kızlar vajinal temizlik hakkında bilgi lütfen..

batarang

Guru
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2007
451
3
296
İzmir
kızlar ilişkiden veya adetten sonra vajinal temizliğiniz ne şekilde yapıyosunuz?duş zararlı imiş ama başka temizleyecek yöntem var mı?

Son düzenleme:
merhaba,
ilişkiden sonra vajina çok hassas olduğu için yalnızca ılık su ile yıkaman yeterli olur canım. herhangi bir madde kullanmamalısın.
günlük temizliğini ise banyoda iken vajinal temizleme jelleri ile (çok az bir miktar) ve PH 3.8 olan bir ürünle yapmalısın. ben Sebamed kullanıyorum.

'vajinal duş' denilen şey, vajinanın rahime giden iç bölgesine tazyikli su tutarak veya sıkarak yapılan işlemdir. ve çok sakıncalıdır. temizlikten ziyade, vajinanın normal florasını bozar ve bakterilerin rahme ulaşmalarına sebep olabilir.

vajinal jeller yalnızca dış genital bölge için kullanılır. tamamen bitkisel olanları doktorlar öneriyorlar.

sevgiler.

yani içini temizleyecek herhangi bir madde kullanmamalımıyım?sadece dışını mı temizlicez?ama içinde bişeyler oluyo onlar kalcak mı?:asigim:

Vajinal duş yapanlar zaten içindekiler temizlenmesi için yapıyor ama tahzihli suyla daha çok geriye itildiğini düşüyorum.Regl döneminde için temizleniyor olması gerek.Semamedi bende kullanıyorum mantar bakterilerini önleyebilmek için ama pek faydasını görmedim acaba yanlışmı kullanıyorum..Temizlik için ideal..

Ee şimdi dışını sebamedle hadi temizledik içi nolcak?:sm_confused:

hayati
Ordinaryüs
İletiler: 48.551
07.09.07, 21:02

--------------------------------------------------------------------------------

Vajina temizliği ve bakımı

Vajina duvarları sürekli olarak vajinayı temizlemek ve enfeksiyon kapmasını önleyici asit dengesini korumak için vajinanın ıslanıp kayganlaşmasını sağlayan salgılar üretir. Adet döneminiz boyunca geçen bir ayda vajinal akıntının değiştiğini görürsünüz. Vajinanın için bir miktar asitli bir salgıyla kaplıdır. (sperm veya meni ise tam tersine baz veya alkali özelliği gösterir). Vajina vücudumuzun kendi kendini temizleyen organlarından biridir. Bu yüzden vajinanın içini suyla (vajinal duş) temizlemeye gerek yoktur.
hayati
Ordinaryüs
İletiler: 48.551
07.09.07, 21:02

--------------------------------------------------------------------------------

Vajina temizliği ve bakımı

Vajina duvarları sürekli olarak vajinayı temizlemek ve enfeksiyon kapmasını önleyici asit dengesini korumak için vajinanın ıslanıp kayganlaşmasını sağlayan salgılar üretir. Adet döneminiz boyunca geçen bir ayda vajinal akıntının değiştiğini görürsünüz. Vajinanın için bir miktar asitli bir salgıyla kaplıdır. (sperm veya meni ise tam tersine baz veya alkali özelliği gösterir). Vajina vücudumuzun kendi kendini temizleyen organlarından biridir. Bu yüzden vajinanın içini suyla (vajinal duş) temizlemeye gerek yoktur.
Normal olarak vajina kendisini temizler.

Arkadaslar bence temizleme ürünlerini fazla kullanmayin. benim doktorum bana o tür ürünleri tavsiye etmiyor. Nedenine gelince ; vajinadan salgilanan salgida diger mikroplardan korunmak icin bazi maddeler var biz bunlari temizleme ürünleri ile yok ediyoruz ve vajinanin kendini koruma özelligi kayboluyor . vajinamiz mantar ve diger virüslere acik hale geliyor. En güzel temizleme ürünü ilik su .

Adetten sonra dikkat ederseniz vajina kendisini temizleniyor. Adet bitiminde önce pembe daha sonrada beyaz sivi gelmeye basliyor (beyaz sivi zaten normaldede olan birsey) . Iliskiden sonra ise belli bir kisim zaten dus alirken akip gidiyor (yumurta akina benzedigi icin akiskan bir özellige sahip ) . Diger kalan az miktardaki menide yavas yavas atiliyor vücuttan. bence disini yikayin icini kendi haline birakin. Sonucta vücudumuza zararli maddeler degiller. kaydirigubbakcemile5

Son düzenleme:
kıslaar tuvalatte zaten akıyor sadece su ılee temızlemek lazım benım dr um vajınal temızleme urunlerını tavsıye etmıyor su yeterlı olacak dıyor

öle pispis mi yatcaz yaniiiiiikaydirigubbakcemile3

Dilaracım,zaten vücudumuzun birçok organı kendi kendine yeneleyebilen bir lütuf.Vajina iç temizlik yaparsak ileriki hayatında ilişki sırasında belkide birçok sorunla karşılaşabilirsin..Oyüzden sen günlük iç çama0şırı değiştir,daima kuru tut..bırak o da kendisini temizlesin okiş hihoyyyt anlaştıkmı

ya çok utanıyorum bunu sorarken ama içine hiç mi dokunmıcaz yani?görünen dış kısmı mı temizlicez?fisfisfis

hımmm peki içi öle kalsın o zamankaydirigubbakcemile3
ben yeni evliyim de napçamı bilemedima.s.

