aksine kendini hiç beğenmez.
Ben her zaman ona manken gibisin, ne kadar güzelsin, ay dişlerinin güzelliğine bak falan derim.
Aynada bak kendine güzelim de derim hep demez, beğenmez pek kendini gerçi biraz biraz özgüvenini yerine getirdim.
Hatta eski nişanlımın kuzenine baldızım fena sana ayarlayayım mı dediğine bile şahit oldum.Ne yapayım şimdi ben hayata mı küseyim.
Ben kız kardeşim kadar güzel değilim ama bir ortamda ondan daha çok ilgi görürüm neden o kendine güvenmiyor ben güveniyorum.
Kendine güvenmekle başla.
Kardeşin güzel olduğu için değil kendinden emin olduğu kendine güvendiği ve bir havası olduğu için dikkat çekiyor unutma...

nerede yaşıyorsun herhalde böyle küçük bir yer yahu izmir de falan olsanız kardeşinin esamesi okunmaz ama ana doluda küçük br yerdeyseniz e tabi göze batıyordur aldırma lütfen şuraya foto koysan güler geçeriz kesin , gözünüz de büyütmüssünüz ayrıca eminim sen de güzelsin de bakım bilmiyorsun madem cildin kıllı git lazere madem sivilceli git doktora saçını başını yap spor yap fıstık gibi olursun , içten içe fesatlanarak olmaz bu iş .

Bak bir daha diyorum yanlış anlama seni tiye filan almıyorum

doğru düşünüyorsun bu problem sayılmaz bana öz kız kardeşimi kıskanmam çünkü

(gerçi kız kardeşim yok erkek kardeşim var da)

ben benden güzelmiş diye kimseyi kıskanmam ezik hissetmem

kendime güveniyorum çünkü

bazı insanların içi dışına yansır... siz mutsuzsunuz... bence mutlu olmaya, kendinizle ilgilenmeye, kendinizi keşfetmekle başlarsanız fıstık gibi kız olursunuz... ne alımlı hatunlar var. tip yok boy yok pos yok. ama bir çekicilik var... özgüven var....

kardeşinizle uğraşmayın da bir aynaya bakın..

Ben sennkine benzetmek gibi olmasın ama cidden ilerdeki eşimin onu beğenip bnle evliliğinden pişman olması gibi bi gelecek endişesi de taşıyorum aynı zamanda.çunku kardeşimde herkes beni beğenicek herkes benmle ilgilenecek gibi bir takıntısı da var genelde bnm hoşlandığım insanlara ilgisi kayar bi şekilde

Yok istemm zaten çok rahatsız edici bir durum .ama yine de bana kendimi güzel hissettiren Bi durum olay olamadığı için ne bilym kadın işte :/
Canım genceciksin ya. Sen kendini iyi hissetmek için gerekli bakımını yap, eminim çok hoşsundur, sadece karşılaştırdığın için böyle geliyor.

Bn de o güven problemini nasıl aşıcam hiç bilmiyorum kendimi bildim bileli ozguveni olmayan çekingen ortamda var olamayan bi r tipim insanlar pek saygı duymaz konuşmaya layık bulmazlar beni tabiiki bu problem benden kaynaklanıyor ama nasıl aşacağımı bilmiyorum.bn de konuştuğum zaman insanlar hayranlıkla baksın istiyorum zaman zaman (@bartı biraz ) ya da akıl danıştıkları insan ben olayım istiyorum olmuyor çünkü bn daha kendimle olan problemlerimi zaşamadım

Kardeşin güzel olduğu için mutlu ol.kardeşin o senin.kardeşi olmayan ne yapsin bir de daha çok geçsin kariyerini geliştirmeye çalış.para olunca güzellik de olur.ayrıca entellektüel güzellik diye bişi var.yabancı dilini vs geliştirdikce çok güzel olmaya ihtiyacın yok.
Ve tavsiyem uzman yardımı alman.çünkü çocukluktan beri belliki çevrenin etkisiyle bunu kendine sorun etmişsin. Yardım al

Çirkin kadın yoktur bakımsız kadın vardır kendine bakım yapmayı dene. Ayrıca o senin kardeşin ona iltifat ettiklerinde gurur duymalisin .

