• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar sizce ne yapmalıyım?

aslirumus

Guru
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2012
74
17
288
İstanbul
Merhabalar hanımlar size bir sey danışmak istiyorum.
Öncelikle kendimi tanıtayım. 25 yaşındayım. 3 aydır nisanliyim. 2,5 senelik bir iliskim var. Nisanlimla ben Bursa'da çalışıyoruz. Ailelerimiz Istanbul' da yaşıyor. Evlendikten sonra nerede yaşayacağimizla ilgili nişanlimla fikir ayriliğina düştük.
Detay vereyim birazcık. O 1 senedir Bursa' da çalışıyor. Şantiye ortami zor oluyo onun için. İşinden cok memnun değil ama piyasaya oranla iyi kazanıyor ve sigortasi yuksekten yatiyor. Ben de mezun olduktan sonra hemen is bulamadim Istanbul'da. Bayağı araştırdım. En son Bursa' da iyi bir Eğitim Kurumunda düşük ücretle de olsa rehber öğretmenliği yapmaya başladım. Ama aklimizda hep Istanbul'a donmek vardı. Çalıştığım kurum benimle normal maasla devam etmek istediğini söyledi. Ben de kariyerim icin iyi bir firsat olduğunu düşünüyorum. Ayrica piyasalar bu kadar kotuysen sahip olduğumuz işi kaybedip Istanbul'a gitmek saçma geldi bana. Ancak nişanlım ise istifa edip Istanbul' a gitmekte direniyor. Ailelerimizin ve arkadaslarimizin orda olmasi dayanakmis. Illaki is bulurmusuz. Bulamasak da takılar varmis. Manevi olarak eksik hissedecekmis. Bursada isyerimize yakin oturursak kiralar en az 2000 tl. Istanbulda 1000 liraya oturabilirmisiz. Orda arkadaslarimiz bize yardim edermiş. Ben kendi ayaklarımız uzerinde durmamiz gerektiği tarafindayim. Ama o israrla cok yanlis dusunuyorsun. Biz anlasamiycaz bu konuda diyor. Ne yapicaz peki diyorum. Ben dusunup karar vercem ve uyguluycaz diyor. Yani fikirlerimin cok da onemli olmadığını kendisi dogrusuna karar verebileceğini ima ediyor.
Ben Bursa'da kalmanın mantıklı olacağını düşünüyorum. Size onu ikna etmek icin nasil bir yol izlemeliyim? Nasil davranmaliyim?

Bursa’da kalmak daha mantıklı yazdıklarınıza göre ben size hak verdim. İş bulmadan evlenmeyi düşünmeyin, bunu şart koşun. İstanbul’da ha diyince iş bulamaz zaten sevgiliniz. Bursa’da 4 sene yaşadım, doğma büyüme İstanbulluyum aklı olan İstanbul’a dönmez tekrar

Hangi şehirde yaşanacağı konusunda bir şekilde ortada buluşursunuz da nişanlınızın gerekçeleri çok yanlış geldi bana. Arkadaşlarımız yardım eder, iş bulamazsak altınları kullanırız filan... Bu bakış açısıyla ilerde daha büyük sorunlar yaşayabilirsiniz.

Bursa’da kalmak daha mantıklı yazdıklarınıza göre ben size hak verdim. İş bulmadan evlenmeyi düşünmeyin, bunu şart koşun. İstanbul’da ha diyince iş bulamaz zaten sevgiliniz. Bursa’da 4 sene yaşadım, doğma büyüme İstanbulluyum aklı olan İstanbul’a dönmez tekrar
Teşekkür ederim. Onu nasıl ikna edeceğimi bilmiyorum malesef

Bursaliyim,Bursada 2000 liraya iyi bir semtte oturulabilir. Istanbulda 1000 liraya gecekondu mu tutacakmis saka gibi. Bir de arkadaslar neye yardim edecek kirayi onlar mi odeyecek? Ilk defa Bursadan Istanbula gitmek isteyenine denk geldim valla.

