kızlar siz nasıl yapıyorsunuz?

canım senden cok farklı değilim bnde ..birde eşimin vurudmduymazlığı eklenınce hepten uykusuz ve yorgun kalıyorum..suan kızkardesım bakıyor kızıma ama bayramda gıdecek o da bakıcıya başlayacgız.o zaman halım ne olur bılmyıorum..gercekten calsııp anne olmak cok zor..sabah 7 de uyanıyor kızım onu emzırıyorum saat 7 bucukta teyzesıne bırakıyorum..saat 2 bucukta süt iznim olduug için gelıyorum eve.ve maratıon başlıyor..gecenın 1 ıne kadar hiç oturamıyorum desem yerıdır..yagmurun karnını doyuruyorum.sagolsun kzıkardesımde cok yardıme dıyor ama onada cok yüklenıp bıktırmak ıstemyıorum.sonra yemek hazırlama telaşı başlıyor 1-2 saatte yemekelrı hazır edıyorum..eşim geliyor.iftarımızı yapıyoruz ..sonra yagmurla bi süre oynuyorum bu arada mutfagı kızkardesim temzılıyor sagolsun o gıdınce halim harap.sonra yagmuru banyo yaptır uyutmaya calıs derken saat 11 oluyor.11 de o uyuyor ancak çayımı içiyorum içebilirsem.bıraz cık dinlenebılırsem dinlenıyorum tabı bu arada gözümden uyku dökülüyor..eşim saattlerce yerınden kalkmadan oturuyor..bunu diel getırdıgımde abarttıgımı söyluyor..neyse daha fazla deıdkodu yapmayayım.saat 1 gıbı uykuya gecıyorum 3 te sahura kalkıp sahuru hazırlıyorum.4 bucukta gerı yatıyoruz..tabı bu arad yagmurda uyanıyor tabı şanslıysam yarım saat sonra gerı uyuyor..degılsem sabaha kadar oturuyoruz..yani sürekli bir koşturmaca.tek şanslı yanım kızkardeısmın yanımda olması o da gıdecek kızımla kendı dünyamızda kalacagız:KK43:

eşlerin yardımı olmazsa olmaz canım ya. sen öyle koştururken nasıl oturabiliyor pes.

canım ben de ingçöğretmeniyim benim eşim sağolsun bana çok yardımcı olur söylediğim şeyleri yapmaya çalışır bence haftada bir kadın al ütüydü dip köşeydi yaptır sanırım şimdi de güvenilir bir temizlikçi bulman gerekiyor

Ben çalışmıyorum ama buna rağmen zor yetişiyorum inanın bugün hiç oturmadım devamlı bir koşuşturmaca. Az önce bitti işim uykum var aslında ama bebeğime yoğurt mayaladım onu bekliyorum. Çalışmayı istiyorum ama sene sonuna kadar beklicem. Annem bakıcak çalışırsam o yüzden rahat olucam.Hatta çalışırsam bu kadar yorulmucam. Kendimede kızıyorum çok titizim elimde değil . Evde tek bir toz zerresi görsem heryeri temizleyesim geliyor. Çocuktan dolayı temizlik yapamayıncada daha çok yoruluyorum çünkü fırsatını bulunca dip köşe temizlik yapmaya kalkışıyorum.Bebeğimde devamlı ilgi istiyor.Ama yinede şikayetçi değilim. Bebeğimin bir gülümsemesi yorgunluğumu alıp götürüyor

evet çalışan bayan olmak çok zor bir de anne olamak daha da zor bende bilgisayar öğretmeniyim köy de çalışıyorum ve sabah 4 te yola çıkıyoruz servisimiz var. Bende nasıl yapacağım bilmiyorum daha işe başlamadım ama şimdiden kışlık yapıyorum buzluğğa eve gelince hemen pişirebileceğim yiyecekler yapıyorum mesala nohut ve kuru fasulye haşladım . buzluğu dolduruyorum birdde benim eşim et yemiyor çok zorlanıyorum ama benim çok büyük yardımcım.allah hepimizin yardımcısı olsun.

