kızlar şiddetli kabızlık..yardım lütfen..

maviruya

Guru
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2008
685
77
şuan 7. haftadayım..ilk günden beri kabızım..ama dayanılır gibi değil artık..midem davul gibi..yürüyüşüm bile değişti ,nefes alamıyorum yaa..ne yapsam fayda etmiyor..bu şikayetinden dolayı ilaç kullanan var mı? ne kullandınız? faydası oldu mu? lütfen bir fikir..:a015:
 
bendede olmuştu karnım davul gibiydi görenler 5 6 aylık hamile sanıyodu.sabahları ve gün içinde bol bol kayısı yedim su içtim gecti.hatta doktor bi şurup vermişti gerek kalmadı sonra dokoruna sor şurup verir
 
canım gün kurusu diye bi kayısı çeşidi var siyah renkte.ondan ye her sabah hem çokta faydalı tadda çok güzel arkasından ılık su iç. sarı olanı kükürtlü oluyor o faydalı değil.siyah dedğim kaysıyı güneşte kurutuyolar.diğeri bi odada kükürt yakıp o şekilde kurutuyolar.
 
tamam biliyorum gün kurusunu,bugün alayım hemen..diğerinden tüketiyorum ama doğal olanı daha iyi tabii..
 
arkasndan ılık su içmeyi unutma. çok geçmiş olsun.birde yemeklerinde katı yağ ve ayçiçek yağı kullanıyosan sana tavsiyem zeytin yağı kullan annemde de bu sorun vardı ama düzene girdi artık. zeytin yağı daha sağlklı üstelik.
 
ben incirinde kabızlığa iyi geldiğini biliyorum bir dene istersen canım zaten bu mevsimde bol var
 
taze incir kavun rahatlatıyor bol su ıc hatta zeytın yagını 1yemek kasıgı ıç ben oyle yaparım genelıkle
 
Kabızlık durumunda nasıl beslenmeliyiz? Beslenme Uzmanı Esra Kurtuluş özellikle diyet yaparken sıklıkla görülen kabızlığın nedenlerini ve kabızlık durumunda beslenmemizde ne gibi tedbirler almak gerektiğini anlatıyor.

Kabızlığı, dışkılama sıklığının azalması ve dışkılama sırasında güçlük çekilmesi olarak tanımlayabiliriz. Özellikle diyet yapan kişilerde yağ ve lifli beslenmenin azalması ile kabızlık şikâyeti daha da artmaktadır.

Kabızlık nedenleri

Yüksek oranlarda rafine şeker tüketimi
Lifli besinlerin az tüketilmesi
Dışkılamayı sürekli ertelemek
Bağırsaklardaki iltihabi bir durum, tümör, kanser gibi nedenler
Uzun süren seyahat nedeni ile tembelleşen bağırsaklar
ılaçlar
Gebelik


Kabızlık bulgularını çok iyi değerlendirmek gerekir. Çok uzun süren ve beslenme ile düzene girmeyen kabızlık durumunda mutlaka hekime başvurulmalıdır. Bilinçsizce bağırsakların hareketini artıran laksatifler veya posa içerikli ilaçlar kullanılmamalıdır. Bilinçsizce kullanılan ilaçlar hem bağırsaklarınızın daha da tembelleşmesine hem de vücutta sıvı ve potasyum kaybına neden olmaktadır.

Kabızlığı önlemek için beslenmemizde ne gibi tedbirler almamız gerekir?

Sabahları aç karnına bol su içiniz.
Birden ve fazla yemek yemek bağırsakların çalışma düzenini bozduğu için kabızlığa neden olabilir, bunun için azar azar ve sık sık yemek yenilmelidir.
Yiyecekler iyice çiğnenmelidir ki, bağırsakta da kolay çözünebilsinler.
Su tüketmeyi ihmal etmemek gerekir. Günde 2-3 litre sıvı gıda tüketiniz.
Mürdüm eriği, kayısı, erik, üzüm gibi meyveleri yiyebilirsiniz veya kompostosunu içebilirsiniz. Özellikle sabahları su içtikten sonra 4-5 adet kuru kayısı yenmesi tavsiye edilir.
Kabızlığa neden olan aşırı şeker ve şekerli yiyecekleri tüketmekten kaçınmalısınız.
Kızartma, kavurma gibi yiyecekler kabızlığı tetiklediği için mümkün olduğunca az tüketilmelidir.
Öğle ve akşam yemeklerinde çorba içilmesini tavsiye ederim.
Et kabızlığı tetiklediği için et-tavuk yerine sebze veya balık tercih edilmelidir.
Yoğurt olarak prebiyotik olanları tercih edebilirsiniz.
Kabızlığın tedavisinde önemli bir yeri olan fiziksel aktivite için de önerim bol bol yürüyüş yapmanızdır. Ayrıca evde ayaklarınızı karnınıza doğru 15-20 kez itip-çekme hareketi yapmanız yararlı olacaktır.
Kola, kahve kabızlığa neden olduğu için tüketimini en aza indirmenizi öneririm.
Kuru fasulye, mercimek, nohut gaz yapabileceği ve dışkılamada acı çekmenize neden olacağı için tüketimine dikkat edilmelidir.
Bitki çaylarını, bağırsaklarınızı tembelleştirmemek adına, çok sık tüketmeyiniz. Haftada 1-2 bardak içebilirsiniz.
En etkili tedbir olan, lif içeren yiyecek tüketiminizi artırın.



Pudra.com - Kadın ve Yaşam Portalı, Kadın Sitesi den alıntıdır.
gecmıs olsun...
 
off arkadaşım ben bu sorunu hayatımda yaşamamıştım ama yaklaşık 1 ay önce başıma geldi:bbo:. kuru kayısı ve kuru erik yiyebilirsin, doktorum sabah aç karnına 1 kaşık zeytinyağı içmemi önerdi (ama ben yapamadım) ve öğrendim ki benim bu sorunuma yol açan demir eksikliğinden dolayı günde 2 kez kullandığım kan haplarıymış. ben kabızlık çektiğim gün ''bekunis'' adlı haptan 2 adet aldım ve rahatladım. Allah kimseye yaşatmasın korkunç bi şey.
 

canım kuru kayısı ye faydası olur
 
bende de var maalesef bu sorun, hamile kalmadan önceleri bile çekiyordum... ne gün kurusu fayda etti ne sinameki çayı... şimdi ise sabaları koca bir bardak ılık su içiyorum. o beni çok rahatlatıyor...

iki gündürde gaz sancım var fena halde... onun için önerebileceğiniz bir şeyler var mı?
 
rezene çayı iyi geliyor hem kabızlığa hem gaza arkadaşlar..hamilelikte dr. öneriyor mu bilemiyorum ama doğum sonrası çok faydasını gördüm ben..
 
bende normalde kabizlik çekiyorum bu hamilik ile iki katina cikiyor. ama suyu bir bardak ya içer ya içmezdim
hamilikte 2 litreye yakin su içiyorum bundan sebeb hiç kabizligim kalmadi ne yersen ye ama suyu ihmal etme hayatindan. hamile degilkende bosuna cekmiisn bu illeti suyu hayatimdan eksik etmem ardik inan çok iyi geldi...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…