• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Kızlar saçlarım yandi ve koptu ne yapmalıyım acil yardım başına gelen varmi

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Derinhamide

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
3
1
1
40
Saçlarımı 10yilldir yaptırdığım yere röfle yaptırdım olaplexle ama saçımın altı komple yandi koptu yukarı doğru yururmu neyapmam gerek kızlar başınıza geldimi daha önce hiç

Hayir gelmedicanim ama bi donem koyu kestane olan ana sacimi sariya boyatmistim. Lastik gibi uzamis ciftik ciftik olmustu. Dogal ile oynamak her zaman zararlidir. Sarisin degilsen degilsindir bu kadar basit. Ben kendimi sevmeyi ogrendim. Hatta beyazlarimi bile ;) neyse sonra biraktim sariya boyamayi. Bence sen de birak. Rengine daha yakin bir renge boya tamam ama oryel savi mahvediyor, yada kuaforler mi desem bilemedim :/
Zeytinyagini isit, iliyinca uygula sacina canim. Bi iki saat bekle yika. Ya da istersen hindistan cevizi yagi uygula. Ondan da memnun kalirsin. Her gun bir sarimsak yut, sac uzamasina cokca faydali. Simdilik diyebileceklerim bunlar. Insallah duzeliirler.

Evet geldi onlar komple komple canım saçlarımı kesmek zorunda kaldım . Ve saçım eskisi gibi olmadı asla ne taranabiliyor ne yağlanıyor .kupkuru ve sürekli kırılmaya kopmaya devam ediyor

Aynisi basima geldi kullanmadigim yag bakim kalmadi hic biri ise yaramadi .kisacik kestirdim duzlestrici flnda biraktm su an cok sagliklilar.hic ugrasma acicidan yanmis sacin tek kurtaricisi kesimdir.tecrube konusuyor :duduk:

Merhaba,
Ben de olaplexle açtırıyordum 1,5 yıldır aynı kuaföre ve aynısı yakın zamanda başıma geldi önce kuaförüm igora açıcı saçım kötüleşince ve saç derim yanınca da en son artego açıcı kullandı olaplexle(sizinkiyle aynı kuaför olabilir mi diye yazdım ayrıntıları)
oysa öncesinde diğer yakadaki uzak olduğu için değiştirmek zorunda kaldığım uzun zamandır gittiğim kendi kuaförüm sadece organics marka açıcı uyguluyordu ve hiç yıpranma olmuyordu neyse uzatmıyım sonuç olarak bu kuaföre saç analizi ve saç bakımı için çalıştıkları bi firmadan bi bayan geldi daha cumartesi günü(21 ekim) randevu sırasına girip bakım yaptırdım
bakım yapan konusunda uzman olduğunu ileten Burcu hanım ,saçtaki keratinin yıllar içinde azaldığını bu sebeple böyle kopmalar olabileceğini boyada açıcı da sorun aramamak gerwktiğini söyledi (ben hala son kullanma tarihi ve uygulamada hata olduğu için bunu yaşadığımı düşünüyorum)
ve Eugene Perma isimli bir keratin şampuanı ,saç maskesi ve serumdan oluşan 3 lü bakım uyguladı ayrıca ben saçı kurtarmak için 2 günde bir yıkamadan sonra organik hindistan cevizi yağı sürdüğümü biraz da kopan saçları kestiğimi söyledim hiçbir yağ kullanmamamı söyledi tam tersine yağ kurutur saçı ve market şampuanı da kullanmayın parabensiz yazsa da raf ömrü için mutlaka vardır içinde çok fazla kimyasal içeriyorlar dedi
Ben satışını yaptığı ürünlerin üretim tarihi ve raf ömrü bilgisini göremediğimi söylediğimde bunların raf ömrü olmaz nasıl ki eczaneden ilaç alınca 2019 yazıyosa 2019 a kadar kullanıyor musunuz bunlar da 3,5 ay gider size zaten biter gibi savunmaya geçen ama açıklayaıcı olmayan bir yanıt aldım , parfümün bile 36 ay raf ömrü var herşeyin bir raf ömrü var 10 yıl önce mi üretildi nerde ne şekilde bekletildi bozuksa nerden anlayacağım dedim , sorun yaşarsanız bize iletirsiniz dedi galiba ürünleri almayı düşünmüyosunuz dedi zaten gergin bir bayandı tüm bu sebeplerle ürünleri almadım şampuanı 70 maskesi 110 tl serumu sormayı unuttum ama konsantre ürünler demir para genişliği kadar minicik kullanılıyor yalnız kokusu çok iyi,araştıracağım yine keratin onarımı yapan güvenilir açıklama yapabilen bir firma bulacağım yağ konusunu da araştırmadım
Ömrümce saçla ilgili yazılanlara güldüm,dışardan ne kadar fayda edebilir ki beslenme önemli,saçıyla kafayı bozanları da anlamıyorım gibi koca koca laflar ettim sonunda “başıma” geldi :)) ki tüm tahlillerim normal :)

Kuru ve yiparnmiş saçlara kantaron yağını tevsiye ediyorum, bir aydir ki kulaniyorum ve sonuc mukemel, saçlarinizi tel tel yağliyip sicak su da islatilmiş bir havluya sarın bir saat sonra yıkayın, nemli ve ipek gibi saçiniz oluyo