Öncelikle kendimi tanıtayım. 25 yaşındayım. 3 aydır nisanliyim. 2,5 senelik bir iliskim var. Nisanlimla ben Bursa'da çalışıyoruz. Ailelerimiz Istanbul' da yaşıyor. Evlendikten sonra nerede yaşayacağimizla ilgili nişanlimla fikir ayriliğina düştük.
Detay vereyim birazcık. O 1 senedir Bursa' da çalışıyor. Şantiye ortami zor oluyo onun için. İşinden cok memnun değil ama piyasaya oranla iyi kazanıyor ve sigortasi yuksekten yatiyor. Ben de mezun olduktan sonra hemen is bulamadim Istanbul'da. Bayağı araştırdım. En son Bursa' da iyi bir Eğitim Kurumunda düşük ücretle de olsa rehber öğretmenliği yapmaya başladım. Ama aklimizda hep Istanbul'a donmek vardı. Çalıştığım kurum benimle normal maasla devam etmek istediğini söyledi. Ben de kariyerim icin iyi bir firsat olduğunu düşünüyorum. Ayrica piyasalar bu kadar kotuysen sahip olduğumuz işi kaybedip Istanbul'a gitmek saçma geldi bana. Ancak nişanlım ise istifa edip Istanbul' a gitmekte direniyor. Ailelerimizin ve arkadaslarimizin orda olmasi dayanakmis. Illaki is bulurmusuz. Bulamasak da takılar varmis. Manevi olarak eksik hissedecekmis. Bursada isyerimize yakin oturursak kiralar en az 2000 tl. Istanbulda 1000 liraya oturabilirmisiz. Orda arkadaslarimiz bize yardim edermiş. Ben kendi ayaklarımız uzerinde durmamiz gerektiği tarafindayim. Ama o israrla cok yanlis dusunuyorsun. Biz anlasamiycaz bu konuda diyor. Ne yapicaz peki diyorum. Ben dusunup karar vercem ve uyguluycaz diyor. Yani fikirlerimin cok da onemli olmadığını kendisi dogrusuna karar verebileceğini ima ediyor.
Ben Bursa'da kalmanın mantıklı olacağını düşünüyorum. Size onu ikna etmek icin nasil bir yol izlemeliyim? Nasil davranmaliyim?
Ekmek aslanın ağzında hayattki en önemli şey iş parasız ne olur Allah askına....artı bu dönemde artk hiç bir ilde iş bulmak kolay degil birde üstüne virüs eklendi daha beter oldu

Valla nerede kalacağınıza yorum yapmak yanlış olur bu sizin kararınız. Fakat aileye arkadaşa güvenerek yola çıkmak büyük hata şahsi fikrim. Atalarımız boşuna dememiş “Elden gelen öğün olmaz oda vaktinde gelmez” kendi ayaklarınızın üzerinde durun lütfen, nişanlınıza da büyük bir tokat olur çünkü beklentisi karşılanmadığında

Bulamasak da takılar varmis. Manevi olarak eksik hissedecekmis. Bursada isyerimize yakin oturursak kiralar en az 2000 tl. Istanbulda 1000 liraya oturabilirmisiz. Orda arkadaslarimiz bize yardim edermiş. Ben kendi ayaklarımız uzerinde durmamiz gerektiği tarafindayim
Takılar bitince ne olacakmış? Ne kadar mantıksız düşünceler bunlar.
Arkadaşlar maddi anlamda mı yardım edecekmiş?
Hayal dünyasında yaşıyor sanırım

Bursalıyım ve Bursa da yaşıyorum. Yaşamayan bile İstanbul ile kıyas yapınca burayı önerir bence çünkü yaşamak daha kolay bence Bursa da ama sizin sorununuz bu değil bence nişanlnın sözüne önem vermemesi bu bugünden böyleyse ileride daha sorun olabilirö yaşayacağınız yeri o seçer yarın çocuk olmasına karar verir annesine gitmeye zorlar çocuğun ismine karar verir falan bu sorunu çöz bence

Bursaliyim,Bursada 2000 liraya iyi bir semtte oturulabilir. Istanbulda 1000 liraya gecekondu mu tutacakmis saka gibi. Bir de arkadaslar neye yardim edecek kirayi onlar mi odeyecek? Ilk defa Bursadan Istanbula gitmek isteyenine denk geldim valla.
Mesela spora yazılmak istiyoruz. Onun arkadasinin salonu var ce para odemeyecekmisi. Ama bursada 2000 tl kira verirsek bu bir luks olacakmis

Istanbul için mi diyorsunuz?
Evet.. Biz memlekete donmek ıstyoruz salgın onumuzu kesiyor bitsin hıc durmucam. Oysa esimınde meslegı var benim de turkıyenın hemen hemen heryerınde ıs bulabiliriz. Herkes burdan kacıyo canım ne yap et gonlunu et nısanlının. Hakkınızda hayırlısı olsun🙏😊

Back
X