• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar sizce devlet yurdu mu, özel yurt mu?

hazan24

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2009
162
0
96
İstanbul
kızlar bu sene sınava girdim iyi bir puan bekliyorum tercihlerimde istanbul ve istanbul dışını yazıcam istanbul dışı olursa naparım telaşına düştüm şimdiden .. ilk sene kesinlikle yurtta kalmak istiyorum ama benim sorunum devlet yurdumu yoksa özel yurtmu daha iyi bu konuda pek fazla bilgim yok sadece bikaç arkadaşımdan duyduğum kadarıyla biliyorum ... özel yurt daha pahalı olduğu için daha iyi olmalı diye düşünüyorum ama bir arkadaşım çok çok iyi koşullarda bekleme demişti kafam karıştı bu konuda görüşlerinizi almak istiyorum ... daha önce böyle bir konu açıldı mı bilmiyorum konulara baktım ama göremedim gözden kaçırdıysamda şimdiden özür ...

öncelikle devlet yurdu herkese çıkmıyor

ikinci nokta ise özel yurt var özel yurt var

adı "özel yurt " diye etrafında hizmetçiler, uşaklar bekleme

her yerin sorunu var. o kadar kişiyi idare etmek zor.

kimi özel yurtlarda oda içinde banyo var iken kimi yurtlarda katlarda banyo vs. var.

özel yurt seçeceksen tavsiyem gittiğin şehirde yeni açılan yurtlar varsa onlara öncelik vermen. fiyatlarını da ilk yıl genelde ucuz tutuyorlar başka konular açısında da daha iyi :icecream:

teşekkürler .. .. evet haklısın bir arkadaşım özel yurtta kalıyodu ama biçok şey kısıtlanıyo devlet yurdundan farkı yok diyodu ben rahat edeyim diye özel yurt diyorum ama ondada sanırım çok iyi araştırmam lazım ...artı maddi durumda o an ne olur özel yurda yeter mi ondan da çok emin olamıyorum malum ülkede kriz var bahanesiyle başımıza ne geleceği belli değil.. devlet yurdunda en çok karşılaşılan sorun nedir ..

eğer dar gelirli bir ailenin çocuğuysan, bilmemkaç kardeşin varsa, yetimsen falan yurt hemen çıkıyor. ama özel yurt sorabildiğine göre böyle bir durumun olmadığını düşünerek cevap veriyorum:
şehre göre değişir tabi ama kyk yurdu biraz zor çıkıyor. asilde çıkmazsa ve yedeklerde çok gerilerde değilsen 2. liste açıklanana kadar bir süre yurtta kaçak yaşarsın. bekçilerle köşe kapmaca oynarsın falan ama bunu da herkes göze alamaz. ben de göze alamayıp özel yurda çıkanlardanım. ama özel yurt deyince lüks bir yer bekleme. lüksler de var ama onlar iyice pahalı. benim kaldığımda yatak, tek kapılı elbise dolabı, masa sandalye ve komidinden başka bir şey yoktu. banyo tuvalet her katta vardı. yemek fiyata dahil değildi. istanbulda böyle devlet yurdu yok da başka illerde olabilir. bence bi üniversiten belli olsun gidip bakarsın yurda. çok pisse veya okula çok ters yerdeyse özel yurt araştırırsın.
ama burda bi konuya daha yazdım. çömezler bilmez genelde ama birçok üniversitenin kendi yurdu vardır. fiyat olarak devlet yurdundan fazladır ama daha düzgündür. genelde kampüsün içinde olduğu için bir çok olanaktan yararlanırsın. yemekhaneden ucuza yemek yersin. kütüphanede dersini çalışırsın. spor salonunda sporunu yaparsın. kampüs sınırlarına kimse giremeyeceği için çok güvenlidir. ve daha birçok neden... bence mutlaka okul yurtlarını araştırmalısın.

teşekkürler .. .. evet haklısın bir arkadaşım özel yurtta kalıyodu ama biçok şey kısıtlanıyo devlet yurdundan farkı yok diyodu ben rahat edeyim diye özel yurt diyorum ama ondada sanırım çok iyi araştırmam lazım ...artı maddi durumda o an ne olur özel yurda yeter mi ondan da çok emin olamıyorum malum ülkede kriz var bahanesiyle başımıza ne geleceği belli değil.. devlet yurdunda en çok karşılaşılan sorun nedir ..

