• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar sen gelinsin şakaları için bana cevap bulur musunuzzz?

görümcenize görümce diye kayınvalidenize de kayınvalide diye seslenin. niye öyle diyorsun derlerse de siz gelin diyorsunuz ya bende sizden öğrendim dersiniz

Bana da kv ve kp bazen gelin diye, bazen de kızım diye seslenirler. Ama kötü niyetli söylemediklerini bilirim. Onlarda geline “gelin” diye seslenilir. Kayınvalideye bu yaşında bile görümceleri hala gelin diye sesleniyorlar. Öyle alışmışlar. İlk evlendiğimde rahatsız oluyordum. Ama hiç kendilerine söylemedim. Eşime söylemiştim ilk zamanlar. Ama o da anne ve babasına söylemedi rahatsız olduğumu. Şimdi alıştım. Altında kötü nitet olmadığını düşündüğüm için takmıyorum kafaya.
Siz gerçekten rahatsız oluyorsanız aranızı bozmayın hiç. Eşinize söyleyin, annesi ve kız kardeşini uygun bir dille uyarsın. Yüz göz olmayın derim.

O uyaramaz konuşamıyo anasına kardeşine

Ya siz ne kadar çıt kırıldım olmuşsunuz. Ne köpek muamelesi yahu?
Ay kaynanası "gelin kahve yapta içelim" demiş vah vah. Büyüğün senin kadın ya, eşinin annesi. Ne var ki? Gelin demişte. He sen anne olarak görüyorsun sanki de, o kızı gibi görmüyor. Böyle yaparsanız kimseyle anlaşamazsınız.
Benim görümcem de bazen "kötü gelin neden aramıyorsun?" diyor. Çok da severim kendisini, çok tatlı kızdır. Bir dediğimi de iki etmez.
Kraliyet ailesinden çıkmış gibi davranmaktan vazgeçin.

:-):-):-):-):-):-)canım sen yanlış yere atar yapmışsın ya.arkadaşla benim konuları birleştirmişsin falan parlamışsın laf sokmuşsun

görümcenize görümce diye kayınvalidenize de kayınvalide diye seslenin. niye öyle diyorsun derlerse de siz gelin diyorsunuz ya bende sizden öğrendim dersiniz

ben görümceme arada mesajda görümce dediydim.o da bana yenge dediydi..acaba gıcık olup gelin deme yolunu bulmuş olabilir mi

Konu sahibinin kahve isteme muhabbetine yorum yapmadım. Bir kahve lafını eden kim?
Siz hoşt der gibi el hareketi yapılmasından zevk alıyorsunuz orasını bilemem.
Kraliyet ailesi gibi davranan ben değilim kv. Eşimin annesi olması fark etmez. Yaşı da farkmetmez.
İnsan insan gibi olmayı beceremiyorsa öyle davranılır.

Konu sahibi konunuzu dağıtmak istemedim. Kusura bakmayın.

Canım benim takılma..her konuda böyleleri çıkıyor.cevap bile verme

eşimle yeni evliydik bayram oldu rahmetli nenenin evindeyiz herkes gelin çay getir kahve pişir vb konuşuyor benden küçük ya da yaşıt kızlar torunlar bile bir şey istiyordu. bir saat sonra eşim seslendi içeri askts hayatım(normalde asla demez ailesinin yanında aşkım vb isim kullanır ama sanırım bilerek yaptı) kızlar evin düzenini bilir onlar yapsın diye 11 yıldır rahatım valla. yani siz değil eşiniz söylesin şaka yollu ben karıma kendim bile iş yaptırmıyorum size mi kaptırcam diye..

Canım bende öyle bir eş yok...benim eş susar..beni öyle savunmaz yani...hatta hizmet yapmam işine gelir

Valla on numara cevap.

Bir de bu kadar yüz göz olmalarına izin vermeyin. Kayınpederime siz diyorum ben mesela. Cümle içinde kullanayım; çay alır mısınız baba? :)

Siz de resmiyet sokun araya, buyrun kahvenizi kayınvalide, siz de buyrun küçük yılan gibisinden.
hahahahaa küçük yılan desem beni kötü gelin yaparlar:-)

Gorumce icin cvbiniz cok uygun ayarli
Kv deniz gelin dediginde sizde peki x (adi)hanim deyin sorarsa veya oglu sorarsa bizde gelin mesefa cumlesidir genelde kizim veya morelbisecigim gibi hitap ederler bende siz (annen)mesafeli olmak istiyorsunuz diye anne degil x hanim diyorum dersiniz ay yok sen gelinsin ama falan girisimlerindede herkesin yetistirilisi farkli ben pek hoslanmiyorum aslinda soguk geliyor der cikarsin
Sonrasini o dusunsun toplumda anne degil x hanim hitabi almak istermi diye

Hatırlıyorum da yeni evli sayılırdım kayınvaldemlerde kahvaltı ediyoruz kayınpederimin çayı bitmiş farketmedim karşısında da görümcem oturuyordu bardağı bana uzattı kayınpederinin çayı bitmiş çay koy demesiyle eşim ablasına parladı benim eşim hizmetçiniz değil senin de baban kalk kendin koy diye ki o gün bugündür asla bi kelime etmezler bana. Sizde de eşiniz de bitiyor olay bence. İyi niyetinden şüpheniz yoksa sıkıntı yok ta art niyetli ise sende görümce ve valide hanım de bakalım.

