kızlar ya bnm şu içinden çıkamadığım derdime bi çare bulun

Hiçbir konuda ozguven oluşturcak bi yönüm olmadığı için kıdkanmaktan başla birşey gelmiyor elimden bi konuda ozguvenm olsa dicem ki bn de bu konuda daha ustun çıktım boşver (BENN )
siz baştan yenilgiyi göze almışsınız (kızkardeşinizi karıştırmıyorum hayata karşı)
ben Monica Belluci ye hayranım keşke onun kadar güzel olsam ama ne yapayım elimdeki imkanlarla yetinmek durumundayım

Ben sizinle Zig Ziglar ın bir yazısını paylaşmak istiyorum. " Benim durumumla alakası ne ? " diye soracaksınız muhtemelen okuyunca.

Hawai de geçtiği söylenen hikayede de 2 kız kardeş var , biri güzel mi güzel diğeri ise eh işte. Sonrasında kendisine verilen değerle nasıl değişim yaşadığı anlatılıyor.

Bu yazıyı ilk okuduğumda , yazıdan aldığım kendimize hak ettiğimiz değeri vermediğimiz olmuştu. Önce kendinizi sevin ve kendinize değer verin. Her insanın hayattaki amacı farklı. Güzellik çok göreceli ve değişken bir kavram. Bırakın yaşam enerjiniz ve iç güzelliğiniz yüzünüze vursun.

Doğru insan

Bir uçak yolculuğunda yan koltukta oturan bir adamın alyansını sağ elinin işaret parmağına taktığını fark eden yazar yorum yapmaktan kendini alamaz;

'Bayım alyansınızı yanlış elinize takmışsınız! '
Adam bunun üzerine;

'Yanlış kadınla evlendim de ondan! ' diye karşılık verir.

Ziglar bu anıyı aktardıktan sonra şöyle sorar; 'Peki ya bu adam doğru adam mı? Yani kadın doğru adamla mı evlenmiş? Yanlış seçilmiş bir insana doğru insanmış gibi davranırsanız sonuçta doğru insanla evlenmiş olmaz mısınız? Doğru seçilmiş bir insanla evlendiğiniz halde yanlış davranıyorsanız yanlış bir evlilik yapmışsınız demektir çünkü. Doğru insan olmak doğru insanla evlenmekten çok daha fazlasıdır! '

Yazar kitabında şu öyküyü anlatır..

'Yıllar önce Hawai'de başlık parasına benzer bir uygulama revaçtadır. Bir erkeğin sevdiği kızla evlenebilmesi için kızın ailesine belli sayıda inek vermek zorundadır. İnek sayısının 10 adet olması gerekmekle birlikte kızın özelliklerine göre bu sayı değişebilmektedir.

ve adada iki kızı olan bir adam yaşamaktadır. Kızlardan büyük olanı bizdeki deyişle -kabul görmeyen- tipte, şanssız bir kızdır ve babası ona 3 inek fiyat biçmiştir; 2 inekli bir teklifi de kabul edecektir; hatta iyi bir pazarlıkla 1 ineğe fit olmaya razıdır.

Bir gün adanın zenginlerinden Johny Lingo bu eve geldiğinde herkes onun diğer kızı isteyeceğini düşünür. Oysa yaşlı adamı sevince boğarak büyük kıza talip olur. Herkes en azından isteneni yani; 3 inek ödeyeceğini düşünürken Johny yanında 12 tane inekle gelmiştir! ! ..

O dönemlerde normal bir balayı ortalama bir yıl sürmektedir ama gelin ve damat iki yıllık balayı planlamıştır.

Damatla gelinin dönmesinin beklendiği gün ahaliden biri dönüşlerini haber vermeye gelir gelmesine ama gelenlerin Jony ve eşi olduğundan emin değildir. Aslında Johny'i tanımıştır fakat kızdan emin olamamıştır; yaklaşan kadın çok güzel, zarif birisidir. İyice yaklaştıklarında kimsenin tereddütü kalmaz. Fakat kızın güzelliği, cazibesi ve çekiciliği en eleştirici gözle bile reddedilmeyecek ölçüdedir. Yakından bakanlar Johnny'nin 12 inek karşılığında iyi bir alışveriş yaptığını düşünürler.'