Merhaba kizlar, kendi kullandigim maskeyi yazmak istiyorum, benimde kivircik saclarim var ve maalesef o magdurlardan biride benimyani kuaför magduru. Saclarimin kivircikligi gittikce benimde ömrümden ömür gidiyordu sankiama sonra internete dadandim, ne kullanabimirim ne maskesi yapsamda kestirmeden, kendi dogalligina dönse. Önce karar verdim , ve basladim,
1 avakado rondodan krem seklini alana kadar ezsin,sacin uzunluguna göre bildircin yumurtasi, ben 2 tane kiriyorum omuzlarimda cünkü saclarim, sonra iki yemek kasigi mayonez, 4-5 yemek kasigi zeytinyagi, susam yagi, varsa eger hazir karisim yaglar keyfinize göre, bal 2-3 yemek kasigi, istediginiz markada serum kirin birde, sonra hepsini bir kapta iyice bilesene kadar karistirin ve saclariniza yatmadan sürün ve strec filme sarin ve yatin, haftada 2-3 kere yapin bunu inanin saclarin kendini nasil toparladigini görceksiniz, ve bir sey daha söylim sac dökülmesi olanlar, daha ilk yikadiklarinda %70 azaldigini farkedecekler, ve saclari asiri saglikli yapiyor, hani yikarken saclari yanmis olanlar bilir, ölmüs gibi hafif oluyor saclar bu maskeden sonra elinize canli bir sac geldiginizi hissedeceksiniz, bol bol dua edin banaj

merhabalar yıllardır ısrarla sarı saçta direnen ve istediği rengi tutturamadığı için sürekli açma yaptıran biri olarak sonunda saçımı kurtardığımı düşünüyorum . saçlarım gerçekten çok kötü durumdaydı yaklaşık 3 haftadır bepanten bemix evigen ve c vitamini ampullerini herhangi bir saç yagına kariştirip saçıma sürüyorum ve gece boyunca bekletiyorum sabah yıkıyorum sonuç şahane kestirmeye gidicektim saçlarımı vazgectim hem çok çabuk uzadı hem de kırık görünümü yok oldu ellerimi saçlarımdan alamıyorum çok mutluyum :-)kesinlikle tavsiye ediyorum...

merhabalar yıllardır ısrarla sarı saçta direnen ve istediği rengi tutturamadığı için sürekli açma yaptıran biri olarak sonunda saçımı kurtardığımı düşünüyorum . saçlarım gerçekten çok kötü durumdaydı yaklaşık 3 haftadır bepanten bemix evigen ve c vitamini ampullerini herhangi bir saç yagına kariştirip saçıma sürüyorum ve gece boyunca bekletiyorum sabah yıkıyorum sonuç şahane kestirmeye gidicektim saçlarımı vazgectim hem çok çabuk uzadı hem de kırık görünümü yok oldu ellerimi saçlarımdan alamıyorum çok mutluyum :-)kesinlikle tavsiye ediyorum...
Selam
Bunu her gün mü yapıyorsunuz? Hafatada 1 kez mi?

Benım de 1.5 yıl evvel sacım yandı.Omuzlarımdaydı boyu.Hayatımın hıcbır donemınde kısacık sac kullanmadıgım ıcın kestıremedım.Bakımlarla azar azar uzatıp kendım ayda bır 3 haftada bır kestım.O donemde bemıks evın bepanthene badem yagı maskesını ve dax supergro yu donusumlu uygulayarak uzattım.Uclarına da banyo oncesı hındıstan cevızı yagı surdum.Banyoda sulfatsız Organıx bıotın ve collagen sampuan ve kremını,maske olarak da shwarzkopf bonacure repaır rescue kullandım.En guzel cozum kestırmek ama yapamıyoruz ıste.1 sene topuzlarla fılan ettım cok yorucu bır surectı.Bır daha boya ıslerıne tovbe.Bır de son zamanlarda yapılan Natıve base bakımını dusunebılırsın belkı.

Instagramda bir sayfa bulmuştum ben kadinlarkulubu diye bir sayfa. Bir arkadaşımın önerisiyle tedirgin bir şekilde yaklaştım ama Redusa diye bir marka var içinde paraben vs hiç biri yok aynı zamanda tamamen doğal ürünlerden oluşuyor onlardan aldım. Şu an 2. Haftasındayım ve memnunum. Zaten saç tipine göre değişiyor alacağınız ürünler bie bakın derim.

Son düzenleyen: Moderatör:
benım aptal kuaforum sacımın rengını acmak ıcın cok ugrastı ama sonuc noldu yandı tabıkı :KK43: lıquıd keratın dıe bısey duydum arkadasımdan kullanmıs cok memnun. kesınlıkle ara orayı dedı. gercekten okadar ıyı ılgılendılerkı benımle yanık saclara uygun bır serum gonderdıler. 6 seans nasıl kullanılacagını anlattılar tam tamına uyguladım. sonuc mukemmel. sonuc saclarımı kurtardım ama kuaforumu asla :) tesekurler lıquıd keratın:)) ılgınız ıcınde ayrı bı tesekur ederım ..

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba aynı sorunu bende yaşıyorum saçlarımı yaktı kuaför işlem için verdiğim paraya bile acıyamıyorum çünkü şuan daha beter bi haldeyim pskolojiyi aşırı etkiliyor bu saçın yanma olayı ya kestirilen yada toparlamaya çalışıcam ama ben kestirmeden toparlamak istiyorum ıslakken lastik kıvamında saçımın hepsi liquid keratin aldım yanmış saçlar için bugun ilk kullanımımdı sizin saçlarını onardımı bu ürün ne kadar süre içerisinde yardımcı olursanız çok sevinirim

Back