- 25 Aralık 2020
- 4.901
- 17.910
- 41
-
- Konu Sahibi Ojeli-Ejderya
ülke dışındayımKeşke bu konuya bakmasaydım, bütün yazılanlar çok lezzetli
Değil. Değişik tarifler denemeyi severim, visneyi de çok sevdiğimden nette visneli sarma görünce kesin güzel olur bu dedim denedim. Gerçekten de harikaymışMemleket Bolu mu?
Bolu’da ve Konya’da karşıma çıkmıştı. Osmanlı mutfağından bir yemek bildiğim kadarıylaDeğil. Değişik tarifler denemeyi severim, visneyi de çok sevdiğimden nette visneli sarma görünce kesin güzel olur bu dedim denedim. Gerçekten de harikaymış
Bolu da meşhur olduğunu bilmiyordum
Olsun en azından huzurunuz varmışülke dışındayım
etrafta Türk restaurant da yok
reglim
karnım aç
daha yazayım mı
neyse şimdiden afiyet olsun.
Evet padişahlar sarmayi sadece visneli yermis. İşi biliyorlarmis ellamBolu’da ve Konya’da karşıma çıkmıştı. Osmanlı mutfağından bir yemek bildiğim kadarıyla
Boluluyum ama o tarz yapan görmedimBolu’da ve Konya’da karşıma çıkmıştı. Osmanlı mutfağından bir yemek bildiğim kadarıyla
sarma ve kalem börek (veya gül böreği) tarzı iyi oluyor. Saçaklı poğaça dedikleri minik peynirli poğaçalar da çok seviliyor (bizim burda saçaklı diyorlar belki başka yerde adı farklıdır) Eksik olmasın fazla olsun çaya gelseler de ilk tanışma sonuçta4 çeşit az mı olurki. 7 çeşit fazla olmaz mı. İlk tanışma olacak zaten akşam çay içmeye gelecekler.
Tatlilari ayri tabak yap cunku baklava serbetini salmasa bile trilecenin sütü digerlerine bulasabilirBirde şey sorayım. Sizce tatlı tuzlu hepsini tek tabağa yapsammı yoksa tatlılara ayrı tabak mı
Bence 4 cesit yeter tuzluAnnem babamda olacak tabiki aileler tanışacakyani 5 çeşit olsa yeter ideal diyor aslında annem
Benim kafadanBence 4 cesit yeter tuzlu
2 cesit de tatli var sonucta
Cok cesit yaparsin insanlar yemek yiyip gelmistir ayip olmasin diye tabaklarini bitirmeye calisirlar zorlanirlar falan bence gerek yok marifetlerini daha sonra bol bol gosterirsin zaten
sirf kayinvalide övecek diye cok cesit yapmam sahsen ben
Nisan gibi topluluk olacak olsa tamam cesit olsun ama 3 kisiye de cok cesit gereksiz geliyor banaBenim kafadanmutlaka eleştirecek bişey bulurlar zaten
En son soda ikram edersin gegire gegire giderler
Ben sana kendi tanışma menümü yazayım ;Kızlar fikir istiyorumm. Sevgilimle aileler gelecek tanışmaya. Akşam çayına gelecekler.
Trileçe yapacağım tatlı olarak. Tanışmada eli boş gelinmez baklava alacağım demişti sevgilim. Tatlılar bunlar. Tuzlu ikramlık olarak ne yapabilirim onun için yardım istiyorum.
Tabakta 4 çeşit olsa yeter diye düşündüğümden 2 çeşit tuzlu ikramlık yapmayı düşünüyorum. Ama nasıl uygun olur bilmiyorum. Menü oluşturalım beraber lütfenn
Not; düşüncelerim sabit değil. Nasıl uygun olacaksa o şekilde menü istiyorum sizden
Aşkolsun kız tabakları hazırlamaya yardım et bariTamam adres yazEtliye,sütlüye karışmam tabağımdakileri yer kızı verdik gitti der dönerim
Konuşunca bile canı çekiyor herkesin. Hele hamileler var. Foto koyarsam nolacak
Teşekkürler bakacağım şimdiPatatesli Çıtır Börek Tarifi (videolu) - Nefis Yemek Tarifleri
Patatesli Çıtır Börek Tarifi (videolu) nasıl yapılır? 238.220 kişinin defterindeki bu tarifin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.www.nefisyemektarifleri.com
Ojeli-Ejderya bu tarife bakabilirsin
Yani zaten tanışmada kimsenin haldır huldur tabağındakileri yiyeceğini sanmıyorum ucundan 1 2 tadına bakılır çeşitlere bakılır. Amanda aman gelin kızımız pek marifetliymiş denir ahahahahaEğer akşam yemeği yenildikten sonra geleceklerse tavsiye edilen 7 çeşit fazla kaçabilir.
Yöresel bir tatlınız veya hamur işiniz varsa o da olabilir.
Ayy çok özür diliyorum canı çeken hamilelerdenGece vakti hamile halimle girilebilecek en yanlış konuya girdim resmen
Ne tatlı telaşlar bunlar ama ya
Mutluluklar her şey gönlünüzce olsun diyerek kaçıyorum ufaktan yoksa gece rüyamda sarma doğurduğumu göreceğim
Bence bir salata türü ekleyin derim, patates, makarna,yada kısır gibi daha güzel oluyor,yani birde evlerinde fazla yemek yiyip gelmeyebilirlerde sonra aç kaldık derlermişAşkolsun kız tabakları hazırlamaya yardım et bari
Konuşunca bile canı çekiyor herkesin. Hele hamileler var. Foto koyarsam nolacakuyarı koyayım dikkat dikkat bu konu ağzınızı sulandıracak fotolar içermektedir.
Teşekkürler bakacağım şimdi
Yani zaten tanışmada kimsenin haldır huldur tabağındakileri yiyeceğini sanmıyorum ucundan 1 2 tadına bakılır çeşitlere bakılır. Amanda aman gelin kızımız pek marifetliymiş denir ahahahahaabimin istemesinde öyle demiştik gelin kızımıza ahaha
Ayy çok özür diliyorum canı çeken hamilelerdeniyi dilekleriniz için teşekkür ederim rüyada sarma doğurmak mı ahahahahaha harikasınız ya
Sevgilimle beraber 4 kişi gelecekler ilk olduğu için. 3te biz. Toplam 7 kişi olacağız. Haber vermeden kimse eklenmez. Baştan söylerlerdi.Bence bir salata türü ekleyin derim, patates, makarna,yada kısır gibi daha güzel oluyor,yani birde evlerinde fazla yemek yiyip gelmeyebilirlerde sonra aç kaldık derlermiş,birde gelecekleri kişi sayısı belli mi onlar 3 kişi gelecegiz der sonra sayı çoğalırmis.