Doğuma Hazırlık kızlar oğluşuma isim arıyoruz yiğit mi yağız mı....?????

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
merhaba bende konuya dahil olayım dedim 10 gün sonra Allah kısmet ederse bende oğluşumu kucağıma alıcam artık düşün düşün sonunda karar verdik yiğit alp olucak inşallah ismin anlamı çok önemli önce ahmet yiğit dedik ama yiğit alp te karar kıldık zor bir karar adı en olursa olsun hayırlı evlat olsun Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin ama ahmet yiğit güzel bence:KK34:

merhaba bende konuya dahil olayım dedim 10 gün sonra Allah kısmet ederse bende oğluşumu kucağıma alıcam artık düşün düşün sonunda karar verdik yiğit alp olucak inşallah ismin anlamı çok önemli önce ahmet yiğit dedik ama yiğit alp te karar kıldık zor bir karar adı en olursa olsun hayırlı evlat olsun Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin ama ahmet yiğit güzel bence:KK34:

saol cnm fikrin için,ayy ne zormuş isim bulmak:))) ahmet ege,ehmet yiğit,ali yağız...hala kararsızız,hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli doğsunlarda inşallah,doğumda karar vercez galiba,ama ahmet yiğit biraz daha ağır basıyo:)))

Eğer illaki 2 isim olsun diyorsanız, Yiğit ve Yağız isimlerinde kararlıysanız Yiğit Ali olabilir, çocuklara 2 isim koyarken nüfusta ilk ismin ne olacağına iyi karar vermelisiniz, okullarda, askerde vs. çocukların iki ismide pek kullanılmaz, ilk ismiyle çağırmayı tercih ederler, ilk isim olarak Yağız veya Yiğit olsun, Ali ya da Ahmet 2. ismi olsun diyorsanız Yiğit Ali birbirini tamamlayıcı gibi oldu sanki:44:
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin İnşaAllah:nazar::nazar::nazar:

Benim oğlum olursa eğer Yiğit Mehmet koyacağız inşallah(rabbim hayırlısını versin)..

Son düzenleme:
ben ve eşim ve arkadası Yağız ismini begendik canım :)
ikisini birden neden koymuyorsun :KK3:

cnm yiğitle yağız aynı anlama geliyo hemen hemen ,aynı anlama gelen 2 ismi neden koyalımki,hem yazmıştım en başta iki isimden birinin kur'an da geçen bi isim olmasını istiyorum,mesela ahmet yiğit,ali yağız,ahmet ege gibi,buna benzer önerileriniz varsa çok sevinirim çünkü hala kararsızız:))))

Eğer hala doğum yapmadıysanız Ömer Yiğit ismini önerebilirim,veya Taha Yağız olabilir...

Bende yağız ve aras ismini beğenmiştim bir ara. Yağız söylemsi biraz zor gibi. Arası da eşim istemedi. Şimdi Tuna da karar verdik.

Aslında erkek çocuğu için ğ isimler biraz zor oluyo ... yiğitte yağızda çok güzel benimde favorilerimdir fakat birkaç ay önce 20 -30 arası yaşlarda bi çocuğun adı yiğitmiş. bi dükkanda sesleniyolar. anlamadım bi daha seslendiler. ... yumuşak ğ olunca ismin telafuzu değişiyomuş onu farkettim ... yiğit değilde yit oldu .. kayıp yani ... bunuda düşünün derim ama dediğim gibi hem anlam olarakta güzel..illa bu ikisinden biri derseniz ... Yiğit ... çok bilindik dini bi isimle de Ömer Yiğit gerçekten güzel.. ama dini bi isim deresenizde ben olsam İnanç Yiğit koyardım .. tabi burda da ç ile i nin yan yana olması söylemde yine sıkıntılı olabilir ...

off sanki reçete yazdım hee :) adıyla yaşasın hayılr evlat olsun inş ...

X