Seni çok iyi anlıyorum ilk bu durumu öğrendiğimde atlatamadım nasıl ya dedim o gözümün içine bakan adam yoksa kardeşimden mi hoşlanıyorrr aaa kaldım öyle :) ayrıldım sonra
aradan zaman geçti öyle bir şey yok sana ispat edeceğim dedi.
Gizli gizli izledim onu nişanlandıktan sonra sürekli içli dışlıydık takip ettim ben yokken konuşmuyordu bile kız kardeşimle hemen beni soruyordu.Beni görmediği bir yerden baktım ona kardeşim geliyordu onu gördü hemen kafasını başka yere çevirdi. Böyle böyle aştım sonra kendime kızdım nasıl düşündüm böyle bir şeyi diye..
Zaten seni seven güzelliğin için seviyorsa boşver kimi kaparsa kapsın.

benimde kardeşim çok güzel ben gururla söylüyorum hatta bebeğim benzesin diye hep dua ediyorum:) size gelince rahatsız olduğunuz özellikleriniz varsa fiziksel olarak her yer güzellik salonu vs dolu gidin ne gerekiyosa yapın

İstanbul da yaşıyoruz :/hepsini yapıyorum ama yine de bi yom katetmiş gibi hissetmiyorum iğneli yaptırıyorum delik deşik oldu suratım lekeler de artttı sivilce de oluştu burnumu da yuzume göre biraz büyük buluyorum bn hatta sürekli kendimde kusur bulurum ama yok olan bi şeyi varmış gibi göstermek değil bu böyle olduğu için buluyorum onunsa hiç bişey yapması gerekmiyor guzelleşmek için herşey verilmiş bn acılarla boğuşurken iğn e ilaç filan o hayatın tadını çıkarmakla meşgul :'(

Ne yaparsam yapym ona yanaşamm malesef yüz şeklimi değiştiremem ki :/

İnşAllah kocan sana omrun boyunca sadık kalır başına ( başımıza) böyle bişey gelme ihtimalini düşünmek bile çok zor geliyor

kızkardeşinizle gurur duymanız sizin de onu övmeniz lazımken siz kıskanmayı tercih etmişsiniz ve bu da dış görünüşünüze yansımış sanırım .
biraz pozitif olun siz de güzelleşirsiniz

Sadece yapmaya çalışmış olurum yine de durumu duzeltmez bu şekilde yapmam.bu içgüdü ya bi ortamda sizden daha güzel hanımlar varsa kendinizi kotu hissetmez misiniz :/
hissetmem valla... güzellik takıntım yok çünkü kendime güveniyorum...

Bir insan nasıl canı kanı kardeşini kıskanabilir?
Allah tarafından verilmiş bir güzelliği olabilir, ne mutlu ona.
Ama kişiyi güzel yapan huyudur tavrıdır.
İnsanın içinde fesat, haset varsa kimseye güzel görülmez.
Lütfen dışınızdan önce içinizi süsleyin, güzel bakan güzel görür de, görünür de...

Ben sizinle Zig Ziglar ın bir yazısını paylaşmak istiyorum. " Benim durumumla alakası ne ? " diye soracaksınız muhtemelen okuyunca.

Hawai de geçtiği söylenen hikayede de 2 kız kardeş var , biri güzel mi güzel diğeri ise eh işte. Sonrasında kendisine verilen değerle nasıl değişim yaşadığı anlatılıyor.

Bu yazıyı ilk okuduğumda , yazıdan aldığım kendimize hak ettiğimiz değeri vermediğimiz olmuştu. Önce kendinizi sevin ve kendinize değer verin. Her insanın hayattaki amacı farklı. Güzellik çok göreceli ve değişken bir kavram. Bırakın yaşam enerjiniz ve iç güzelliğiniz yüzünüze vursun.