Yazar işin püf noktasını şöyle özetler; 'Johnny 12 inek ödedi, kız 12 ineklik bir kadın haline geldi.'

Bu hep böyle olmaktadır; eşinize veya sevgilinize verdiğiniz değer, ona kazandırdığınız değerdir. Aslında 'doğru adam', 'doğru kadını' inşa eder, 'doğru kadın' da 'doğru adamı'...
Bu çok güzel bir yazı verilen mesajı da aldım fakat bi insanın davranışlarının değişmesiyle bi anda tanınamayacak guzelliğie erişmesi mümkün mu diye aklımdan geçmedi değil kaş yerinde burun göz yerinde fakat artık daha güzel görünüyor bu bi anda değişebilir mi bi ozguven bunları yapmaya kadir mi

Bu çok güzel bir yazı verilen mesajı da aldım fakat bi insanın davranışlarının değişmesiyle bi anda tanınamayacak guzelliğie erişmesi mümkün mu diye aklımdan geçmedi değil kaş yerinde burun göz yerinde fakat artık daha güzel görünüyor bu bi anda değişebilir mi bi ozguven bunları yapmaya kadir mi

Bazen gerçekten çok güzel gözükmek istersin , tek amacın budur , bunun için süslenir , giyinir zaman harcarsın yine de sonucu beğenmezsin.

Bazen ise gerçekten boş verirsin herkese ve her şeye , bir bakarsın o umursamaz halin uğraşılmış halinden daha güzel gözüküyor.

Aralarındaki farkı yaratan özgüven ve diğer insanların görüşlerine kulaklarını tıkamakla alakalı bence. Başkaları söylemese de hepimizin evinde ayna var. Dünya güzeli olmamız gerekmiyor ki. Kendi bedenimiz ve sahip olduklarımızla mutlu olmayı öğrenince o ışıltı tepeden tırnağa yansıyor bedenimize , yüzümüze.

Kardeşinin güzelliğiyle övün. Mesela yanında onu övdüklerinde "ee kimin kardeşi de ve bi gülück at :21:
Yüzndeki kılları aldr kuaförde.. Bakımını yaptr. Herşeye para yetiyor ona mı yetmiyor? Kiloluysan platese başla. Kısacası geliştr kendini.

Insan kardesiyle ilgili iyi, guzel durumlardan mutlu olur. Guzel yaratilmis diye suclu mu yani? Kardesinize bir sey olsa allah korusun , yuzunde sivilce ciksa mutlu mu olacaksiniz? Bence psikolojik yardim alin

Insan kardesiyle ilgili iyi, guzel durumlardan mutlu olur. Guzel yaratilmis diye suclu mu yani? Kardesinize bir sey olsa allah korusun , yuzunde sivilce ciksa mutlu mu olacaksiniz? Bence psikolojik yardim alin
Amacım gayem onun mutsuz olması değil zaten sadece yanındayken çok kotu hissediyor olmam ve mutsuz hissetmem bir an evvel de bu durumdan kurtulmak istemem :|

