kızlar sezeryan agrılarınız ne zaman gectı.

keri34

derinin annesi
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2007
1.718
5
158
İstanbul
kızlar ben 12 gun once sezeryan oldum.hala ara ara dıkıs sancılarım oluyor doktorum hıcbır sey olmamıs gıbı olması ıcın 20 gun gecmesı lazım dedı.bende sabırsızlıkla beklıyorum sızın ne zaman gectı agrılarınız.bıde su gobek cok canımı sıkıyor.aranızda korse kullanan oldumu bende kullanmak ıstıyorum ama yarı kırkımı beklıyım dıyorum cunku korse gıyerken dıkıslerımın acımasından korkuyorum

canım ben dogum yapalı 2 ay oldu ara ara dıkıslerım acıyo korse gıydım 15 gunlukken basta bısey yoktu ama 2 saat sonra cok fecı canımı yakmaya basladı ve bende korkumdan bıdaha gıyemedım hala kocaman bı gobegım var bakalım yaza spora baslıycam

Kizlar Bu Göbek Olayi Sezeryanla Ilgili Değil Sanirim Bende 21 Gün önce Sezeryan Oldun Göbek Kalmadi çok şükür

kızlar ben 5 ay önce sezeryan oldum inanırmısınız hala ara ara ağrılarım var göbek de biraz daha var gidecek inşallah...

merhaba bende 6,5 ay önce sezaryen oldum .Tahminimden çok çabuk toparlandım.Korse konusunda ise doktorum ısrarla korse kullanmamamı söyledi bende kullanmadım.kuşak sarmak istedim ama dikişler yüzünden nfazla zorlayamadım.haliyle göbek kaldı biraz ama eriticem inşallah.Bu konuda tavsiyelerinizi de beklerim ayrıca.

canım bana doktor 1haftalıktım korse giymemi söledi 10günlük falandı karnımı sardım 9aylık bebeğim var inanırmısn hiç dikişlerim agrımadı

Kızlar bir abla olarak önerim;dış dikişler değil,iç dikişler önemli olan.İç dikişlerin kaynaması uzun zaman alıyor.Korse giyerek iç dikişlerinize baskı yaparsınız.Gelecekte fıtık olasılığını arttırırsınız.Ben iki kere sezeryan yaşadım,her ameliyat sonrası uzun yıllar sıkıntısını çektim.Bence belli bir süre göbeğinize takmayın kafanızı. Yavaş yavaş oturduğunuz yerden omuzlarınıza alacağınız oklava ile sağınıza ,solunuza dönerek karın kaslarınızı kuvvetlendirebilirsiniz.Ani hareket ve ağır şeyler kaldırmaktan uzak durun.Önce sağlık sonra estetik.

ben sezeryan olalı 25 gün oldu,agrılarım iki hafta içinde tamamiyle geçti çok şükür şuan hiç amilyat olmamış gibiyim
amilyattan 1 hafta sonrada korse taktım halada duruyor yararıda oldu göbegim bayagı indi çok şükür
kızlar ben normalde acayip canı tatlı olan enufak agrıda sızıda oflayıp puflayan biriyimdir aslında,ve mecburi sezeryan olacagımı ögrenince çok üzülmüştüm çünkü aylarca kendime gelemem sanmıştım ama amilyat kesinleşince sezeryanla ilgili şeyler okudum ve herkes şöyle diyodu ilk gün hemen ayaga kalkın ,kendinizi dinlemeyin,bol bol yürüyün..kendi kendime söz verdim asla kendimi dinlemicegime ve inat edicegime ve hayatımda ilk deefa canım tatlı olmadı:)agrımda olsa sızımda olsa yürüdüm kalktım egildim dogruldum,şuandada bukadar iyi olmamı bunlara borçluyum sanırım...

Canım ben sezeryan olalı 20 gün oldu , ilk günlerde ki ağrılarımdan eser kalmadı .. Geçen hafta sonu dışarı çıkmıştım evimiz 5. katta inanır mısın Eve bütün merdivenleri koşarak çıktım .. Sezeryan ağrılarını kolay atlatabilmenin yolu canın fazla tatlı olamamasından geçiyor :)) Ağrısa da sızlasa da ilk günden itibaren yürümek için çabalamak gerek .. Göbek konusuna gelince herkes gibi bende bu dertliyim.. bakalım 40 ımız çıktıktan sonra korse takmayı denesem diyorum ama iç dikişlerim yüzünden ne yalan söyleyim takmaya da korkuyorum :(( Ama bişey dikkatimi çekti afedersiniz ilk günler alt tarafımı banyoda göremiyordum şimdi daha rahat görebiliyorum .. göbeğimiz yavaş yavaş toplanıyor heralde ..