hırsızlık :1ninca:

hijyen de büyük sorun. istanbulda atatürk öğrenci yurdu için tuvaletler banyolar çok kötü durumda diyordu arkadaşlar. bir erkek arkadaş da edirnekapı yurdunun banyolarına dair iğrenç şeyler anlatmıştı. ben de yurtta kaldığım süre boyunca mikrop kapmamak için duş jeli yerine protex le çitiledim her bi yanımı. hastalık kapmadan kurtuldum çok şükür.
gürültü çok oluyor. bazen kavga da oluyor onu izlemesi çok eğlenceli oluyorkaydirigubbakcemile3
hey gidi günler özlemişim ayolsenağlama

HuzunApla önerilerin için çok teşekkür ederim ... üniversitenin kendi yurdunun olduğunu bilmiyodum evet güvenlik açısındanda çok daha iyi olur ulaşımda rahat olur .

hijyen de büyük sorun. istanbulda atatürk öğrenci yurdu için tuvaletler banyolar çok kötü durumda diyordu arkadaşlar. bir erkek arkadaş da edirnekapı yurdunun banyolarına dair iğrenç şeyler anlatmıştı. ben de yurtta kaldığım süre boyunca mikrop kapmamak için duş jeli yerine protex le çitiledim her bi yanımı. hastalık kapmadan kurtuldum çok şükür.
gürültü çok oluyor. bazen kavga da oluyor onu izlemesi çok eğlenceli oluyorkaydirigubbakcemile3
hey gidi günler özlemişim ayolsenağlama

benimde en kortuğum şey şu temizlik konusu ... bonyo sorunuda cabası elimden gelse ben çamaşır suyuyla falan yıkanırım herhalde kaydirigubbakcemile3 üniversite hayatı insana çok şey öğretiyo hayata başka bakmasını sağlıyo diyolardıda inanmıyodum şimdiden biçok şeyi düşünmeye başladım bile :)

4 yıl özel yurtta kaldım.
herkes dalga geçerdi tatil köyünde yaşıyorsun diye :)
bütçene göre üniversitenin şartlarına göre değişir özel yurtlar.
özel yurt fiyatları şu an 2500-3000 civarı
devlet yurdunun odaları çok kalabalık olur banyo tuvalet sorun olur ders kimi ışığı yakar kimi kapar kimi uyur kimi uyumaz vs vs..
nereleri yazacaksın..?

Canım bence gideceğin yere göre değişir. Devlet yurdunda maddi açıdan rahat edersin.. ama her özel yurtta devlet yurdunda ii olcak dıe bıse yok.. mesela bana devlet yurdu cıkmamsıtı. özel yurtta kalmıstım sonra eve cıkmıstım ama. devlet yurdunda kalan arkadaslarım cok memnundular keske banada cıksa demısımdır hep. özel yurdumda ıkı kısılık odada kaldım orasıda rahattı. benım sana tavsıyem gıdıp gormen ve sartları ogrenıp kendı sartlarınla karsılastırman yanı devlet yurdu cok ıyı olan yerlerde var kötü olan yerlerde..

cnm ben istanbul,ankara,bursa,izmir, eskişehir,mersin,kocaeli şimdilik buraları düşünüyorum daha sonuçlar açıklanmadı ama tahminlerimize göre buralar olacak gibi ...evet işte banyo tuvalet ders çalışma koşulları bunlar sorun .. devlet yurdunda baya kalabalık biliyorumda özel yurtta odan kaç kişilikti tekmi kalıyodun yoksa iki kişi falanmıydınız bilmediğim için soruyorum kusuruma bakma ...

cnm ben istanbul,ankara,bursa,izmir, eskişehir,mersin,kocaeli şimdilik buraları düşünüyorum daha sonuçlar açıklanmadı ama tahminlerimize göre buralar olacak gibi ...evet işte banyo tuvalet ders çalışma koşulları bunlar sorun .. devlet yurdunda baya kalabalık biliyorumda özel yurtta odan kaç kişilikti tekmi kalıyodun yoksa iki kişi falanmıydınız bilmediğim için soruyorum kusuruma bakma ...