Bence alttan alttan laf sokmak yerine, görümcenize durumdan rahatsız olduğunuzu doğrudan nasıl söyleyeceksiniz aynı şekilde onlara da söyleyebilirsiniz.

Sen gelinsin (iş yapacaksın )tarzında şakalara ne diyebilirim alttan alttan...geliiinnn bir kahve yap da içeeek diyen geniş kv ne cevap vereyim?hele 18 yaşında kızzz gelin sen nerelerdesin ya diyen görümceme?Benden 8 yaş küçük kız bile bana gelin diyor.Kalabalık olmadığı bir an ben senin gelinin değil yengenim çok ayıp dicem ona bir cevap buldum.Ama kv ne cevap vereyim
Kızım değil de gelinsin yapacaksın gözüyle bakacaksan bileyim anne?
Gelin sizin nazarınızda hizmetçi demek mi?
Rica ederseniz yapayım da gelin diyince kötü hissediyorum...
Sizce bana en hafif ama en etkilisini bulur musunuz ____?
“Gelinin yaptığı her şey kocasının ailesine ikramıdır. Size elbette kahve ikram ederim kayınvalideciğim”

Farz edelim cesaret edemedim.
Bir kadının bir erkeğin eşi oldu diye anasının köpek muamelesi yapmasından yeterince zevk aldıysan ne mutlu...
Sen cesaret edemedin de ben onun terbiyesizliğine orada cevap vermedim diyeyim. Başka yerde başka zamanın meselesi.
Bence en güzeli. Emin olun siz kaybetmezsiniz. Onun arkasından konuşular ve gelinciği hiç cevap vermedi saygısından derler. Zaten böyle şeylere herkesin içinde karşılık verilmemeli..

Sen gelinsin (iş yapacaksın )tarzında şakalara ne diyebilirim alttan alttan...geliiinnn bir kahve yap da içeeek diyen geniş kv ne cevap vereyim?hele 18 yaşında kızzz gelin sen nerelerdesin ya diyen görümceme?Benden 8 yaş küçük kız bile bana gelin diyor.Kalabalık olmadığı bir an ben senin gelinin değil yengenim çok ayıp dicem ona bir cevap buldum.Ama kv ne cevap vereyim
Sende sana gelin diye seslendiğidre buyur kaynana de çok itici ve sevimsiz gelir belki anlar mesela kahve yaptın finanı uzan buyur kagnana de:KK53:

Gelin dediginde tersle kiymetli olursun.
Senin kahven daha guzel sen yap ta icelim kaynana de

Son düzenleme:
Hatırlıyorum da yeni evli sayılırdım kayınvaldemlerde kahvaltı ediyoruz kayınpederimin çayı bitmiş farketmedim karşısında da görümcem oturuyordu bardağı bana uzattı kayınpederinin çayı bitmiş çay koy demesiyle eşim ablasına parladı benim eşim hizmetçiniz değil senin de baban kalk kendin koy diye ki o gün bugündür asla bi kelime etmezler bana. Sizde de eşiniz de bitiyor olay bence. İyi niyetinden şüpheniz yoksa sıkıntı yok ta art niyetli ise sende görümce ve valide hanım de bakalım.

O görümcenin kafasını çaydanlığa sokacaksın. Hadsiz.

Bir ortamdayiz eşimin ailesi de var ben işleri yaptım birkaç iş daha vardı ama dinlenmek için oturdum. Oradan tanidigm bı kadın seslendi
Heeey sen gelinsin ne oturuyosun bu işler senin işin dedi ama gülerek güya espiri yapıyor . Bende geliniz diye hizmetçi olmadık abartma istersen dedim. Genel de insanları kirmamak adına bu tür olaylara ses cikaramiyorum ama insanı bazen çok zorluyorlar

Benimde uyuz olduğum bri durum ama benim yine iyimiz dedim banada evin kızı yok bn de ailemi bırakıp başka şehire evlendim onlardan başka kimseyi bilmem tanımam kızları gibi görüntüler derken gamze emir kipleri havalarda kaynım gamze küçük buraya engeller felan birde 2 yaşında oğlum var sen düşün ama şunu görkem yorumda denicem kv kp ıyim sen nasılsın diyeceğim yeter yani azcik saygı cidden bu insanlar nie boyle

Konu sahibinin kahve isteme muhabbetine yorum yapmadım. Bir kahve lafını eden kim?
Siz hoşt der gibi el hareketi yapılmasından zevk alıyorsunuz orasını bilemem.
Kraliyet ailesi gibi davranan ben değilim kv. Eşimin annesi olması fark etmez. Yaşı da farkmetmez.
İnsan insan gibi olmayı beceremiyorsa öyle davranılır.

Konu sahibi konunuzu dağıtmak istemedim. Kusura bakmayın.
O el hareketini benimkide yapıyor çok sinir bozucu

Back