• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lise Yorum ve Soruları Kızlar ÖSYM'nin yaptığı tüm sınavlara ikinci yıl girince puanlarımız mı düşecek?

asigenc

Guru
Kayıtlı Üye
31 Mart 2008
390
50
323
Ya torba yasayla sanırım böyle bir kural getirilmiş. Bilgisi olan var mı? Bir yıl girilen sınava kayıt yaptırdıktan sonra herhangi bir sebeple kaydını sildiren ve sonraki yıl yeniden sınava girenlerin puanı mı düşüyor önemli ölçüde?

ben geçen yıl ikinci kez girdim sınava
ve ilk yıl 72 olan diploma notum geçen yıl 55 e düşmüştü
sanırım bu ilk yıldan sonra oluyormuş diye duydum
ayriyeten birde üniversite tercihlerinde bir okul geldi ama sen gitmedin yeniden hazırlanıyosun diyelim
o zamanda diploma notun yarıya düşüyor
ben sadece bunları biliyorum
bundan başka bi yeni bişey varsa bende öğrenmek isterim

bu yıl sınava girersen ve kazanıp kayıt yaptırırsan ama gitmezsen gelecek yılki sınava girdiğinde puanın düşüyormuş.Ama ondan sonraki sene girdiğinde yani kayıt yaptırıp gitmediğinden 2 yıl sonraki sınavda puanında bir değişiklik olmuyormuş

Benim durumum tam olarak şöyle:

Ben önlisans mezunuyum. Bizlere yönelik 4 yıllık üniversiteyi tamamlamamız için Dikey Geçiş Sınavı diye bir sınav var. 3 kere girdim ben bu sınava. Geçen yıl girdiğim üçüncüsüydü. Kazandım güzel bir bölüm. Kayıt da yaptırdım. Sonra hiç derslere başlamadan kamuda çalışmam nedeniyle 1 yıl dondurdum. Ve okulun olduğu şehre gidemeyeceğim kesinleşince de geçen hafta kaydımı sildirdim. Şimdi dershaneye gidiyorum. Bu yıl yeniden sınava girmek istiyorum. İşte bu yıl gireceğim sınavda bir şok yaşamak istemiyorum. Çünkü bu sınavı kazanırsam bir taşla bir kaç kuş vuracağım. Benim için önemli yani. Ve benim bölümüm Taban Puan Sıralamasında 1. sırada olur genellikle. Yani kendimi aşmam lazım sınavı kazanmam için. O yüzden korkuyorum. :59: Eğer dediğiniz gibi ilk yıldan sonraki yıl için geçerliyse bu durum sanırım ben bu kategoriye girmiyorum değil mi? Başka bilgisi olanlar var mı lütfen yazın.

ben geçen yıl ikinci kez girdim sınava
ve ilk yıl 72 olan diploma notum geçen yıl 55 e düşmüştü
sanırım bu ilk yıldan sonra oluyormuş diye duydum
ayriyeten birde üniversite tercihlerinde bir okul geldi ama sen gitmedin yeniden hazırlanıyosun diyelim
o zamanda diploma notun yarıya düşüyor
ben sadece bunları biliyorum
bundan başka bi yeni bişey varsa bende öğrenmek isterim

sizin puanınızın 72'den 55'e düşmesinin sebebi puan sisteminin değişmiş olması.
2009 öss'ye girenler okuldan en fazla 100 puan en az 50 gibi bir şey alıyordu
(bu aralığı tam bilmiyorum)
2010 ygs-lys'ye girenlerde okul birincisi 75 sonuncusu ise 15 puan aldı
eğer sınava ilk girdiğiniz yıl bir yere yerleşmeden puanınız düştüyse sebebi bu.

asigenc Dgs ile yerleşme sonucu aynı durum geçerli mi bilmiyorum
öss ile yerleşmiş olsaydınız girdiğiniz okula devam etsenizde etmesenizde bir dahaki yıl sınava girdiğinizde puanınız düşecekti.

Cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Bildiklerinizi paylaştığınız için sağolun.

Ygs'de bu durumun böyle olduğunu anladım. Ama acaba diğer sınavlar için de geçerli mi bu durum? İnternetten bulamıyorum sorularımın cevaplarını. ÖSYM dilekçe kabul etmiyormuş bu konu hakkında. Daha çok öğrenim bilgileri değişikliği ve yeniden puan hesaplama işlemleri için kullanılıyormuş dilekçe.

Ama yaşadığım şehirdeki bir üniversitenin öğrenci işleriyle görüşmeyi düşünüyorum. Umarım geleceğim aydınlıktır. :59:

Arkadaşlar ÖSYM'yi aradık. DGS'de böyle bir durum söz konusu değilmiş. Çok sevindim:66:

Teşekkür ederim. DGS de ve KPSS de böyle bir durum söz konusu değilmiş. Nasıl ferahladım anlatamam.

Kızlar 2011 yılından itibaren geçerliymiş puan düşme olayı. 2010 yılında karar alınmış çünkü. :34:

Yani bu yıl yırttım ama seneye :50:

Back