Belki çoğunuz için dert bile saylmycak bir durum farkındayım kızlar hakkınızı helal edin.gerçekten boş kalıp da duşunduğum zamanlarda aklıma bu durumun gelmesinden aşırı sıkılmış durumdayım.bn ve kız kardeşim kardeş olamıyoruz.bnm yuzumden bu durum açıkçası.cunku bn onu görünce mutsuz oluyorum.çunku herkes tarafından durmadan iltifat yağmuruna tutulan çok güzel bir kız.işteakrabaların deyimiyle sulalenin en güzel kızı.dışarda tanımadığı isanlardan bile durudurulup iltifat aldığını söylüyor kendileri...sokağa çıktığımızda bakmayan insan kadın erkek farketmeden yok ciddi tespitim bu.o da bunu farkında ve bi yerleri kalkık durumda gezer durur her yerde.bn de bu kibirli hallerine sinir oluyorum bunu kendisine de söyledim.ama bi yandan da bn neden bu kadar güzel değilim diye hayıflanıp duruyorum.geçen kuzenimle metroda giderlerkenkardeşim bi adamın hiç gozunu kırpmadan bizimkini kestiğini ve hatta güneş gözlüğü takıp daha rahat bi şekilde kesmeye devam ettiğnden filan bahsetti.bn gerçekten omrum boyunca kendimi hiç güzel hissetmedim.bi kere kız gibi hissetmem çok zor oldu çünkü yuzumun heryerinde kıl tüy sivilce leke ben herşey mevcuttu keza hal ada durumu değiştiremedim.kardeşimin cildindeyse puruz dahi yok.bu nedir kızlar ya ben niye bu durumdayım bnm neden hayatta duşunmm gerekn çok daha önemli şeyler olması gerekirken bunlar hayatımın önemli bi kısmını kaplıyor.bn niye. Hep hüzünlü mutsuzum.ozguvenim yerlerde olduğu için insanlar da saygı duymuyorum.kimsenin sevip saydığını zannetmiyorum.bn bu dünyada neyim bole anlamadım.nolur nacizane tavsiyeleriniz olur yazarsınız blki anlım da olsa rahatlarım ya da bi yön veririm kendime yoksa boğuluyorum.bu arada küçük filan değilim 22 yaşındaym kardeşim 20 yaşında.artık normal bi insan ollmm gerekiyo nolur yardımlarınızı esirgemeyin.
Oha kardeşini bile kiskanan varsa Batsın bu dünya

Bence cildinizden rahatsız olduğunuz için böyle düşünüyorsunuz.Benim yüzümde sivilce olduğu için parlardı sinir oluurm bir ilaç kullandım Allah nazardan saklasın yüzünüz ile barışırsanız özgüveninizin yerine geleceğini düşünüyorum.

Kardeşinize binlerce erkek baksa iltifat etse ne olur, eninde sonunda birini sevecek onunla evlenip aile kuracak tıpkı sizin gibi. Herkesin bir özelliği vardır; kimi yeteneklidir, kiminin sesi güzeldir, kiminin yüzü, kiminin hafızası iyidir, kiminin kariyeri, kiminin entelektüel birikimi. Sizin de bir özelliğiniz olursa kardeşinizin özelliğine takılıp kalmazsınız. Kendinize bir şeyler ekleyin, sizi diğer insanlardan ayıracak özel kılacak bir şey. İllaki iyi olduğunuz severek yapacağınız şeyler vardır, kardeşinize değil kendinize kafa yorun. Güzellik vs. geçici şeyler filmin sonunda hepimiz yaşlanıp buruş buruş olacağız merak etmeyin.

Ben kusursuz guzelligin okamadigina inananlardanim illaki vardir bir kusuru eminim allah dengeyle yaratiyor vr eminimki sizde guzelsinizdir madem kardesiniz cok guxel ayni anneden sonucta zaten gunumuzde cirkin kavrami kalmadi bakimli her insan guzel oluyo misal kisa boylulara topuklu ayyakkabi sahane yakisiyo uzun sac cok guzel gosteriyo vesaire

Kardeşinize binlerce erkek baksa iltifat etse ne olur, eninde sonunda birini sevecek onunla evlenip aile kuracak tıpkı sizin gibi. Herkesin bir özelliği vardır; kimi yeteneklidir, kiminin sesi güzeldir, kiminin yüzü, kiminin hafızası iyidir, kiminin kariyeri, kiminin entelektüel birikimi. Sizin de bir özelliğiniz olursa kardeşinizin özelliğine takılıp kalmazsınız. Kendinize bir şeyler ekleyin, sizi diğer insanlardan ayıracak özel kılacak bir şey. İllaki iyi olduğunuz severek yapacağınız şeyler vardır, kardeşinize değil kendinize kafa yorun. Güzellik vs. geçici şeyler filmin sonunda hepimiz yaşlanıp buruş buruş olacağız merak etmeyin.
Gerçekten bnm de yapmak istediğim bu tam olarak .ama çok sabırsız olduğum için belki de bi şeye yoğunlaşıp odaklanamıyorum hemen olsun istiyorum ne yapıyorsm bundan dolayı da pek hevesim kalmıyo.universite hayatım çok yoğun ders çalışmak zorundayım sürekli bu da engelliyo bi yandan beni :KK43:

X