ben çalışmadığım halde zor yetişiyorum hatta bazen yetişemiyorum
kaldı siz çalışanlar..
helal olsun vallahi

sormayın kızlar ya aynı dertten ben de muzdaribim eşim nöbet çalışıyor 1 gün 24 saat çalışıp 2 gün evde, evde olduğu günler oğlumuza kendisi bakıyor eve bi geliyorum her yer her yerde ben gelince de ben baktım artık sen bak deyip dışarı çıkıyor oğlum gündüzleri uyuyor yani eşim aslında sadece onu uyutuyor başka bi şey yaptığı yok üstüne üstelik de ben gelince dışarı çıkmak istiyor oğlum benden oyun istiyor ev işi beni bekliyor yemek bulaşık çamaşır keza yetişemiyorum vallahi eşime yardım etsen diyorum oğluna bakıyorum daha ne yapayım demez mi işte o an çıldırıyorum ya neyse işleri yapmak için o kadar zaman harcıyorum ki zaman kalmıyor bir de bakıyorum çok da fazla bi şey yapamamışım acaba diyorum elim mi ağır ama oğlum uyanıkken bi onunla ilgilen bir iş yap olmuyo olmuyo olmuyooooooooo hamilelik,lohusalık depresyonu geçirmedim ama işe başlayınca tüm depresyonları bir arada geçiriyorum vallahi ne yapacağımı da bilmiyorum bunaldımmmmmmmmmmmmmm

aynen eflatun ben henüz çalışmıyorum ama
işleri yapmak için okadar zaman harcıyorum
saat geçiyor ama bakıyorum hiç bişey yapmamışım
insanın daha çok siniri bozluyor ama dediğin gibi benim elim ağar
pratik olamadım hiçbizaman

walla arkadaşlar aalah kolaylık versin işiniz çok zor ben bu konuda şanslıyım size göre sabah oğlumu anneme bırakıyorum öğleden sonrada ben oraya gidiyorum orda akşam eşim falan beraber yemek yiyoruz sonra evimize geliyoruz sadce hafta sonu şöyle bi evi topluyorum o kadar...eşimde sağolsun baya bir yardım ediyor zaten yemekleride genelde o yapar benim pek aram yoktur..bende işleri yapıyorum fazla yorulmuyorum ama bakalım okul açılınca ne olcak...

ah ahh..konuyu okuyunca hah dedim günlerdir içimde olup da dillendiremediklerim...
ben de canım adıyamanda ingilizce öğretmeniyim kızım 6 aylık ve meslekte ilk yılım adıyamanda da ilk yılımız ben şimdi bir anda hem öğretmen hem anne oldum hem de yeni bir ilde yaşamaya başladım..hangisine adapte olayım şaşırdım...
bugün öğretmenler toplantımız vardı okul aile birliği, kulüpler, komisyonlar, nöbetçi öğretmenlik vs. vs.. o kadar çok şey var ki..henüz ders programımız belli değil ama büyük ihtimalle öğlenci olacağım şu durumda sabahçılık mı iyidir öğlencilik mi bilmiyorum...
benim kızıma da arkadaşım bakıyor burada tam gün 300 tl bakıcı fiyatı sanırım benim 150-200 civarında olur...

ah ahh..konuyu okuyunca hah dedim günlerdir içimde olup da dillendiremediklerim...
ben de canım adıyamanda ingilizce öğretmeniyim kızım 6 aylık ve meslekte ilk yılım adıyamanda da ilk yılımız ben şimdi bir anda hem öğretmen hem anne oldum hem de yeni bir ilde yaşamaya başladım..hangisine adapte olayım şaşırdım...
bugün öğretmenler toplantımız vardı okul aile birliği, kulüpler, komisyonlar, nöbetçi öğretmenlik vs. vs.. o kadar çok şey var ki..henüz ders programımız belli değil ama büyük ihtimalle öğlenci olacağım şu durumda sabahçılık mı iyidir öğlencilik mi bilmiyorum...
benim kızıma da arkadaşım bakıyor burada tam gün 300 tl bakıcı fiyatı sanırım benim 150-200 civarında olur...

evet canım bu sene biraz zor olabilir. ben de 2 sene önce zorlanmıştım. yeni evliydim ve yeni bir şehirdeydim. meslekte 4. yılımdı ama ilk 1 hafta zorlandım sonra hayatımın en güzel senesini yaşadım. umarım senin için de öyle olur.

bizim burda bakıcı fiyatları uçmuş anlaşılan. ben 400 vericem haftada 4 yarım gün için. ayrıca bakıcı kendi evinde bakıyor. sizce çok mu?

X