Özel yurtlarda istisna bile olsa tekli odalar var.
Ben iki kişilik odada kalıyordum.Tv,buzdolabı vardı odada.
Hergün temizlemeye gelirlerdi.Banyo tuvalet odanın içindeydi.
Kapıyı kapattığımızda ev gibi olurdu halı falan da sermiştik :)
Yemek yoktu ama tek sıkıntı yemekti.Okulda zaten en büyük para yemeğe gider.
sen her şekilde yemekli bir özel yurda kaydolmaya bak canım.
Bahsettiğin iller de hep güzel yurtlar var.
kocaeli izmir bursa ve eskişehir de arkadaşlarım okudu çok güzel şartlardan bahsediyorlardı.

Canım bence gideceğin yere göre değişir. Devlet yurdunda maddi açıdan rahat edersin.. ama her özel yurtta devlet yurdunda ii olcak dıe bıse yok.. mesela bana devlet yurdu cıkmamsıtı. özel yurtta kalmıstım sonra eve cıkmıstım ama. devlet yurdunda kalan arkadaslarım cok memnundular keske banada cıksa demısımdır hep. özel yurdumda ıkı kısılık odada kaldım orasıda rahattı. benım sana tavsıyem gıdıp gormen ve sartları ogrenıp kendı sartlarınla karsılastırman yanı devlet yurdu cok ıyı olan yerlerde var kötü olan yerlerde..

teşekkürler... devlet yurdu çıkarsa maddi açıdan ailemi çok zorlamamış olucam benim için daha iyi olacak ama işte devlet yurtlarıyla ilgili çok iyi şeyler duymadığım için özel yurda giderim diyorum ama bakıyorum bazı özel yurtlar devlet yurtlarından farksız bende arada kaldım bu yüzden fikirlerinizi almak istedim ... iki kişilikse iyiymiş senin özel yurt. gerçi evet gideceğim yere görede koşullar farklı olacak belki oranın devlet yurdu özelden daha iyi olur .. sanırım sonuçlar gelip tercihleri yaptıktan sonra açsaydım bu konuyu daha iyi olacaktı şimdiden bu konuları düşününce telaşlanmaya başladım nolacak falan diye biraz acele mi ettim bilmiyorum ..

derinss canım senin özel yurt tam benim istediğim gibiymiş şu banyo ve tuvaletin odanın içinde olması çok güzel ... oo halı falan siz süpermişsiniz :) çok teşekkürler bilgilendirdiğin için .

1
2
4
6
8

seçenek çok. ne kadar çok kişi o kadar az masraf.

ne kadar çok kişi o kadar anlaşamama ihtimali

imkanın varsa en güzeli tek kişilik bir yurt odası.:içelim:

sigara içme dersin inadına sigara içerler. odada bir şey yiyip içerler odayı temizlemezler. televizyonun sesini son ses açarlar. sevgilisiyle kavga eder sabaha kadar ağlar kimseyi uyutmaz... delikafadulden

KiymiziAba ... evet nekadar çok kişi okadar farklı karakter okadar sorun demek .. bak onu unutmuştum sigara konusuda var duman beni çok rahatsız ediyo .. ben her ortama çabuk uyum sağlarım insanlarla iyi geçinirim ama iş sürekli kalınacak bir ortam olunca değişiyo ooyy allahım bana yardım etsin şöyle temiz güzel bir yurt bulayım devlet olacaksa iyi insanlarla karşılaşayım özel olacaksada daha sonuçlar belli olmadan ben gerildim :1rolleyes:

bende 3 yıl devlet yurdunda kaldım ...yurdumu çok seviyordum , ama son yıl ev hayatını da tatmak istedim :) eve taşındım...

yurttan yurda çok değişiyor gerçekten...

ev ortamını çok arayacaksın yurtta , ama ben yurt hayatını da çok sevmiştim :)

benim zamanımda cep telefonu şimdiki gbi yaygın değildi ...ilk aklıma gelen ankesörlü telefonun önünd eoluşan kuyruklar :)
ben yemekhanede hiç yemek yemedim bizim yurtta yemeklerini beğenmemiştim , ama okulumuzun yemekhanesinde çıkan yemekler çok güzeldi ...orda yerdim...