Doğru insan

Bir uçak yolculuğunda yan koltukta oturan bir adamın alyansını sağ elinin işaret parmağına taktığını fark eden yazar yorum yapmaktan kendini alamaz;

'Bayım alyansınızı yanlış elinize takmışsınız! '
Adam bunun üzerine;

'Yanlış kadınla evlendim de ondan! ' diye karşılık verir.

Ziglar bu anıyı aktardıktan sonra şöyle sorar; 'Peki ya bu adam doğru adam mı? Yani kadın doğru adamla mı evlenmiş? Yanlış seçilmiş bir insana doğru insanmış gibi davranırsanız sonuçta doğru insanla evlenmiş olmaz mısınız? Doğru seçilmiş bir insanla evlendiğiniz halde yanlış davranıyorsanız yanlış bir evlilik yapmışsınız demektir çünkü. Doğru insan olmak doğru insanla evlenmekten çok daha fazlasıdır! '

Yazar kitabında şu öyküyü anlatır..

'Yıllar önce Hawai'de başlık parasına benzer bir uygulama revaçtadır. Bir erkeğin sevdiği kızla evlenebilmesi için kızın ailesine belli sayıda inek vermek zorundadır. İnek sayısının 10 adet olması gerekmekle birlikte kızın özelliklerine göre bu sayı değişebilmektedir.

ve adada iki kızı olan bir adam yaşamaktadır. Kızlardan büyük olanı bizdeki deyişle -kabul görmeyen- tipte, şanssız bir kızdır ve babası ona 3 inek fiyat biçmiştir; 2 inekli bir teklifi de kabul edecektir; hatta iyi bir pazarlıkla 1 ineğe fit olmaya razıdır.

Bir gün adanın zenginlerinden Johny Lingo bu eve geldiğinde herkes onun diğer kızı isteyeceğini düşünür. Oysa yaşlı adamı sevince boğarak büyük kıza talip olur. Herkes en azından isteneni yani; 3 inek ödeyeceğini düşünürken Johny yanında 12 tane inekle gelmiştir! ! ..

O dönemlerde normal bir balayı ortalama bir yıl sürmektedir ama gelin ve damat iki yıllık balayı planlamıştır.

Damatla gelinin dönmesinin beklendiği gün ahaliden biri dönüşlerini haber vermeye gelir gelmesine ama gelenlerin Jony ve eşi olduğundan emin değildir. Aslında Johny'i tanımıştır fakat kızdan emin olamamıştır; yaklaşan kadın çok güzel, zarif birisidir. İyice yaklaştıklarında kimsenin tereddütü kalmaz. Fakat kızın güzelliği, cazibesi ve çekiciliği en eleştirici gözle bile reddedilmeyecek ölçüdedir. Yakından bakanlar Johnny'nin 12 inek karşılığında iyi bir alışveriş yaptığını düşünürler.'

Yazar işin püf noktasını şöyle özetler; 'Johnny 12 inek ödedi, kız 12 ineklik bir kadın haline geldi.'

Bu hep böyle olmaktadır; eşinize veya sevgilinize verdiğiniz değer, ona kazandırdığınız değerdir. Aslında 'doğru adam', 'doğru kadını' inşa eder, 'doğru kadın' da 'doğru adamı'...

kızkardeşinizle gurur duymanız sizin de onu övmeniz lazımken siz kıskanmayı tercih etmişsiniz ve bu da dış görünüşünüze yansımış sanırım .
biraz pozitif olun siz de güzelleşirsiniz
Hiçbir konuda ozguven oluşturcak bi yönüm olmadığı için kıdkanmaktan başla birşey gelmiyor elimden bi konuda ozguvenm olsa dicem ki bn de bu konuda daha ustun çıktım boşver (BENN )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…