kızlar vajinal temizlik hakkında bilgi lütfen..

dilara'cım,
vajinal duş, vajinanın görünmeyen (dölyolu) rahime giden bölgesine tazyikli su tutmaktır.
diğer türlü tuvaletten sonra vajinanın görebildiğin yeri tabi ki yıkamalısın. jellerin kullnıldığı bölge de burası zaten ama çok az miktar kullanırsan daha iyi olur.
ilişkiden sonra mutlaka DIŞTAN su tutarak yıkaman lazım yoksa sistite ( idrar yolu enfeksiyonu) sebep olan bakteriler ürer.

vajinanın kendini temizleyebilen bölgesi, dölyoludur. (görünmeyen kısım) dış genital bölgeler ılık suyla her gün yıkanmalıdr. yoksa normal günlük akıntı vajinayı tahriş eder.

teşekkürler.

duş zararlı mı? hiç duymadım böyle birşey.sadece adet döneminde enf kapma olasılığı yüksektir.kullanılan maddelere göre ph dengesi bozulabilir hepsi bu.ben sık vajinal temizlik yapıyorum özellikle adet günlerinde..seba med in özel jeli var onunla yıkıyorum çok memnunum.

dilara77 bende gecen bir forumda okudum vajina temizliğini,meger ben ne yanlış yapıyomuşum.ben ilişkiden sonra boy abdesti almadan duş jeliyle ve tazikli duşla vajinamı yıkıyodum güya iyice temiz olsun diye.bunun hem vajinaya zararı varmış hemde hamile kalmayı engellediğini okudum sanada tavsiyem fazla abartmadan ılık suyla birkez yıkayıp duş alman.zaten ertesi gün akıntı yoluyla meni cıkıyo içinden...

ay arkadaşlar sağolun ya banada çok önemli bi bilgi verdiniz bende güya temiz oluyo diye iyice sabunla su tutarak yıkıyodum bilgileriniz için teşekkür ederim

hımmm peki içi öle kalsın o zamankaydirigubbakcemile3
ben yeni evliyim de napçamı bilemedima.s.

:) sperm zaten pis değil hijyenik bir maddedir. sen iç tarafı temizlemesen de vucut kendi temizliğini yapar merak etme. Dış tarafı sade su yada ph değeri uygun bir temizleme malzemesiyle temizlemen yeterlidir.

ben de üstten yıkıyorum içinin yıkanmayacağını okumuştum , yıkandığında ise mikrop kapabileceğini düşünüyorum , eeeeeeeeeeee ne de olsa izmir suları kireçli ve arsenikli

arkadaşlar bazı kadınlar gusül abdestinin olmayacağı gerekçesiyle vajinanın iç kısmını
yıkadıklarını söylüyorlar..
böyle bir gereklilik yoktur.. abdestten sonra vajinadan gelen meni abdesti bozmaz..
iç kısmı yıkayarak vajinanızın asidik dengesini bozmanıza gerek yok..

kızlar ben hergün ılık su ve dove sabunu ile yıkıyorum içini dışını tertemiz oluyor tabi ve kuruladıktan sonra bebek pudrası sürüyorum vajinaya gelmemsine dikkat ediyorum da dış dudaklara falan özellikle sürüyorum güzel oluyor

:) sperm zaten pis değil hijyenik bir maddedir. sen iç tarafı temizlemesen de vucut kendi temizliğini yapar merak etme. Dış tarafı sade su yada ph değeri uygun bir temizleme malzemesiyle temizlemen yeterlidir.