bana çok soranlar oldu yurt mu ev mi diye... açıkçası ben 1-2 yıl yurtta kalınması taraftarıyım ... yurtta samimi olduğun arkadaşınla sonra eve çıkarsın ...

bazı özel yurtlarda sadece kahvaltı veriyorlarlar bazı özel yurtlarda ise 3 öğün yemek çıkar...

zlato ... ev ortamını arayacağım kesin :( inşallah bende senin gibi iyi bir yurt bulurumda yurdumu sevgiyle anarım :)) evet dediğin doğru onu iyi araştırmam lazım bazı yurtlar sadece kahvaltı bazıları ise üç öğün veriyomuş .. ne zormuşya herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmek gerekiyo ..bana nerde okumak istiyosun diye sorduklarında ben istanbulu istemiyorum farklı bir şehirde okuyup o hayatı görmek o zorlukları yaşayarak okumak istiyorum diyodum ama şimdiden tercihlerimin arasına istanbulu alıcam gibime geliyo :))

zlato ... ev ortamını arayacağım kesin :( inşallah bende senin gibi iyi bir yurt bulurumda yurdumu sevgiyle anarım :)) evet dediğin doğru onu iyi araştırmam lazım bazı yurtlar sadece kahvaltı bazıları ise üç öğün veriyomuş .. ne zormuşya herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmek gerekiyo ..bana nerde okumak istiyosun diye sorduklarında ben istanbulu istemiyorum farklı bir şehirde okuyup o hayatı görmek o zorlukları yaşayarak okumak istiyorum diyodum ama şimdiden tercihlerimin arasına istanbulu alıcam gibime geliyo :))

aileden uzağa gitmek cazip geliyor. kendi ayaklarımın üstünde durma fikri falan... ben hem bu yüzden hem de malum en iyi üniversiteler istanbulda olduğu için ailemin yakın olsun izmir yaz ısrarlarına gülüp geçerek istanbuldan başka tercih yapmadım. aradan tam 4 yıl geçti. hayat neler getirdi, neler götürdü... doğup büyüdüğüm şehirde okuma imkanım yoktu ama en azından izmirde yakında okumadığıma üzülüyorum şuan. keşke benim ailem de istanbulda otursaydı onlarla kalsaydım diyorum hep. anne babama hiç düşkün de değilim. ama hem maddi yönden göçmezdim hem de zorda kaldığımda yanımda güveneceğim birileri olurdu. hiçbir arkadaş ailenin yerini tutmuyor. hasta olunca kimse gelip bakmıyor, senin çok ödevin var ev işi yapma demiyor kimse. ben yalnız yaşıyorum, kimsenin derdini çekmediğim için daha mutluyum. ama ev idare etmek de zordur. paran varsa en iyisi kendine ait banyosu tuvaleti ve mini buzdolabı olan tek kişilik özel yurtta kalmak. hem yurt olduğu için korkmazsın, yan odalardan arkadaşların olur yalnız kalmazsın. temizlik yemek derdin olmaz. ama bu yurtların fiyatları da fazla. tabi ile göre değişir.
şimdiden dert etme bunları. nereyi kazandığın belli olsun ona uygun başlık açarsın kızlar yardımcı olur sana. dilerim istanbul kazanır ailenle kalırsın. babanın yurda vereceği parayı çatır çatır harcarsın :lepi: elbet ailenden ayrılıp hayatı öğreneceksin bu kadar acele etmeye gerek yok. hem zaten ana baba parası yerken, kendi ayakları üstünde durmuş olmuyorsun. ben de öyle sanmıştım ama değil valla. bilmiyorumkismile
sen şimdi ne yap biliyo musun? saçına cildine kilona dikkat et, bakımlı bir kız olmaya çalış. bir şeyler oku araştır, insanlara edecek iki çift lafın olsun. paranı çar çur etmemeyi öğren. harçlıklarını biriktir kenarda 50 tl de olsa paran olsun gitmeden. ilk başta çok para gidiyo ayolkaydirigubbakcemile3

Back