Kızlar tanışma menüsü istiyorumm

Değil. Değişik tarifler denemeyi severim, visneyi de çok sevdiğimden nette visneli sarma görünce kesin güzel olur bu dedim denedim. Gerçekten de harikaymış
Bolu da meşhur olduğunu bilmiyordum
Bolu’da ve Konya’da karşıma çıkmıştı. Osmanlı mutfağından bir yemek bildiğim kadarıyla

Sarma, güzel yaptığınız bir börek, dilediğiniz tatlılar.

Tabaklardan sonra çay/kahve yanına devam olarak kuruyemiş, kurumeyveler ikram edebilirsiniz.

4 çeşit az mı olurki. 7 çeşit fazla olmaz mı. İlk tanışma olacak zaten akşam çay içmeye gelecekler.
sarma ve kalem börek (veya gül böreği) tarzı iyi oluyor. Saçaklı poğaça dedikleri minik peynirli poğaçalar da çok seviliyor (bizim burda saçaklı diyorlar belki başka yerde adı farklıdır) Eksik olmasın fazla olsun çaya gelseler de ilk tanışma sonuçta

Yapılan ikramlar çok konuşuluyor kızlar. 10 yıl önce istememde epey yemek yapmıştık konu komşu el ele verip Allah rahmet eylesin komşumuz depremde vefat etti o çok kosturmustu. Ben ne çeşit yaptığımızı unuttum. Eşimin tarafı hâlâ hatırlıyor her seferinde ne güzeldi diyorlar çeşit önemli

Annem babamda olacak tabiki aileler tanışacak yani 5 çeşit olsa yeter ideal diyor aslında annem
Bence 4 cesit yeter tuzlu
2 cesit de tatli var sonucta
Cok cesit yaparsin insanlar yemek yiyip gelmistir ayip olmasin diye tabaklarini bitirmeye calisirlar zorlanirlar falan bence gerek yok marifetlerini daha sonra bol bol gosterirsin zaten
sirf kayinvalide övecek diye cok cesit yapmam sahsen ben

Benim kafadan mutlaka eleştirecek bişey bulurlar zaten

Benim kafadan mutlaka eleştirecek bişey bulurlar zaten
Nisan gibi topluluk olacak olsa tamam cesit olsun ama 3 kisiye de cok cesit gereksiz geliyor bana
Zaten 10 yil sonra hala ikramlari ovenler erkek tarafinin akrabalari olur en fazla
Kv overse o gunluk over sonra dugun takilari konusulmaya baslaninca ikramliklar falan unutulur gider

Gece vakti hamile halimle girilebilecek en yanlış konuya girdim resmen
Ne tatlı telaşlar bunlar ama ya
Mutluluklar her şey gönlünüzce olsun diyerek kaçıyorum ufaktan yoksa gece rüyamda sarma doğurduğumu göreceğim

Ben sana kendi tanışma menümü yazayım ;
Sarma
Su böreği
Eti puf ( adetli olarak yaptım tabaklarda aşırı şık durdu)
Sakallı poğaça( minicik minicik yaptım buda çok iyi oldu sunum açısından da , bazısını maydanoza bazısını salama bazısınıda kaşara batırıdm )
Mercimek köftesi( yuvarlak toplar yaptım küçük küçük üzerlerine üçgen limon kesio kürdan koydum aşırı hoştu)
Tavuklu şehriye salatası( bunu yaptığıma bir tık pişmanım çünkü temizlik açısından zorlayan bu oldu)
Tuzlu kurabiye
Fındıklı kurabiye
Ve yine onların getirdiği tatlı

Tamam adres yazEtliye,sütlüye karışmam tabağımdakileri yer kızı verdik gitti der dönerim
Aşkolsun kız tabakları hazırlamaya yardım et bari
Yapınca fotoğraf çek at buraya Ojeli-Ejderya
Konuşunca bile canı çekiyor herkesin. Hele hamileler var. Foto koyarsam nolacakuyarı koyayım dikkat dikkat bu konu ağzınızı sulandıracak fotolar içermektedir.
Teşekkürler bakacağım şimdi
Eğer akşam yemeği yenildikten sonra geleceklerse tavsiye edilen 7 çeşit fazla kaçabilir.

Yöresel bir tatlınız veya hamur işiniz varsa o da olabilir.
Yani zaten tanışmada kimsenin haldır huldur tabağındakileri yiyeceğini sanmıyorum ucundan 1 2 tadına bakılır çeşitlere bakılır. Amanda aman gelin kızımız pek marifetliymiş denir ahahahaha abimin istemesinde öyle demiştik gelin kızımıza ahaha
Ayy çok özür diliyorum canı çeken hamilelerden iyi dilekleriniz için teşekkür ederim rüyada sarma doğurmak mı ahahahahahaharikasınız ya

Bence bir salata türü ekleyin derim, patates, makarna,yada kısır gibi daha güzel oluyor,yani birde evlerinde fazla yemek yiyip gelmeyebilirlerde sonra aç kaldık derlermiş,birde gelecekleri kişi sayısı belli mi onlar 3 kişi gelecegiz der sonra sayı çoğalırmis.

Sevgilimle beraber 4 kişi gelecekler ilk olduğu için. 3te biz. Toplam 7 kişi olacağız. Haber vermeden kimse eklenmez. Baştan söylerlerdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…