hijyenik mi gerçekten:uhm:
bende pis sanıyodum boshayallersmile

insan vücudunda kendiin temizleyen 2 organ vardır,vajina ve göz.O nedenle vajinanın içi yıkanmaz,dış kısmı da yani dudakların olduğu bölge,ph değeri uygun bir jelle temizlenebilir.
(abartmamak şartıyla).İlişki sonrası vajinada sperm kalması normaldir,kirlilik gibi düşünmeyin,vajina bunu kendini temizleyerek atar zaten. Elinizle temizlediğiniz bölge dıştır ama siz içine (parmağınızla içine girebildiğimiz kısım)doğru kimyasal madde ya da su gönderirseniz bu zararlıdır.Vajinanın içinin dengesini bozmamak gerekir.okuduğum sayfalarda vajinanın içi ve dışı kavramları karışmış biraz.Tuvaletten sonra taharetlendiğimiz kısım dışı oluyor zaten,orada bir sorun yok.

aranızda çok güzel şeyler ögreniyorum, zaman buldukça okuyorum ve çok zevk alıyorum ögrenmekten.. peki ilişki sonrasında vajinanın içini temzilemediğimizde sonrasında akıntı şeklinde acaba iç çamaşırımıza gelir mi ? yani sonradan akıntı olabiliyor mu acaba ?

Arkadaşlar sizleri sürekli okuyorum
yardımcı olsun

GÜNEŞ - SAGLIK - 23 MART 2011

Sabun, vajinal enfeksiyon nedeni

Enfeksiyonlardan korunmak için; vajinal hassasiyete yol açan sabun, losyon, pudra gibi ürünler kullanmayın

Vajinal enfeksiyonlar, hemen her kadının hayatı boyunca dönem dönem karşılaştığı, bazen son derece basit bazen de ciddi komplikasyonlara neden olabilen önemli sağlık sorunlarıdır. Alınacak bazı basit önlemler ile vajinanın doğal dengesini koruyup, enfeksiyonlara yakanlanma riskinizi azaltabilirsiniz. Türk-Alman Jinekoloji Eğtim ve Araştırma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Cihat Ünlü “Vajinit, vajinanın akıntı, kaşıntı, yanma ile karakterize bir hastalığıdır. Vajinite sıklıkla vajinal enfeksiyonlar neden olur. Antibiyotikler, gebelik, emzirme veya menopoz dönemlerinde hormon düzeylerindeki değişiklikler, vajinal duşlar, korunmasız cinsel ilişki (kondom kullanmaksızın), stres gibi faktörler vajinal dengenin bozulmasına yol açar” diyor.

PAMUKLU ÇAMAŞIR KULLANMALI

Vajinit ve vajinal enfeksiyonların bulgularını “Vajinal akıntının miktarında artış, vajinal akıntıda renk değişikliği (Sarı-yeşil), kötü kokulu vajinal akıntı, kaşıntı ve idrar yaparken yanma” olarak sıralayan Ünlü enfeksiyon riskini azaltmak için yapılması gerekenleri şöyle sıralıyor; “Pamuklu çamaşır kullanın. Pamuklu çamaşırlar genital bölgenizin hava almasını ve kuru kalmasını sağlayacaktır. Vajinanın içini yıkamak amaçlı vajinal duş adı verilen ürünleri kullanmayın. Bu ürünler vajinal dengeyi bozacaktır. Vajinayı nemlendirmek amacıyla yağlı ürünler kullanmayın. Bunlar bakterilerin üremesini kolaylaştıracaktır. Vajinal hassasiyete yol açacak sabun, losyon, pudra gibi ürünler kullanmayın. Vajinal enfeksiyon için tedavi alıyorsanız bulgularınız iyileşse bile tedavinizi doktorunuzun önerdiği süre boyunca kullanın. Tedavi dönemi içinde cinsel ilişkide bulunmayın.Cinsel ilişki esnasında prezervatif kullanın.Mayo ya da egzersiz kıyafetleri gibi dar giysileri uzun süre kullanmayın.Vajinal enfeksiyonlar ve vajinit genital bölgede kaşıntıya neden olacaktır. Kaşımaktan kaçının.Tedaviye rağmen bulgularınız düzelmez ya da tekrar ederse doktorunuza başvurun. Laktobasillerin yoğun olduğu vajinal flora vajinal enfeksiyonları önlemede çok önemlidir.”

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…