HIMM..ALLAH MESUT ETSİN..ANLIYORUM İLK ZAMANLAR ÖYLE OLUNUYOR YİNE BİR SIKINTIN OLDUMU YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIRIM VE ÇALIŞIRIZ..

Evet dilaracim..sen diş temizliğine özen göster günlük iççamaşirini değiştir,pamuklu giy ve mutlaka ütüle ki,yeni evlilerde vajinal mantarda çok rastlaniyor sadece su ile temizle yada vajinal jellerle sabun da sakincali ayip değil bitanem..herkes sorarak danişarak öğreniyor

saol canım a.s. ben şu özel temizleme mendillerinden almıştım o da işe yarar sanırım?
vajinal mantar nasıl bişey ?neden olur?

Sevgili dilara77;
İç kısmını hiç yıkamaman gerekiyor vajinanın. İç kısmından kasıt baktığında göremeyeceğin kısım.
Dış kısmını da kesinlikle sabun, şampuan vs kullanmadan yıkaman gerekiyor. Günlük temzilik sadece su ile ve ovalamadan. Ara sıra eczaneden satılan sadece vajinal temizlik için özel üretilmiş PH değeri vajinaya uygun ürünlerle temizlenebilirsin. Bunlar miktar olarak çok az kullanıldığından ve sık kullanmayacağın için gayet ekonomik. Bir kutusu aylarca gidiyor.(Haftada 1 kezden daha sık kullanmanı tavsiye etmem.)
Allahın lütfu, doğanın mucizesi vajina kendi temizliğini kendi yapıyor zaten.
Neden yıkamaman gerektiğini de kısacık şöyle özetleyeyim. Vajina dış etkilere açık bir organ olduğu için özel korumalara sahiptir, kendi kendine yararlı sıvılar ve bakteriler üretir. Bu nedenle oranın asit değeri normal vücuttan farklıdır ve mikropları öldürebilecek bir yapıdadır. Eğer sen çok temizler, yıkanırsan o kendi yararlı sıvı ve bakterilerini de yıkamış olursun. Her an heryerde sana değebilecek ve vajina nemli olduğu için orada çok kolay üreyebilecek mikroplarla savaşacak silahı kalmaz vajinanın.
Özellikle mantar enfeksiyonlarından korunmak için biraz temizlik takıntısından kurtulmak gerekiyor.
Mutluluklar dilerim sana.

Yarar tabii mendil ama aşiri kullanma günaşiri
normal akinti yerine peynirimsi gelir vajina bölgende aşiri kaşinti,tahriş olur..vajina akintida bakterilerini vajinal duş ile öldürürsen yada vajina bölgeni islak tutarsan karşilaşabilrsiniz

canlarım hepinize teker teker çok teşekkür ederima.s. ben de evlendiğimden beri zaman zaman kuruluk sorunuyla karşılaşıyordum demek ki çok yıkıyormuşum bundan sonra daha dikkatli olurum

Tekrar merhaba;
Temizleme mendillerini sormuşsun. Onlar seyahat gibi durumlarda tuvalet sonrası temizliği için kullanışlı ama kimyasal madde içerdiği için sürekli kullanmanı tavsiye etmem. Tahriş yapabilir sürekli kullanımda.
Vajinal mantar; vajinanın iç ve dış kısmında bazı mantarların yol açtığı enfeksiyondur. En önemli belirtisi kaşınmadır. Öyle çok kaşınır ki hemen anlarsın zaten. Bir de krem peynir gibi, süt kesiği gibi bir akıntın olur. Akıntı kokusuzdur. Koku varsa başka iltihaplanmalardan şüphelenilir. Tedavisi basittir ama tekrarlayabilir. Kadınların %70-80'i hayatlarında en az bir kez mantar olurlar. Mantardan korunmak için ufak şeylere dikkate etmen gerekiyor. (Şunu yazayım bir yıl boyunca sürekli tekrarlayan mantar enfeksiyonu geçirdim. Hem de zaman zaman sistiti ile birlikte.)
Mantara yol açan şey en başta aşırı temizlik maalesef. Daha önce yazdığım gibi vajinanın kendi florasını bozmamak gerekiyor. (Bunu öğrenmem ve temizlik takıntısından kurtulmam için bir yılda 6-7 kere tekrarlayan bir mantar enfeksiyonu geçirmem gerekti ama öğrendim sonunda)
İkincisi sentetik çamaşırlar. Çaamaşırların mutlaka mutlaka pamuklu yani penye olmalı.
Çamaşırlar mutlaka hergün değiştirilmeli ve kuru tutulmalı. Nem mantarın en sevdiği şey.
Adet dönemlerinde ped sık sık değiştirilmeli.
Yüzeyi plastik gibi değil de pamuk gibi olan pedler tercih edilmeli. (Bu benim kendi deneyimlerim sonucu ulaştığım birşey, bazı markalar benimkini çok azdırmıştı.)
Mümkünse adetin az olduğu günler ped koymak yerine çamaşırını birkaç kez değiştirerek idare etmeye çalış. Ne kadar az ped o kadar az kaşıntı.
Kaşıntı hisseder hissetmez doktora gitmen de iyi olur ilerlerse daha uzun sürede geçiyor.
Tuvalet temizliği önden arkaya doğru tuvalet kağıdıyla yapılmalı ve çok iyi kurulanmalı.
Umarım yaşamazsın, kötü bir hastalık değil ama yaşam kalitesini çok etkiliyor maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…