benim ic dikislerim cok kotuydu nefes alamyordum yatarken kalkamiyordum yanlardan kesiyorlarmis gibiydi ama ust dikislerim iki haftada gecti hic acimadi :) bu arada hic korse takmadimmmmm

benımde dıs dıkıslerde hıc agrı kalmadı ama ıc dıkısler hala acıyor zaman zaman umarım yakında gecer onlarda.14 gunluk oldu bebegım hala yan yatamıyorum.sadece sırt ustu yatabılıyorum yan donunce ıc dıkısler acımaya baslıyor.gobek ıcın 20.gunden sonra korse gıyeyım dıyorum ama bakalım.bırde burdan okudum bazılarına doktorları dıkıs ustune surmek ıcın krem vermıs ız kalmasın dıye bana doktorum hıcbır sey vermedı.sıze verdımı bısey kullanıyormusunuz

ben taktım korse agrımda olmadı ama hamilelikte bol bol rahat rahat giyindigim için darlattı beni sıkıldım çıkardım benim agrım falan yok bazen bebegi kaldırınca hafif sızlanma oluyo

ben 2 tane sezeryan oldum .benim ikisinin de ara ara ağrıları 2 ay kadar sürdü.karnına sezeryan masajı yapıyorsan rahim sarkmasının da önlemiş olursun ve göbeğinde toparlar.korse konusunda dr.ne dedi bilmiyorum ama benimki kesinlikle izin vermemişti.dıştaki dikişlerin kısa sürede iyileşir ancak iç dikişlerin iyileşmesi 4-5 ayı bulur.bu yüzden iç dikişlerinde sorun istemiyorsan korseden uzak dur canım.sonuçta insanın karnı 7 kattan oluşluyor ve sendede dikiş var.7 kat dikiş.benim biraz göbeğim kaldı ama her doğum yapan kadının kaldığı kadar. yani o kadar sarkma falan olmuyor.korkma ama kesinlikle söyleyeceğim şey korse kullanma canım.ve masajını mutlaka yap.karnındaki şişliğin büyük kısmı rahimin kendini toplamasının zaman alması yüzünden .normal doğumda kasılmalarla rahim kendini toparlıyor ama sezryande senin yaptığın masaj sayesinde topluyor bunu unutma.bebeğini güle güle büyüt canım.

ben 2 tane sezeryan oldum .benim ikisinin de ara ara ağrıları 2 ay kadar sürdü.karnına sezeryan masajı yapıyorsan rahim sarkmasının da önlemiş olursun ve göbeğinde toparlar.korse konusunda dr.ne dedi bilmiyorum ama benimki kesinlikle izin vermemişti.dıştaki dikişlerin kısa sürede iyileşir ancak iç dikişlerin iyileşmesi 4-5 ayı bulur.bu yüzden iç dikişlerinde sorun istemiyorsan korseden uzak dur canım.sonuçta insanın karnı 7 kattan oluşluyor ve sendede dikiş var.7 kat dikiş.benim biraz göbeğim kaldı ama her doğum yapan kadının kaldığı kadar. yani o kadar sarkma falan olmuyor.korkma ama kesinlikle söyleyeceğim şey korse kullanma canım.ve masajını mutlaka yap.karnındaki şişliğin büyük kısmı rahimin kendini toplamasının zaman alması yüzünden .normal doğumda kasılmalarla rahim kendini toparlıyor ama sezryande senin yaptığın masaj sayesinde topluyor bunu unutma.bebeğini güle güle büyüt canım.

canım sezeryan masajı nasıl bısey bıraz anlatırmısın

6,5 ay önce sezeryan oldum.ve hiç göbek yok ben de.eski kilomdan 2 kilo eksiğim var hatta.ve korse kullanmadım.doktoruma sormuştum şiddetle karşı çıktı.beni gören arkadaşlarımın sezeryan göbeğiyle ilgili korkuları kalmadı.

arkadaşlar ben 34 haftalık hamileyim. doğumum sezeryan olacak. İlk gebeliğim.şuan düşündüğümde çok korkuyorum. dayanılmaz ağrılar olduğunu söylüyorlar. neyapcam bilmiyorum

ya ben normal doğum yaptım bi kere ve çok korktum.Bi daha yapamıycam...sezeryanı tavsiye edrmisiniz?

slm canım , bak ne güzel ilk seferinde normal doğum yapıp kurtulmuşsun . Sezeryan sonuçta bir ameliyat . Hani burda hemen toplandık şöyle iyi olduk vs.. diye anlatıyoruz pekala ama , inan normal doğum çok daha iyidir.. Bende ilk zamanlar çok korkuyordum normal doğumdan ama o korkuyla gittim çok uğraştık olsun diye 12 saate yakın sancı çektim hiç açılmam olmayınca mecbur kaldılar sezeryana . Ameliyattan sonra çok dirayetli olacaksın ki toparlanacaksın benim gibiler o yüzden hızlı toplanmışlar doğumdan sonra .. , yaklaşık 1 hafta boyunca korkunç baş ağrısı çekmek , sonra şu an gözüme balon gibi gözüken bir göbek , ne kadar geçeceğini de bilsen estetik dikişte olsa bir ameliyat izi görüyorsun her baktığında .. Yok iç dikiş - dış dikiş düşüncesi var .. Yani kolay değil .

arkadaşlar ben 34 haftalık hamileyim. doğumum sezeryan olacak. İlk gebeliğim.şuan düşündüğümde çok korkuyorum. dayanılmaz ağrılar olduğunu söylüyorlar. neyapcam bilmiyorum

valla arkadasım benıde cok korkutmuslardı sezertandan agrılardan cok korkuyordum ama bende hıc bırı olmadı sanırım herkesın farklı oluyor.bıde benden sana tavsıye bu ıstege baglı oluyor agrı pompası taktır.150ytl ucretı ama agrısız kurtuluyorsun dogumdan sonra.bende burda duymustum onu doktorumla konustum taktılar banada dogumdan sonra ınan cokmemnun kaldım agrılarımı hıc hıssetmedım.bırde sondayı narkozdan sonra takmalarını ıstedım onun acısınıda duymadım.

Back