Kızlar sizce devlet yurdu mu, özel yurt mu?

üniversiteye ilk başladığımda devlet yurdun da kaldım ama 4. gün resmen KAÇTIM! yurt mu kümes mi belli deil Allahım bir daha düşürmesinnnnnn!!! AMİNNNNN!!!! sonra soluğu özel yurtta aldım devlet yurduna göre palaı ve daha iyiydi ama yinede burnumdan geldi o sene... sonra 2. senemde başka bir özel yurda geçtim daha daha pahalıydı ama çok rahat ettim.okadar alıştımki sonraki 3 sene de orada kaldım.bence enin yapman gereken doğru düzgün özel yurt bulmak çünkü her özel yurt özel olmuyor...sonra arkadaşların ve senin tutumunda çok önemli. İMKANIN VARSA PARAYA KIR İYİ BİR ÖZEL YURDA ÇIK VE OKUL BİTENE KADAR ORDAN ÇIKMA! benden sana abla tavsiyesi, zaten 2.-3. sınıfta beni anlayacaksın...öptüm şeker bol şans...

Ben Ankara' da okudum. Durumunuz müsaitse özel yurt tercih edin bence. Ya da yarı özel yarı devlet yurtları...

Bu yıl ben de yurt arayacağım sanırım.Burada hazır konu açılmışken bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Üniversite kampüslerinde bulunan yurt fiyatları ne kadar oluyor acaba, bir de öğrenci alırken devlet yurtları gibi öncelikleri oluyor mu?

Kızlar en iyisi üniversitenin kendi bünyesinde yaptırdığı yurtlardır. 5 sene üniversitemin kendi yurtlarında kaldım. Çoğunlukla insan haklarını gözetirler.

Devlet yurdunda hiç kalmadım ama her tür insan var, çoğunlukla hijyenik açıdan rahat edilemiyor. Kalan arkadaşlarım gürültüden çok yakınıyorlardı.

Özel yurtlar ise sanıldığı gibi yerler asla değil. Bazı sebeplerle özel yurt bakmak zorunda kalmıştım ve İstanbul'un en iyi özel yurtlarıyla görüşmeye gitmiştim.

1.Kalan öğrenciler: "Parasıyla değil mi istediğimi yaparım" havasındalar.
2.Yurt yönetimi: "Parasıyla değil mi, istediklerini yapmaya hakları var" havasındalar.

Herhangi bir adaletsizlik olduğunda medeni olarak hak aranmıyor, "idare ediver" deniyor. Mesela ben dönem arasında bir özel yurtla anlaşmaya çalışırken bana verilecek odaya girdim, leş gibiydi, kurumuş yemek artıklarıyla tabaklar çanaklar, leş gibi sigara kokusu, heryerde küller vb vardı. "Bu ne haldir" dediğimde müdirenin bana verdiği yanıt "burası onların evi, istedikleri gibi yaşamaya hakları var" oldu. "Peki ya benim evim değil mi, benim rahatım ne olacak?"dediğimde "sen sonradan geldin" yanıtı aldım. Bunun gibi pekçok yurtta olayla karşılaştım ve dediğim gibi İstanbul'un en seçkin, etrafça bilinen, reklamı bol yapılan yurtlarıydı.

Çok şükür Allah başka bir kapı açtı da bu tür özel yurtlara düşmekten kurtuldum.
Üniversite yurtlarında ise böyle bir sorun çıkmıyor. Güvenlikler yasal şekilde gerekeni yapıyor. Herşeyin düzgün formatı var. Bu dediklerim çok katı kuralcılar diye anlaşılmasın; kuralın aksine medeniyet var.

İmkanınız varsa üniversite yurtlarına girmeye çalışın derim. Devlet yurduna mecbursanız da bir süreliğine sorunlarla baş etmeye çalışın, belki ileride daha iyi bir fırsat çıkar; katlanmaya çalışın. Olmadı eve çıkarsınız.

İTÜ'nün yurtlarını biliyorum sadece. Kız yurtları 230 TL'den başlıyor, 520'ye kadar çıkıyor. Tek kişilikleri ise daha pahalı. Öğrenci alırken neye önem verdiklerini 5 senede hala çözemedim. Torpil mi, puan mı, ailenin İstanbul'a uzaklığı mı.vb. Hep değişik birşeyler uyduruyorlar. Başka üni.lerin öğrencilerinin kalabildiği yurtlar da var İTÜ'de.

Benim kızımda özel yurtta kalıyor 2 senedir..
İlk yılın yarı dönemine kadar okulun kendi yurdunda kaldı..
Banyolar ve tuvaletler ortak bilmem kaç kişi kullanıyordu.
Sonunda iltihap kapıp mantar oluştu ilaçlarla düzeldi sonunda
Şimdi 2 kişilik odada arkadaşıyla kalıyor
Banyo ve wc odanın içinde çok ta rahat.
En önemliside hijyenik bir ortamda banyolarını yapıyorlar..

Bu fiyat her ay mı ödeniyor yoksa üç ayda bir mi? Eğer her ay ödeniyorsa neredeyse özel yurtları geçiyor demektir fiyatı. :bbo:

cvp için tşk ...işte benim içinde en büyük sorun tuvalet ve banyo sorunu .. 2 kişilik banyo ve tuvaletin odada olması süper bende böyle bi yurt istiyorum bakalım ..

ysmnNRL tşk çok güzel açıklamışsın herşeyi sağol ... bu üniversitelerin kendi yurtları için aranan koşullar neler biraz bilgilendirirsen sevinirim cnm ..

