Nişan kızlar sıze nısanda ne takılacak yada takıldı?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

mervebaki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2011
617
30
98
Ankara
herkesın kendıne göre butçesı wardır, peki siz neye karar werdınız takı olarak ne dusunuolar?

herkesın kendıne göre butçesı wardır, peki siz neye karar werdınız takı olarak ne dusunuolar?

Öncelikle nişanlanacaksınız sanırım şimdiden Hayırlı Olsun Rabbim Tamamına Erdirsin...

Böyle konular bence konuşulmamalı yani ben nişanımda mesela takının adını bile anmadım andırmadım aileme ama sağolsun kayınvalidem ederi sağlam bi set taktı
Sonuçta eğer erkek tarafı oğullarına değer veriyor ve durumları da müsaitse ne takılacağına kendileri karar verir
E gelini de boş bırakmazlar tabii inşallah

benı kımseye ne taktıkları ılgılendırmezkı sadece burda paylaşım yapmak maksadıyla acılmış bı konu yoksa ona takılanın benleılgısı yok benımkının onla bızde acmadık zaten bu konuları hıc ayıptır,ama sonucta buda nısan ıcıerısnde bı ayrıntıdır.burada artnıyetlı bısey yok tepkınızı anlamadım.

Yanlış anladınız sanırım tepki yok ki ortada :44:
Sadece aileler arasında genelde çok problem çıkıyo takı yüzünden o geldi aklıma

haklısınız ama ben sadece paylasım yapmak maksadıyla actım burda kımseyı bırbırıne dusurmuorum kı ben kusra bakmayın sız benı yanlş anladınız sanırım : )

bılmem ben öle kötu maksatlka acmadım cnm ya :) sanada mutluklar ayrıca cnm kızın mı olacak

hayırlı olsun canım.şimdi nişanda pek fazla bir şey takılmıyor diye duyuyorum.bozulursa nişan kıza kalıyor diye.ama en azından kayınvalide durumuna göre bilezik takabilir.bu karşındakinin bütçesine bağlı.bende şu an nişanlıyım.mayısta evleniyorum.benim eşimin durumu çok iyi olduğu için pırlanta 7 taş ve tek taşa kadar taktılar bana.önemli olan ne takıldığı değil sizin iyi anlaşmanız. allah tamamını erdirsin inş.

canım bencede ne takıldıgı önemli degil. ama tabi bu demek degilki hiç takılmıcak, birazda sevgilinin tarafı anlayışlı olması lazım. bana 5tane bilezik, saat, küpe, tektaş ve tabiki alyans takmışlardı :) bütceye bakar o. biizmkilern durumu müsait degildi ozman...

hayırlı olsun canım benım :) tabı önemlı olan anlaşmak

hayılrı olsun canım : ) öenmlı olan anlaşma tabı. Bence onalr gecıcı bı yerde

hayırlı ve beni sevip değer veren insalarla karşılaşayımda
karşımda ki adam gibi adam olsun namuslu,dürüst,ALLAH inancı tam olan,romantik ve saygılı biri olsunda eş adayım
varsın hiç bişi takmasınlar yani bir alyansa razıyım
gözüm toktur benim maddi şeylere maneviyata doyursunlar beni yeter

bizde nişanda pek bi şey takılmaz sanırım her ailenin her yörenin adeti başka. gördüğüm kadarıyla -ki benim nişanımda da öyle oldu arkadaşlarımınkinde de- daha çok hatıra amaçlı bi şeyler takılıyor nişanda. bana nişanlım tek taş taktı, kayınvalidem bileklik (set takıcam demiş nişandan önce ben de gerek yok bileklik yeterli dedim), kendi ailem bi yüzük, nişanlımın halası kolye, benim babannem, halam, amca kızım da birer çeyrek taktı. maddi değerleri setlerle burma bileziklerle boy ölçüşemeyecek mütevazi şeyler yani. iki aile de orta halli insanlar zaten ve dediğim gibi bizim tarafta nişanda takı takma pek yok. bilezik set gibi büyük şeyler düğünde takılır genelde.

Bizim nişan aile arasında oldu onun ailesi benim ailem. Aslında nişan değil söz diyelim biz buna.Çünkü nişan yapmak istemedik. 2 bilezik taktı kayınvalidem.

Canım tabi ailenin durumuna bağlı.. Bana nişanlım tek taş yüzük almıştı kayınvalidem beştaş aldı.. Birde altın takı seti takıldı.. Bide sözümde gümüş gondol almışlardı... Ama önemli olan manevi değerleri.:)

hayırlı olsun canım benimkindede tektaş kelepçe bide set ama set çok abartılı değil sade set düğündede 5 tane burma bilezik takacaklar bu kadar bizdede şunu isteriz bunu isteriz denmez karşı taraf ne takmak isterlerse benim istediğim sadece kelepçe oldu biraz pahalı ama çok hoşuma gitti bilezik satılabilir ama bu tarz şeyler hatıra kalıyor yıllarca

canım sanada hayırlı olsun herseyın cok guzel masalah baktım fotolarına bencede sonuçta karsı tarafa emrı vakı yapmak cok saçma . sıze yapılmasını ıstemdıgınız bıseyı baskasına zorlamanın bı mantıhı yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…