Benim ailemin ekonomik gücü iyi olmadığından KYK da kalıyorum devlet yurdu yani, ve seneye mezun oluyorum 5yıl KYK da yaşamış biri olarak mezun olacağım :)

Diyorsan ki, ben herkesin çilesini derdini çekemem, tuvalete girdiğimde milletin dışkısını görmek istemiyorum, sabah 7 10, akşam 17 23 saatlerine bağlı banyo düzeni olsun istemiyorum, su çok sıcak akıp birden biryerlerimi haşlasın istemiyorum, ben sınav zamanı gecenin 3 ünde yatıp sabah 6 ya saat kurup o 3 saatte de yanda film izleyenleri uyarmama rağmen birşey değişmediği için uyuyamamak istemiyorum, her gece kışın23 te yazın 00 00 da imza atmak zorunda olmak istemiyorum, yurtta olup yorgunluktan uyuyup kalıp ,sonra memurla HAYIR YURTTAYDIM UYUMUŞUM NE YAPAYIM? diye kavga etmek istemiyorum....Saymakla bitmez...

Ama diyorsan ki , durumum yok özel yurtta tek ya da 2 kişilik odada kalacak kadar...hımm o zaman , güzel yanı..

Ne zaman kalkıp çalışma salonunda çalışman gerektiğini biliyorsan, 8 veya 4 kişilik odalarda çok iyi arkadaşlar da edinebiliyorsun. Yemek pişirme derdin yok, odayı arkadaşlarla anlaşılan şekilde 3 haftada bir sana sıra gelecek şekilde temizliyorsun ki zaten çok büyük değil.
Canın sıkılınca fikir alabileceğin bir sürü insan oluyor..Ağlayınca ne olduu diye arkandan koşan arkadaşların..
Hasta olunca seninle ACİL'e hepsi birden gecenin 3 ünde gelebiliyor. Yerinden kalkamayacak haldeyken sana yemek yedirebiliyorlar.
Her sınıftan her bölümden insan, gidip derslerin hakkında birşey sorabiliyorsun.
Hayatın zor şartları da olduğunu görüyorsun ve inan herşeyle baş edebilecek güce sahip oluyorsun, annen baban olmadan HAKKINI ALMAYI öğreniyorsun..

SEN SEÇ:)

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği' nin yurdu var, Libya caddesindeymiş. Oraya bir bak istersen. Odalar en fazla 4 kişilikmiş. Arkadaşımın yeğeni kalıyor. Çok memnunlar... Yarı özel yarı devlet olarak Nedim Zapçı ve Seyhan Kız Yurdu var. Özel yurt konforunda oluyor... Ama durumun müsaitse kesinlikle özeli tercih et derim, hijyen bakımından özellikle. Hem kafan rahat olur her bakımdan...

ankarada özel yurtta veya devlet yurdunda kalan arkadaşlar var mı?

canım senin özel mesajını göremiyorum e mail geldi özel mesajınız var die ama burda açılmıo 0 mesajınız var dio, üstelik burda daha çok yazı vardı pek çoğu silinmiş senin ve benim yazdıklarımda silinmiş.anlamadım noldu

Devlet yurtları ucuzdur ama sıkıntılı olabiliyor odaların ve dolapların kücüklüğü mesela
Özel yurtlarda daha rahat edeceğin kesin ama o da snein mali durumuna bakar..
İstanbul dışından da korkma bence ne de olsa istanbuldan sonra hic biryer daha tehlikeli olmayacaktır sana gore

devlet yurtlarının çoğu iyi değil özel yurtlar da para tuzağı en iyisi en uygun zamanda iyi tanıdığın biriyle eve çıkmak=)

kesinlikle özel yurt arkadaşlar. gerçi adı üzerinde yurt..... özel de olsa devlet de olsa eviniz gibi rahat edemezsiniz ama devlet yurtlarında çok fazla olumsuzluklarla karşılaşacağınız bir gerçek. o nedenle maddi durumunuz iyi ise hiç düşünmeyin ve okuyacağınız yerde okulunuza yakın bir özel yurda yerleşin

bnde kocaelınde yurtlara baktım .devlet yurdu bı tane varmış sanırım o da kolay kolay cıkmıyomus kımseye torpılın olmalı dıyorlar

özel yurdun bırıne ön kayıt gıbı bısey yaptık 8 kişilik odalar ama çok pahalı 350 lıra.4 kışılıkler falan daha pahalıymış.anlamadım nasıl özel yurt kümes gıbı odalara 350 lıra ıstıyolar.

kayıt olmadan vazgecmek ıstıyorum .ama bı yandan da çok pahalı fıyatlar 4 kişilik ıstesem bıle 600 falan ısterler dıye dusunuyorum.anlamadıgım her ılde mı bu kadar pahalı özel yurtlar yoksa kocaelıne mahsus bısey mı bu.

kesinlik kampüs içindeki yurtlar diyorum. bu okulun yurdu veya kyk nın yarı özel yurtları olabilir. özel yurttan ucuzdur, bir çoğu gayet konforludur. okul dibinizdedir sabah trafiğe takıldım erken kalktım yol parası çok derdi olmaz. kampüs içinde olduğu için çok güvenlidir. yemekhaneden ucuza yemek yersiniz, kampüsteki film gösterimi konferans vb. etkinliklere katılırsınız. yurtta gürültü varsa kütüphaneye gider ders çalışırsınız. ve daha sayamadığım niceleri...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…